Kirjoitukset avainsanalla random

 

• HottenTottenit ovat eteläisen Afrikan alkuperäisihmisiä (paremmin tunnettu nimeltään Khoit, koska hottentotten termiä saatetaan pitää nykyisin loukkaavana).
Arvatkaa tunsinko itseni typeräksi kun Ryan ihmetteli miksi useasti kuumalla ilmalla tokaisin että ”onpas täällä hotten totten” - ollenkaan muistamatta tämän alkuperäiskansan olemassaoloa, saatikka tajuamatta että hotten totten saattaa tarkoittaa jotain muutakin kuin kuumaa omalla siansaksalla.
 

 

 

 

• EteläAfrikan liikenne on vasemmanpuoleinen, mikä tarkoittaa sitä, että myös liukuportaat menevät toisin päin kuin meillä. Ties kuinka monta kertaa olen lähtenyt ajatuksissani kävelemään ylöspäin alas tulevia liukurappusia ja törmäillyt hämmentyneisiin ihmisiin niissä. Useimpien liukurappusten edessä on vielä keskellä n. metrin pituinen tolppa, mitä päin juoksin kerran sellaisella vauhdilla, että jos olisin omistanut miehen sukupuolielimet, olisin varmaan käpertynyt lattialle itkemään kivusta. Sen verran se törmäys sattui jo omallakin genitaalialueella.

 

 

 

 

• Jos omistaa vilkkaan mielikuvituksen ja vähän liiankin korkean itsesuojeluvaiston, ei kannata jäädä punaisiin valoihin avoautolla alueelle, mikä vilisee täynnä epäilyttäviä kodittomia.
Vasemmalta puolelta autoamme kohti nimittäin huojui takaperin kävelevä humalainen ja oikealta puolelta sekavassa tilassa oleva mies lähestyi zombimaisin liikkein iso kivi oikean nyrkkinsä puristuksissa.
Oikeasti uskon, että miehet vain haahuilivat päättömästi autojen seassa, mutta silloinhan tilanne näytti omissa silmissäni lähinnä maailmanlopulta varsinkin kivimiehen ollessa metrin päässä autostamme kun olimme vielä jumissa punaisissa valoissa.
Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun tunsin oloni jotenkin uhatuksi, muuten olen aina Kapkaupungissa onnistunut kulkemaan täysin turvallisia alueita, eikä syrjäisemmilläkään paikoilla ole koskaan sattunut mitään välikohtauksia.
(Liikennevalot vaihtuivat tälläkin kertaa onnellisesti vihreiksi ja hurautettuamme tiehemme, näin sivupeilistä kivimiehen ja takaperin kävelevän humalaisen jatkavat haahuiluaan zombimaisen rauhallisina).

 

 


 

• Saaran lähikaupan vieressä Sea pointissakin voi nähdä Marimekon kangaskasseja. Istuimme kadun toisella puolella terassilla kun kaksi naista Marimekot olalla käveli toisella puolella katua. Heidät huomatessani aloin kertoa Saaralle ja Ryanille miten näitä kasseja on nykyään Helsingissä kaikilla ja siitä innostuneena alkoi Ryan huudella kaikkia suomenkielisiä tervehdyksiä mitä osasi saadakseen tyttöjen huomion.
”Hei, hei mitä kulu, suomityttö muumipeikko, hammastikku ja hyvä kokemus” saivat päät kääntymään kyllä pikaisesti mutta luulen naisten pikemminkin kuulleen vain suomenkieltä muistuttavia harhoja.

 

 

 

Kommentit (5)

Vierailija

Moi! Kiva lukee kapkaupunkijuttuja, toivottavasti pääsisin joskus itsekin käymään etelä-Afrikassa. Olis kiva kuulla lisää tosta turvattomuudesta, etenkin tummaihoisten kapkaupunkituristien osalta. Osaatko kertoa mitään siitä? Olen kuullut, että monet tummaihoiset turistit Kapkaupungissa ovat joutuneet ryöstön kohteeksi tms. Onko Kapkaupungissa ns ghettoja/turvattomia alueita paljon?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hmm, en ole kuullut tuota ennen? Uskoisin, että oli kotoisin mistä tahansa, niin turvallisilla alueilla maalaisjärjen kanssa on ihan turvallista :)

Kapkaupungissa on kyllä melko paljon turvattomia alueita ja ns "ghettoja", mutta ne eivät ole ihan keskustassa, eikä niille alueille voi kovin helposti vahingossakaan eksyä. 

Saruman

Hahaaaaah, hauskasti taas kirjoitettu.. Repeilein ihan huolella! :D Jaa joo ne "zombit" sai hetken paniikin aikaan! :D haha

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En suinkaan ollut perheemme ainut steinerlapsi.
Perheemme kaikki kolme sisarusta passitettiin samaan isoon keltaiseen taloon koluamaan luokkia tarhasta lukioon ja vaikka edelleenkin Steinerissä oli paljon hyvää, niin paljon oli myös asioita mitkä sai meidät kaikki kolme välillä hämmästelemään koulun metodeja.

Nuorempina valitimme aina äidillemme miksi emme olleet tavallisessa koulussa, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna oli valinta koulun kohdalla ihan oikea.

 

Tässä Oonan muistoja Steinerkoulun hieman omalaatuisista kursseista.

 

”KIVENHAKKUU:

Kerran viikossa parin tunnin ajan hakattiin kirjaimellisesti kiveä. Kivestä piti tehdä tuhkakuppi. Tämä oli hidasta ja tarkkaa puuhaa. Liian kovaa hakkaamalla käteen sopiva kivi voisi haljeta, joten välineinä käytettiin pieniä talttoja. Jos oikein onnisti sai niillä kiven keskeltä irtoamaan jonkun palasen. Onneksi kurssi oli pitkä. Kun tekniikka oli hallussa sai lähteä veistoluokasta pihalle hakkaamaan. Tyttöjengimme kanssa haettiin yleensä kaupasta herkut ja istuttiin jossain kaukana muista kiviä hakkaamassa. Se oli ihan hauskaa. Viimeisellä tunnilla olin kuitenkin jo niin haltioissani kurssin päättymisestä, että vähän liian kovalla vauhdilla iskin talttaa kiveen ja siitä se sitten halkesikin. Kurssin saldoksi jäi siis haljennut kivi epämääräisellä kuopalla varustettuna.

KEHRÄYS:

Koulussa oli rukkihuone! Muistaakseni ensiksi piti karstata villa käsin, jonka jälkeen pääsi vasta tositoimiin kauan odotetulle rukille. Siellä sitten meidän luokan pojatkin kiltisti istui rukilla yrittäen saada jotain kehrätyksi. Eihän siitä nyt tosissaan tullut keltään mitään. Kurssin tuotokseksi jäi käteen pieni sotkuinen villakerä. Onneksi rukkihuoneessa oli peilillä varustettu pieni lankahuone. Koska kehruutunnit alkoivat heti aamusta, oli meillä tytöillä meikit ja kokonaiset vaatekerrat aina mukana. Siellä tunnin alkajaiseksi ehti hyvin ehostautumaan koulupäivään.

IHMISEN PÄÄN MUOVAILU:

Savesta piti muovailla kasvoja myöten ihmisen näköinen ja kokoinen pää! Tässähän pitäisi olla jo kädentaitoja olemassa, että voisi edes haaveilla siitä tulevan muuta kuin jättimäinen pyöreä hymynaama-savimöhkäle. Pääsin kurssin läpi, kun pakotin itkua vääntäen ystäväni Jarnan aina muovailemaan päätäni, kun opettajan silmä vältti.

EURYTMIA:

Siellä me tossut ja kaavut päällä tehtiin piirissä käsillä aakkosia pianonsoittajan säestyksellä. Joskus saatiin ottaa kirstuusta kuparikeppi avuksi ja sillä huitoilla ilmaa. Jos opettaja meni oikein hurjalle päälle, niitä alettiin heittelemään toisillemme! Harmikseni missasin kuitenkin sen päivän, kun peruskoulusta tulleet uudet lukiolaiset pääsivät ensimmäiselle Eurytmia tunnillensa. Naurusta ei vain tullut kuulema loppua. Tämän jälkeen puolet näistä uusista lopetti lukion”.

Kommentit (3)

Eveliina

Siis huhhuh, nauran täällä ihan vedet silmissä 😂😂 Aikamoista touhua ollu... Mikähän on meno nykyään? 😅

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Imdbdnad?
En koskaan, tarkennan KOSKAAN muista imdb –lyhennettä oikein. Siis sitä sivustoa, missä on parhaat leffa-arvostelut. Aina kun olemme vuokraamassa elokuvaa, pyydän poikaystävääni tsekkaamaan sieltä ”imdpldvd” sivustolta arvosanan.

Munanräjähdys
En todellakaan tiennyt, että jos laitat jo keitetyn ja kuoritun kananmunan kokonaisena mikroon, se räjähtää todella kovaa. Minun tuurillani vielä tietenkin suoraan päin naamaani. Tästä klipistä näette vastaavan tilanteen.
Tämä oli se hetki, kun luulin kuolevani kananmunaan.

Keyes to my bank
Ärsyttävin asia minkä tiedän (varsinkin Nordean verkkopankkitunnuksien) on avainlukulista, missä tunnusluvut menevät järjestyksessä ja käytetty pitää aina yliviivata, niin että tietää missä kohtaa mennään. Koska minulla ei ole ikinä kynää mukana, kastan kielellä kynnenpääni ja raaputan käytetyn tunnusluvun kynnellä kuluneeksi.
Koko lappu onkin sitten yhtä epämääräistä raapimisjälkeä.

Kaverini Koivunmahla
Uudet ystäväni eivät koskaan usko kun kerron olleeni ennen todella ujo.
Ja tarkoitan nyt sellaista ujousastetta, etten pienenä esim. Uskaltanut jutella naapureille ilman, että olin vetänyt pipon kauttaaltaan kasvojeni peitoksi ja ainut kaverini taisi olla pihakouivu, minkä juuressa istuin päivät pitkät keräämässä mahlaa mielikuvitusystäväni Gidan kanssa. Tätä jatkui pitkälle teini-ikään asti, vaikkakin ilman koivua, Gidaa tai pipoa minkä läpi mumista.

Tuliaisia suomesta!
Olen saanut naureskella kuriiripalveluilleni nyt jo useampana vuonna Etleä-Afrikkaan matkatessa.
Ystäväni osaa aina yllättää tuliaispyynnöillään ja matkalaukkuni sisältö onkin koostunut milloin juustohöylistä Sini tripla ikkunanpesijäsettiin. Myös Oltermanni ja Saarioisten iso vaalea karjalanpiirakka (mikään muu ei kelpaa) on aina listalla. 

Kommentit (7)

Pankkineuvoja

Kannattaa ladata Nordean tunnuslukusovellus! Säkin somenäppäränä saat sen itsellesi ladattua kun lataat tunnuslukusovelluksen puhelimeen ja aktivointivaiheessa tilaat koodin verkkopankkiin :) asennus on vähän härdelli, mutta sen jälkeen toimii kun unelma ja yliviivauksen voi unohtaa! Itse rakastan kyseistä sovellusta ;D saa maksettua laskut ja kaikki vaikka junassa ihan vaan puhelimella! Paperinen taulukko muutenkin poistuu ensi kesään mennessä.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

WHAT!? En ole koskaan ennen kuullutkaan! Ihan huippua! Kiitos paljon vinkistä. Pitää heti latailla kun pääsen kotiin :) 

Jenna-Michaela

Siis, luin monta kertaa, uudelleen ja uudelleet, että kastat kielellä kyynerpään ja raaputat tunnusluvun kynnellä. Miettisin jopa, että hauskoja juttuja olen ennenkin blogistasi lukenut, mutta tämä menee ihan top vitoseen! Miten kyynerpään kastaminen vaikuttaa siihen numeroiden raaputtamuseen :'DD

Lilli

hahahaha, ihanaa että en ole ainoa, jolle on käynyt kanamunaräjähdys. yritin kypsentää hieman liian raakaa kananmunaa mikrossa. Kun otin sen ulos se räjähti koko keittiöön lattiasta kattoon. sitä hämmennyksen ja järkytyksen määrää. Siinä sitten raaputin munaa irti, joka paikasta. Oisinpa saanut ikuistettua videolle. 

Ja niin, nordealla on mobiilisovellus/ tunnuslukusovellus, jota varten ei tarvitse avainkortti. Tunnuslukusovellus aktivoidaan kerran ja sitten homma hoituu simppelisti. Maailman paras keksintö, kun viivakoodit voi kuvata ja maksaa luurilla ! :)

J

Purskahdin nauruun lauseelle "luulin kuolevani kananmunaan" ja tää kävi nyt taas kun kirjotin ton :DD siis mielikuva kananmunaan kuolemisesta kun se kimpoo ottaan ja täystyrmäys. En tiedä onks tän tarkotus olla näin hupaisaa vai onko väsymyksellä osansa asiaan mutta kiitos perjantai illan piristyksestä ! :'D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

X Ripustin Maria Nilan lounaalta saamani aidoista kukista tehdyn seppeleen rapun oveen ja aina kun lähden ulos  ihmettelen miten koko kerros tuoksuu kukilta. Oma seppelehän se siellä naulassa! Aika hyvä ilmanraikastaja siinä muiden muovisten joulukoristeiden vierellä.

 

X  Juoksin eilen ehkä nopeimman 6km koska ulkona oli niin kylmä, ettei voinut pysähtyä. Rääthän siellä jäätyi poskille, mutta pakko myöntää, että  iltalenkki muutamassa miinusasteessa on virkistävintä koskaan. Ja arvatkaa kuinka ihanalta sen jälkeen tuntuu kuumasuihku ja leffa sohvalla!

 

X Poikaystäväni on kekseliäs jauhelihan kanssa. Esimerkiksi paketillinen jauhelihaa rasian muodossa kumottuna sellaisenaan uunipellille on ”lihamureke”.
Myös lihapullat valmistuvat kätevästi painamalla lastalla jauhelihan pakettikuutiosta pienempiä kuutioita.
Jotenkin niin suloista, mutta oikeasti aika hyvääkin!

 

X Saan tästä kuvissa näkyvästä takista todella paljon kyselyitä ja tässä se nyt taas näkyypi kaikessa persikkaisuudessaan. Takki on nimeltään Kate Coat BikBokista ja juuri tsekkasin, että löytyy ainakin vielä nettivalikoimasta. 

 

X  Tänään on Kampin kauppakeskukseen avautuvan ravintolakorttelin avajaiset! Olen nähnyt jo hieman kuvia, mutta veikkaan että livenä espanjalaisravintola Bar Cón, mikä leijuu suurella lautalla korttelin yläpuolella tulee olemaan upea!
Muitakin ravintoloita odotan enemmän kuin innolla. Vihdoinkin uusia lounasmestoja toimiston naapurissa (lue: HOKU! JEE). Koko kortteli avataan tietääkseni 3.12

 

 

X I know it's winter, but it didn't stop me to put flower wreath (made from fresh flowers) at my door, and now the whole building smell like summer flowers!

X Last evening I ran 6 km super fast, because it was so cold! Felt really good afterwards tho.

X My boyfriend's "meatloaf" is simply just a pack of mince meat in oven.

X I get lots of questions about this jacket. It's Cate coat from BikBok and its still in stores / online.

X There's a new restaurant in town! Bar Con opening tonight.

 

 

 

Coat - BikBok
Sweater - Zalando (HERE*)
Leather pants - Tommy x Gigi (-30% HERE*)
Shoes - H&M
Hat - Tebian
Pictures: Kira Kosonen

Kommentit (2)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jep hahah, ei tarvitse nähdä kauheasti vaivaa :D

Tässä huushollissa kyllä näkee välillä mitä oudoimpia keksintöjä! Kukkaseppele tosin alkaa jo kuivua, mutta siinähän se menee kuivuneenakin koristeena <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.