Snäppikansan pyynnöstä, täältä tulee MyStoryssä vilahdellut lohitasku!
Resepti on Clean snd simple Eating kirjasta, minkä ostin Lavli Living Roomista Galleria Esplanadista. Lohitaskuja olen tehnyt ennenkin aika paljon, mutta en ole koskaan tajunnut laittaa mukaan ohuita bataattiviipaleita. Ihan superhyvänmakuinen ruoka. Lisäsin tähän vielä oman simppelin ja terveellisemmän version coleslawsta. Nam nam nam!

 

Lohitasku 1kpl

n. 200g ruodotonta lohta
Puolikas pieni bataatti ohueksi viipaloituna
Pieni puolikas sitruuna viipaloituna
n. 5 kpl kirsikkatomaatteja
Kourallinen pieniä parsakaalinnuppuja
Tilliä
Oliiviöljyä
Suolaa & pippuria
Leivinpaperiarkki

 

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Aseta lohi leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. (Itse laitoin myös ihan pikkuriikkisen valkopippurijauhetta).
Leikkaa bataatista (mieluiten pitkulaisesta ja pienestä) ohuita ympyränmuotoisia suikaleita. Viipaloi sitruuna ja leikkaa tomaatit kahtia. Irrota parsakaalinnuput.
Aseta bataattiviipaleet ja sitruuna lohen päälle. Ripottele mukaan parsakaali, tomaatit ja lopuksi tilli. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta vielä vähän suolalla ja pippurilla.

Vedä leivinpaperi lohen yli ja taittele leivinpaperin reunat yhteen niin, että tasku on tiivis. Näin höyry ei pääse karkaamaan.
(Tästä videosta näkee hyvin, miten taittelu onnistuu + muista hyviä taskuvariaatioita).
Kypsennä uunissa n. 20-25 min kunnes bataatti on pehmeää.

Jos syöjiä on enemmän kuin yksi, tee jokaiselle lohipalalle omat taskut (muuten täytettä on liikaa eikä leivinarkki riitä).

 

Coleslaw

Kourallinen ohueksi suikaloitua punaista/vihreää suippokaalia (Suippokaali on muita kaaleja hieman makeampi, mutta ei aina ole saatavilla, joten tavallinen keräkaalikin menee).
n. 200g turkkilaista jogurttia
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
Pieni loraus sitruunanmehua
Suolaa & pippuria

Sekoita ainekset keskenään kulhossa, tarkista maku ja anna hetki vetäytyä jääkaapissa. Sopii superhyvin melkein minkä ruuan kanssa tahansa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram