Tänään aamulla suunnistin Fredrikinkadulla sijaitsevaan idHAIR myymälään. Tarkoituksena oli käydä juttelemassa hiuskouluttajan kanssa hiusvärikasvatuspulmastani ja katsoa hieman mitä hiuksilleni voisi tehdä. Samalla testaisin Niophlex-hoidon hiuksilleni. Niille jotka eivät tiedä vielä, olen siis kasvattamassa täysin omaa sävyä päähäni. Olen lähes ala-asteelta asti värjännyt hiuksiani kuukausittain ja nyt saisi riittää. Täältä! pääset lukemaan tarkemman postauksen hiuksistani.

Saavuttuani myymälään oli aika käydä käsiksi hiuksiini. Aluksi kerroin haaveistani ja tavoitteistani mitä tulee hiuksiin. Haluaisin kasvattaa oman sävyn päähäni, mutta niin ettei ero värjätyn ja oman värin kohdalla olisi suuri. Olisi hienoa, jos tyvi sulautuisi edes jokseekin vaaleisiin hiuksiin. Samalla tietenkin haluaisin saada vahvat ja terveet hiukset takaisin.

Hetken juteltuamme kouluttaja oli samaa mieltä kanssani. Helposti erottuva tyvi platinanvaaleiden hiusten kanssa ei olisi ehkä se kaunein näky, mutta asia olisi korjattavissa. Hän ehdotti, että levittäisimme hiuksiini Color Bomb suoravärisävyjä sävyissä Soft Vanilla ja Cafe Latté. "Suoraväri hoidoilla saadaan häivytettyä tyvikasvua tai pieniä värieroja hiuksessa, jolloin oman värin kasvattaminen on huomattavasti kivuttomampaa" Nämä värit yhteen sekoitettuna toisivat niitä haluttuja sävyjä hiuksiini, samalla peittäen tyvikasvuani.

Suoravärit ovat siis hiusvärejä, jotka nimensä mukaisesti ovat suoraan purkista päähän laitettavia värejä ja sävyjä. Nämä suoravärit kiinnittyvät vain hiusten pinnalle suomukerroksien päälle, jolloin väri ei vahingoita hiusta ollenkaan. Yleensä suoravärit lähtevät hiuksista pois noin kahdeksassa pesussa. Poikkeukset suorävärin pysyvyydessä määräytyvät sen mukaan, missä kunnossa hius on, ja onko väriä kerrostettu. Huokoisessa, huonokuntoisessa ja vaalennetussa hiuksessa tämä väri pysyy paljon paremmin kuin esim. värjäämättömässä hiuksessa. On kumminkin tärkeä muistaa, että suoravärillä voi ainoastaan tummentaa hiusta, ei koskaan vaalentaa. Nämä värit vaativat aina alleen vaaleamman pohjan, sillä hapettumista "värjäysprosessissa" ei tapahdu. Olen monesti puhunut täällä blogissani näistä kuuluisista Color Maskeista. Juuri nämä hoitavat ja sävyttävät Color Maskit ovat näitä suoravärejä.

Pesupaikalla hiukseni pestiin ensin idHAIR Color Keeper shampoolla, jolla alustettiin värjäys. Pesun jälkeen oli aika levittää suoravärit Soft Vanilla ja Cafe Latté hiuksiini. Mukaan laitettiin myös rakennepaikkaava hoitokäsittely Niophlexilta. Värien annettiin vaikuttaa 20 minuuttia, jonka jälkeen hiuksiini laitettiin Niophlex hoitokäsittelyn 2 vaihe sulkemaan hiusta. Hoitokäsittelyn jälkeen hiuksiini laitettiin vielä vahvistava hoitovoide ja muotoilutuotteet L'Anzalta. Lopuksi föönättiin ja kiharrettiin kuntoon.

Ja tältä lopputulos näyttää. Kuva on otettu luonnonvalossa. Pidän tuosta hunajanvaaleasta sävystä paljon, mutta tyveä nuo suoravärit eivät peittäneet. Toki tyveni hieman tuosta häivettyi, mutta siellä se edelleen on. Toki suoravärejä sekoitettiin varovasti keskenään, jottei lopputuloksesta tulisi liian tumma. Hiukset tulivat taasen todella pehmeiksi ja sileiksi! Tykkään!

Kotiin sain viemiseksi suoraväripullot L'Anza hoitoaineiden kera. Kokeilen luultavasti vielä kerran värjäystä näillä sävyillä ja katson häivyttyykö tuo tyvi. Toivottavasti, sillä tuo sävy pomppaa aika lailla silmille tuolta. Kaksi kuukautta oman sävyn kasvattamista takana ja monta kuukautta vielä edessä... Kyllä pystyn tähän. Lopussa kiitos seisoo ❤

Mukavaa loppuiltaa ❤ 

Kommentit (24)

Salli

Tsemppiä värin pois kasvattamiseen! :) 

Mä aloitin tuon projektin kaksi vuotta sitten ja valitettavasti se oli ainoa tie ulos platinan vaaleasta. Vaatii kyllä kärsivällisyyttä, mutta voi että miten ihanalta tuntuu, kun tilalle kasvaa melkein tuplasti paksumpaa ja tervettä hiusta!! :) Välillä kyllä tuntui, että päässä on kahta eri hiusta joista toinen hapertuu ja katkeaa ja toinen rasvoittuu _päivässä_. Mutta kyllä se on kaiken vaivan arvoinen. 

Tässä juuri viimeisin tilanne omasta tukasta : 

http://kaurapuuroakimalletta.fitfashion.fi/2016/04/11/luottokampaaja-helsingista/

hannah

Oot niin kaunis :) Ihanasti käy noi laineet sulle. Ja toi tyvikasvu on tyylikkään näköinen, itseasias parempi kuin ilman!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Oi no kiitos Hannah! :) <3Kiharat ovat kyllä ihanat, harmi vaan etten itse saa niitä niin hyvin pysymään :(

Vierailija

Moikka! Ensinnäkin tsemppiä projektiin :)

Saman prosessin läpikäyneenä (kuvien perusteella oma väri on täsmälleen sama kuin sulla) ja muita samassa tilanteessa olevia seuranneena voin sanoa, että parhaat tavat saada kasvattaminen sujumaan mahdollisimman kivuttomasti, on joko värjätä hiukset mahdollisimman samalle tummuusasteelle tuon tyven kanssa (tämän tein itse ja voin suositella!), niin että juurikasvu ei näytä pahalta vaan enemmän sellaiselta hillityltä ombre-efektiltä, tai sitten laittaa omaan tyveen vaaleita raitoja, niin että tuo tyven ja vaalean välinen raja ei erotu niin selkeästi. Nämä on tietysti omia ajatuksiani, voihan olla että muitakin toimivia tapoja löytyy :)

Hahah en nyt tiedä onko kamalaa kirjoittaa näin, mutta en itse lähtisi ainakaan ennen kriittistä arviointia mukaan ihan kaikkeen mitä kampaaja ehdottaa, sillä pakko muistaa myös että kampaajilta vähenisi huomattavasti työt, jos useammat ihmiset kerralla päättäisivätkin olla tyytyväisiä omaan hiusväriinsä, ja antaisivat vain sen kasvaa näkyviin yhden onnistuneen omaa sävyä lähelle tehdyn värjäyksen jälkeen. ;) Tietysti tätä(kään) ei voi yleistää, mutta hyvä tää on vähintään tiedostaa, ja miettiä sitten oman fiiliksen mukaan miten haluaa tehdä.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Hei kiitos todella paljon kommentista! <3 Noita ylläolevia vaihtoehtoja olenkin juuri miettinyt :) Toisaalta houkuttelisi värjätä koko hiukset tuon tyven mukaan, mutten tiedä olenko valmis vielä niin radikaaliin muodonmuutoksen :p Raidat sinänsä olisivat oiva vaihtoehto :) Tässä nyt annan tuon tyven entistä kasvaa ja noin 5cm kohdalla mietin tosissaan näiden kahden vaihtoehdon välillä (tietenkin riippuu siitä mikä sävy sieltä tulee :p) Xx

Eltsu

Moi!

Mikset ala värjäämään tyveä raidoilla (vaikka melko harvoilla)? Itselläni oli noin 3-4 vuotta sitten hyvin samanlainen tukka kuin sinulla nyt ja kyllästyin myöskin aina värjäyksen jälkeen liian blondiin lopputulokseen ja aloin värjäyttämään aina tyveä raidoilla. Lopputulos on paljon luonnollisempi. Nyt tukkani on mielestäni kivan luonnollisen sävyinen, latvasta vähän vaaleampi mutta muuten pitkälti oman värinen ja vaaleilla raidoilla freesattu. Raitojahan voi laittaa harvempaan tai tosi tiuhaan, mutta luulen että kun oman värin kasvatusprosessi on puolessavälissä niin haluat asialle jotain tehdä :D niin, ja raidoittamalla itselleni on ainakin mahdollistunut melko harva väli kampaajalla käynnissä, koska tyvikasvu ei vain yksinkertaisesti erotu raidoitetusta tukasta niin silmiinpistävästi.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moi!! En millään haluaisi koskea tuohon uuteen hiukseen, joka kasvaa tuolta. Jotenkin kiinnostaisi se täysin oma sävy ja paksut, hyväkuntoiset hiukset :) Haluaisin myös nähdä mikä se oma väri oikeasti on ilman mitään värjäilyä :p Nuo raidat ovat todella hyvä vaihtoehto, jos jostain kumman syystä se oma väri ei miellyttäisikään ;D Katsotaan mitä tapahtuu ;) Xx

Terhi

Ihana lopputulos! <3

Olin kasvattanut omaa väriä jo 10 cm viime vuoden maaliskuussa-huhtikuussa, kun sain loistavan idean värjätä hiukset kirkkaan punaisiksi. Noh, voit varmasti arvata kuinka kivasti punainen tarraa kiinni puhki blondattuun hiukseen ja värjäämättömään hiukseen? Ei mennyt sitten paria viikkoa, niin aloin blondaan sitä takaisin ja sainkin sen useamman parin asteen vaalennuksen jälkeen sen semivaaleaksi. Kesällä olin pari viikkoa Italian auringon alla, väri vaaleni kivasti ja oma väri vaaleni myös. Kesällä se muutaman sentin juurikasvu ei tuntunut niin pahalta :) Nyt oon jo ihan koukussa tähän omaan väriin ja haluaisin pätkästä ton 40 cm tota hirveetä blondattua hiusta pois, mutta ihan vielä en viitti. Kesällä ajattelin kuitenkin pätkästä sellasen long bobin, niin oma väri menis liukuvärinä siinä :) Kannattaa ottaa huomioon,että oma hius käyttäytyy (ainakin mulla) todella erilailla eikä se tarvi yhtään niin paljon hoitotuotteita, kuin blondattu..Välillä oon sävytelly tota latvaa colormaskeilla, mutta ei latvoissa pysy mikään väri kovin pitkään :( Oon kuitenkin tosi tyytyväinen,että oon tässä pisteessä nyt. Ei oo meinaan helppo homma pitää kädet irti väreistä.. :D

Tsemppiä oman värin kasvatukseen! <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Voi eiii!!! Joo tiedän kuinka vaikeeta on pitää kädet irti väreistä :D sitä tässä eniten pelkäänkin että sorrun väreihin :0 Tosi kiva kuulla kumminkin teidän tarinoita tästä samaisesta prosessista <3 Antaa huimat tsempit itselleni myös tähän hiusrumbaan :) X

Sirunen

Ihanan väriset hiukset <3 itselläni on kanssa tämä oman värin kasvatus (kolmatta kertaa) käynnissä ja olen ollut värjäämättä nyt vuoden verran. Omaa väriä (varmaan joku 8-9 asteinen neutraali blondi) jotakuinkin se 12cm näkyvissä ja loput on vähän vaaleempaa huokoista hiusta jota yritän hoitaa huolella, koska haluan kasvattaa pitkät hiukset.

Varoitan että jos tosissasi haluat täysin omanvärisen pitkän tukan niin kasvatukseen menee _kauan_ aikaa ja lähes poikleuksetta tulee jossain vaiheessa kriiseilyä kun hiukset ovat kasvaneet tiettyyn mittaan ja näyttävät vaan epäsiistiltä... Mutta jos jaksat olla kärsivällinen niin saat varmasti upean omanvärisen tukan :) noin vaaleilla sävytteillä et saa kyllä tyveä häivytettyä kokonaan joten jos se alkaa häiritä kauheasti niin kannattaa värjätä vaalennettu osuus suosiolla lähelle omaa sävyä. Mutta mielestäni tuo tyvi ei näytä kuvassa ollenkaan pahalta :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moi! Kiitos kommentista <3 Näitä omakohtaisia tarinoita on niin kiva lukea :) Se tässä pelottaakin kun kasvatuksessa menee niin kauan... :o Yritän nyt kumminkin parhaani mukaan olla kärsivällinen ja katsoa mitä tuolta tyvestä oikein kasvaa :p Se varmaan määrittelee aika paljon sen, mitä tulen tekemään hiuksilleni nyt tässä puolen vuoden aikana :) Tsemppiä myös sinne <3

mm

Mun mielestä tosta voi tulla tosi hyvä, pistäppä googlen kuvahakuun Madonna Rebel Heart Tour, Madde handlas mun mielestä tyvikasvulla varustetun vaalean sävyn loistavasti, ja uskon että sä pystyt samaan! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kyllä looking good! :) Eniten itseäni pelottaa nämä monet sävyt hiuksissa, sillä olen tottunut siihen että hiukset ovat joko kauttaaltaan täysin vaaleat tai tummat... Mutta katsotaan mitä kuukaudet tuo tullessaan ja mikä sävy tuolta tulee ;) Toivottavasti <3

Ellie

Moikka Natalie,
Mä oon kasvattanut omaa väriä puolisen vuotta, ja oon niin tyytyväinen päätökseeni jo nyt! Oman tuhkanvärisen "maantien" kanssa ei tarvii taistella keltasuutta vastaan, ja tukka on niin kiiltävä ja elinvoimaisen kaunis.
Mulla oli lähtötilanne kans todella vaalea, ja laitatin 7-tummuusasteen ohuita raitoja sen vaalean joukkoon koko pään täyteen: lopputulos todella luonnollinen tummanvaalea, jossa tuo 6cm omaa värjäämätöntä tyveä ei erotu juuri lainkaan:) hitusen vaaleampi on tuo värjätty osa mutta se luo tosi hienovaraisen liukuväriefektin. Tästä on ollut todella hyvä kasvatella omaa väriä, ja aion kasvattaa pitkät, hyvinvoivat värjäämättömät hiukset takaisin. Hiljaa hyvä tulee:)
Bonuksena se, että mitä enemmän omaa väriä kasvaa sitä helpompaa on hiustenhoito: blondaamisella vaurioitettu tukka vaatii aina kunnon naamiot pesuissa, mutta oma väri kiiltää aivan upeesti, vaikkei siihen olis laittanut hoitoainetta ollenkaan!
Tsemppiä projektiin :)

Minnie

Miksi tyveen laitettiin kellertävää sävyä, vaikka sinun oma juurikasvu on selkeästi kylmempi? Nyt hiuksissasi on kolmea selkeästi eri sävyä. Jos et halua raitoja, niin yksi vaihtoehto olisi sävyttää blondattu latva lähemmäksi tyven sävyä, jolloin tyven ja latvan sävyero ei olisi noin suuri. Olen itse käymässä läpi samaa projektia ja vinkkinä se, että kannattaa alusta asti tehdä päätöksiä ajatellen tulevaa, jolloin päässäsi komeilee 15 cm juurikasvu, mutta haluat silti näyttää huolitellulta. Tsemppiä pitkään projektiin!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Nuo värit olisivat voineet olla kylmempiä, sillä oma tyvi on aika kylmänsävyinen :) Olet oikeassa. Ajattelin, että tässä kesällä suuntaan kampaajalle ja pyydän häntä värjäämään tuon latvan - MIKÄLI hiuksista tulisi OK näköiset :D Xx

Vierailija

Mikset värjää hiuksiasi sillä värillä, joka on tyvikasvussasi? Silloin sun ei tarvitsisi värjätä enään ikinä hiuksia. :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Se on yhtenä vaihtoehtona! :) Odotan vielä hieman tätä tyveä lisää kasvavan ja sitten suuntaan kampaajalle :) Mietinnässä on vain, että saako kampaaja tuon värisen tukan kauttaaltaan ja pysyykö tuo väri sitten hyvin päässä? Miten värjääminen onnistuu kun en haluaisi, että tuota tyveä värjäisiin ollenkaan?

Vierailija

Blondiin hiukseenhan tarttuu kaikki värit hyvin, eli eiköhän se pysyisi hyvin päässä! Ja pysyy varmasti hyvin senkin takia, koska se on oma värisi. Kampaajathan osaavat värjätä niin, ettei väri osu tyveen.:) Itse kokeilin joskus samaa, omistin platinablondit hiukset ja värjäsin hiukset omalla hiustenvärilläni (oma hiusvärini on vaaleanruskea), ja hyvin se väri pysyi. Kyllästyin itse vaan omaan hiusväriini, ja aloitin taas värjäyskierteen. :D

Vierailija

Sama tarina; about 12-vuotiaasta asti värjänny hiuksia ja nyt ikää 25v.. oman värin kasvatusta takana kohta 5kk, ja enää ei edes tee mieli värjätä hiuksia, vaikka värieroa tyven ja värjätyn hiuksen välillä onkin jonkun verran. Tsemppiä! Mitä pidemmälle pääset, sitä helpottavampi olo !

Sametti

Oivoi, ei ole nyt kouluttajalla mennyt ihan putkeen sävyjen valinta. 

Itse saman, ja monet monet epäonnistuneet kampaajakäynnit läpikäyneenä suosittelen tyven raidoitusta kylmän vaaleilla raudoilla. Näin aloitin aikoinaan itsekin kasvatusprojektin eikä nykyään tyvi todellakaan pomppaa silmille latvasta. Nytkin viimeisestä kampaajakäynnistä on puoli vuotta aikaa ja edelleen tukka näyttää hyvältä! Koko tukan värjäystä en suosittele, sillä omassa sävyssäsi näyttäisi olevan aika paljon tuhkaa, jota on taas väriaineilla todella vaikea saada aikaan ja myös vaikea saada pysymään hiuksissa - etenkin paljon värjätyissä ja huonokuntoisissa. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram