Tässä tulisi teille pitkästä aikaa reseptiä ❤ Snapchatissa eilen julkaisemani kuva itsetehdystä pizzasta sai sen verran kyselyitä, että päätin kirjoittaa tuon reseptin tänne blogin puolelle. Kysessä on herkullinen kasvispizza, joka on tehty täysin kasvipohjaisista aineksista. Ainoastaan koskenlaskijakastikkeessa on hieman maitoa (puolessa pizzassa), mutta muuten pizza on 100% vege. Täytyy myöntää, että jännitin miltä itse tehty pizza maistuisi. Onneksi jännitys oli aivan turhaa, sillä pizza maistui taivaallisen hyvältä! Ihanan rapea pohja, unohtamatta hyvältä maistuvia täytteitä. Mikäli haluat maistaa taivaallisen hyvää ja terveellistä KASVISpizzaa, tästä teille ohje siihen! Ainekset ovat yhteen pellilliseen, valmistusaika noin tunti.

MITÄ TARVITSET?

Pizzapohja:

3 dl vettä

25g hiivaa

Vajaa teelusikallinen suolaa 

4rkl öljyä

3dl Graham täysjyvävehnäjauhoja

2½ Erikoisvehnäjauhoja

 

Päällinen:

200 grammaa tomaattimurskaa (yrtti)

(Maun mukaan koskenlaskijakastiketta)

2 suikaloitua punasipulia

Kourallinen viipaloituja mustia oliiveja

Rasiallinen kirsikkatomaatteja

1 Punainen paprika

Kourallinen auringonkukan ja kurpitsansiemeniä

 2 teelusikallista Sriracha kastiketta (tulinen)

1dl Violifen juustoa (raasteena)

4 Valkosipulinkynttä + 3 ruokalusikallista öljyä.

Kourallinen rucolaa

 

Koskenlaskijakastike:

150g koskelaskijajuustoa 

1rkl jauhoja

1,5dl kaurajuomaa

1rkl Keiju kasvirasvalevitettä

VALMISTUSOHJE

Pohja:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita. Lisää suola, öljy ja jauhot (graham täysjyvävehnä ja erikoisvehnäjauhot). Alusta (painele ja vatkaa) taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso uunipellillinen. Mikäli taikina tarttuu kiinni kaulimeen, levitä taikina varovasti veitsen avulla pellille. Mitä ohuempi pohja, sen rapeampi lopputulos.

Koskenlaskijakastike:

Sulata voi ja koskelaskijajuusto kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää sulatetun voin joukkoon jauhot. Anna kiehua hetki. Kun kastike on kiehunut lisää kaurajuomat joukkoon. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Päällinen:

Kun olet levittänyt taikinan, lisää tomaattimurska taikinan päälle. Mikäli haluat tässä vaiheessa lisätä koskenlaskijakastikkeen pizzaan, tee se tässä vaiheessa. Koskenlaskijakastike tuo kivaa makua ja täyteläisyyttä pizzaan. Tomaattimurskan / koskenlaskijakastikkeen jälkeen levitä punasipulit, oliivit, kirsikkatomaatit, paprika ja auringonkukan ja kurpitsansiemenet. Mikäli haluat tulisuutta pizzaan, pursottele pizzan päälle sriracha kastiketta. Huom. jo pieni määrä riittää! Lopuksi raasta violifen "juustoa" pizzan päälle ja lisää halutessasi valkosipulia.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi noin 20min. 

Kun pizza on paistunut valmiiksi ota se uunista pois ja anna "vetäytyä" 10 minuuttia. Lopuksi ripottele rucolat uunituoreen pizzan päälle. Lisää myös tilkka ekstra-neitsytoliiviöljyä rucoloitten päälle.

ENJOY ❤ 

Facebook Natalie Vilen // Instagram @nataliemaaritvilen // Snapchat natalievilen // Bloglovin Natalie Vilen // YouTube Natalie Vilen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram