Kirjoitukset avainsanalla travel

 

Päivän oivallus: toisinaan on hullunkurisen hankala tehdä töitä itse itsensä kanssa.
Tässä hommassa kun ei paljon muiden patoja soimata. Olet yksin vastuussa kaikista osa-alueista, omalla naamalla ja nimellä kymmenien tuhansien edessä kompuroimassa.
Ja ihan omana valintana.

Sinä kirjoitat, sinä puet, sinä kuvaat, sinä editoit, sinä kokkaat, sinä stailaat, sinä myyt, sinä sisustat, sinä aikataulutat, sinä päätätä, sinä vinkkaat, sinä testaat, sinä sinä sinä..

 

Usein luen omaa blogiani kehitysmielessä. Saatan kurkkia vuosia taaksepäin ja ajatella että miksi olen koskaan kirjoittanut tuollaista potaskaa :D Miksi jätin asioita sanomatta, miksi taas kerroin tuosta jutusta. Saatan katsoa menneitä asuja, tyylivinkkejä ja ihmetellä omia vaatevalintoja, (voitte vain kuvitella millaisia asumokia on tullut tehtyä kuluneena seitsemänä blogivuonna).
Jonkun tekstin kohdalla saatan miettiä, että olinpas tuolloin rennompi ja hauskempi. Kun toisen tekstin voisin taas poistaa kokonaan blogihistoriasta.
Miksi en yrittänyt kovemmin, tai miksi yritin liikaa.

 

Olen luonteeltani todella rento, mutta samalla pieni perfektionisti. Välillä on aikoja kun kirjoitan hälläväliä asteella - ehkä enemmän tunteella. Joskus mietin liikoja ja ja saatan kirjoittaa yhtä postausta tuntitolkulla. Sitä mukaan mitä sanoja ilmestyy wordiin, delete-nappula pyyhkii niitä pois. 

 

 

En tykkää tarkkailla blogini analytiikka kävijämäärien osalta, mutta minua kiinnostaa mitkä postaukset keikkuvat luetuimpina. Usein kun kärkisijoilla olevat blogipostaukset yllättävät. Se teksti mikä minusta on hyvä, jääkin vähiten luetuksi ja saa osakseen tyhjät nolla kommenttia. Se teksti mistä ajattelen, ettei se kiinnosta ketään, tai mikä on hutaistu nopeasti, saakin lukijoita ja kommenttiboksissa keskuselua.
Se opettaa, ettei kaikkia voi miellyttää. Ei itseään eikä muita. Ensisijaisesti yritän pitää linjan, etten yksinkertaisesti mieti liikoja. Intohimo kirjoittamiseen tai kuvaamiseen lähtee jos sitä tekee miellyttääkseen muita, mutta huonoina päivinä sitä väkisinkin epäröi.
Se on vain blogi, saatan tuolloin miettiä, mutta heti samalla kuitenkin tiedostan, että tämä on tämän hetkinen suurin tulonlähteeni ja todella rakas harrastus, mistä olen onnekseni saanut työn. Blogi mikä on samalla niin muunneltavissa, kehitettävissä, mutta myös pilattavissa.

 

Tänään oli taas yksi niistä päivistä kun istuin tyhjän postauksen edessä turhautuneena. Piti julkaista asu New Yorkista, mutta olen tutun ajatuksen piinaamana - olen saanut blogiltani niin paljon, että haluan antaa enemmän takaisin. Ehkä tyylipostauksia on kiva täällä välillä vilahdella, mutta haluaisin, että minulla olisi niin paljon useammin muutakin sanottavana kuin se että miten käytän kukkamekkoa.

 

Älkääkä käsittäkö postauksen sävyä väärin, en halua valittaa tai kuulostaa siltä, että kirjoittamien tuntuisi minusta pakkopullalta tai vaikealta. Löytyyhän sitä niin paljon muitakin ongelmia kuin se, että millaisia postauksia päivittelee nettiin, mutta tänään selvästi teki mieli kirjoitaa jotain muuta kuin ”iik tämä kukkamekko on niin ihana” :)

 

 

 

Dress - Zara
Hat - H&M
Shoes - Gardenia Copenhagen
Bag - 
Chloé
Sunglasses - Celiné
Photos: Kira Kosonen

Kommentit (8)

Pinja

Älä stressaa liikaa Julia, sun blogi on huippu! 👌 Just ne rennot ja hauskat postaukset on parhaita, koska sun kirjoitustyyli on niin omaperäinen ja hauska 😍

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos <3 Ja ei, ei stressailla :) Vaihteeksi oli kiva kirjoittaa vähän ajatuksia blogityöstä. Se on niin oma maailmansa, etten itsekään ihan välillä tajua :D

Gem

Samaa mieltä ylemmän kommentin kanssa, sun blogi on säilynyt mun lukulistalla siitä asti kun aloitit, koska sulla on kiva rempseä ote elämään. Se on totta että aina ei jaksa myöskäänlukea "stailaa tämä kukkamekko näin"-postauksia, joten oli mukava vain ihailla kuvia ja lukea ajatuksistasi. Ne tekevät sinusta mielenkiintoisen, siis ajatuksesi. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Vau, ihana kuulla <3 <3 <3 Ihanaa, että olet jaksanut seurailla niin pitkään! 

Kiitos paljon kommentista <3

Laura555

Ymmärrän pointtisi. Eikä blogin kirjoittamisen vaikeutta tulekaan vähätellä, kilpailu on nykyään todella kovaa blogien alati lisääntyessä Mielestäni blogisi on kuitenkin normaalia hyvälaatuisempi ja monipuolinen. Käsittelee sopivassa suhteessa esim. matkustelua ja tyyliä. Ja kirjoitustyylisikin on viihdyttävä, jatka vain samaan malliin :) Puhumattakaan siitä kuinka upeita kuvasi ovat! Minut ainakin olet vanginnut vakituiseksi lukijaksesi :D

Amanda

Samaa mieltä edelläolevien kanssa! Ei jokaikinen päivä voi olla täynnä suurta luovuuden tykitystä, loputtoman kirjavia ilmaisuja, ikuista nousujohteisuutta tai täydellisen jäsenneltyjä kokonaisuuksia – ei tavallisella ihmisellä eikä bloggarilla. Uskaltaisin väittää, että valtaosaa lukijoista kiinnostaa aitous enemmän kuin väkisin väännetty perfektionismi. Jälki saa olla aaltoilevaa. :) (Eik meistä moni edes sitä keinuntaa huomaa näin ulkopuolisena.)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olipa äärimmäisen hyvin sanottu ja kivasti kirjoitettu <3

Oli pakko ottaa screenshot tästä kommentista. Luen sen sitten seuraavan epäröintipuuskan tullessa heti uudestaan :D

Kiitos viisaista sanoista :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Täällä ollaan, takaisin yläilmoissa. Meillä on tänään nopea työtapaaminen Tukholmassa ja vaikka luulin, että olisin ollut Nykin jälkeen tästä heti seuraavan päivän aamulennosta ihan rikki, ei se yllättäen tunnukaan missään. Kentällä ei ollut ruuhkaa ja koneessa ihanasti tilaa. Jaetaan Kiran kanssa kolmen ihmisen penkkirivi, juodaan kahvia ja tehdään töitä täysin pirteinä uuteen päivään.

Ihan vastaavalaista työrauhaa en tosin saanut menolennolla Nykiin. Olin sanonut tytöille, ettei minua haittaa istua yksin toisella rivillä, oli pari deadlinea mitkä pitäisi näpytellä valmiiksi lennolla. Saisin varmasti ne paremmin tehtyä kun voisi yksin keskittyä kunnolla.

No enpä saanut :D
Viereeni istahti venäläinen herra. Oikein kohtelias ja mukava, ei siinä mitään, mutta kielimuuri oli korkea kuin Himalaja.


Yritettiin siis elekieltä:

Pään pudistus ja pieni hymy
Toimi hyvin kieltäytymään kohteliaasti herran tarjoamasta vodkapullosta, minkä hän kaivoi yllättäen jo ennen nousua povarista.

Moninkertainen pään pudistus
Ei toiminut kun hän tarjosi suklaapatukkaansa. Kaikista ei-eleistä huolimatta patukka iskettiin tarjottimelleni, ja aina kun siirsin sen takaisin, tuli patukka bumerangina takaisin. Tätä tapahtui noin kolme kertaa, kunnes luovutin.

Hämmentynyt ilme
Ei tehonnut kun herra otti ruisleipäni tarjottimeltani ja söin sen. Eikä myöskään siinä kohtaa, kun sain ilmeisesti vastalahjana takaisin hänen voinappinsa.

Tuimempi päänpudistus
Toimi jälleen siinä kohtaa, kun kieltäydyin toisesta vodkapaukusta. Povarissa majaileva pullo kieltäytymisestäni huolimatta hupeni kyllä kovaa vauhtia. Herra kun kaatoi sitä nyt itselleen muovimukillisia ja joi ne aina yhdellä kulauksella.

Työrauhaan viittovat eleet
Kaikki tietokoneeni osoittelu sai hänet vain suuresti kiinnostumaan näyttöni päällä olevasta näytönsuojasta ja siitä mitä mahtoi olla näytöllä sen alla.

Naurahdus
Ilahdutti selvästi miestä kun hän omatoimisesti viittoi lentoemännältä minulle lisää viiniä ja otin sen vastaan.

Hartioiden kohottelu kädet levällään
Ei ihan riittänyt kertomaan, etten osaa täyttää hänen lentokoneessa juuri jaettua maahantulokorttiaan. Sain vain pöydälleni kynän, herran passin ja hänen lomakkeensa. Hetken yritinkin sitä täyttää niillä tiedoilla mitä löytyi hänen passistaan, mutta koita nyt sen jälkeen siinä vielä viittoa, ettet tiedä mikä on hänen ositteensa New Yorkissa tai sitä kuinka monta päivää hänen on aikomus siellä oleskella.  

Pään nojailu kämmeniin silmät kiinni
Viestitti, että haluan nyt nukkua. Mies hymyili, osoitti tyhjää pulloa povaristaan sanoi ”oijoij” ja vaipui sikeään uneen ennen minua.

 

Hienoa herra, kiitos vihdoin tästä työrauhasta :)

 

 

Trens coat - Lindex
T-shirt - Samsoe & Samsoe
Pants - Zara
Shoes - Superga
Bag - Celiné

Photos: Kira Kosonen

Kommentit (10)

Taija

Heh, kuulostaa hauskalta hepulta näin kerrottuna, mut sua ei varmaan niin kamalasti huvittanu sillä hetkellä 😁

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olihan hän hetkittäin ihan hauska :D Ja mainittakoon vielä, että niin kohtelias! Siivosi aina kaikki roskani omalle pöydälleen (vastusteluistani huolimatta) ja kun kävin vessassa odotti seisaalteen käytvällä kunnes tulin takaisin. 

Aika symppis :)

Lyhyt pinna

A-P-U-A!!!😂 Ite olisin saanu hermoromahduksen jo ensimmäisen 5min sisällä. Aika hyvin oot kestäny ja pysyny kohteliaana. Itsellä olisi aika nopeasti tullut kansainvälinen käsimerkki kielimuurin selättämiseksi.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

HAHAHAHA :D Repesin ääneen kommentillesi :D :D :D 

Kansainvälinen käsimerkki olisi kyllä ollut ehkä ainut toimiva ja ymmärrettävä ele :D voi apua :D

Lina Simojoki

Söi sun leivän???? Muutenki kuulostaa tosi rasittavalta matkatoverilta :DD 

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

JEP! Myöhemmin selvisi, että hän tarvitsi sitä huuhtomaan alas vodkansa. Aina huikan jälkeen pala ruisleipää piti miehen onnellisena :D

Vierailija

Ilmailulaki kieltää omien alkoholijuomien nauttimisen lennoilla ja lentokoneen henkilökunta voi kieltäytyä tarjoilemasta päihtyneelle. Lisäksi Yhdysvaltojen ilmailuviranomainen on innokas määräämään alkoholin väärinkäytöstä ja häiriötapauksista tuhansien dollareiden sakkoja ja evätä maahanpääsyn. Onneksi taisitte tällä kertaa selvitä ilman vakavia häiriöitä mutta omasta vodkapullosta juominen on asia mistä henkilökunnan tulee saada tietää etenkin noin pitkällä lennolla. Mutta esimerkkejä tapauksista,joissa lopputuloksista ei saisikaan yhtä kepeää tekstiä blogiin, on liikaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

AirBnB kämpämme vieressä on ennustaja. Suloinen mummeli, joka juo teetä ison tuulettimen edessä. Ikkunalla on kristallipalloja ja kyltti, missä kerrotaan ennustuksen maksavan kymmenen dollaria.  

En tiedä uskonko ennustuksiin, mutta olen utelias kuulemaan, mitä heillä on sanottavana. Useinhan ennustajat kertovat vain ympäripyöreästi elämästäsi, keskittyen niihin positiivisiin asioihin. Pitkää elämää, vaurautta ja rakkautta. Taitava ennustaja saa sinulle ainakin hetkeksi hyvän, ja varman olon elämästäsi kertomatta oikeastaan sinulle edes mitään uutta.

 

Eilen pienestä päähänpistosta rohkenimme ojentaa kätemme tälle mummelille. Omastani luettiin kivoja asioita. Samoja mitä olen kuullut muiltakin ennustajilta, mutta tällä oli myös hihassaan hauskoja yksityiskohtia. Millainen olen ystäviäni kohtaan, millainen poikaystävä minulla on ja mitä asioita menneisyydestäni minun ei kannata murehtia. Kaikki menivät ihan nappiin, mutta olisivat voineet tietty olla vain hyviä arvauksia.
Joka tapauksessa 10 dollarin edestä hyvää mieltä. Kaipa sitä olisi voinut lanttinsa huonomminkin tuhlata. 

Nyt olemme juuri suuntaamassa aamiaiselle. Viimeinen päivämme täällä ennen yölentoa kotiin. Vähän haikea fiilis, olen nauttinut Nykistä tällä matkalla ihan eri tavalla ja tuntuu, että olen saanut siitä niin paljon enemmän irti kuin aiemmilla kerroilla :) 

 

 

Dress - Zara
Backbag - Chloé
Shoes - Gardenia Copenhagen
Sunglasses - Celiné

Photos: Kira Kosonen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Nyt kun kerran täällä ollaan, on mitä parhain lause matkustaessa. Sehän oikeuttaa lähes kaikkeen. Mene ja tee, koe ja näe, hulluttele, tuhlaa, herkuttele, juhli, tai joogaa.
Nyt kun täällä kerran ollaan.

No, nyt kun kerran täällä oltiin niin pitihän sitä myös hieman tosiaan juhlia. New Yorkissa asuva ystävämme oli varannut meille pöydän La Esquina ravintolasta. Suosittuun ravintolaan mennään pienen tacokojun kautta, rappuset alas ja keittiön läpi. Tunnelmallinen ravintolassa tarjoillaan meksikolaista ruokaa, mutta nyt kun kerran täällä oltiin, niin pitihän meidän myös juoda muutamat drinkit ja oluet listalta.

 

Niistä innostuneina jatkoimme iltaa vielä toiseen paikkaan. Nyt kun kerran täällä ollaan, niin pitäähän sitä vähän tanssia. Kävimme jossain yökerhossa, minkä nimeä en tietenkään muista ja missä oli superhauskaa, mutta nyt kun kerran täällä oltiin niin eihän sekään riittänyt, vaan piti vielä viereinenkin yökerho tsekata.
Tanssittuamme yön pikkutunneille asti kahdessa yökerhossa, oli meistä loistava idea jatkaa iltaa vielä ystävämme luona. Ei mennä ihan vielä nukkumaan, nyt kun kerran täällä ollaan.

En yleensä tykkään käydä ulkomailla yökerhoissa, mutta tämä ilta oli hauska <3

 

 

Dress - Nelly (HERE*)
Shoes - Nelly (HERE*)
Bag - Chanel

Photos: Kira Kosonen 

Kommentit (10)

Vierailija

Minkä ikäinen sä oikeen olet? Eikö sun ois aika tehdä jotain järkevää elämälläsi eikä vaan juhlia ja ostella vaatteita?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei :) Kiitos huolenpidosta. Elämässäni on kyllä rutkasti muutakin. Itse asiassa siinä on kaikki juuri nyt niin hyvin, että siihen mahtui oikein hyvin yksi juhlailta New Yorkissa ystävien kanssa <3

Vierailija

Heippa! Näin meidän kesken voin kertoa, että Julia on jo täyttänyt 18 vuotta mutta ei ole ihan vielä 40-vuotias. Tuo ”tehdä jotain järkevää elämälläsi” on hirveän ylimalkainen käsite, joten jos selvyyden vuoksi voisit vaikka ikäryhmittäin määritellä mitä tarkoitat järkevällä tekemisellä, sen hyötyjä ja haittoja unohtamatta sekä nykyhetkessä että tulevaisuudessa, esim. ei lapsia, ei sitoutumista kasvatusvelvoitteisiin eikä perhearkeen mutta toisaalta vanhuus saattaa olla yksinäinen lapsien (samalla myös lapsenlapsien) puuttuessa. Listaus plus- ja miinusmerkkejä käyttäen sallittaneen myös. Ikäryhmät saat päättää itse mutta ehdottaisin seuraavaa ryhmittelyä: 18-25 v.; 26-30 v.; 31-35 v. ja 36-39 v.

Kun olet saanut listattua kunkin ikäryhmän järkevän tekemisen määritteet hyötyineen ja haittoineen, niin voimme sitten äänestää täällä kommenttiosion puolella sellaisista ikäryhmän sisäisistä vaihtoehdoista vaikkapa koulutuksen suhteen, esim. yliopisto vs. ammattikorkeakoulu (muista huomioida eri alojen työllisyystilanne sekä palkkaluokat). Äänestyksen jälkeen Juliakin sitten tietää miten hänen kuuluu elämänsä elää, koska tottahan vieraat ihmiset tietävät aina paremmin miten henkilön x kuuluu elää, sillä henkilö x on luonnollisesti täysin kyvytön siitä itse päättämään.

Aurinkoista syksyn alkua ja määritteitäsi odotellen =)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hahahha, AAMEN <3 KIITOS, vitsi, että olet ihana <3 <3 <3 

Luin tämän kommentin täällä meidän kämpillä ääneen ja sait paljon hurraahuutoja kaikilta. Kiitos ihana :)

Laura555

Tahtoisikohan joku teistä kritisoijista antaa joskus edes jonkin konkreettisen esimerkin siitä, mikä mielestänne olisi sitä "järkevää" mitä elämällä nyt sitten pitäisi tehdä? Lukea blogeja jotka selkeästi ärsyttävät ja kommentoida niitä niin että meidän muiden lukijoiden mielestä vaikutatte lähinnä kateellisilta? Kiitos ei.

Julia, pidän blogistasi. Itsekin rakastan matkustelua ja tyyliä, ja erityisesti maailmalta milloin mitäkin synkkiä uutisia luettuani on mukavaa lukea hyväntuulista blogiasi. Jatka samaan malliin :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

KIITOS LAURA <3 

Te olette kyllä niin ihania! Vitsi, että tuli niin hyvä mieli kun näin tämän kommentin, kiitos <3

Laura555

Ai niin, piti myös kehua kenkiäsi! Tuollaisia siroja korkkareita suosittelisin sinulle useamminkin, näyttävät jalassasi upeilta!

HannaF

Minä ainakin mielelläni juhlin ja ostelen vaatteita vielä "vanhanakin"!

Ihania kuvia :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram