Kirjoitukset avainsanalla random

 

Muistatteko Frendeistä jakson, missä Ross menee suihkurusketukseen ja pyörii  automaatti-suihkurusketuskaapissa ihan päin mäntyä ja saa sen tuloksena pikimustan värin pintaansa?

Naureskelin ajatukselle kun tuossa taannoin varasin elämäni ensimmäistä suihkurusketusaikaa. Katsokaas, oli kesäkuvaukset ja koko alkukesä oli ollut lähinnä kurasadetta. Olin väriasteeltani lähempänä kalpeaa keskitalvea, kuin heinäkuisen päivettynyttä kesäneitoa.
Suihkurusketusneitsyenä ajattelin ettei tämä nyt niin paha voi olla. Rusketukseni suihkuttaa kuitenkin ammatti-ihminen, ei mikään kone missä voisin sekoilla.
Mikä voisi mennä pieleen pienessä suihkurusketuksessa?

Alastomana kopissa seisoessani ja tuntemattoman naisen suihkutellessa kylmää väriainetta huolellisesti jokaiseen kehoni kohtaan, mietin jo hieman oliko tämä nyt sittenkään niin hyvä idea. Näytin melkoisen ruskettuneelta jo tekovaiheessa. Olimme yhdessä valikoineet rusketuksesta keskisävyn. ”Siitä tulee juuri sellainen kesäisen päivettynyt” - oli luvattu ennen suihkutusta.

Kotona poikaystäväni ilme kertoi peilikuvaanikin paremmin totuuden. Näytin aivan - siis antakaa minun korostaa, AIVAN frendien Rossilta suihkurusketus jaksossa. Tummanruskealta - hieman jopa liilalta jo ensimmäisillä minuuteilla ja rusketuksenhan oli tarkoitus tästä vain vahvistua.

Juoksin paniikissa kotimme jokaisen peilin edessä. Ruskea tuskahiki valui otsalla ja yhtäkkiä niin valkoiselta näyttävä hammasrivistöni irvessä koitin pähkäillä pelastuskeinoa tilanteesta. 

Käännyin Googlen puoleen:
”pieleen mennyt suihkurusketus”
”miten itsestäänruskettavan saa pois"
”suihkurusketus liian tumma”
”kuinka paljon suihkurusketus tummuu päivän aikana”

Ei mitään. Vain neuvoja miten valmistua rusketushommaan kuorimalla. Läppäriä näpyttävät sormeni näyttivät tummuvan silmissä, joten paniikissa juoksin suihkuun ja hinkkasin saippualla itseäni niin kauan kunnes lattiakaivoon valui vain kirkasta vettä ja valkoiseen pyyhkeeseen itseäni pyyhkiessäni se ei näyttänyt siltä kun joku olisi juuri käyttänyt sitä wc-paperina.

Tämän jälkeen jännitin peiliin tuijottaen kuivunko laikukkaaksi, puskeeko rusketus vielä jostain huokosista ja onko kuvaukset peruttava. Poikaystävä nauroi kippurassa vieressä ja pakko sanoa, että koko episodi oli itsestänikin melkoisen huvittava.

Onneksi rusketus lopulta peseytyi tasaisesti pois ja siitä jäi jäljelle vain hieman päivittynyt iho. Itseasiassa juuri sellainen mitä olin yrittänyt hakea! Enpähän vain osannut aavistaa, että se vaatisi kohdallani tällaisia hätätoimia. 

Ei ehkä minulle enää suihkurusketuksia. 
Pliis kertokaa, että siellä on muitakin joilla on näitä pilalle menneitä rusketustarinoita? :D 

 

 

Kuvat päivä rusketuksen jälkeen
Photos: Mona Salminen

Kommentit (12)

Mrs T

Nyt tulee ensimmäinen kritisoiva kommentti minkä ikinä olen kirjoittanut eli missä kuvat :D Olisin ehdottomasti kaivannut niitä Wannabe-Ross kuvia tämän tekstin kanssa ;)

Hyvä kuitenkin, että pääsit toivomaasi lopputulokseen, etkä joutunut kulkemaan tummanruskeana huutomerkkinä kaupungilla :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Loput tämän asun kuvista tulossa toisessa postauksessa 🙈 Ajattelin että tässä olisi liikaa tekstiä ja kuvia jos länttäisin kaikki samaan 😅

Vierailija

Itse en ole koskaan kokeillut suihkurusketusta, mutta mulla on aina ollut sellainen mielikuva, että joku tietty aika suihkutuksen jälkeen iho pestään ja että lopputulos on nimenomaan vaaleampi kuin mitä itse suihkutushetkellä eikä siis tummuisi enää. 

L

Joo just näin! Eli alussa tosi tumma, ja sitten suihkun jälkeen oikea, luonnollisempi väri. Eli turhaan taisit panikoida :-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mulle nimenomaan rusketuksen tekijä sanoi, että vältä suihkua ja hikoilua päivän ajan niin saat oikean lopputuloksen 😂 Onneks tajusin hypätä itse suihkuun jo 30 min suihkutuksesta

Marika111

Hahahah - tää oli ihan päivän piristys ja naurut! Oot kyl niin  paras näissä kommelluksissa! <3

Linda

Kyllä!!! Aivan jäätävä Ross-meininki oli itsellä. Näytin järkyttävältä. Monella pääsi hyvät naurut...suihkussa hankasin ja sitten vain odotin et se lähtee 🙈😃

Omppu

Voi sua! Jos kävit laadukkaalla tekijällä niin ei kyllä varmasti ollut hätää - unohtiko hän kertoa, että ns. "Karttaväri" on todella tumma ja ensimmäisen pesun jälkeen näet oikean, luonnollisemman tuloksen? Oon aina suihkurusketuksen jälkeen aivan Rossina (siksi yritän käydä aina iltapäivästä enkä tee suunnitelmia loppuillaksi, heh) ja sit seuraavana aamuna suihkun jälkeen ihanan kullanruskea :) Voin suositella Vita Liberata -suihkurusketusta Living Day Spassa, se on erinomainen! Jäätävintä on se jääkylmä suihkuttelu ja raajojen levittely tuntemattomalle, mutta ammattikosmetologit onneksi nähneet jo vaikka mitä :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haha, en ole koskaan kuullutkaan mistään karttaväristä :D 

Tekijä vain sanoi, että koita olla pesytymättä mahd pitkään niin saat tummemman sävyn :D 

No, mutta huh. Onneksi mulla teidät täällä :D Ehkä joskus uskallan vielä kokeilemaan, nyt kun tiedän miten homma toimii :) Kiitos <3

mi

Sun blogi on ehdottomasti mun lemppari! Niin symppiksen olonen tyyppi ja ihania kuvia :) Olen seuraillut useita vuosia jo, mutten ole montaakaan kertaa kommentoinut. Lueskelin vasta nyt kolmen viikon postaukset, kun ei lomalla tullut avattua konetta kertaakaan!

Suihkurusketuksessa tosiaan on se karttaväri (näkee mihin suihkuteltu), joka voi näyttää epätasaiselta ja oudon sävyiseltä vaikka tunkkaisen vihertävänä :D Sitä ei pidä pelästyä! Siellä alla se nätti väri sitten kehittyy. Ja Hikoilua, hankaavia vaatteita yms. pitää vältellä, jotta tulee mahdollisimman tasainen lopputulos. Harmi, kun ehdit jo hätiköimään ja tekijän piikkiin menee vähän turhan epäselvä selitys.. Kivaa kesänjatkoa!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Heeei ihana <3

Kiitos ihanasta kommentista ja hyvistä neuvoista :) Ehkä vielä joskus uskallan suihkurusketuksen alle näillä neuvoilla mennä :D

Ihanaa, että olet jaksanut seurailla jo niin pitkään! Todella kivaa kesänjatkoa myös sinne <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Muistatteko kun Äitini toi minulle vanhat ala-asteen ainevihkoni? Ensimmäinen postaus oli aiheesta ”millaista oli kun olin lapsi”. Naureskelin nuorelle kynänjäljelleni kahvit sylissä, mutta tarttuessani toiseen vihkoon tuijotin sitä vain haavi auki ja aloin hieman epäilemään mielikuvitukseni terveyttä. Ei ehkä olisi pitänyt salaa katsoa kaikkia niitä kauhuelokuvia.
Tässä Nukke-aineessa huomaatte ehkä miksi.

 

NUKKE

”Olen Sindy ja kerron teille nyt tarinan lapsuudestani.
Isäni oli kalastaja Los Angelesissa ja ollessani vuoden vanha hän kävi kerran kalastamassa, mutta saikin saaliikseen kalojen joukossa pienen nuken.
Hän toi nuken minulle ja lähti taas kalaan, mutta nousi myrsky ja hän haaksirikkoutui ja kuoli. Nukke oli minulle ainut muisto hänestä ja pidin sitä aina mukanani.

Kun olin viisivuotias, kissani pissasi nuken päälle, ja laitoimme sen yöksi tuulettumaan parvekkeelle. Kun menin yöllä vessaan näin nuken liikkuvan. Huusin äidilleni ”äiti nukke liikkui.”. Äiti ei kuullut. Nukke avasi parvekkeen oven ja tuli minua kohden.
Silloin äiti tuli nurkan takaa ja kysyi. ”Mitä huusit Sindy?”. Silloin nukke kaatui lattialle ja jähmettyi.”Tulehan Sindy, kyllä se nukke siellä parvekkeella selviytyy”. Äiti laittoi nuken takaisin, ja minä menin nukkumaan.

Sama tapahtui ollessani kuusi-vuotias, mutta tällä kertaa laitoin nuken tahalleen parvekkeelle ja tulin sitä yöllä vahtimaan. Nukke avasi oven hitaasti, sillä oli pitkät kynnet ja hampaat ja takkuinen tukka, sekä ihan kirkkaansiniset viirusilmät.
Sanoin sille: ”hei” ja nukke vastasi takaisin: ”minä haluan leikkiä”. Kun kysyin mitä nukke halusi leikkiä, nukke käveli keittiöön ja ja otti terävimmän lihaveitsen ja sanoi, ”Haluan leikkiä veitsileikkiä”. Nukke tuli minua kohti polvistui eteeni ja viilsi jalkaani ison viillon. Minä kiljaisin. Äiti juoksi luokseni, mutta nukke oli kadonnut ja äitini ei uskonut ”tarinoitani”.

Seuraavana yönä pelkäsin ja nukuin äitini vieressä. Heräsin ääneen ”haluan pelata veitsipeliä”. Vaikka pelotti, seurasin ääntä, parvekkeelle, missä näin taas pitkäkyntisen nuken veitsi kädessä. Nukke viilsi jalkaani ja taas kiljaisin, mutta tällä kertaa äiti ei herännyt. Kiljuin ja juoksin äitini viereen. Nukke tuli perässä ja veti ison viillon jalkaani. Kiljaisin niin kovaa, että tällä kertaa äitini säpsähti ja nähdessään minut verisenä, alkoi vähän jo uskoa. 
Seuraavana päivänä menimme heittämään nuken kaatopaikalle.

Nukke oli nyt poissa, mutta en seuraavana yönä en silti saanut unta. Tuijotin ikkunaan ja yhtä äkkiä nukke ilmestyi sen taakse. Se tuli sisään ja viilteli minun jalkoja. En päässyt pakoon ja sitten nukke viilteli käsiäni ja loputa naamaani. Minulla pimeni….

Heräsin sairaalassa, olin täynnä arpia ja äitini oli vierelläni. Äiti kertoi, että nukke oltiin löydetty sängystä viereltäni imemässä vertani. Se oltiin otettu kiinni ja poltettu. Nyt nukkeni oli siis poissa, ikuisesti poissa. Saisin elää rauhassa vaikka olihan minulla edelleen arvet, jotka vielä tänäkin päivänä muistuttavat minua verenmimijänukesta. THE END." (The end, kirjoitettu vertavuotavin graffittikirjaimin :D)

 

Että sellainen satu sitten. Iloista viikkoa vaan kaikille (varokaa nukkeja :D).

Kommentit (15)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Älä, itseänikin pelotti kun luin ekaa kertaa (en todellakaan muista kirjoittaneeni tällaista tarinaa :D). 

Vähän pelkäsin myös, että se päättyy vielä huonommin :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jep. Nukke viiltelee lapsen kasvoja. Siis mitä ihmettä mun päässä on liikkunut :D Ei voinut olla jakamatta :D

Vakkarilukija

Haha on sulla ainaki hyvä mielikuvitus ja kirjotustaito ollu jo lapsena :D Tosi kivoja postauksia ollu viimeaikoina, (ei sillä etteikö aina olis.. :D) harmittaa ihan kun ei muka ehdi laittaa mitään kivaa kommenttia vaikka tyyliin joka postaukseen tekis mieli laittaa vähintään sata sydänsilmäemojia.. Ihanaa kesää sulle, oot huippu! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Heeei, ihana, ihana kommentti <3 

Tämä yksikin kommentti jo riitti piristämään hurjasti, kiitos siitä (ja sata sydänemojia myös sinne) <3 <3 <3

Ihanaa kesää :)

Sarru

Mahtava tarina ! Olin kanssa melkoinen tarinoiden kirjoittelija pienenä ja aina kaikki kuoli niissä tavalla tai toisella :D en oo muistanu kysyä oliko äiti silloin huolissaan.

Vierailija

Siis mä hajosin tälle aivan totaalisesti :D:D:D Niin loistavaa (ja karmivaa :'D) settiä taas kerran. Näihin en tuu kyllästymään ikinä!!!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haha hyvä 😂☠️❤️ Enpä olisi 11-vuotiaana varmasti uskonut, että tällä tarinalla saan vielä vuosien jälkeen muitakin nauratettua 🤗

Nirpzu

Hahaha, vähänkö hyvä! :D:D
Mulla oli samantyylisiä aineita lapsena, ja tosi vilkas mielikuvitus.. Meillä oli kotona iso ja pimeä kellari, ja se oli useimmiten aineitteni aiheena. Milloin sieltä löytyi hirtetty mies, milloin kuollut lehmä ja milloin hämähäkkikuningas :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Okei näitä aineita haluisin oikeasti lukea 😂 Kuollut lehmä kellarissa hahaha 😂😂😂 ihan parasta!

Vierailija

Apua miten hyvä kirjoitustaito 11-vuotiaalla! :o Vau! Ja hui oli oikeesti pelottava.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

• Kokkaaminen yhdessä
Mökkikeittiöt ovat melko pieniä ja aina tulee ostettua likaa ruokaa, joten teemmekin usein niin, että jaamme pariskuntien tai ryhmien kesken mitä kukin kokkaa milloinkin. Me hoidamme viikonloppuna esimerkiksi perjantai-illallisen ja lauantain lounaan.  Toinen pariskunta tekee aamupalat/brunssit ja kolmas toisen illallisen ja lounaan. Sille joka ei ole kokki kolmosin keittiössä hoitaa yleensä iltapalat ja snacksit, eli grillimakkarat :D

• Uudet reseptit
Juhannuksesta jää käteen aina ystävien kesäbravuureja. Meillä tehdään varmaan loimulohen kaveriksi kevyttä perunasalaattia (resepti täällä) ja ystäväni merileväkaviaarikastike on myös ollut hitti tänä vuonna. Pakko saada resepti tänne <3

• Juhannussauna
Pitkän kaavan mukaan. Ei mitään pikalöylyjä, vaan saunassa istutaan rennosti niin kauan kun jaksetaan. Käydään välillä uimassa, pestään hiukset järvivedellä, saunotaan taas, istutaan terassilla, ehkä syödään jopa välissä, saunotaan jälleen, uidaan, istutaan, saunotaan jne :D

• Uimalelut
Joku juhannus ostimme vitsillä citymarketista uimapatjoja ja niissä olikin niin mukava myös järvessä saunaolut kädessä kellua, että nytkin on takakontti lastattu täyteen puhallettavia flamingoja.

• Pelit
- Mankeli. Jo perinteeksi muodostunut Alias-tyyppinen sanaselityspeli, missä joukkueet jaetaan kahteen. Ensimmäisellä kierroksella keksitään sanat itse paperille (n.10 sanaa) ja selitetään niitä vuorotellen Alias-tyyppisesti omalle joukkueelle (n. 1min per selittäjä). Toisella kierroksella käytetään samoja, jo kertaalleen arvattuja sanoja, mutta niitä saa selittää vain yhdellä sanalla. Viimeisellä kierroksella jälleen samat sanat esitetään pantomiimina. Niin hauskaa! Varsinkin kun selitettävinä sanoina on yleensä kaveriporukan omia inside-vitsejä, mitä on kaikista hauskin esittää ja arvailla.
Tarkemmat ohjeet Hannan blogista täältä.

-Pihaolympialaiset. Joskus pariskuntien kesken järjestimme pihaolympialaiset, missä tehtäviä sai suorittaa niin eukonkannosta tikanheittoon, ja oman tanssiesityksen keksimisestä laulukilpailuun. Vaatii heittäytymistä ja luovuutta :D
 

• Loikoilu
Rakastan kiireetöntä rentoa juhannusta. Sellaista missä voi sään salliessa loikoilla nurmikolla vilteillä roseelasi kädessä ja höpötellä vain niitä näitä. Sateen sattuessa saman voi tehdä vaikka aitassa, pisaroiden ropistessa kattoon tunnelmallisena ekstrana.

 

 

Näillä eväin, toivotan kaikille mitä rennointa ja ihaninta juhannusta <3

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen surkea näky skeittilaudalla. Minkäänlaisia ollieita ei väännetä näillä jaloilla, vaan pikemminkin tarvitsisin polvisuojia ja rutkasti enemmän asennetta.
Miten minusta on tullut aikuisena näin pelkuri? Kun skeittilauta on jalkojen alla ja vähääkään liikaa vauhtia mukana, tunnen vauhdin huuman sijasta vain valmiiksi hampaani katukivetykseen irronneena.

Silti laudan päällä on superkiva olla.
Sileä asfaltti ja loiva alamäki niin olen onneni kukkuloilla haha. Osaan kyllä potkia vauhtia ja kääntyä, mutta hyppään aina kömpelösti pois kynnyksen kohdalla :D

Olen jo muutaman vuoden vannonut poikaystävälleni että ”ensi kesää varten harjoittelen kunnolla, sitten voidaan skeitata kaikkialla”.
Todellisuus on tämä: seison skeittini päällä ja poikaystävä vetää minua kädestä, koska en itse onnistu pysymään hänen vauhdissaan. Kikatan ja nautin tilanteesta.
Ehkä ei edes kannata oppia.

 

 

Kuvat viime vuodelta by: Janita Autio
Playsuit - Odd Molly
Shirt - Tommy Hilfiger
Hat - River Island
Shoes - Vans
Sunglasses - RayBan
Board - Carver

Kommentit (4)

Rliina

Oliskin vaan sitä sileetä asfalttia enemmän☺️ Hei tossa olis aika bueno festarilook! Inspiroiduiduin taas sun tyylistä! Todin noi jumpsuitit on inhottavia kun käy veskissä..pitää vetää joka kerta ittensä ihan nakuks😅 Sekös se onki kivaa festareiden bajamajassa! Mutta jotain ton tyylistä puen kesän kemuihin. Kiitos taas sun superista tyylitajusta jota saadaan onneks seurata täälä🙌🏽😍

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jep! Lemppari on baana. Jos sen menee ruoholahdesta töölööseen, on matka osittain huomaamattoman loivaa alamäkeä :D

Hahah, riedän niin jumpsuit&vessa -ongelman :D Suurin virhe oli kun laitoin festareille jumpsuitin, missä oli niskassa joku kolme minimaalista nappia, mitkä piti ensin yksin pimeässä haisevassa bajamajassa väkertää auki ja istua sitten ilkosillaan siellä vielä sen jälkeen :D 

<3 Kiitos itsellesi piristävästä kommentista! )

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.