Kirjoitukset avainsanalla southafrica

 

Helteiset uima-altaat ovat ehkä vaihtuneet jäätyneisiin lätäköihin Fredrikinkadulla, mutta pakko myöntää – rakastan myös tätä raikasta ilmaa!
Eilen aamulla aurinko nousi talojen lomasta kauniin purppuran värin saattelemana ja iltalenkillä ilma oli niin happirikasta, että olisi tehnyt mieli juosta monta tuntia.

Tuntui hyvältä käydä taas kunnon lenkillä pitkästä aikaa. Loman jälkeinen sitkeä flunssa alkaa vihdoin olla selätetty ja saatanpa uskaltautua tänään jopa pieneen illanviettoon ystävien kanssa.

Kivaa viikonloppua!

 

 

Swimwear - Ginatricot (new)
Sunglasses - Céline
Pictures: Saara

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Oikeaoppisesti: Nkosi sikelel' iAfrika on Etelä-Afrikan kansallislaulun ensisanat ja jostain syystä tuo lause soi päässäni yhtä useasti outona korvamatona kun muutkin sinne jumittuneet kappaleet (kuten esim. In the jungle Leijonakuningaslaulu ja Pepe Willbergin Aamu).

Testasimme Saaraa onko hänellä ulkosuomalaisena vielä kansallislaulumme ensimmäinen säkeistö tallella ja onnistuneiden maamme pohjoisten jälkeen kääntyi puhe Etelä-Afrikan kansallishymniin. Kävi ilmi ettei melkein kukaan paikallisista ystävistämme muistanut Etelä-Afrikan kansallislaulua ensimmäisiä lauseita pidemmälle.

Syy - Etelä-Afrikan kansallislaulu on 5 eri kielellä. Alkaa Xhosalla, jatkuu Zuluun, Sesonthoon, Afrikaansiin ja päättyy englanninkieliseen säkeistöön.

Siihen verrattuna meidän Maamme-laulun kaikki 11 säettäkin tuntuu jo melko helpolta hommalta.
 

 


 

 

Choker-blouse - GinaTricot (new)
Skirt - Gina Tricot (new)
Sunglasses - Ray Ban (HERE*)
Sandals - H&M
Pictures: Saara 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Tulee jotenkin näistä kuvista mieleen the sound of musicin kansikuva :D (kävin vielä googlaamassa ja en ymmärrä miten sain sen yhtäläisyyden?!)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

• HottenTottenit ovat eteläisen Afrikan alkuperäisihmisiä (paremmin tunnettu nimeltään Khoit, koska hottentotten termiä saatetaan pitää nykyisin loukkaavana).
Arvatkaa tunsinko itseni typeräksi kun Ryan ihmetteli miksi useasti kuumalla ilmalla tokaisin että ”onpas täällä hotten totten” - ollenkaan muistamatta tämän alkuperäiskansan olemassaoloa, saatikka tajuamatta että hotten totten saattaa tarkoittaa jotain muutakin kuin kuumaa omalla siansaksalla.
 

 

 

 

• EteläAfrikan liikenne on vasemmanpuoleinen, mikä tarkoittaa sitä, että myös liukuportaat menevät toisin päin kuin meillä. Ties kuinka monta kertaa olen lähtenyt ajatuksissani kävelemään ylöspäin alas tulevia liukurappusia ja törmäillyt hämmentyneisiin ihmisiin niissä. Useimpien liukurappusten edessä on vielä keskellä n. metrin pituinen tolppa, mitä päin juoksin kerran sellaisella vauhdilla, että jos olisin omistanut miehen sukupuolielimet, olisin varmaan käpertynyt lattialle itkemään kivusta. Sen verran se törmäys sattui jo omallakin genitaalialueella.

 

 

 

 

• Jos omistaa vilkkaan mielikuvituksen ja vähän liiankin korkean itsesuojeluvaiston, ei kannata jäädä punaisiin valoihin avoautolla alueelle, mikä vilisee täynnä epäilyttäviä kodittomia.
Vasemmalta puolelta autoamme kohti nimittäin huojui takaperin kävelevä humalainen ja oikealta puolelta sekavassa tilassa oleva mies lähestyi zombimaisin liikkein iso kivi oikean nyrkkinsä puristuksissa.
Oikeasti uskon, että miehet vain haahuilivat päättömästi autojen seassa, mutta silloinhan tilanne näytti omissa silmissäni lähinnä maailmanlopulta varsinkin kivimiehen ollessa metrin päässä autostamme kun olimme vielä jumissa punaisissa valoissa.
Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun tunsin oloni jotenkin uhatuksi, muuten olen aina Kapkaupungissa onnistunut kulkemaan täysin turvallisia alueita, eikä syrjäisemmilläkään paikoilla ole koskaan sattunut mitään välikohtauksia.
(Liikennevalot vaihtuivat tälläkin kertaa onnellisesti vihreiksi ja hurautettuamme tiehemme, näin sivupeilistä kivimiehen ja takaperin kävelevän humalaisen jatkavat haahuiluaan zombimaisen rauhallisina).

 

 


 

• Saaran lähikaupan vieressä Sea pointissakin voi nähdä Marimekon kangaskasseja. Istuimme kadun toisella puolella terassilla kun kaksi naista Marimekot olalla käveli toisella puolella katua. Heidät huomatessani aloin kertoa Saaralle ja Ryanille miten näitä kasseja on nykyään Helsingissä kaikilla ja siitä innostuneena alkoi Ryan huudella kaikkia suomenkielisiä tervehdyksiä mitä osasi saadakseen tyttöjen huomion.
”Hei, hei mitä kulu, suomityttö muumipeikko, hammastikku ja hyvä kokemus” saivat päät kääntymään kyllä pikaisesti mutta luulen naisten pikemminkin kuulleen vain suomenkieltä muistuttavia harhoja.

 

 

 

Kommentit (7)

Vierailija

Moi! Kiva lukee kapkaupunkijuttuja, toivottavasti pääsisin joskus itsekin käymään etelä-Afrikassa. Olis kiva kuulla lisää tosta turvattomuudesta, etenkin tummaihoisten kapkaupunkituristien osalta. Osaatko kertoa mitään siitä? Olen kuullut, että monet tummaihoiset turistit Kapkaupungissa ovat joutuneet ryöstön kohteeksi tms. Onko Kapkaupungissa ns ghettoja/turvattomia alueita paljon?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hmm, en ole kuullut tuota ennen? Uskoisin, että oli kotoisin mistä tahansa, niin turvallisilla alueilla maalaisjärjen kanssa on ihan turvallista :)

Kapkaupungissa on kyllä melko paljon turvattomia alueita ja ns "ghettoja", mutta ne eivät ole ihan keskustassa, eikä niille alueille voi kovin helposti vahingossakaan eksyä. 

Saruman

Hahaaaaah, hauskasti taas kirjoitettu.. Repeilein ihan huolella! :D Jaa joo ne "zombit" sai hetken paniikin aikaan! :D haha

hmm

Hmm, ajoitte avoautolla köyhempiä ihmisiä pakoon. Ikävää että maailmassa on tuon kaltaista vähäosaisuutta ja hieman oudolla tavalla toit tässä kirjoituksessa asian esille. Valkoihoisena, etuoikeutettuna turistina on kiva ajella maassa, jonka historia on melkoisen häpeällinen näin eurooppalaisen näkökulmasta..

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei, kiitos kommentistasi. Osasinkin odottaa keskustelua tästä asiasta ja mietin pariin otteeseen viitsinkö kirjoittaa edes koko avoauto-kohtauksesta. Minulta kuitenkin kysellään niin paljon Kapkaupungin vaarallisuudesta, että ensimmäisen edes sinne päin esimerkin sattuessa, ajattelin että olisi siitä kevyellä otteella hyvä pari sanaa kertoa.
Tarkoitus ei ollut todellakaan saada teille tuollaista kuvaa, että ajoimme avoautolla köyhiä pakoon, vaan kertoa rehellisesti, että on alueita, missä huumeidenkäyttäjät liikennevaloissa saattavat käyttäytyä sekavasti ja avoauto voi tuntua turvattomalta. (Minulta on kysytty voiko kaupungissa ollenkaan esim. vuokrata avo-autoa, koska monet ovat kuulleet, että ne ovat tämän takia perus autoa vaarallisempia). 

Sen enempää siis puuttumatta maan historiaan, tämä oli vain oma kokemukseni. Pahoittelut jos toin sen väärällä tavalla esille. Näistä pitäisi osata kirjoittaa ehkä vielä varovaisemmin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Nyt on viimeisimmätkin rantahiekat karistettu iholta ja heitetty tilalle punaisiin, flunssan turvottamiin silmiin unihiekkaa oikein kilokaupalla.

Olen valehtelematta nukkunut koko viikonlopun.

Miksi aina sairastun paluulennolla? Onko kroppani niin väsynyt kaikesta lomarellestämisestä, että se oikein avosylin haluaa ottaa vastaan ensimmäisen pöpön minkä kohtaa?

Omasta mielestäni kun tämä Kapkaupungin loma oli yksi rentouttavimmista. Oli ihanaa vain olla. Olla huolehtimatta mistään. Edes autoa ei tarvinnut ajaa kun Saara paikallisena oli koko ajan ratin takana. Varasi pöydät ravintolaan ja kertoi parhaista uusista paikoista.
Ei tarvinnut ottaa selvää mistään, mennä minnekään, tehdä suunnitelmia. Koluta nähtävyyksiä tai kaupungin näkemättömiä kolkkia. Se vasta tuntuikin lomalta.

Jälleen kerran siis oli ihanaa. Liian ihanaa. Kiitos Saara ja Ryan vieraanvaraisuudesta.

Me näemme Kapkaupungin kanssa viimeistään taas marraskuussa, mutta sitä odotellessa muistikortilla on vielä roppakaupalla kuvia ja ehkä muutamia videoklippejäkin teille odottelemassa :)

 

 

Bikinis - Elsa & Rose
Kimono - Zara
Sunglasses - Ray Ban
Photos: Saara / Edit by me

Kommentit (4)

Vierailija

Damn guuurl! Vitsi mikä kroppa *__* Ja upeet kuvat, perfektionistin silmälle ihan herkkua :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitokset kuvaajalle ja maisemille :D Minä en muuta tehnyt kuin liihotellut kimono heiluen rantakivillä <3 

Vierailija

Onpa kaunista. Taidan lisätä Etelä-Afrikan matkojen to-do listalle. Mulla lennoilla sairastuminen väheni kun aloin kiinnittää neuroottisesti huomiota käsihygieniaan. En syö mitään käsin esim leipää ja yritän välttää naaman sormeilua. En usko että se on lentokoneiden ilma vaan ne pinnat, mistä ne pöpöt tulee :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ehdottomasti Kapkaupunki to-do listalle keikkumaan :)

Ja jep! Vieläkin korvat sen verran lukossa ja pää täynnä räkää, että ensi lennolla olen 24/7 kumihanskoilla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.