Vietin viikonlopun hotellissa, ja jo yksikin päivä kylpylässä rentoutuen teki tehtävänsä. Harvemmin kun pääsee, niin osaa nauttia kunnolla. Kun pääsi kunnolla pois arkikuvioista, rupesi enemmän miettimään sitä, miten kiire arkisin, yleensä aina on ja miten olisi helpompi rentoutua?

--

I spend a weekend in a hotel, and we went to a spa! Rarely I get to there, so now I feel like I really relaxed. 

Now that I got of from everyday life for a while, I started to think how it qould be easier to relax in everyday life?

 Rentoutuminen on välillä vaikeaa. Kiireestä tulee nopeasti ikävä kierre; aamulla on kiire kouluun, koulussa kiire lounaalle ja tunnilla istuu malttamattomana että jo pääsee kotiin. Vaikka päivät olisi kivoja niin välillä sitä tekee huomaamattaan. Kotona sitten taas sama jatkuu. Kuinka monta päivää menee ihan hukkaan, kun ei tajua miten elämä menee vain ohi kun ei muista nauttia? 

En ole sen kummemmin perehtynyt slow life ilmiöön, ajatuksissa on ollut lainata aiheeseen liittyvä kirja. Ehkä eniten ärsyttää jatkuva kiire.

Oikeasti, kun elämän parhaat asiat ovat niitä pieniä hetkiä, joita ei aina tajua. Lukea hyvää kirjaa, käydä kahvilassa hyvien ystävien kanssa tai käydä lenkillä. Yleensä aina ajattelee suurempia asioita, tai tavoittelee enemmän, ja se ei aina ole hyvä asia. Muistan kun lapsena toivoin milloin mitäkin leluja joululahjaksi, ja kun sen sai, leikin sillä noin 10min ja halusin taas jonkun uuden lelun. Tää kiteyttää mun pointin, nykyäänkin. Ihmisillä on varmasti paljon unelmia, mutta sittenkun saa jotain, niin luultavasti jossain vaiheessa haluaa aina lisää, ilman että nauttii siitä mitä on.

On vaikeaa löytää balanssi, siinä että elää ja nauttii hetkestä, mutta kuitenkin jollain tapaa suunnittelee tulevaa, eikä vain ajelehdi hetkessä ilman tavoitteita.

--

When you are busy, it will become a habit. In the morning there is a rush to school, in school in hurry to have lunch and in the lesson you are waiting to get home. Even though days are nice, you do it sometimes without noticing. 

How many days go by, without enjoying life?

I have recently been interested about Slow Life phenomenon. I have not (yet) been paying attention much, but it is irritating to be in a rush all the time. First I did not believe in it, but mainly I guess I need to know how to be in a moment.

Really the best moments in life are the ones taht you dont realize. Read a good book, go to a coffee house with good friends or go for a walk. Usually people always need something more and it is not good. For example, when I was a kid I wished some toy to have as a christmas present and then I played with it like 10 minutes. My point is, that you always want more. People have dreams, but when they achieve one, then you want more. 

"There's something to be said about a glass half full, about knowing when to say when. I think it's more of a floating line, a barometer of need. Of desire. It's entirely up to the individual, and it depends what's being poured. Sometimes all we want is a taste. Other times there's no such thing as enough, the glass is bottomless... all we want is more."

 

 

 

 

 Koska todellakaan aina ei ole varaa edes haaveilla hotellista, arkielämän rentoutuminen lähtee ihan perusasioista; riittävästä unesta, monipuolisesta ruokavaliosta ja liikunnasta. Itse tykkään lenkkeillä ulkoilmassa kesällä ja syksyisin - varsinkin kotonani luonnon keskellä. Lenkkeily järven rannalla tai metsän keskellä on aivan ihanaa! Harmi vain, talvi on tulossa ja vaikka satunnaiset pakkaset ovat loistava sää reippailla ulkona, tälle vilukissalle riittäisi vähempikin kun Suomen piitkä talvi, haha.

-- 

 Because usually there is not always, or maybe never, to go to a hotel, relaxation comes from basic things; enough sleep, good food and exercising. I like to go for a walk, especially in my home. In the nature I feel like I can relax! And it does not cost a thing. Winter Is coming and im exactly waiting for it, haha! Maybe few weeks of snow, but maybe endless darkness is just too much at times.

Miten te rentoudutte arkena?

How do you relax in your own time?

-Marjo

Kommentit (0)

Kategoriat