PARIS, FRANCE

Nyt on Ranskan kuvat käyty läpi haikein fiiliksin. Mikäli voisin kääntää kelloa taaksepäin, tekisin sen samantien. Onneksi kumminkin Ranskaan pääsee aina takaisin. Ehdimme tosiaan olla Pariisissa vain puolitoista päivää. Saavuimme lauantaina noin kello yhden aikaa ja sunnuntaina lähdimmekin jo kello kolme kentälle päin. Heti hotellin saatuamme, lähdimme kiertämään Pariisia jalkaisin. Onneksi olin pakannut hyvät matalapohjaiset kengät mukaan, sillä kävelimme yli 20 kilometriä päivän aikana. Seuraavan kerran pakkaankin ehdottomasti lenkkarit mukaan! Mitä tuon päivän aikana tuli tehtyä? Tässä tulee teille maratoonipostaus, olkaa siis hyvä ❤ 

Hotelli jossa yövyimme Pariisissa Turenne Le Marais. Tuo hotelli sijaitsi erinomaisella paikalla trendikkäässä Marais'n kaupunginosassa Pariisin keskustassa. Voin suositella tuota hotellia, se oli pieni, tyylikäs ja matkabudjettiin juuri sopiva. Keskustasta hieman kauempana, mutta kävellen tuo matka aivan ytimeen luonnistui oikein hyvin. Etenkin kun oli vain ihana vain eksyä keskustaan, kierrellä kaupoissa ja istahtaa täysin tuntemattomaan ravintolaan. 

Pariisi oli täynnä toistaan ihanempia rakennuksia ja paikkoja. Yksi päivä ei riittänyt todellakaan mihinkään. Kerkesimme kävelemään vain yhden kadun päästä päähän, kunnes alkoi jo hämärtämään. Mikäli Pariisiin aikoo lähteä, kannattaa matkaan varata reilusti aikaa. Niin paljon tuossa kaupungissa on nähtävää ja koettavaa. Harmikseni olin pakannut vain yhden takin mukaan. Tai no kaksi, mutta äitini "varasti" tuon mustan villakangastakin minulta. Loppujen lopuksi tuo musta takki sopi hänelle niin hyvin, että annoin sen hänelle lahjaksi. Itse sitten viiltelin Pariisissa vihreällä toppatakilla päivittäin haha. Ei ainakaan tullut kertaakaan kylmä! Ensi kerralla pakkaankin sitten enemmän tavaraa mukaan.

Kevät! Oli uskomatonta tuntea auringon lämpö iholla. Päivisin oli hyvin kirkasta, sillä aurinko paistoi joka päivä. Meitä oli varoitettu sateista, mutta ainoa hetki kun sade "yllätti" oli yö. Toisaalta oli ihana nukahtaa sateen ropinaa tietäen olevan keskellä Pariisia. Etenkin kun sänkyni vieressä oli pieni ikkuna, josta näki Pariisin kattojen ylle.

Oli niin mieletöntä istahtaa ravintolan terassille, tuntea auringon lämpö kasvoilla ja vain katsella ihmisiä. Matkan aikana tuli myös testattua muutama erilainen viini aivan valkoviinistä roséviiniin. Yllättäen rosée voitti tällä kertaa. En tiedä johtuiko se sitten kauniista ravintolasta vai ravintolan henkilökunnasta. Tässä paikassa kaikki oli vain juuri eikä melkein! Harmi, etten muista paikan nimeä... Ensi kerralla pitää kirjoittaa tuo ravintola ylös, muistan nimittäin tarkalleen missä se sijaitsi. Ensi kertaan! 

Mikä oli sitten parasta?! Aurinko, ihmiset, kaikki ne shoppailukadut, tuntemattomat liikkeet, ravintolat, viinit, ihmisten iloiset kasvot, kieli, ruoka... Lista voisi vain sen kun jatkua. Mitä muuten sanotte näistä aurinkolaseista, jotka ovat silmilläni? Löysin nämä yhdestä Pariisin vintage-kaupasta. Ne ovat melko vanhat, mutta täysin ehjässä kunnossa! Hintaa oli vain 25 euroa. 

Olen muuten miettinyt, että miksei Suomessa ole erilaisia kojuja tai erikoisia terasseja, kauppoja? Toki onhan täällä Helsingissä myös nuo perinteiset kaupat ja kahvilat, mutta olisi upeaa mikäli tännekin saataisiin tuota eteläeurooppalaista kulttuuria. Terassit olisivat auki kesällä pitkään, kauppoja, pieniä kahviloita, ravintoissa saisi ruokaa aivan yömyöhään saakka... Tämäkin lista voisi vain jatkua ja jatkua.

Pariisi oli täynä toistaan mielenkiintoisempia vintage-kauppoja, mutta valitettavasti kerkesimme poikkeamaan vain muutamassa. Ensi kerralla pitää ottaa etukäteen selvää missä kaikki nämä hyvät vintage-kaupat sijaitsevat. Olen kuullut muutamalta tutulta pelkkää hyvää näistä liikkeistä, puhumattakaan heidän löydöistään... Kaverini kaverini oli ostanut tietämättään arvokkaan Saint Laurenin mekon. Vielä ostovaiheessa hän ei ollut tietänyt mekon historiasta mitään. Vasta käytettyään mekkoa useita kertoja vastaantulija oli pysäyttänyt hänet ja kysynyt mekosta. Vasta tuolloin mekon ostaja oli kiinnostunut ostoksestaan. Hän vei sen arvioitavaksi ja lopulta oli paljastanut, että mekko oli hyvin vanha ja sitä oltiin käytetty ensimmäisissä Saint Laurenin muotinäytöksissä! Eli se oli alkuperäinen ja ainoa kappale, hyvin arvokas. Nyt tämä kyseinen mekko roikkuu hänen vaatekaapissaan, sillä päälleen hän ei enää uskalla sitä laittaa.  

Suklaata, herkkuja, leivoksia... Jos Pariisi oli täynnä kauppoja oli se myös täynnä kaikkia kahviloita. Päätimme poiketa yhdessä ja yllätyimme sen suosiosta. Kyseessä oli François Pralus -kahvila / kauppa. Jono jatkui aivan ovelle saakka ja uusia ihmisiä vain tuli sisään. Tietenkin tuon paikan herkkuja oli aivan pakko testata ja oi... Ne olivat kyllä hyviä. Tämän matkan aikana kyllä gluteeniton ruokavalio unohtui aivan tyystin... En vaan mitenkään voinut kieltäytyä kaikista herkuista, tietenkin oli aivan pakko testata niitä suosittuja macaronsseja ja kaikenmaailman suklaita puhumattakaan ranskalaisista croisanteista ja patongeista - enkä kadu hetkeäkään. Nyt jälleen täällä Suomessa tuo gluteeniton ruokavalio jatkuu.

Ruoka oli tosiaan hyvää Ranskassa, jos vain osasi valikoida ne oikeat ravintolat. Ennen kuin astutte sisään ranskalaiseen ravintolaan, varmistakaa että siellä on englanninkielinen menuu (ellette sitten osaa puhua ranskaa, tai teillä on mukana sanakirja) Tämä ylläoleva kuva on oiva esimerkki siitä. Astuimme sisään ravintolaan, tilasimme juomat ja saimme eteemme ranskankielisen menuun. Netti ei toiminut, eikä sanakirjaa ollut mukana. Lopulta päädyimme tilaamaan hyvin perinteiset ruuat, josta saimme edes jotenkin selvää. Seurueestamme muut ottivat hampurilaiset, itse tilasin "scampi pastan" eli katkarapupastan. Tiesin nimittäin mitä scampi tarkoittaa suomeksi. Ensi keralla olemme viisaampia!

Yksi liike jossa vierailimme useaan otteeseen oli Sephora... Oh my God. Pariisissa sijaitsi maailman suurin liike ja sen kyllä huomasi. Heti ovesta astuttaessa sisään oikealla vitriinissä oli esille ja myynnissä ehkä isoimmat hajuvesipullot ikinä. Chanelin N°5 hajuvesi maksoi vaivattomat 2600 euroa... Puhumattakaan Hermèsin hajuvesipullosta, jonka hinta kohosi yli kuuden tonnin... Huh. Sephorasta tarttui kumminkin jotain kivaa mukaan! Ostokset tulette näkemään seuraavasta ostopostauksessa.

Pariisi on todella kaunis valoaikaan, mutta niin se on myös illalla kun kaikki valot syttyvät. Voisin jopa sanoa, että näinä kahtena hetkenä tuo kaupunki on täysin erilainen. Suosittelen kokemaan Pariisin niin päivä kuin myös yöaikaan. Jos näin helmikuussa jo tuo kaupunki oli aivan uskomaton, voin vain kuvitella minkälainen se on keväällä tai kesällä!

Sellainen postaus! Ah kuinka näiden kuvien katseleminen toi hymyn huulille. Ranskaan on aivan pakko päästä uudestaan pian. Mikäli lähdemme reilaamaan kesällä, tulee Ranska luultavasti olemaan meidän viimeinen etappi. Nyt ihanaa viikonloppua ja ystävänpäivää. Täällä lähdetään viettämään tuota ystävänpäivää kylpylään. Palataan siis huomenna ❤

English translation coming soon.

   

                                          FACEBOOK // BLOGLOVIN // INSTAGRAM // YOUTUBE

                                                                              With love,
                                                                                Natalie  

Kommentit (9)

jm

Näyttää niin ihanalta! Oliko ranskalaiset esim. tarjoilijat mukavia vaikka ette puhuneetkaan ranskaa? Opiskelin ranskaa yhteensä viisi vuotta, mutta kiinnostusta ei silloin ollut, joten en osaa oikein mitään järkevää. Nyt harmittaa nuoruuden tyhmyys. Täytyy käydä joku kertaus kurssi, koska itsekin haluan Ranskassa käydä! Itse kävin Italiassa syksyllä ja totesin, että seuraavan kerran kun sinne menee, täytyy osata edes hieman italiaa, jotta matkasta tulee hieman mukavampi. Mukavaa ystävänpäivää! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos <3 Todella vaihtelevasti! Jotkut ottivat oikein hyvin vastaan vaikka emme puhuneet ranskaa, toisista tarjoilijoista huomasi tuon "ärsytyksen" melko 50/50. Olisi siis todella hyvä, mikäli osaisi puhua edes hieman. Tekisi matkasta paljon mukavamman <3 Ihanaa ystävänpäivää myös sinne! <3 Xx

Vierailija

Pariisi on kyllä tosiaan ihana kaupunki! Oon asunut täällä noin puoli vuotta nyt, enkä vaihtaisi aikaa mihinkään! :)
Noista ravintolamenuista ajattelin vinkata, että ei kannata aina valita ravintolaa jossa on englanninkieliset menut, sillä yleensä ne ravintolat on enemmän turistipaikkoja, ja pariisin parhaat ravintolat on niitä autenttisia paikkoja jotka ei ole pääkaduilla ja joissa menut on vain ranskaksi. :) tarjoilijoilta voi kysyä aina apua kääntämisessä, ja pienen sanakirjan avulla selviää yleensä.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Pariisi on ihan mieletön, lähtisin ihan samantien uudestaan! <3 Oi ihan mahtavaa! Puhuin juuri poikaystävälleni, että olisi huippua muuttaa Ranskaa. Laitoimmekin tämän jutun korvantaakse. Jos vain tulisi eteen sellaisen mahdollisuus :) Kiitos vinkistä, pitää pitää mielessä <3 Ps. Nauti Ranskassa olemisesta! ;)

Amanda

Ihana postaus, hyvä mieli välittyi! :-) Voisitko ehkä esitellä Pariisin-ostoksia videolla?

Vierailija

Haha, parempi! :D Edellinen kommenttini näyttää töykeältä kun ei ole hymiöitä, mutta ihan siis vitsillä tarkoitin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram