Tein ensimmäistä kertaa elämässäni tomaattikeittoa. Tähän asti olen tyytynyt Knorrin ylihintaiseen italian chunky tomato- valmiskeittoon. Voi pöljää, miksi odotinkaan tähän asti, keitosta tuli oikeasti tosi hyvää ja jää Knorrin "aidot italialaiset maut" luultavasti tästälähtien hyllylle.

Koska minulla ei oikeastaan ollut hajuakaan mitä tein, niin otin vapaudeksi inspiroida hieman ja desimitat jäi laatikonpohjalle. Keittoon tuli sekalaisissa määrissä:

tomaatteja
tomaattikeittoa
tomaattipyrettä
valkoviiniä
sipulia
paprikaa
valkosipulia
suolaa
pippuria
salviaa
chiliä
basilikaa
tomaattimurskaa
raejuustoa
 

Ostin sekä tuoreita tomaatteja, että säilöttyjä (jos en vaikka osaisi kuoria tomaatteja, ei sitä koskaan tiedä). Päädyin kuitenkin osaamaan ja kuorin ja kuutioin tomaatit, sekä poistin sen kovan keskustan.
Silpoin sipulin ja kuutioin pienen paprikan.

Kuullotin sipuleita hieman kattilassa tilkassa öljyä murskatun valkosipulinkynnen kanssa. Lisäsin kaksi ruokalusikallista tomaattipyrettä, hämmensin hieman ja lorautin juokkoon n. 1dl valkoviiniä ja keitin seosta hetken, niin että osa valkoviinistä haihtui.

Sitten mukaan tomaattimehua n2dl sekä tomaatit ja paprikat. Annoin kiehua hiljalleen n. 15min, niin, että tomaatit ja paprikat pehmenivät. Saatoin lisätä jossain vaiheessa myös hieman tomaattimurskaa, koska
halusin keittoon lisää paksuutta.

 

 

Lisäsin mausteita (saviaa ja chiliä ihan pikkuriikkisen vain) ja survoin sauvasekoittimella keiton melkein tasaiseksi, jättäen hieman kokkareita joukkoon, koska satun pitämään kokkareista.
Survominen vaatii tässävaiheessa hieman taitoa ja tarpeeksi syvän kattilan, ellei halua puolia keitoista roiskeena päällensä.

Lopuksi vielä silpottua basilikaa ja paaaljon raejuustoa(valehtelematta laitan n. puoli purkkia) ja valmista on.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (7)

Anonymous

NAM. Itse olen myös tomaattikeiton ystävä, rupesi heti tekemään mieli, kun katsoin nämä kuvat!

Anonymous

Aika jännältä kuulostaa tuo valkoviini mukana. Pitää ehkä kokeilla tätä(kin) reseptiä. Aikaisemmat olleet todella maukkaita (:

Senja

oi! mä söin tänään koulussa lounaalla myös tomaattikeittoa, mikä oli yllättävän hyvää kouluruuaksi! :D mutta tää kyllä näyttää vielä tuhat kertaa paremmalta.

Anonymous

tomaatti-vuohenjuusto keitto toimii myös ;) koita ens kerralla suosittelen! :)

Julia

Kiitos kommeteista :)Tomaatti-vuohenjuusto keitto on ihanaa! Hyvä kun muistutit se kokeiluun seuraavaksi.

YANNA

AAa nam haluun taas tulla sun luokse syömään! Ihanan näkönen keitto! Lähen varmaan kauppaan hakee noita knorrin keittoja kun ei jaksa tehä itse, samperi! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram