LE HAVRE, ROUEN

Kaksi päivää takana täällä Le Havressa, Rouenissa. Aika on kulunut todella nopeasti ja pian jatkammekin matkaa Pariisiin. Matkan tarkoituksena oli tulla katsomaan pikkusiskoni kisoja ja ottaa pieni irtiotto arjesta. Torstaina saavuimme Pariisiin noin puolenpäivän aikoihin. Heti lentokoneen laskettua otimme taksin Pariisin keskustaan, sillä juna kohti Rouenia lähtisi muutaman tunnin päästä. Taksiin istuttuani aloin vain katselemaan maisemia, nyt sitä oltaisiin sitten Ranskassa! Kädessä lentokentältä ostettu croisantti ja kahvi. Täydellistä. Noin tunnin taksimatkan jälkeen saavuimme aivan keskustaan. Voi luoja sitä ihmismäärää! Ihmisiä siellä sun täällä. Kahviloita, takseja, kauppoja... Tässä sitä nyt oltaisiin miljoonakaupungissa, miljoonien ihmisten keskellä. Perille saavuttuamme nappasimme matkalaukut taksin takakontista ja lähdimme kävelemään juna-asemalle päin. Juna lähtisi noin 1,5 tunnin kuluttua, mutta jotain ruokaa olisi saatava. Lentokoneen ruoka ei nimittäin ollut mikään täyden kympin annos ja nälkä oli suuri. Hetken siinä käveltyämme pysähdyimme ensimmäisen ravintolan luo. Lohipastaa kermakastikkeessa, oikein hyvä annos siihen kovimpaan nälkään.

Syötyämme aloimme suunnistamaan juna-asemalle. Noin 20 minuutin kuluttua vihdoin ja viimein löysimme oikean junaraiteen ja matka kohti Le Havrea sai alkaa. Juuri kun olin vaipumassa uneen, porukkamme miehet yllättivät meidät naiset. He olivat käyneet ostamassa juna-aseman kaupasta 20 euron maksavan shamppanjapullon ja muovimukit. Siinä sitten poksuttelimme vanhassa, ränsistyneessä ja kovaäänisessä junassa pullon auki. Vaikka tilanne oli hyvin koominen, en olisi voinut toivoa yhtään parempaa aloitusta meidän matkalle. Nyt saisi vain olla, katsoa maisemia ikkunasta ja juoda hyvää kuplivaa lasista. Mitä muuta voisi toivoa? Puolentoista tunnin kuluttua olimme perillä Rouenissa ja hotellin etsiminen sai alkaa, eikun uutta taksia kehiin ja hotellia - tai sanoisinki motellia kohti.

Ensimmäinen päivä Rouenissa menikin hieman paikkoja kierrellen ja ihmetellen. Oli kiva tutustua uusiin paikkoihin ja vain kaarrella erilaisissa paikoissa ilman sen kummempaa määränpäätä. Valitettavasti taisimme bongata juuri tämän päivän aikana ne kaikki Rouenin kamalimmat ravintolat ja ruuat. Onneksi huono "ravintolaruoka" ei haitannut menoa ollenkaan. Loppuillasta juhlistimmekin noin 12 hengen porukalla Ranskaan saapumista ja luistelukisojen alkamista. Siinä taisi mennä kupliva jos toinenkin ja hauskaa oli. Noin puolenyön aikoihin päätimme lähteä naisporukan kanssa jo kohti motellia, sillä aamulla olisi aikainen herätys. Kisat nimittäin alkaisivat jo aamulla aikaisin. No ei siinä mitään. Muutaman kilometrin käveltyämme aloimme ihmettelemään olinpaikkaamme. Missä oikein olimme? Paikka ei näyttänyt yhtään tutulta. Pienissä kuplivissa koko tilanne vaikutti koomiselta. Kukaan ei muistanut mikä meidän motellimme nimi oli tai millä kadulla tuo motelli oikein sijaitsisi. Naurua riitti. Itselläni oli loppunut akku ja muiden kännykässä ei netti toiminut. Mitäs nyt? Lopulta löysimme laukustani hotellin WiFi -kortin, jossa luki motellimme nimi. Tadaa, ongelma oli ratkaistu. Enää tarvitsisi löytää vain hotellin sijainti. Löimmekin viisaat päämme yhteen ja pysäytimme kadulla oikein mukavan ranskalaisen herrasmiehen. Vaikka hän ei puhunut sanaakaan englantia, lähti hän mielellään etsimään motellia kanssamme. 15 minuutin ja sadan mutkan jälkeen hostelli / motelli löytyi! Olimme niin kiitollisia miehelle. Turvassa ja ehjänä.

Seuravana aamuna suuntasimme jäähallille kannustamaan tyttöjä ja voittohan sieltä tuli. Niin ylpeä pikkusiskosta ❤ Kaiken kaikkiaan päivät täällä Rouenissa menivät oikein kivasti vaikkakin hyvin nopeasti. Tulisin kyllä uudestaakin tänne, mutta paremmalla ajalla. 

Nyt on aika lopettaa, sillä pian pitääkin jo suunnata takaisin juna-asemalle. Pariisi nimittäin odottaa! 

PARIS IS A ALWAYS A GOOD IDEA

                                                                              With love,
                                                                                Natalie  

Kommentit (6)

Taru

Piti vain tulla sanomaan että Natalie, sä olet niin ihana ja inspiroiva <3 Kiitos ihan mahtavasta blogista, sen lisäks et rakastan sun asuja ja meikkejä niin oon kiitollinen että kirjoitat myös muuta kuin pinnallista höpönlöpöä. NAINEN, YOU ROCK <3 

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Eikä aivan ihana kommentti <3 Kiitos hurjan paljon ihanista sanoista :) Te lukijat olette niin parhaita <3 Toivottavasti pysyt pitkään mukana! :)

AA

Olet ilmeisesti palannut syömään pastaa? Tai etkö vasta tehnyt postauksen tortilloista ja siitä, miten olet lopettanut valkoisen vehnän, vai mikä se oli?

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Noudatan arkisin täällä Suomessa tuota ruokavaliota, sillä voin niin hyvin :) Lomalla ollessa mikäli mieleni tekee lohipastaa syön sen. Erityisesti Ranskassa gluteenitonta ruokaa oli TODELLA vaikea saada... Toki oli salaatit yms, mutta pelkällä salaatilla en olisi pärjännyt. Suomessa pystyn tuota ruokavaliota noudattamaan, sillä täällä on vaihtoehtoja ja pystyn itse tekemään ruokani itse yms :) Etenkin Ranskassa lähestulkoon kaikki ruokalistat oli vain Ranskaksi, tämä oli kanssa yksi sellainen juttu minkä takia tilasimme vain ruokalistalta "jotain" :) Kivaa viikonloppuna <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram