Kirjoitukset avainsanalla recipes

 

Japanilainen Ramen-keitto on nyt supersuosittua kaikkialla. Variaatioita siitä löytyy monia, mutta jouluherkkujen ja kaikkien lomaherkkujen jälkeen aion kauhoa omani täyteen vain terveellisiä aineksia. Liemestä riittää moneksi päiväksi ja täytteitä voi vaihdella mielen mukaan.

 

Miso-ramen
1,5 l vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
Puolikas punainen chili
Kasvisliemikuutio
2 rkl soijaa
2-3 misokeittopussia
Öljyä

Raasta inkivääri ja pilko sipulit sekä chili kattilaan missä tilkka öljyä. Kuullota kunnes sipulit pehmenneet. Lisää kattilaan n. 1,5 l vettä. Kiehauta.
Lisää kiehuvaan veteen kanaliemikuutio, misopussit ja soija. Alenna lämpöä ja anna liemen porista hiljalleen sillä aikaa kun valmistat muut ainekset.

Ennen tarjoilua, siivilöi liemi.

 

Täytteet
Maustamattomia kanan rintafileitä / paketti tofua
Keitettyjä kananmunia
Pieni bataatti
3 porkkanaa
1 paketti hyviä nuudeleita esim. Täysjyvä-riisinuudeleita, tai kikhernenuudeleita
1 pieni parsakaali
Edamameja
Paksoita / kiinankaalia / tuoretta pinaattia

Koristeluun
korianteria, ituja, limelohkon mehu puristettuna

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori bataatti ja porkkanat ja leikkaa pieniksi samankokoisiksi paloiksi. Irrota parskaalinnuput ja asettele kasvikset uunipellille leivinpaperinpäälle. Mausta tilakalla öljyä ja suolalla ja pippurilla. Paahda n.20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Leikkaa kana tai tofu paloiksi ja kypsennä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tofuun riittää kevyt ruskistaminen pinnoilta.
Keitä kananmunat kypsiksi ja nuudelit paketin ohjeiden mukaisesti.

Asettele kulhoon kypsennetyt kasvikset, puolikas keitetty kananmuna, sekä kana/tofu. Lisää mukaan kourallinen edamameja, ituja, paksoita, pinaattia ym. Koristele korianterilla ja purista päälle limenlohkon mehu.
Kaada liemi kulhoon niin että ainekset peittyvät puoliksi. Lisää halutessa päälle vielä mausteita, siemeniä ym.

 

Vinkki:
Nopeamman version saat keittämällä nuudelit ja porkkanat suoraan liemessä ja valitsemalla täyteaineksia mitkä eivät tarvitse erikseen kypsentämistä. 

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Välillä on kiva tuunata joulun klassikkoherkut hieman uusiksi ja tarjoilla esim. Piparit suolaisina ja keittää glögi kuplivasta siideristä.

 

Vuohenjuustomousse-viikunapiparit
n.15 kpl
Ohuita pipareita (esim. Annas)
n. 4 kpl tuoreita viikunoita
200g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa
Rouhittua mustapippuria

Laita vuohenjuusto tehosekoittimeen kerman kanssa ja aja tasaiseksi mousseksi. Lisää hyppysellinen rouhittua mustapippuria ja sekoita. Pese viikunan hyvin. Leikaa ohuiksi lohkoiksi.

Annostele pipareiden päälle pieni lusikallinen vuohenjuustomussea. Koristele viikunalohkoilla ja valuta kevyesti päälle rosmariinihunajaa.

 

Rosmariinihunaja
2 rosmariininoksaa
0,5 dl hunajaa

Sulata pienessä kattilassa hunaja rosmariinioksien kanssa. Anna jäähtyä. Nouki rosmariininoksat pois ja tarjoile.

 

 

Omenasiideriglögi
n. 1 L  kuivaa omenasiideriä
2 kanelitankoa
3 tähtianista
3 kokonaista neilikkaa
Maun mukaan 1-2 rkl Fariinisokeria

Kaada omenasiideri kattilaan ja lisää mausteet kokonaisina. Lämmitä juomaa miedolla lämmöllä hiljalleen kunnes siideri on kuumaa ja höyryävää. Varo keittämästä. Kiehuminen voi muuttaa mausteet kitkeräksi ja haihduttaa alkoholin.

Anna vetäytyä hetki kannen alla. Tarjoile manteleiden ja rusinoiden kanssa. 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Pikkujoulukausi on täällä ja kaikenmaailman hippohiihtoja joka nurkan takana. Cosmosta pyydettiin tekemään tämän kuun lehteen pikkupurtavaa juhliin ja halusin hieman poiketa siitä mitä ehkä perinteisesti näin joulun alla juhlissa tarjotaan.

Ah, rakastan erityisesti noita tulisia kukkakaalipalloja. Kuin chicken wingsit, mutta kevyenä kasvisversiona!

 

 

Tuliset kukkakaalinnuput & sinihomejuustodippi

1 iso kukkakaali
3 kananmunaa
2,5 dl korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 tl paprikajauhetta
suolaa & pippuria

1,5 dl chilikastiketta (maun mukaan medium, tai tulinen. Esim Sriracha makuuni hieman liian tulista).
6 rkl sulatettua voita
1 tl soijaa

Korianteria koristeluun

 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
Ota kaksi isoa kulhoa. Riko toiseen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisessa kulhossa korppujauho, parmesaanijuustoraaste, paprikajauhe, sekä suola & pippuri.

Dippaa kukkakaalinnuppuja ensin kananmunaan ja sitten kauttaaltaan korppujauhoseokseen. Aseta kuorrutetut nuput leivinpaperein päälle uunipellille.

Laita uuniin 25 minuutiksi ja sekoita sillä välin chilikastike.

Sulata voi ja sekoita se hyvin chilikastikkeen sekä soijaan. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, ota ne pois uunista, sekoita varovasti vielä chilikastikkeeseen ja laitan takaisin uuniin n. 5 minuutiksi.
Ripottele valmiiden kukkakaalinuppujen päälle reilusti korianteria.

 

Sinihomejuustodippi
200g kreikkalaista jogurttia
0,5 dl murennettua sinihomejuustoa
1 rkl sitruunanmehua

Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.
 

Täytetyt avokadot (8kpl)
4 pientä avokadoa
n. 200g ravunpyrstöjä
200g ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni valkosipulinkynsi
1 kevätsipuli
1-2 rkl sitruunanmehua
1 dl korianteria
1 dl lehtipersiljaa
suolaa & pippuria

 

Puolita avokadot ja poista kivet. Kaiverra hieman avokadon sisustaa pois. Ota kaiverrettu avokado talteen.
Valuta katkaravunpyrstöistä liemi pois. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, puserrettu valkosipuli, sitruunanmehu, kaiverrettua avokadoa ja mausteet. Pilko ruohosipuli, persilja ja korianteri ja lisää joukkoon.

Kauho kastiketta reilusti avokadoihin ja lisää päälle katkaravunpyrstöjä. Koristele yrteillä.

 

Vinkki: Jos vieraita on enemmän eikä avokadot riitä, voit tarjota kastiketta ja rapuja esim. Kurkunpalasilta, tai ruisnapeilta. 

Kommentit (6)

Vierailija

Ei tekisi mieli sanoa mutta sanon kuitenkin...  :(  sun postaukset ei ole enää yhtään kiinnostavia. Ruokareseptit on tosi hyviä ja niistä olen saanut monta hyvää vinkkiä mitä olen kokeillut. Muuten ei enää oikein,..... jaksa innostua täällä. Mutta ihanaa Joulun odotusta teille!

Venla / Breezes from my Atlas

Oijjoi, noi tuliset kukkakaalinuput kuulostaa hyvältä! En yleensä oo yhtään erikoisemman kokkailun, väkertämisen tai reseptien lukemisen perään, mutta nyt iski kuin salama kirkkaalta taivalta ajatus, että pakko tehdä noita. :D Ehkä jopa tällanen laiska poropeukalo jaksaa tehdä nuo.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah, varmasti jaksat! Näiden väkertäminen on hauskaa! Siinä menee hetki (myönnetään), mutta pääasia että innostuu jostain ja toivottavasti tykkää lopputuloksesta :)

M

Öö NAM, nuo kukkakaalit menee todellakin testiin! Kuulostaa ihan hitsin hyviltä kyllä kaikki! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jee, kiva kuulla, että postaus oli mieluisa! Toivottavasti myös maistuu yhtä hyvältä kun kuulostaa! Haha :D 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tai kaikkien ja kaikkien. Keittoja on onneksi vielä niin paljon syömättä ja joitain syömiäni en ole uskaltanut edes yrittää kopioida, mutta tässä nyt kuitenkin suosikkikeittoni blogiarkistoista! Sain tämän idean ihanalta lukijalta, joka myös kertoi että postaamaani tomaattikeittoa on tehty heidän taloudessaan jo useita kertoja. <3 Kiitos palautteesta.

 

1. Meksikolainen kanakeitto pitää edelleen yllätys yllätys suosikkikeiton ykköspaikkaa.

2. Tulinen tomaattikeitto. Hyvänä kakkosena. Tässä on jotain todella koukuttavaa!

3. Bataatti-inkiväärikeitto on meillä hempeämpi klassikko aina kun joku on kipeänä.

4. Tom Yam keitto Taas tulisemmilla mauilla – Thaimaalainen suosikkikeitto 9barin reseptillä.

5. Sukiyaki on enemmänkin pata kuin keitto, mutta jo ihan nuoresta pitäen ollut yksi suosikeistani. Ihanan erilainen, jaettava ruoka kylmiin talvi-iltoihin.

6. Lohikeitto, mitä olisi keittopostaus ilman sitä? Tämä tuhti ja perinteinen lohikeitto on yksi lentokentän suosikkiannoksia, minkä reseptin sainkin suoraan keittiöstä Finavian yhteistyön tiimoilta.

Näiden lisäksi meillä kokataan todella usein kaikessa yksinkertaisuudessaan jauhelihakeittoa. Parasta ja helppoa arkiruokaa. 

 

Onko teillä talvi-iltoihin ehdotonta suosikkikeittoa? Saa jakaa ideoita! Olisi kiva saada keittokorneriin uutta inspiraatiota. 

Kommentit (12)

Vierailija

Moikka, oisko sulla jotain ideaa mitä voisi laittaa kanan tilalle tohon meksikolaiseen kanakeittoon? Tein sitä muutama vuosi sitten ja oli ihan törkeen hyvää, mutta nyt oon siirtynyt vegeksi ja tekis välillä ihan jäätävän paljon mieli just tota keittoa :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei,  joo! Itsekin syön sitä usein kasvisversiona ja laitan milloin mitäkin! useimmiten porkkanaa ja kidneypapuja. Joskus kikherneitä, toisinaan maissia! Paprikaa, riisiä! Haha, sinne voi mielestäni laittaa melkein mitä tahansa :D

Mrs T

Oon tehnyt tuota lohikeittoa pari kertaa ja täytyy sanoa, että se on aivan huikean hyvää. Tosin kerma-voi kombolla voi harvoin epäonnistua :D

Nada

Tuo bataattikeitto oli aivan mahtava, lämmitti ihanasti niin kuin hyvän keiton kuuluukin! Tuo meksikolainen kanakeitto puolestaan on testattavien listalla! Itse teen talvisin "aasialaista" keittoa: kookosmaitoa, inkivääriä, chiliä ja limeä, kanaa/katkarapuja ja nuudeleita :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oliko? JEEEEE <3 <3 <3 Kiitos kun kerroit :) 

Oih, aasialainen keitto kuulostaa juuri omaan makuun sopivalta, pitää testailla! :)

Chenille

Tuo meksikolainen keitto on meidän perheen lemppareita! Sitä tehdään aina tortillapäivän jälkeen left overeista. Me tosin tehdään sitä jauhelihasta, mutta hyvää on!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.