BEACH DAY

Ah se olisi sitten ensimmäinen päivä rannalla tänä kesänä! ❤ Päivän kiireiden jälkeen oli aivan ihana laittaa vain rennot vaatteet päälle, hypätä pyörän selkään ja polkaista Munkkiniemen rannalle ottamaan aurinkoa. Vaikka en niin kovasti pidä auringonotosta, oli aivan ihana tällä kertaa vain maata vilttien päällä ja kuunella hyvää musiikkia. En tiedä olenko täällä blogissani ennen kertonut, mutten koskaan ota aurinkoa ilman kunnon aurinkovoiteita. (Oikeastaan yritän valita aina varjoisan paikan.) Mikäli lämpötila kohoaa kumminkin yli +15 asteen, levitän joko +30 tai +50 asteista aurinkosuojavoidetta kasvoille. Lämmön kohotessa yli +20 asteen, levitän +30 tai +50 asteista aurinkosuojavoidetta muualle vartaloon. Paloin 16-vuotiaana todella pahoin Floridassa ja tämän jälkeen lopetin solariumeissa käynnin kokonaan ja auringonoton ilman kunnon suojakertoimia. Olen huomannut selvän eron ihossa ja sen hyvinvoinnissa. Nuorempana ihoni oli aina hyvin kuiva ja todella kipeä. Tuolloin ei puhuttu tarpeeksi siitä kuinka vaarallista UV-säteily on ja mitä se tekee iholle. Puhuttiin vain siitä kuinka palanut iho muuttuu ajan kanssa täydelliseksi rusketukseksi ja kuinka kauniiksi tumma rusketus tekee. Pyh, onhan se ihan ok olla kivan ruskettunut kesällä, mutta miten sitten 20-vuoden päästä? Tai jopa jo 10-vuoden päästä? Iho ei kaunistu rusketuksesta, päinvastoin. Naiset ja miksei miehetkin, muistakaa käyttää aina aurinkosuojavoiteita, etenkin kasvoille, kaulalle ja dekoltee alueelle. Ultraviolettisäteet ovat sen verran voimakkaita, että ne tunkeutuvat ilman suojausta syvälle ihoon, mikä nopeuttaa ihon vanhenemista ja aiheuttaa ihosairauksia, jopa ihosyöpää. Vaikkei olisikaan helposti palavaa ihotyyppiä, kannattaa aina muistaa suojavoiteet. Muistakaa myös katsoa, että aurinkosuojavoiteissa on sekä UVA että UVB suoja. 

Huomaatteko muuten kuinka hyvin tuo tatuointini on lähtenyt kulumaan? Toki se näkyy vielä kyljessä, mutta voiton puolella ollaan jo. Viimeksi kävin poistattamassa sitä toukokuussa ja nyt seuraava aika olisi sitten vasta syksyllä. Nyt levitän siihen päälle viikoittain Hirudoid fortea, kuulemma pitäisi auttaa poistamaan tuota mustetta iholta. Pian saan nauttia musteettomasta ihosta, jes! Pidän teidät ajan tasalla tässä poisto hommassa!

Nyt on aika lähteä valmistautumaan iltaa varten. Olemme menossa ystäväpariskunnan kanssa syömään ja tekemään jotain muuta kivaa! Pian vaihtuukin jo elokuu ja postausrytmi palautuu normaaliksi. Ihanaa viikonloppua! ❤ 

Kommentit (8)

emiliaa

Mahtavaa, että olet tarkkana auringon kanssa ja valaiset muitakin sen vaaroista. Todella esimerkillistä. Isäni kuoli luomesta lähteneeseen melanoomaan vain 46- vuotiaana. Kannattaisi miettiä kaksi kertaa, valitseeko mielummin terveydelliset syyt vaiko ulkonäölliset syyt (rusketus), jonka senkin nykyään saisi turvallisesti purkista.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kiitos kovasti kommentistasi ja osanottoni isäsi poismenon johdosta.. <3 Mielestäni tämä on tärkeä asia ja siitä pitäisi puhua paaaaljon enemmän. Tuntuu, että auringon haittoja vain vähätellään :/

Eeva

Tuota firudoid fortea suositellaan joka paikassa tatuoinninpoiston avuksi, mutta taitaa toimia parhaiten juuri hoidon jälkeen. Edesauttaa siis toki hoitojen välillä, mutta tehokkainta heti toimenpiteen jälkeen jolloin kannattaa parikin kertaa päivässä voidella tatuointia fh:la. Se edesauttaa myös punoituksen yms poistumista

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Aaaaah joo totta! Itse en tiennytkään tuota, että tehokkain olisi juuri tuon hoidon jälkeen... No nyt levittelen tätä ja toivon, että auttaa näin hoitojenkin välillä.. :) Xx

Hilkka

Itsekin olen nyt vanhemmiten huomannut, että kannattaa todellakin käyttää aurinkovoidetta aurinkoa ottaessa. Kreikassa ollessani käytin joka päivä 30 suojakerrointa koko kroppaan ja kyllä sitä silti ruskettui! Rusketuksesta tuli itseasiassa tasaisempi ja uskoisin, että se kestääkin pidempään.

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Näin juuri! <3 Kasvoille olisikin hyvä myös levittää lähes läpi vuoden tuota aurinkosuojavoidetta, etenkin mikäli ei käytä meikkivoidetta, jossa on suoja aurinkoa vastaan :)

M

Jep, oon täysin samaa mieltä, että pitäis muistaa auringon haitat, mutta mistäköhän vaan löytyisi sellainen aurinkosuojavoide, joka ei aiheuttaisi kipeitä näppyjä kasvoihin? Oisko jollakin herkkäihoisella kokemusta? Oon apteekista ostanut ainakin viittä eri merkkiä joita on suositeltu, mutta käytön jälkeen kaikista lopputuloksena on ärtynyt iho.

Vierailija

Ylemmälle ^, jos tarkoitat finnejä tms paukamia niin itsellä on toiminut Avène Cleanance High Protection Sunscreen voide! Tosiaan jättää mattaisen pinnan, eikä itselle ole ainakaan enään näppyjä tullut :) Ja postaukseen liittyen, itse käytän myös aina aurinkorasvaa, vaikka menisin vain hetkeksi ulos. Myös meikkivoiteessa ja kasvovoiteessa meikin alla aina suojakerroin 30 :) Aurinkorasvat ovat 50 kertoimella! Paloin myöskin erittäin pahasti parisen vuotta sitten jenkeissä, karibian risteilyllä (vaikka silloinkin oli 30 suojakerroin), ihoon tuli pahat vesikellot, jotka myöhemmin puhkesivat ja iho kuoriutu kokonaan selästä ja rinnalta pois :/ Sen jälkeen aina vedän varmanpäälle 50 kertoimella, varsinkin ulkomailla! :D Itselle ainakin tärkeämpää pysyä terveenä ja iho hyvässä kunnossa, kun maata auringossa 24/7 ja näyttää 20 vuoden päästä ryppyiseltä pavulta. Nykyään on myös tosi hyvät itseruskettavat, mistä ei huomaa onko aito vai ei :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram