Kirjoitukset avainsanalla thoughts

 

Luin tuon lauseen kirjasta mitä luen tällä hetkellä ja vaikka se ei ollut mitenkään relevantti asia koko opuksessa, jäi se jotenkin mieleeni. Laitettuani kirjan kiinni sain päähänpiston noudattaa hetken tuota lausetta. Kokeilla edes viikon ajan ihan pienimissäkin asioissa olla välillä vähän mukavuusalueen ulkopuolella.

Okei, myönnetään, pelkää on ihan liian vahva sana, sanoisin pikemminkin, että yritin tehdä asioita mitkä eivät tuntuneet niin mukavalta, mitä en ole ennen tehnyt, tai missä olin hieman omien tottumuksieni ulkopuolella.
En siis ollut hyppäämässä benjiä kaivarissa, vaan sanoin kyllä arjessa asioille mille olisin herkemmin normaalisti sanonut ei. 

 

Esimerkiksi:

Otin kaupunkipyörän käyttöön
Mitä pelottavaa siinäkään nyt voi olla. Luulinko etten osaa käyttää sitä? Nyt olen ollut jo pidempään tuosta keltaisesta vekottimesta aivan innoissani ja kikattelen yksikseni aina kun ajelen pitkin kaupungin pyöräteitä. 

Ostin uinti-kausikortin
Kuinka pitkään tämäkin on pitänyt tehdä? Aiemmin pelkäsin, että se jäisi käyttämättä ja tulisi vain epäonnistunut ja laiska olo. Onneksi päinvastoin, olen käynyt nyt tuplainnolla pulikoimassa.

Uin/juoksin pidempään kuin yleensä
Aiemmin pelkäsin asettaa uusia tavoitteita, mutta nyt menee jo triplamäärä esim. siitä mitä uin alkukesästä.

Akkukin sai loppua
Ei ilman puhelinta voi niin orpo olo olla. Ennen juoksin prosenttien hiipuessa lataamaan heti puhelinta, mutta nyt annan olla. Välillä on ihanaa olla tavoittamattomissa ja irti somettamisesta. Myös kokonaan ulos lähteminen ilman puhelinta on ollut jo pidempään tapana. 

Yleisien suihkutilojen kammo
Arvatkaa kuka ennen inhosi käydä salilla/uimahallilla suihkussa?  En oikein tiedä miksi, pelkäsinkö muiden katseita? Kaikkihan me ollaan vaan naisia jokainen uniikilla kropalla varustettuna. Nykyään riuhdon uikkarit vaivatta pois ja hypin ilkosillani muista välittämättä suihkussa ja saunassa :D

Käyn enemmän yksin syömässä
Tämä ei ole mukavuusalueen ulkopuolella, olen vain aina tottunut syömään ulkona aina jonkun kanssa. Kesällä on ihanaa mennä kahvilaan salaatille, vain kirja seurana.

Ostan lennot minne tahansa
Olen sellainen jahkailija mitä tulee matkakohteen päättämiseen. Otan liikaa selvää ja punnitsen ikuisuuden vaihtoehtoja ja etsin parhaita lentoja ja hotelleja. Mitä jos joskus vaan ottaisi lennot minne tahansa ja antaisi matkan kulkea omalla painollaan?Puolasta oli hyvä aloittaa (ja kuvista näkeekin, että Varsova oli yllättävän kaunis paikka).

Skeittaa/pyöräile/pelaa tennistä, golfia, padelia!
Vaikka olen joissain lajeissa aivan surkea, en usko että enää menee läpi lause ”en voi pelata tennistä koska ranteeni eivät kestä sitä" :D

 

 

Top - GinaTricot
Skirt - GinaTricot
Shoes - Samsoe & Samsoe

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Muistatteko Frendeistä jakson, missä Ross menee suihkurusketukseen ja pyörii  automaatti-suihkurusketuskaapissa ihan päin mäntyä ja saa sen tuloksena pikimustan värin pintaansa?

Naureskelin ajatukselle kun tuossa taannoin varasin elämäni ensimmäistä suihkurusketusaikaa. Katsokaas, oli kesäkuvaukset ja koko alkukesä oli ollut lähinnä kurasadetta. Olin väriasteeltani lähempänä kalpeaa keskitalvea, kuin heinäkuisen päivettynyttä kesäneitoa.
Suihkurusketusneitsyenä ajattelin ettei tämä nyt niin paha voi olla. Rusketukseni suihkuttaa kuitenkin ammatti-ihminen, ei mikään kone missä voisin sekoilla.
Mikä voisi mennä pieleen pienessä suihkurusketuksessa?

Alastomana kopissa seisoessani ja tuntemattoman naisen suihkutellessa kylmää väriainetta huolellisesti jokaiseen kehoni kohtaan, mietin jo hieman oliko tämä nyt sittenkään niin hyvä idea. Näytin melkoisen ruskettuneelta jo tekovaiheessa. Olimme yhdessä valikoineet rusketuksesta keskisävyn. ”Siitä tulee juuri sellainen kesäisen päivettynyt” - oli luvattu ennen suihkutusta.

Kotona poikaystäväni ilme kertoi peilikuvaanikin paremmin totuuden. Näytin aivan - siis antakaa minun korostaa, AIVAN frendien Rossilta suihkurusketus jaksossa. Tummanruskealta - hieman jopa liilalta jo ensimmäisillä minuuteilla ja rusketuksenhan oli tarkoitus tästä vain vahvistua.

Juoksin paniikissa kotimme jokaisen peilin edessä. Ruskea tuskahiki valui otsalla ja yhtäkkiä niin valkoiselta näyttävä hammasrivistöni irvessä koitin pähkäillä pelastuskeinoa tilanteesta. 

Käännyin Googlen puoleen:
”pieleen mennyt suihkurusketus”
”miten itsestäänruskettavan saa pois"
”suihkurusketus liian tumma”
”kuinka paljon suihkurusketus tummuu päivän aikana”

Ei mitään. Vain neuvoja miten valmistua rusketushommaan kuorimalla. Läppäriä näpyttävät sormeni näyttivät tummuvan silmissä, joten paniikissa juoksin suihkuun ja hinkkasin saippualla itseäni niin kauan kunnes lattiakaivoon valui vain kirkasta vettä ja valkoiseen pyyhkeeseen itseäni pyyhkiessäni se ei näyttänyt siltä kun joku olisi juuri käyttänyt sitä wc-paperina.

Tämän jälkeen jännitin peiliin tuijottaen kuivunko laikukkaaksi, puskeeko rusketus vielä jostain huokosista ja onko kuvaukset peruttava. Poikaystävä nauroi kippurassa vieressä ja pakko sanoa, että koko episodi oli itsestänikin melkoisen huvittava.

Onneksi rusketus lopulta peseytyi tasaisesti pois ja siitä jäi jäljelle vain hieman päivittynyt iho. Itseasiassa juuri sellainen mitä olin yrittänyt hakea! Enpähän vain osannut aavistaa, että se vaatisi kohdallani tällaisia hätätoimia. 

Ei ehkä minulle enää suihkurusketuksia. 
Pliis kertokaa, että siellä on muitakin joilla on näitä pilalle menneitä rusketustarinoita? :D 

 

 

Kuvat päivä rusketuksen jälkeen
Photos: Mona Salminen

Kommentit (12)

Mrs T

Nyt tulee ensimmäinen kritisoiva kommentti minkä ikinä olen kirjoittanut eli missä kuvat :D Olisin ehdottomasti kaivannut niitä Wannabe-Ross kuvia tämän tekstin kanssa ;)

Hyvä kuitenkin, että pääsit toivomaasi lopputulokseen, etkä joutunut kulkemaan tummanruskeana huutomerkkinä kaupungilla :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Loput tämän asun kuvista tulossa toisessa postauksessa 🙈 Ajattelin että tässä olisi liikaa tekstiä ja kuvia jos länttäisin kaikki samaan 😅

Vierailija

Itse en ole koskaan kokeillut suihkurusketusta, mutta mulla on aina ollut sellainen mielikuva, että joku tietty aika suihkutuksen jälkeen iho pestään ja että lopputulos on nimenomaan vaaleampi kuin mitä itse suihkutushetkellä eikä siis tummuisi enää. 

L

Joo just näin! Eli alussa tosi tumma, ja sitten suihkun jälkeen oikea, luonnollisempi väri. Eli turhaan taisit panikoida :-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mulle nimenomaan rusketuksen tekijä sanoi, että vältä suihkua ja hikoilua päivän ajan niin saat oikean lopputuloksen 😂 Onneks tajusin hypätä itse suihkuun jo 30 min suihkutuksesta

Marika111

Hahahah - tää oli ihan päivän piristys ja naurut! Oot kyl niin  paras näissä kommelluksissa! <3

Linda

Kyllä!!! Aivan jäätävä Ross-meininki oli itsellä. Näytin järkyttävältä. Monella pääsi hyvät naurut...suihkussa hankasin ja sitten vain odotin et se lähtee 🙈😃

Omppu

Voi sua! Jos kävit laadukkaalla tekijällä niin ei kyllä varmasti ollut hätää - unohtiko hän kertoa, että ns. "Karttaväri" on todella tumma ja ensimmäisen pesun jälkeen näet oikean, luonnollisemman tuloksen? Oon aina suihkurusketuksen jälkeen aivan Rossina (siksi yritän käydä aina iltapäivästä enkä tee suunnitelmia loppuillaksi, heh) ja sit seuraavana aamuna suihkun jälkeen ihanan kullanruskea :) Voin suositella Vita Liberata -suihkurusketusta Living Day Spassa, se on erinomainen! Jäätävintä on se jääkylmä suihkuttelu ja raajojen levittely tuntemattomalle, mutta ammattikosmetologit onneksi nähneet jo vaikka mitä :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haha, en ole koskaan kuullutkaan mistään karttaväristä :D 

Tekijä vain sanoi, että koita olla pesytymättä mahd pitkään niin saat tummemman sävyn :D 

No, mutta huh. Onneksi mulla teidät täällä :D Ehkä joskus uskallan vielä kokeilemaan, nyt kun tiedän miten homma toimii :) Kiitos <3

mi

Sun blogi on ehdottomasti mun lemppari! Niin symppiksen olonen tyyppi ja ihania kuvia :) Olen seuraillut useita vuosia jo, mutten ole montaakaan kertaa kommentoinut. Lueskelin vasta nyt kolmen viikon postaukset, kun ei lomalla tullut avattua konetta kertaakaan!

Suihkurusketuksessa tosiaan on se karttaväri (näkee mihin suihkuteltu), joka voi näyttää epätasaiselta ja oudon sävyiseltä vaikka tunkkaisen vihertävänä :D Sitä ei pidä pelästyä! Siellä alla se nätti väri sitten kehittyy. Ja Hikoilua, hankaavia vaatteita yms. pitää vältellä, jotta tulee mahdollisimman tasainen lopputulos. Harmi, kun ehdit jo hätiköimään ja tekijän piikkiin menee vähän turhan epäselvä selitys.. Kivaa kesänjatkoa!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Heeei ihana <3

Kiitos ihanasta kommentista ja hyvistä neuvoista :) Ehkä vielä joskus uskallan suihkurusketuksen alle näillä neuvoilla mennä :D

Ihanaa, että olet jaksanut seurailla jo niin pitkään! Todella kivaa kesänjatkoa myös sinne <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen surkea näky skeittilaudalla. Minkäänlaisia ollieita ei väännetä näillä jaloilla, vaan pikemminkin tarvitsisin polvisuojia ja rutkasti enemmän asennetta.
Miten minusta on tullut aikuisena näin pelkuri? Kun skeittilauta on jalkojen alla ja vähääkään liikaa vauhtia mukana, tunnen vauhdin huuman sijasta vain valmiiksi hampaani katukivetykseen irronneena.

Silti laudan päällä on superkiva olla.
Sileä asfaltti ja loiva alamäki niin olen onneni kukkuloilla haha. Osaan kyllä potkia vauhtia ja kääntyä, mutta hyppään aina kömpelösti pois kynnyksen kohdalla :D

Olen jo muutaman vuoden vannonut poikaystävälleni että ”ensi kesää varten harjoittelen kunnolla, sitten voidaan skeitata kaikkialla”.
Todellisuus on tämä: seison skeittini päällä ja poikaystävä vetää minua kädestä, koska en itse onnistu pysymään hänen vauhdissaan. Kikatan ja nautin tilanteesta.
Ehkä ei edes kannata oppia.

 

 

Kuvat viime vuodelta by: Janita Autio
Playsuit - Odd Molly
Shirt - Tommy Hilfiger
Hat - River Island
Shoes - Vans
Sunglasses - RayBan
Board - Carver

Kommentit (4)

Rliina

Oliskin vaan sitä sileetä asfalttia enemmän☺️ Hei tossa olis aika bueno festarilook! Inspiroiduiduin taas sun tyylistä! Todin noi jumpsuitit on inhottavia kun käy veskissä..pitää vetää joka kerta ittensä ihan nakuks😅 Sekös se onki kivaa festareiden bajamajassa! Mutta jotain ton tyylistä puen kesän kemuihin. Kiitos taas sun superista tyylitajusta jota saadaan onneks seurata täälä🙌🏽😍

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jep! Lemppari on baana. Jos sen menee ruoholahdesta töölööseen, on matka osittain huomaamattoman loivaa alamäkeä :D

Hahah, riedän niin jumpsuit&vessa -ongelman :D Suurin virhe oli kun laitoin festareille jumpsuitin, missä oli niskassa joku kolme minimaalista nappia, mitkä piti ensin yksin pimeässä haisevassa bajamajassa väkertää auki ja istua sitten ilkosillaan siellä vielä sen jälkeen :D 

<3 Kiitos itsellesi piristävästä kommentista! )

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Aurinkoista viikonloppua luvassa, kattoterassilla on ilmapalloja, aamupalaksi kuppikakkuja ja joku tanssahtelee hymyssä suin kuvissa vaaleanpunaisessa hameessa.
Silti jos rehellisiä ollaan - tekisi mieli lähinnä seinää potkaista ja olla koko maailmaa peiton alla piilossa.

Mielialalleni ensin keksimäni syyt: se aika kuukaudesta, stressipalloani pyörittää liian monta keskeneräistä prokkista, en ole ehtinyt urheilla ja olen niin vanha, etten oikeasti varmaan vieläkään ole selvinnyt vapusta. Ärsyttää myös kun en tiedä mikä ärsyttää, mutta tiedän ettei saisi ärsyttää. On aurinkoa ja ilmapalloja ja kaikki hyvin valtakunnassa.

 

Eilen sohvalla selailin netistä jälleen kerran erilaisia mindfulness –kirjoja. Teen sitä aina (tähän aikaan kuukaudesta) kun kiukuttaa. Ajattelen, että jos luen viisaita elämänohjeita, kaikki huolet kaikkoaa ja tilalle leijailee pelkkää hattaraa.
Sitten alavatsaa kouraisee ja muistan. En tarvitse kirjalta elämänohjeita. Mitä minun pitäisi oikeasti lukea on artikkeleja PMS-oiereista ja myöntää, että kärsin nykyään todella oudosta mielialavaihteluista kuukautisten takia ja ehkä pitäisi vain hyväksyä asia - ja syödä pala suklaata.

Olen aika varma, että siellä ruudun toisella puolella on muitakin joita kerran kuukaudessa kiukuttaa, väsyttää, masentaa, turvottaa, särkee, tekee mieli makeaa, ei halua jutella kenenkään kanssa, näyttää mielestään röllipeikolta, tiputtelee tavaroita, nukkuu huonosti ja käyttäytyy kuin alter ego olisi maahinen tuonelasta?

 

Sainpahan tämänkin sanottua :D Alkuperäinen suunnitelmani ei tosiaan ollut kirjoittaa kokonaista postausta kuukautisista, mutta tuntui tyhmältä jakaa iloisia kuvia ilmapalloista, kun sisälläni möyrivän hormonimörököllin tekisi mieli ne vain puhkaista. Ja pakko myöntää – tuli paljon parempi olo. Terapeuttista. :)

 

 

T-shirt - Tommy Hilfiger
Leather jacket - Zara
Skirt - BikBok Balance (HERE*)
Shoes - Dr.Martens (HERE*)
Sunglasses - Celine
Photos: Kira Kosonen / Edit by me

 

Kommentit (31)

Satu

Allekirjoitan joka sanan tässä postauksessa :D samoja fiiliksiä ollut täällä koko viikon. You are not alone sista :) Kyllä tämä naisenmieli aina jaksaa yllättää. :D mutta tiedän myös että ohimenevää, joten reippaalla mielellä eteenpäin :)

Vierailija

Täällä yksi joka samaistuu tilanteeseesi paremmin kuin hyvin! Kaikki on tosi jees, mutta vatsaan sattuu ja kiukuttaa ilman syytä... Kaikesta huolimatta ihanaa viikonloppua sinulle upeus! <3

Vierailija

Tää on vähön henkilökohtanen kysymys mutta noista mielialan vaihteluista tuli mieleen että käytätkö hormonaalista ehkäisyä? Itse olen aloittamassa, pidin monta vuotta taukoa. Mietin että ois kiva lukea tästä vaikka postauksessa! Tsemppiä pms-päiviin! (Tuttua myös täällä) ☺☺

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En käytä, mutta olen kyllä kokeillut aikoinaan vähän kaikkea. Hormonaalinen ehkäisy ei sovi minulle ollenkaan ja koen hieman pelottavaksi sen kuinka paljon niillä on sivuvaikutuksia. :)

sanniiiiiis

Multa loppui PMS:t melkein kokonaan kun jätin pois hormonaalisen ehkäisyn! Siis joinain kuukausina voi vaikka yksi näppy tulla, ja yhtenä päivänä itkettää, mutta se on siinä. Hormoniehkäisyn aikaan PMS:t kesti yli viikon ennen menkkoja ja olo oli ihan järkyttävä :(

Vierailija

Mitä ehkäisymuotoa nyt sitten käytätte? Itse olen loukussa hormonaalisen kanssa ja haluaisin kovasti vaihtaa pois!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kuparikierukkaa, mutta on siinäkin huonot puolensa. Tuplaa mm. kuukautiset ja kivut, eikä sitä laiteta naisille joilla kuukautiskipuja (itselläni ei ole ennen ollut niin siksi sain). Tulisipa jokin uusi hormoniton, helppo ja kivuton vaihtoehto :D Vaihtaisin heti!

Vierailija

Sultalan tulee tänne koko ajan uusia postauksia! Muistaakseni viimeksi olen lukenut blogiasi n. vuosi sitten. En tiedä olenko oikeassa mutta tuntuu että kirjoitat nykyään ainakin kaksi kertaa enemmän postauksia. Ja kaikki tosi mielenkiintoisia ja niihin on panostettu tosi paljon! :) Nyt jään kyllä seuraamaan taas!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Heei, ihana kuulla <3 <3

Minulla oli joskus sellainen aika, että usein päivittäminen tuntui hankalalta, mutta nyt ihan päinvastaiset fiilikset ja tekisi mieli kirjoitella koko aika :D

Kiitos paljon kivasta palautteesta ja olisi tosi kiva jos jäisit taa seurailemaan <3

Vierailija

Täällä nykyään kanssa aikamoinen PMS -mörkö kyläilee kuukausittain. Pinna on kireä kuin viulunkieli ja KAIKKI ärsyttää, mm. kadulla tai kassajonossa edellä hidastelevat mummot. 😂 Muutoin kyllä mummoista pidän.

Myös levottomat yöt, kipeät tissit jne. ovat tuttuja. Tuntuu että nämä oireet vain pahenevat iän myötä (nyt 31v.) Myös lapsen saaminen tuntuu pahentaneen PMS - oireita. Mutta silti... Naiseus on ihanaa!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah JEP! Jonottaminen on oikeasti yllättävän kamalaa :D JA yöt ihan kreisejä. Outoja unia ja hikoiluttaa. Voi meitä naisia! Luin juuri, että oireet ovat pahimmillaan 30-40v :/ No, kyllä me tästä selvitään :D

Ihanaa viikonloppua sinne <3 

Vierailija

Oletko kokeillut Macaa? Tasapainoittaa hormoneita ja sitä kautta pms-oireita. Tosi pahanmakuista mutta auttaa.
Terv. entinen hormoonihirviö

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ainiin MACA !!! Muistan joskus lukeneeni sen hyödyistä tähän, mutta unohtanut kokonaan! Minulla on vielä Macaa kaapissa, eli ei muuta kun tupla-annos smoothieeseen. Kiitos superpaljon muistutuksesta <3

Mia K.

Moi!

Oireita lievittää tosi tehokkaasti: helokkiöljykapselit Efamol / Kalanmaksaöljy ( itse otan pullosta, ja lusikalla suuhun, ei nielaista vaan Omppumehua päälle, purskutetaan pienesti ja nielaisu! Ei maistu pahalle). / oliiviöljyä sellaisenaan n 2-3 rkl, jokaisella oma määränsä / siveydenpuu-uutetta Vitex i herbistä!

Itsellä häipyi kokonaan oireet näillä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos :) Olen niin fiiliksissä että tähän postaukseen tuli paljon kommentteja, vinkkejä ja palautetta. Ihan parasta blogissa saada vertaistukea ja neuvoja muilta! 

Vierailija

Ihana ja niin totuudenmukainen postaus! Aina ei elämä ole pelkkää hattaraa ja kimalletta. Tämä sai hymyn huulille vaikkakin on "se aika kuusta" :-D olet mahtava!! <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihanaa että tykkäsit <3 Kiitos :)

Blogit ovat niin täynnä kimalletta, että pitäisi minunkin useamminkin poiketa siltä polulta :D

Marikaa

Oli niin mielenkiintoinen, ja erikoinen, aihe että olisin voinut lukea enemmänkin haha :'D vaikka siis ihan normipäivä juttu kaikille naisille! Mutta kiva kun kirjoitit, todella rohkeaa avautua aiheesta :) olen seurannut blogiasi melkein alkuajoiltasi asti enkä tule kyllä lopettamaan, niin huipputyyppi olet!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hahah, no tästä saisi kyllä helposti uuden kerran kuukaudessa tulevan juttusarjan :D PMS-postaus osa 350549 voisin vain valittaa ja kiukutella rauhassa aina yhden postauksen ajan. Ihan parasta :D <3

Ihanaa että olet ollut alkuajoista asti melkein mukana! Hullua, mutta niin siistiä <3 Kiitos :) :) :)

Vierailija

Voin täysin astua saappaisiisi. PMS-vaivat on inhottavia kyllä ja se aika kuukaudesta varsinkin. Hyvä että asiasta kirjoitetaan! :) <3

Täytyy vaan keksiä silloin jotain itselle mukavaa tekemistä ja ajattelemista niin ehkä selviää. 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Pitäisi kyllä kirjoittaa enemmän niin nuo kaksilahkeiset ei pitäisi meitä ihan hulluna :D Joku "naisten PMS-opas miehille" olisi hyvä :D

Ja haha mielekkään tekemisen lisäksi tuntuu että tähän aikaa kuukaudesta minut pitäisi vain heittää yksikseni jonnekin autiolle saarelle :D

Mrs T

Tuttua juttua, mä oon kerran kuussa niiin kyllästynyt elämääni ja huono kaikessa ja mieskin on ihan väärä.

Sitten muistan et "Ai niin.." :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

HAHAHA <3 :D JEP!! Viimeksi ihan tosissani ajattelin että lopetan kaikki työni ja muutan joogaretriittiin loppuelämäksekseni :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.