Mahtavaa maanantaita ❤ Toivottavasti viikonloppu meni teillä kivasti. Täällä viikonloppu vietettiin uutta kotia laittaen. Eilen vierailimme myös Vantaalla vanhempieni luona. Takana siis oikein kiva ja rentouttava viikonloppu. Tänään olisi vuorossa jännittävää ohjelmaa, lisää tästä aiheesta huomenna blogissa. Can't wait!

Mutta tämän päivän postaukseen. Ajattelin tulla jakamaan jälleen teidän kesken uuden postauksen vaihto-oppilasvuodestani Amerikassa. Vanhat postaukset vaihto-oppilasvuodestani voit lukea täältä ja täältä. Näitä postauksia on itseasiassa todella kiva tehdä, sillä vanhat muistot palaavat hyvin mieleen. Kuvitella, että matkasta on aikaa jo päälle kuusi vuotta?! Uskomatonta! Hassua myös katsoa vanhoja kuvia vuosien takaa. Mini me. 

Vaihto-oppilasvuoteni vietin Amerikassa, Indianan osavaltiossa. Oi sitä päivää kun sain selville tuon osavaltion ja kaupungin jossa tulisin asumaan koko vuoden. Tiedättehän... 16-vuotias teini, joka odottaa innolla tulevaa Amerikan matkaa. Aurinkoa, rantaa, lukemattomia shoppailukatuja, juhlia... Californian sijasta päädyin pienen pieneen kaupunkiin nimeltä Sharpsville. Ei julkisia kulkuneuvoja, ei kauppakatuja... Ei edes lähikauppaa lähimaillakaan. Vain maissipeltoja ja asuintaloja siellä sun täällä... Väkiluku 607. Vaikka asuinalue ja paikka kokonaisuudessaan oli aluksi jonkinlainen shokki, en vaihtaisi tuota paikkaa mihinkään. Muutaman kuukauden kuluttua kotiuduin todella hyvin ja paikasta tuli aivan kuin toinen koti.

Perheeni Amerikassa oli aivan ihana. Äiti, isä ja kaksi siskoa. Keväällä me siskokset saimme kuulla, että suuntaisimme kevätlomalla, eli "spring breakillä" Floridan aurinkoon. Voi sitä riemun määrää, kun kuulimme lomasta! Talvi oli kylmä ja sateinen Indianassa, joten oli aivan ihana päästä lomailemaan.

Koska sijaisperheeni Amerikassa oli hyvin uskonnollinen, oli loma rakennettu tiettyjen raamien mukaisesti. Hengaillut aina iltaisin rannalla sai unohtaa ja juhliin ei ollut menemistä ilman vanhempien seuraa. Aamulla pöydässä lausuttiin ruokarukoukset ja illalla kokoonnuttin yhteen lukemaan raamattua ja tekemään tehtäviä. Aluksi tiukat säännöt ja raamatun opit tuntuivat todella vieraalta ja hassulta, mutta ajan kanssa niihin tottui. Lopulta tunteja alkoi oikein odottaa innolla, sillä hyvä ruoka odotti aina pöydällä. Parasta oli myös tavata ystäviä ja tutustua uusiin ihmisiin. Oppituntien lisäksi teimme joka ilta yhdessä ruokaa ja kävimme tutustumassa lähiseudun paikkoihin ja kauppoihin. Oli ihana huomata kuinka täälläkin perheenjäsenet olivat todella läheisiä keskenään. Kaikki tehtiin yhtenä perheenä ja tiiminä.

Jos vain voisin, palaisin heti näihin maisemiin ❤

Kaiken kaikkiaan loma Floridan sydämessä oli ainutlaatuinen ja mieleenpainuva loma. Vaikka kaikki oli hyvin erilaista tuolloin, en vaihtaisi näitä muistoja ja kokemuksia mihinkään. Ainoastaan lisäisin vain lisää aurinkorasvaa ja ottaisin vielä enemmän irti matkasta.

Erilaisuus on elämän rikkaus.

Näihin aurinkoisiin kuviin on hyvä lopettaa. Oikein ihanaa iltaa sinne. Nähdään taas huomenna! Puss.

PROM-TANSSIAISET AMERIKASSA

VAIHTO-OPPILASVUOTENI AMERIKASSA

Facebook Natalie Vilen // Instagram @nataliemaaritvilen // Snapchat natalievilen // Bloglovin Natalie Vilen // YouTube Natalie Vilen

Kommentit (12)

Vierailija

Ihania kuvia! Miten pahasti paloit sillon tuolla? Itse paloin Afrikassa ollessani kerran niin pahasti että huhhuh.... Nuori ja tyhmä kun olin. Iho aivan rakkuloita täynnä ja turvonnut...silmänikin paloivat.. Sairasta mutta siitä olen ottanut opikseni ja sen jälkeen en olekaan enää palanut auringossa :)

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Kiitos <3 Paloin toooodella pahasti :( Tuolloin kaikki olivat niin auringon perään Jenkeissä ja öljyjen yms. muiden "tyhmien" tuotteiden käyttäminen oli se the juttu... Sama juttu! Nykyään en edes ota aurinkoa ja jos olen auringossa käytän vähintään +30 suojavoidetta, useimmiten + 50 :)

Julia

Kiva postaus! Kiinnostaa tietää, ootko vielä nykyään yhteydessä amerikkaperheeseesi ja senaikaisiin kavereihisi? :)

Vierailija

Tämä ei liity kyseiseen postaukseen (vaikka tykkäänkin hirveästi näistä vaihtaripostauksista!!:D), mutta voisitko kuvitella opsikelevasi esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai vaikka jossain ulkomailla, vai onko yliopisto-opinnot suomessa enemmän sinun juttusi? :) 

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Ei mitään, aina täällä saa kysyä vaikka sitten ohi aiheen! :) Voisin kuvitella! :) Tietenkin haaveena on opiskella täällä yliopistossa, mutta mielessäni on myös muita suunnitelmia :)  Kiitos kommentistasi <3

Vierailija

Spring break vai spring vacation ;)

Mutta siis, ihan vaan näin btw, ulkomaille ei kannata lähteä yliopistoon, ainakaan viroon tms maksulliseen, ei arvostettuun kouluun. Mielummin sitten vaikka hakee kotimaassa vähän kauemmas yliopistoon.

Oletko ajatellut esim hallintotieteitä? Ystäväni valmistuu Vaasasta pian maisteriksi ja on ollut kesätöissä esim kunnanjohtajana. Suht helppo päästä sisään, mutta jos opiskelee kunnolla ja jaksaa tehdä duunia, saa ihan kivoja työpaikkoja tulevaisuudessa :)

Vierailija

Aika hölmöä sanoa ettei ulkomaille kannata lähteä yliopistoon. Oletkos itse koskaan ollut vaihdossa tai asunut ulkomailla? Näyttää hyvältä cv:ssä ja työnantajat arvostavat kokemusta toisin kuin tuota sinun asennettasi. Toki jos meinaat jossain julkisella puolella olla koko elämäsi töissä niin ei kai sitten mitään väliä....

Natalie Vilen
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Spring break! Tämä oli yleinen nimitys viikon / muutaman viikon mittaiselle lomalle jenkeissä :) Miten perustelet sen, ettei ulkomaille kannata lähteä yliopistoon tai maksulliseen kouluun? Euroopassa on monia hyviä kouluja, puhumattakaan kaukomaista. Itse suosittelen ehdottomasti ulkomaille lähtemistä, mikäli vain on mahdollisuus siihen. Ulkomailla opiskelu avartaa niiiin paljon. Olen miettinyt jonkun verran itseasiassa! :) Opiskelu pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä on vain kovin ajankohtainen asia, sillä työpaikkani on täällä, parisuhde ja kaksi koiraa. Mutta tulevaisuudesta ei koskaan tiedä! :) Kiitos kommentista! XX

Vierailija

"ainakaan viroon tms maksulliseen, ei arvostettuun kouluun." Olisi ilmeisesti pitänyt korostaa tuota EI ARVOSTETTUUN KOULUUN -kohtaa. Ekana nyt vaan tuli mieleen, kun moni lähtee johonkin Viroon hakemaan kandia, ei paljoa järkeä. Toki ulkomailla on huippuyliopistoja, mutta jos on haaste päästä Helsinkiin, ei paikka ainakaan helpommin aukea arvostettuihin yliopistoihin. Helsinki nyt kun vaan keikkuu siellä sadan parhaan kärjessä ja muutkin kotimaalaiset yliopistot sijoittuneet hyvin.

Kiitos kysymästä, olen lähdössä Britteihin vaihtoon. :) Helsingin yliopistosta aukeaa lukuisat hyvät vaihtokohteet. ;) Ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä kirjoitan, sillä vanhempani ovat molemmat opiskelleet Hki ja ovat nyt kansainvälisissä johtotehtävissä ulkomailla. Tätini opiskeli Espanjassa jossain random yliopistossa, ei mikään loistelias uraputki päällä.

Pakko vielä kommentoida tuota "haluatko työskennellä vaan julkisella sektorilla", hallintotieteet ei todellakaan velvoita julkisella työskentelyyn. Monet on yksityisellä johtotehtävissä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

OTA YHTEYTTÄ / CONTACT ME AT: NATALIE.VILEN@GMAIL.COM

ABOUT ME

Young woman from Helsinki, passionate about everything beautiful. Fashion & lifestyle blog including some beauty as well. I really enjoy fashion, spending quality time with my friends and family, designer handbags, high-heels, traveling, good wine and unforgettable nights out. I love blogging, and I hope that gets through to you in my posts.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Kesäkuu
2012

Kategoriat

Instagram