No nyt on munkit mussutettu, nakit ja perunasalaatit syöty, simat kurkusta kumottu ja tippaleipääkin nakerreltu. Vappu ei tosiaan ole mitään terveysjuhlaa, vaikka onhan tuo täysin oma valinta mitä suuhunsa missäkin kinkereissä laittaa.
Oma valintani näytti olleen kaikkea yllämainittua + skumppaa ja vielä vähän lisää skumppaa.

Pakko myöntää, että arki ja sen sisältämä terveellisempi ruokavalio on nyt taas todella tervetullutta. Voisin koittaa ottaa myös kunnolla salirytmistä kiinni ja päästä siihen arjen balanssiin, missä olen ennen reissua. Katsotaan miten käy!

Mutta jos siellä on vapun kohtalotovereita, niin tässä yksi todella helppo, yksinkertainen ja paljon meillä käytetty arkiruoka.
Syödään tätä usein, nimittäin lähes aina jääkaapista löytyy jauhelihaa, tsatsikiainekset ja cosmopolitansalaattia.
Muita täytteitä vaihtelen sen mukaan mitä löytyy, mutta yleensä hyvä kombo on tomaatti/punasipuli/basilika, mitkä silppuan samaan kippoon ja lorautan päälle vähän avokadoöljyä ja mustapippuria.

Jauhelihan tykkään pitää mausteisena, mutta en liian vetisenä, jottei se valu pitkin rinnuksia salaattitacosta haukatessa. Tässä annoksessa enemminkin tsatsiki tuo kosteuden ja kastikkeen ruokaan ja jauheliha on maustettu hieman savunmakuiseksi La Chinata -mausteella. (Tykkään metskata hieman erikoisempia mausteita ja tämä ystävän suosittelemana tarttui kerran matkaan Stockmannin herkun masteosaston pölyttyneeltä alahyllyltä ja on jäänyt kovaan käyttöön siitä lähtien).

 

SALAATINLEHTI-TACOT

Naudan jauhelihaa (7-10%) n. 400g
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Tomaattipyreetä n. 100g
n. 1dl vettä
½ rkl La Chinata Mausettta
Suola & pippuri

Täytteet
Puolikas punasipuli, pieni kourallinen basilikaa, kirsikkatomaatteja, n. 1rkl avokadoölyä & pippuria
Limen puristettua mehua

Cosmopolitan salaattia

Tsatsiki
Puolikas kurkku
n. 200g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
Suola & pippuri

Silppua sipuli ja puserra valkosipulinkynsi pannulle, missä tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja lisää jauheliha. Kun jauheliha on ruskistettu, lisää tomaattipyree ja laimenna sitä tilkalla vettä. Lisää mausteet ja tarkista maku.

Tsatsikia varten raasta puolikas kurkku ja purista raasteesta ylimääräinen vesi pois.
Sekoita raaste, puserrettu valkosipulinkynsi ja mausteet turkkilaiseen jogurttiin ja anna hetki vetäytyä jääkaapissa.

Valmista täytteet pilkkomalla kirsikkatomaatit vähintään neljään osaan, silppuamalla punasipuli mahdollisimman pieneksi ja hienontamalla basilika. Sekoita kaikki keskenään ja lisää loraus avokadoöljyä (tai jotain muuta hyvää öljyä), sekä rouhittua mustapippuria.

Irrota cosmopolitan-salaattikerästä yksitellen lehtiä irti ja käytä niitä ”tacokuorien” lailla.
Annostele salaatinlehteen jauheliha, täytteet ja tsatsiki. Purista päälle tuoreen limen mehua.

 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram