EILISEN ASUA

YESTERDAY'S OUTFIT

Takki MANGO (samantyylinen täällä*!) / Farkut Gina Tricot (samantyyliset täällä*!) / Paita Karen Millen (samantyylinen täällä*!) / Saappaat Din Sko (samantyyliset täällä*!) / Clutch Prada

Jacket from Mango (similar here*!)  / Jeans from Gina Tricot (similar here*!) / Polo Karen Millen (similar here*!) / Shoes from Din Sko (similar here*!) / Clutch Prada

Oletko koskaan jäänyt tuijottamaan ruutua niin, että puolet päivästä on mennyt täysin ohi? Kaivanut puhelimen laukusta kesken lounastreffien tai harhaillut katseellasi juuri silloin kun ystäväsi on selittänyt sinulle jotain tärkeää asiaa. Minä olen.

Havahduin tuossa jokunen aika siihen kuinka paljon tuijotan puhelimen ruutua. Kaivan sen nimittäin taskustani aina kun siihen on mahdollisuus. Jopa syödessäni pidän puhelinta toisessa kädessä. Havahduin myös siihen kuinka en osaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Kun pitäisi keskittyä opiskeluun, silmäilen tietokoneeltani työsähköposteja vähän väliä. Lenkillä ollessani kuuntelen musiikkia ja ratikassa matkustettaessani selaan Facebookin etusivua edestakaisin. Ystävän kanssa lounastaessa aina jompikumpi  kaivaa puhelin esiin. Miksi?

En usko, että kukaan tekee sitä tahallaan. Uskon vahvasti siihen, että näihin tilanteisiin kasvetaan. Puhelimen käyttö aloitetaan jo nuorena ja muutamien vuosien päästä huomataankin jo kuinka puhelin on kasvanut meihin kiinni. Se toimii ikään kuin aistien jatkeena. Samalla arki pyörii yhä enemmän teknologian ympärillä. Teknologiaa kaikkialla, sosiaalista mediaa unohtamatta. En lyttää teknologiaa tai sosiaalista mediaa. En. Kulutan itsekin sosiaalisen median palveluita päivittäin useiden tuntien ajan. Ilman kehittynyttä teknologiaa olisin myös ilman työtä tällä hetkellä.

Mutta milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit kokonaiset kaksi tuntia katsomatta puhelintasi? Entä milloin matkustit ratikassa, autossa tai bussissa ilman selaamatta puhelintasi? Itse en muista. En muista milloin olisin edes herännyt aamulla rauhassa ilman puhelinta. Kuulostaako tutulta?

Sovin viime viikolla itseni kanssa, että tästä viikosta lähtien olen läsnä. Läsnä tässä hetkessä. Tässä ja nyt. Vedin selvät rajat puhelimen ja netin käytölle. Siinä missä vielä viikko sitten olisin selannut puhelintani viimeiset kaksi tuntia illasta, enää en tee niin. Puhelin on vaihtunut kirjaan ja vain olemiseen. Jo 48 tunnin jälkeen huomasin selvän eron käytöksessäni ja olemuksessani. Jos yhdellä sanalla pitäisi muutosta kuvata, olisi se voima. Kahden päivän aikana olen huomannut kuinka suoritan asioita täysin eri tavoin. Aamulla kun herään jätän puhelimeni tunniksi rauhaan. Kyllä, kokonaiseksi tunniksi. Syön aamupalan hiljaisuudessa, peseydyn ja lähden lenkille ilman puhelinta. Vasta kun työpäivä alkaa, kaivan puhelimeni esiin. Työpäivän päätyttyä suljen kaikki elektroniset laitteet muutamaksi tunniksi ja teen tarvittavat asiat ilman selaamatta Instagramia tai Facebookia. Toki tulee päiviä eteen jolloin joudun poikkemaan kaavasta työni takia ja se on täysin ok. Se jo, että olen paremmin läsnä päivittäin on jo jotain.

Joten, seuraavan kerran kun sovitte ystäväsi kanssa lounastreffit tai kävelette kumppanisi kanssa kaupungilla - ole läsnä ja nauti hetkestä. Lupaan, ettei sosiaalinen media häviä. Se odottaa sinua kiltisti juuri niissä asemissa mihin sen jätit.

Nyt suljen koneen, kaivan kirjan esiin ja kaivaudun peiton alle.

Ihanaa tiistaita ❤

Kommentit (23)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Käytän sitä lompakkona, että clutchina tarpeen mukaan :) Se on kätevä kun mahtuu rahat, puhelin ja avaimet sisään :) X

Vierailija

No ei todellakaan ole clutch. :D Omistan itse samaisen lompakon ja ihan lompakkona se minulle Pradan liikkeessä myytiin.

Mmmmmaria

Mä olen huomannu tän mun miehessä, ite katon puhelinta sillon kun on tylsää, eli suhteellisen harvoin. Mutta mieheni aina julkisissa selaa puhelintaan kun haluaisin keskustella, kaupungilla kun kyselen mielipiteitä vaatteista, ruokapöydässäkään ei syödä kun pitää istua koneella... Lähes aina. Sama juuri ennenkuin ollaan käymässä nukkumaan, pitää se instagram selata läpi.

Olen paristi sanonut asiasta ja lupaa aina parantaa tapansa, mutta ei.

Ehkä vielä joku päivä :)

Ikää kuitenkin parin vuoden päästä kolmekymmentä, niin toki luulisi aina, että puhelin jäisi taka-alalle. 

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Voi ei :( Toi on todella ikinä tapa, etenkin jos toinen ei selaa niin paljoa puhelinta... Meillä oli vähän sama juttu kotona, itse katsoin puhelinta koko ajan ja toinen ei... Muutamien huomauttelujen häneen katsoin itseäni peiliin ja tajusin, että muutos tähän touhuun pitää tulla. Myönnän, aluksi oli todella vaikea irroittautua puhelimesta, mutta pikkuhiljaa ajatukseen alkoi tottua :) Työpäivien ajan käytän edelleen puhelinta, nettiä yms paljon, mutta iltaa kohden suljen kaikki ja laitan puhelimen äänettömälle. Tuonut niiiin paljon iloa <3 Kun vetää edes jotkut rajat, oli se sitten tunti illassa tai automatkat, tuo jo tämä pieni muutos paljon päivään :) Toivottasti teillä tilanne helpottuu myös <3

Mmmmmaria

Pakko tulla kommentoimaan tähän lopputulos: mies tosiaan otti opikseen ja oli tänään koko päivän ilman puhelimen näpräämistä! :) hän vielä totesi bussissa matkalla kotiin, että "huomasitko, en katsonu kertaakaan puhelinta tänään". Hänellä tosiaan käytössä älykello, jonka ostin synttärilahjaksi keväällä hänelle ja siihen tulee ilmoitukset puheluista ja viesteistä - jolloin se puhelimen näpräys ei ole tarpeellistakaan.  Mulle tuli tosi hyvä mieli ja lupasi ottaa tuon tavaksi, saa nähdä! :)

Vierailija

Ihana ja just näin! :) Itse en ole niin kiinni puhelimessa, mutta koneella tulee oltua paljon. Heti kun on päivä, että ei kerkeä olla koneella tai on päättänyt rajoittaa koneella olon vaikka tuntiin, niin heti jo päivän aikana huomaa rauhallisemman ja just voimaannuttavan tunteen :)

Vierailija 2

Olin ratikassa, jossa oli parikymmentä matkustajaa . Laskin , että yli puolella oli kännykkä kädessä , jota he selasivat. Ikäraja oli 12- 60. Oli uskomatonta katsella, kun kaikilla oli niska mutkalla ja känny tutkittavana. Sitten jollakin soi pihelin ja me koko ratikassa matkustava väki kuultiin vastaajan henkilökohtaisia asioita. Ollaan aktiivisia kännykän käyttäjiä, mutta ei osata puhua siihen siten, ettei kaikki joudu kuuntelemaan henkilökohtaisia juttuja ja kavereiden nimiä.

Mmmmmaria

Mä huomasin tän saman, kun menin junaan yksi päivä, siis siinä vaunussa istu ehkä 15 ihmistä ja 13 niistä näpräs puhelinta. Sama kun odotettiin bussia steissillä, meitä oli siinä ehkä 20 ja 15 tuijotti puhelinta. Niin surullista! Tosi moni asia jää muilla huomaamatta. Tänään yksi tyttö meinas jäädä auton alle karkkilaatikko kainalossa, kun tuijotti puhelimesta youtube videota..

Vierailija

Ihana asu ja katoin että sun hiukset on nyt aivan ihanan väriset! Ootko siis tehnyt niille jotain? Postausta!

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Nyt en ole tehnyt niille mitään, mutta pari viikkoa sitten kävin Rapunzelilla niitä vähän huoltamassa! :) Kun selaat muutaman postauksen taaksepäin, löytyy tuo postaus sieltä <3 Kiitti! :)

VeronicaSjöberg

Kirjoitat tosi hyvin! Ja tää aihe on niin lähellä meitä kaikkia. Ei nykyään voi millään välttyä puhelimen näpräilyltä kun puhelimetkin on kehittynyt niin paljon että ne ovat paljon enemmän kun vain puhelimia. Olisi mahtavaa itsekkin ottaa tavoite nimenomaan noissa kaveritreffi tilanteissa ja aamu/ilta tilanteissa jättää puhelin ihan vain pöydälle ja keskittyä vaikka kirjaan ja rauhalliseen heräämiseen. Itsellä nimitäin ilta päättyy we heartin selailuun ja alkaa snapchat my storien katselulla... Paha tapa :(

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kovasti <3 Oi niin tuttua :( Kun ottaa itselleen pieniä tavoitteita mitä tulee kännykän käyttöön, huomaa pian, että asiat ovat muuttumassa parempaan suuntaan! :) X

Nina

Voi miten kaunis olet! :) tykkäsin asusta myös hirveästi! Mitä työtä vielä teet? Varmaankin siis bloggailun lisäksi?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE@NATALIEVILEN.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012
Helmikuu
2011
Lokakuu

Kategoriat

Instagram