UNELMA LUONNOLLISISTA HIUKSISTA

Tänään kirjoitan teille ylläri, ylläri hiuksista! Olen kevään aikana pohtinut jonkun verran hiuksiani ja niiden tulevaisuutta. Puhuin eilen siskoni kanssa puhelimessa ja kysyin häneltä mielipidettä. Mitä jos antaisin oman värin kasvaa pikkuhiljaa hiuksiini ja tällä kertaa onnistuisin siinä? Saattaisin toki näin alkuun aina silloin tällöin raidottaa hiuksiani, mutta siihen se sitten jäisi. Olen värjännyt hiuksiani ties kuinka monta vuotta, enkä tiedä oikein enää mikä on luonnollinen sävyni. En edes tiedä millainen on hiuslaatuni. Yritin vuosi sitten tätä projektia hiuksiini, mutta epäonnistuin siinä pahasti. Tuolloin minulla oli mustat hiukset ja sävyero hiusten kohdalla oli suorastaan jäätävä. Muutaman kuukauden päästä sorruin värjäämiseen, sillä näytti aivan siltä kuin olisin ollut kalju. Tuolloin pilasin tämän "värjäämättömyyshaasteen" värjäämällä hiukseni kotona vaaleiksi. Se siitä luonnollisuudesta. Pidän vaaleasta sävystä kovasti, mutta haluaisin jotain eloa hiuksiini. Tarkoituksena olisi myös vähentää värjäämistä ja saada pitkät ja hyvinvoivat hiukset takaisin. 

Vuosi sitten kun värjäsin hiukseni mustiksi ja siitä sitten taas vaaleiksi, oli iso virhe. Jouduin leikkaamaan hiuksistani pois 20 senttiä samantien. Tällä hetkellä hiukseni eivät ole vielä hyvässä kunnossa, sillä olen sävytellyt ja värjännyt niitä lähes tulkoon joka kuukausi. Olen käyttänyt myös melko paljon hopeashampoota, sillä keltaisuus puskee läpi hiuksistani. Kiitos lukemattomien värjäyskertojen. Tällä hetkellä uskoisin onnistuvani projektissa, sillä haluan nähdä mikä on luonnollinen sävyni! 14-vuotta olen värjännyt hiuksiani, voitteko kuvitella? 

Hair goals. Don’t all women love to talk about their hair and think about what to do with them? Well, I have thought about my hair in depth this past week, or well the whole spring to be honest. I want to get rid of this routine of dyeing it all the time, I know how much it damages my hair and therefore something must be done about it. To tell you the truth, I don’t even know my real own hair colour anymore; I have no idea what it would look like to have my own colour. I tried this whole not dyeing it for a good while last spring, but failed at my challenge, because I just couldn’t bare to look at myself in the mirror with those horrifying roots staring right back at me.

I want my hair to look more natural and lively, if one can describe it. More highlights and no more of this platinum blonde. Even though I absolutely love the colour I have, I know that in the end it won’t do any good to the condition of my hair.

You all probably remember when I dyed my hair black last winter and then back to blonde again, great decision making there, not. I had to cut 20 cm of my hair because they were simply so destroyed because of all the dyeing. Currently I use a lot of silver shampoo because otherwise my hair would have a yellowish tone to it. I know that this shampoo also dries my hair up a whole lot.

To see my natural hair colour is something that I am longing for, and fix it with highlights. Can you believe that I have been dyeing my hair for 14 years straight?

@BANGSBYMARCELLA

Keräsin kollaasiin muutamia inspiraatiokuvia. Love it, love it & love it! Toki näistä ylläolevista hiuksista löytyy pidennykset, mutta värimaailma on aikalailla se mitä haen takaa. Itseasiassa kaikki riippuu siitä, mikä väri hiuksistani paljastuu! Yli kymmenen vuotta värjäämistä kahden kuukauden välein. Olen siis nähnyt omaa väriäni vain alle kaksi senttiä. KAKSI SENTTIÄ?! Suoraan sanottuna, en osaa sanoa minkä väriset hiukseni ovat. Pikkusiskollani on esimerkiksi aika tummat hiukset luonnostaan. Hän ei ole värjännyt hiuksiaan enää moneen, moneen kuukauteen... Itseasiassa kadehdin kovasti hänen luonnollisia hiuksia. Ne ovat hyvinvoivat ja pitkät. Sellaiset itsekin haluan. Olen nyt ainakin kesäkuun ensimmäiseen päivään asti värjäämättä hiuksiani ja sitten pohdimme kampaajani kanssa kuinka edetään tässä projektissa. Jännittävää! 

Värjäsin viimeksi hiukseni kolme viikkoa sitten. Tiedän sen, että noin kuukauden päästä iskee ahdistus kovasta sävyerosta, mutta tällä kertaa kestän sen. Kuulostaa varmaan hassulta, mutta te jotka värjäätte hiuksianne tiedätte mistä puhun. Ehkä eniten pelottaa juuri se "homsuinen" ja epäsiisti olo, joka tulee tyvikasvusta... Uskon kumminkin siihen, että kun oma sävy kasvaa reilusti noin. 5-15cm, ei sävyero enää ärsytä niin paljon. Katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan! Voi toki olla, että tyvestä paljastuukin vaalea sävy! Who knows.Tulen ehdottomasti kertomaan tästä projektista enemmän blogissani. 

 

I chose some inspiration pictures that you can see above. Absolutely love the colour on these pictures. Of course these girls have hair extensions, but still, the shade is more less what I am looking for.  I truly cannot wait to see what my natural colour looks like. The most I have ever seen it since I started dyeing it, is like 2 cm of the roots. Weird.

I know that my roots will look horrifying because I will let them grow, but I really have to think about what’s best for the future of my hair, if I still want to have some by the time I’m thirty. The bleaching definitely won’t help that. Anyways, we’ll see how my project goes. I will let you know more about it as soon as some “results” read disasters will appear. I apologize in advance for the future, possible horrendous hair colour that you will have to bare with.  

Ps. Tällä kertaa tiedän sen, että onnistun! Pahoittelen jo etukäteen tulevia kuukausia. Hiukseni tulevat näyttämään luultavasti aika hirveiltä muutaman kuukauden...

Onko siellä ruudun toisella puolella oman värin kasvattajia tai luonnollisen sävyistä hiuksista haaveilevia? ❤ Olisiko teillä jakaa joitakin vinkkejä? :) Olette kyselleet muuten paljon tuosta "Painoa lisää 10 kiloa!" projektista. Tulen ehdottomasti kertomaan siitä lisää, kun saavutan seuraavan etapin. Kärsivällisyyttä siis! ;)

 

If any of you guys are going through a similar phase with your hair, please feel free to share your tips/ comments below. 

 

 

 

                                                                    With love,
                                                                      Natalie 

Kommentit (26)

Lotte

Hei Natalie! Täällä toinen, jolla menossa oman värin kasvatusprosessi :) värjäsin viimeisen kerran platinanvaaleaksi hiukseni marraskuussa ja oma värini on tummanruskea... Juurikasvu tuli näkyviin parissa viikossa enkä enää jaksanut sitä. Tammikuussa kävin laittamssa vaaleaan pituuteen oman väristä raitaa, joka katkaisi mukavasti sitä erittäin selkeää juurikasvua, mutta omaan tyveen ei siis koskettu ollenkaan! Nyt omaa väriä on jo yli 5cm ja menen toukokuussa lisäämään vaaleisiin kohtiin vielä raitaa, joten aika kivuttomasti on tämä kasvatus tähän mennessä sujunut :)

Vierailija

Erittäin hyvä päätös :) tuo kulahtanut (ja huonokuntoinen) platinablondi onkin melko wt kamaa :)

Vierailija

Eli sun mielestä valkoinen, huonokuntoinen hampputukka on hyvä? :D

Vierailija

Hei! Suosittelen ehdottomasti oman värin kasvatusta. Aloitin kolme vuotta sitten oman, luonnonvaalean värin kasvatuksen tummanruskeasta väristä. Olin käynyt läpi juurikin tuollaisen samankaltaisen värjäysepisodin ja päätin, että nyt riittää. Ensimmäisen vuoden hiukset olivat aina kiinni. Sitten laitoin kampaajalla vaaleita raitoja ainoastaan värjättyihin osioihin. Nyt, kolmen vuoden ja viiden raidoitussession jälkeen päässä on ihan oma, luonnollinen ja kaunis tukka (latvoissa noin 5cm keinoväriä vielä, mutta on niin samansävyistä, ettei huomaa). Ei tarvitse miettiä juurikasvua, päänahka ja hiukset ovat hyvässä kunnossa ja hoitoainetta tarvii kahdesta kolmeen kertaan kuukaudessa. Pesuvälikin on pidentynyt, pesen hiukset kahdesti viikossa. Suosittelen myös siirtymistä luonnonkosmetiikan shampoisiin ja hoitoaineisiin, esimerkiksi Santella on paras koskaan kokeilemani hoitoaine (mukaanlukien kampaamotuotteet, markettituotteet ym).
Operaatio tulee olemaan pitkä ja tuskallinen, mutta on se sen arvoista! Ensimmäinen vuosi on vaikein, mutta sen jälkeen tekee jo mieli leikata hiukset lyhyiksi, kun oma väri näyttää niin ihanalta ja siitä keinoväristä haluaa eroon!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moi! Kiitos kommentistasi <3 Ja tosi kiva kuulla, että kaikki on mennyt hyvin! :) Odotan kyllä todella innolla tätä. Tiedän, että tässä voi mennä monta vuotta, mutta uskon lopputuloksen olevan hyvä :) Ja voihan aina palata entiseen, mikäli oma väri lopulta miellytä ;) Nyt yritänkin olla vähintään sen 3 kk värjäämättä ja katsoa mitä tuolta oikein paljastuu ;D

SannaMK

Saat luonnolliset hiukset kaikkein parhaiten ja helpoiten siten että nyt odotat pari-kolme kuukautta tyvikasvua, jolloin menet ottamaan raitoja siihen tyveen, ja tätä raidoitusta jatkat ja vähennät pikkuhiljaa raitojen määrää (jos haluat kokonaan oman värin takaisin). Raidat voivat olla ohuen ohuita, aivan kuin ns. aurinkoraitoja. Se on kaikista kivuttomin ja helpoin tie päästä eroon värjäyskierteestä. Kampaaja voi samalla kertaa kun laittaa raitoja, sävyttää latvaa hieman hiekan/beigen sävyiseksi jolloin hiukset näyttävät jo hyvinkin luonnollisilta. Se on pitkä tie, mutta vuoden päästä on jo hyvällä mallilla! :) Itse olen tämän läpi käynyt, ja onnistunut siinä. Jos muuten keltaisuus häiritsee pahastikkin, suosittelen ostamaan Crestol Fantasy Color sävyssä absolut violet, ja sekoittamaan sitä hoitoaineeseen pienen pisaran, taittaa paremmin kuin hopeashampoot ja pystyt itse vaikuttamaan taiton määrään. Lisäksi se hoitaa kun taitto on hoitoaineessa. Pullo on todella pieni mutta riittää todella kauan. Monet käyttävät esim goldwell 10V vaahtoa, mutta kaikille taitto ei riitä tai osalla se kuivattaa hiuksia. Tuo voimakkaampi taittaminen ei sinua välttämättä vielä koske, mutta jos hiukset ovat vaikka beiget ja alkavat kellertää, silloin tuo on todella hyvä!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei kiitos todella paljon kommentista ja vinkeistäsi! <3 Olen nyt sen kolme kk värjäämättä hiuksiani ja sen jälkeen pohdimme kampaajani kanssa mitä voisimme tehdä. Jotain luultavasti pitää tehdä tuolloin 3 kk päästä, sillä ero värjätyn ja värjäämättömän hiusten kanssa voi olla suuri... Tai sen näkee sitten ;D

Heidi

Heippa Natalie! Itse olen samassa tilanteessa kanssasi. Yli 15 vuotta hiusten värjäystä tummaksi ja vaaleaksi. Palaan aina vaaleaan. Kaksi kertaa olen lähivuosina onnistunut lähes 10cm kasvattamaan omaa väriä, mutta sitten ole pilannut sen :( aluksi näyttää että tummanharmaata sielt kasvaa mut pidempänä näkyy joukossa vaaleita raitoja ja oma väri on eloisa ja hiukset kiiltävät. Nyt haluaisin yhdessä aloittaa projektin ja kasvattaa omaa väriäni. Olen myös saanu iho-oireita väreistä ja uudet uutiset hiusvärien vaarallisuudesta eivät houkuta. Ei se suomalaisten perus vaalea ole ruma, vaan ihailtu muualla maailmassa. Esim. Rosie Huntington-whiteleyn dark blonde sävy oli tosi upea! Tsemppiä projektiisi ♡ olet kaunis!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

I feel you!!! Itsekin olen värjännyt tummasta vaaleaan ja vaaleasta tummaan ja AINA palannut takaisin vaaleaan. Hiukset ovat kärsineet aivan älyttömästi ja pituutta lähtenyt todella paljon... Tällä hetkellä tuo oma väri kiinnostaisi, sillä en osaa yhtään sanoa mikä se on... Nyt yritän olla värjäämättä 3 kk hiuksiani ja sitten varaan kampaajalleni ajan ja katsotaan mitä teemme :) Jee eli aloitetaan tänä projekti! ;) Kiitos samoin sinne <3 Tule kertomaan aina välillä, että miten siellä menee! :)

KatjaEkaterina
Liittynyt24.11.2015

moikka :) mäki 2 vuotta sitten päätin, että haluun omat hiukset takaisin.. ja mun viimeinen väri oli musta (omat hiukset vaaleat).. pelkäsin alussa kans, että hiukset tulee näyttämään ihan kauhealta.. mutta ei.. ei ollu niin paha :) nyt enää vain 5-8 senttiä jännän ruskeeta latvoissa.. muuten hiukset on kauniit ja terveet. mulla on vielä tosi pitkät hiukset ja pituus on mulle tärkeä.. joten en voi leikata enemmän kuin 5 senttiä .. niin näin kahden vuoden jälkeen voin suositella, että leikkaat joka kuukausi edes 1-2 senttiä pois (jos pystyt.. mul on pitkät, niin sitä 1-2 senttiä pituudesta pois ei ees huomaa).. muuten hoidat ihan normaalisti ja älä ota mitään raitoja niin kuin muut täällä ja kaikkialla suosittelevat.. sillä vahingoitat raidoillaki sun hiuksia.. anna nyt kasvaa kunnolla loppuun asti ja kun sul on kokonaan uudet ja terveet hiukset päässä, niin voit silloi ruveta tekemään niille taas kaikenlaista...  :) onnea matkaan ja kyllä sä siihen pystyt <3

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Oi kiitos kommentista! <3 Olet varmaan tyytyväinen päätökseen ja oman värisiin hiuksiin? :) Vitsi saa nähdä miten tässä käy lopulta, kun en tosiaan tiedä mitä tuolta juuresta paljastuu :D Toivon, että sieltä tulisi vaaleeta, niin kontrasti vaateisiin hiuksiin ei olisi niin kova.. Tällä hetkellä haluan tosiaan pitkät hiukset, niin hiusten leikkaaminen ihan lyhyiksi ei tule todellakaan kuuloonkaan, mutta tuo 1-2cm kuukaudessa kuulostaa hyvältä :) Ah saa nähdä kuinka kauan tässä projektissa menee :D Kiitos vielä <3

Vierailija

Moikka! Mä tein sen pari vuotta takaperin, -siis kasvatin oman hiusvärini takaisin. Olin kyllästynyt ainaiseen värjäämiseen ja osittain mietin myös hiusvärien terveellisyyttä. Aikaa siihen meni, mutta olen kyllä tyytyväinen omaan hiusväriini! Välillä tosin kadehdin värjättyjä hiuksia, mutta en silti enää haluaisi värjätä. Tosin häihini laitoin "sunkissed"-tyylisiä raitoja, joista ei tullut ongelmaa pois kasvunkaan aikana: väri kun oli hyvin luonnollinen. Kärsivällisyyttä projektiin tarvitaan, eikä oikotietä onneen taida olla.. Toisaalta nykyisin voi värjätä liukuvärjäyksellä osan tukasta, jolloin kontrasti aiempaan hiusväriin ja omaan hiusväriin ei ole niin suuri? Toisaalta en tiedä toimiiko tämä sinulla, kun muutos tulee todennäköisesti olemaan radikaali (jos oma väri on tumma ja värjätty hius todella vaalea). Joka tapauksessa tsemppiä projektiin! :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kovasti kommentista <3 Niin kiva lukea muiden tarinoita tästä samaisesta aiheesta! :) Saa nähdä mihin suuntaan lähdemme, sillä en tiedä ollenkaan mikä on oikea värini :D Kiitos paljon <3

idaaa

itse oon varmaan 1,5 vuotta vaalentanu hiuksia raidoittamalla,&nbsp;mutta nyt tulin siihen päätöksen että alan kasvattamaan omaa väriä. en vaan jaksa sitä värjäysrumbaa ja ei aina heti kerennyt kampaajalle värjäyttään ja kyllähän sitä rahaakin meni ihan kivasti. varsinkin kun omistaa paksun tukan :D oon tosiaan värjänny monta vuotta tukkaa eikä mitään hajua miltä oma väri tulee näyttään, tällä hetkellä omaa väriä on varmaan 7 senttiä ja näyttää ihan kivalta ja myöskin sulautuu hyvin tohon mun värjättyyn tukkaan. odotan jännityksellä että miltä tää oma väri sitten kokonaisuudessaan näyttää :-D

tsemppiä sulle, hyvin se menee ! :)

Iina

Mä en oo nyt melkein kahteen vuoteen värjännyt hiuksia ollenkaan ja kuukausi sitten alko kyllästyttää kulahtaneen väriset latvat, joten uskalsin sitten vihdoin leikata long bobin :) nyt on kokonaan oman väriset hiukset ja täytyy sanoa et nä on kyllä paljon kivemman väriset kuin mitkään mun aiemmat värjätyt hiukset :D ja muutenkin niin helppoa kun ei tarvii enää värjätä ja nää on hyvässä kunnossa.

Mut onnea sulle tähän projektiin ja innolla odotan, millanen sun oma väri on :) <3

Anna Cecilia

Itse haluaisin kans kasvattaa omaa väriä, mut se on vaikeaa kun tällä hetkellä on mustat hiukset ja oma väri ois semmone keskiruskee. Juurikasvu näyttää sitten semmoselta kaljulta :-D Tsemppiä!

Vierailija

Jos käy niin ettet kestä juurikasvua niin sen sijaan että vaalennat taas hiukset niin kokeile jotain semi-permanent väriä tai sävytettä (esim adorella on luonnollisia ruskean sävyjä), niissä ei oo mitään vahvoja aineita eikä niitä tarvi miksailla vaan suoraa pullosta hiuksiin, on tosi hellävarainen! Vaihdoin ite suoraväreihin varmaan 2 vuotta sitten ja hiukset on nyt vyötärölle asti ja paksut latvoista ku ennen oli vaikeuksia pitää hiuksia pitkänä, latvat aina katkeili niin sitten oli sellanen kainaloihin asti oleva rotanhäntä :D Tietenki noi kuluu äkkiä hiuksesta pois varsinki jos pesee joka päivä eikä niitä ihan joka kaupasta löydäkkää

Vierailija

Moi Natalie! Olen värjännyt hiuksiani vaaleammaksi noin 10 vuotta ja hiukseni muuttuivat viime kesänä auringossa lähes valkoisiksi ja tosi huono kuntoisiksi! Tämän jälkeen kävin kampaajalla hoitamassa hiuksia ja laittamassa tummempia raitoja, jotta saisin luonnollisemmat hiukset. Raidoista tuli liian tummat, lähes mustat, mutta lomamatkalla raidat vaalenivat luonnollisemman värisiksi. Nyt en ole värjännyt hiuksiani enää ollenkaan syyskuun jälkeen! Välillä pesen hiukseni hopeashampoolla. Yllättävän hyvin tämä erikoinen värjäysprosessi toimi ja juurikasvua (~15cm) ei näe juuri ollenkaan! Tsemppiä hiusprojektiin!

Vierailija

Mulla on menossa samanlainen projekti, supervaaleasta ja blondatusta tukasta takaisin omaan väriin. Kyllästyin ainaiseen kampaajalla istumiseen parin kuukauden välein, vaalennusaine ei tuntunut sopivan päänahalleni ja hirvitti millaisia tuhoja sen pitkäaikainen käyttö tekisi tukalleni ja päänahalleni, vaikka hiukseni ovatkin vahvat eivätkä ole tähän mennessä varjäilystä vaurioituneet. 

Suosittelen, niinkuin joku muukin edellisissä kommenteissa, kasvattamaan sitä omaa tyveä, ja ottamaan sen sävyisiä raitoja. Värin kasvattaminen helpottuu niin paljon kun tukka näyttää siedettävältä kesken prosessinkin, eikä tee niin paljon mieli palata värjäilemään, kuin jos kasvattaisi kahta eri väripalkkia päässään. Eikä oman värin sävyiset raidat niin paljon kuitenkaan vaurioita, varsinkin kun nehän tulevat jo värjättyyn, vaalennettuun tukkaan, josta on tarkoitus muutenkin päästä eroon. Raidat eivät myöskään koske päänahkaan, joten ne ovat ihoystävällisempi ratkaisu kuin koko tyven värjäys :)

Vierailija

Moikka! Mulla on luonnostaan platinan vaalea tukka. Ylä-asteella (nyt olen 20v) kuitenkin kyllästyin siihen ja vedin suoraan melkeen mustaks :D Välillä oli melkeen musta tukka, välillä ruskee ja välillä raitoja. Silti olin varma, että en koskaan halua omaa väriä takasin. Kampaajat aina ihmetteli et miks en halua omaa väriä takaisin, kun on luonnostaan harvinaisen vaalea. Vuosi sitten kuitenkin mulla meni järki siihen, että tyveä piti värjätä 3-4 viikon välein, joten alotin oman värin takaisin kasvatuksen. Nyt oon tyytyväisempi kun koskaan, että annoin oman värin kasvaa takaisin. Aluksi jouduttiin toki rankemmin käsittelemään hiusta, koska oma väri oli niin paljon vaaleempi kun se tumma ruskea. Pikkuhiljaa värjättiin tummaa pois eri tavoilla (raidoilla ja balayage) oman värin tieltä :) Nyt omaa hiusta on kasvanut noin 20cm, eli latvat ovat vielä "värjätyt vaaleet", mutta ei sitäkään enään paljoa ole. Tällähetkellä välillä raidotellaan latvaa ja annetaan hiusten kasvaa :) Oon joutunu vuoden sisään leikkaamaan hiuksia monta kertaa lyhyemmäks, mutta jos on hyvä malli hiuksissa ja hyvä kampaaja niin ei haittaa vaikka hiukset ovatkin lyhyet, kunhan ovat hyvässä kunnossa! :D ylempänä taidettiinkin jo sanoa, mutta raidoittaminen on varmasti hyvä vaihtoehto, kun omaan väriin siirryt!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram