Kirjoitukset avainsanalla travel

 

Oikeaoppisesti: Nkosi sikelel' iAfrika on Etelä-Afrikan kansallislaulun ensisanat ja jostain syystä tuo lause soi päässäni yhtä useasti outona korvamatona kun muutkin sinne jumittuneet kappaleet (kuten esim. In the jungle Leijonakuningaslaulu ja Pepe Willbergin Aamu).

Testasimme Saaraa onko hänellä ulkosuomalaisena vielä kansallislaulumme ensimmäinen säkeistö tallella ja onnistuneiden maamme pohjoisten jälkeen kääntyi puhe Etelä-Afrikan kansallishymniin. Kävi ilmi ettei melkein kukaan paikallisista ystävistämme muistanut Etelä-Afrikan kansallislaulua ensimmäisiä lauseita pidemmälle.

Syy - Etelä-Afrikan kansallislaulu on 5 eri kielellä. Alkaa Xhosalla, jatkuu Zuluun, Sesonthoon, Afrikaansiin ja päättyy englanninkieliseen säkeistöön.

Siihen verrattuna meidän Maamme-laulun kaikki 11 säettäkin tuntuu jo melko helpolta hommalta.
 

 


 

 

Choker-blouse - GinaTricot (new)
Skirt - Gina Tricot (new)
Sunglasses - Ray Ban (HERE*)
Sandals - H&M
Pictures: Saara 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Tulee jotenkin näistä kuvista mieleen the sound of musicin kansikuva :D (kävin vielä googlaamassa ja en ymmärrä miten sain sen yhtäläisyyden?!)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

• HottenTottenit ovat eteläisen Afrikan alkuperäisihmisiä (paremmin tunnettu nimeltään Khoit, koska hottentotten termiä saatetaan pitää nykyisin loukkaavana).
Arvatkaa tunsinko itseni typeräksi kun Ryan ihmetteli miksi useasti kuumalla ilmalla tokaisin että ”onpas täällä hotten totten” - ollenkaan muistamatta tämän alkuperäiskansan olemassaoloa, saatikka tajuamatta että hotten totten saattaa tarkoittaa jotain muutakin kuin kuumaa omalla siansaksalla.
 

 

 

 

• EteläAfrikan liikenne on vasemmanpuoleinen, mikä tarkoittaa sitä, että myös liukuportaat menevät toisin päin kuin meillä. Ties kuinka monta kertaa olen lähtenyt ajatuksissani kävelemään ylöspäin alas tulevia liukurappusia ja törmäillyt hämmentyneisiin ihmisiin niissä. Useimpien liukurappusten edessä on vielä keskellä n. metrin pituinen tolppa, mitä päin juoksin kerran sellaisella vauhdilla, että jos olisin omistanut miehen sukupuolielimet, olisin varmaan käpertynyt lattialle itkemään kivusta. Sen verran se törmäys sattui jo omallakin genitaalialueella.

 

 

 

 

• Jos omistaa vilkkaan mielikuvituksen ja vähän liiankin korkean itsesuojeluvaiston, ei kannata jäädä punaisiin valoihin avoautolla alueelle, mikä vilisee täynnä epäilyttäviä kodittomia.
Vasemmalta puolelta autoamme kohti nimittäin huojui takaperin kävelevä humalainen ja oikealta puolelta sekavassa tilassa oleva mies lähestyi zombimaisin liikkein iso kivi oikean nyrkkinsä puristuksissa.
Oikeasti uskon, että miehet vain haahuilivat päättömästi autojen seassa, mutta silloinhan tilanne näytti omissa silmissäni lähinnä maailmanlopulta varsinkin kivimiehen ollessa metrin päässä autostamme kun olimme vielä jumissa punaisissa valoissa.
Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun tunsin oloni jotenkin uhatuksi, muuten olen aina Kapkaupungissa onnistunut kulkemaan täysin turvallisia alueita, eikä syrjäisemmilläkään paikoilla ole koskaan sattunut mitään välikohtauksia.
(Liikennevalot vaihtuivat tälläkin kertaa onnellisesti vihreiksi ja hurautettuamme tiehemme, näin sivupeilistä kivimiehen ja takaperin kävelevän humalaisen jatkavat haahuiluaan zombimaisen rauhallisina).

 

 


 

• Saaran lähikaupan vieressä Sea pointissakin voi nähdä Marimekon kangaskasseja. Istuimme kadun toisella puolella terassilla kun kaksi naista Marimekot olalla käveli toisella puolella katua. Heidät huomatessani aloin kertoa Saaralle ja Ryanille miten näitä kasseja on nykyään Helsingissä kaikilla ja siitä innostuneena alkoi Ryan huudella kaikkia suomenkielisiä tervehdyksiä mitä osasi saadakseen tyttöjen huomion.
”Hei, hei mitä kulu, suomityttö muumipeikko, hammastikku ja hyvä kokemus” saivat päät kääntymään kyllä pikaisesti mutta luulen naisten pikemminkin kuulleen vain suomenkieltä muistuttavia harhoja.

 

 

 

Kommentit (6)

Vierailija

Moi! Kiva lukee kapkaupunkijuttuja, toivottavasti pääsisin joskus itsekin käymään etelä-Afrikassa. Olis kiva kuulla lisää tosta turvattomuudesta, etenkin tummaihoisten kapkaupunkituristien osalta. Osaatko kertoa mitään siitä? Olen kuullut, että monet tummaihoiset turistit Kapkaupungissa ovat joutuneet ryöstön kohteeksi tms. Onko Kapkaupungissa ns ghettoja/turvattomia alueita paljon?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hmm, en ole kuullut tuota ennen? Uskoisin, että oli kotoisin mistä tahansa, niin turvallisilla alueilla maalaisjärjen kanssa on ihan turvallista :)

Kapkaupungissa on kyllä melko paljon turvattomia alueita ja ns "ghettoja", mutta ne eivät ole ihan keskustassa, eikä niille alueille voi kovin helposti vahingossakaan eksyä. 

Saruman

Hahaaaaah, hauskasti taas kirjoitettu.. Repeilein ihan huolella! :D Jaa joo ne "zombit" sai hetken paniikin aikaan! :D haha

hmm

Hmm, ajoitte avoautolla köyhempiä ihmisiä pakoon. Ikävää että maailmassa on tuon kaltaista vähäosaisuutta ja hieman oudolla tavalla toit tässä kirjoituksessa asian esille. Valkoihoisena, etuoikeutettuna turistina on kiva ajella maassa, jonka historia on melkoisen häpeällinen näin eurooppalaisen näkökulmasta..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Nyt on viimeisimmätkin rantahiekat karistettu iholta ja heitetty tilalle punaisiin, flunssan turvottamiin silmiin unihiekkaa oikein kilokaupalla.

Olen valehtelematta nukkunut koko viikonlopun.

Miksi aina sairastun paluulennolla? Onko kroppani niin väsynyt kaikesta lomarellestämisestä, että se oikein avosylin haluaa ottaa vastaan ensimmäisen pöpön minkä kohtaa?

Omasta mielestäni kun tämä Kapkaupungin loma oli yksi rentouttavimmista. Oli ihanaa vain olla. Olla huolehtimatta mistään. Edes autoa ei tarvinnut ajaa kun Saara paikallisena oli koko ajan ratin takana. Varasi pöydät ravintolaan ja kertoi parhaista uusista paikoista.
Ei tarvinnut ottaa selvää mistään, mennä minnekään, tehdä suunnitelmia. Koluta nähtävyyksiä tai kaupungin näkemättömiä kolkkia. Se vasta tuntuikin lomalta.

Jälleen kerran siis oli ihanaa. Liian ihanaa. Kiitos Saara ja Ryan vieraanvaraisuudesta.

Me näemme Kapkaupungin kanssa viimeistään taas marraskuussa, mutta sitä odotellessa muistikortilla on vielä roppakaupalla kuvia ja ehkä muutamia videoklippejäkin teille odottelemassa :)

 

 

Bikinis - Elsa & Rose
Kimono - Zara
Sunglasses - Ray Ban
Photos: Saara / Edit by me

Kommentit (4)

Vierailija

Damn guuurl! Vitsi mikä kroppa *__* Ja upeet kuvat, perfektionistin silmälle ihan herkkua :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitokset kuvaajalle ja maisemille :D Minä en muuta tehnyt kuin liihotellut kimono heiluen rantakivillä <3 

Vierailija

Onpa kaunista. Taidan lisätä Etelä-Afrikan matkojen to-do listalle. Mulla lennoilla sairastuminen väheni kun aloin kiinnittää neuroottisesti huomiota käsihygieniaan. En syö mitään käsin esim leipää ja yritän välttää naaman sormeilua. En usko että se on lentokoneiden ilma vaan ne pinnat, mistä ne pöpöt tulee :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ehdottomasti Kapkaupunki to-do listalle keikkumaan :)

Ja jep! Vieläkin korvat sen verran lukossa ja pää täynnä räkää, että ensi lennolla olen 24/7 kumihanskoilla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Jos kehtaisin, ottaisin ensi kerralla kamerani mukaan lähikauppaan Sea Pointin Spariin ja kuvaisin teille hyllyittäin notkuvia herkkuja!

Enkä tarkoita nyt karkkihyllyä, vaan superfoodeja, hedelmiä kaikkea sitä terveellistä tarjontaa mitä on jokaista sorttia, makua ja tuotetta mitä en ole nähnyt melkein missään muualla. Jos jotain tuliaisia vien täältä suomeen on se luultavasti vain tuotteita Sparista haha. Raakahunajaa, superfoodeja, mausteita ynnä muuta.

(Ryanin äiti tosin sanoi kehuessani heidän ruokakauppojaan, että hän on taas ajatellut niiden olevan ihan surkeita. Meillä on kuulemma Euroopassa niin paljon paremmat muro ja suklaavalikoimat :D).

Olen aina hehkuttanut Kapkaupungin terveellisyyttä. Ihmiset pitävät itsestään hyvää huolta ja tarjonta ruokakauppojen terveysosastolla on tosiaan hyvin kattava. Myös raakakahviloita ja vegeravintoloita alkaa olla joka nurkassa. Uusimpana tulokkaana tässä lähellä kuvissa näkyvä Sea Point alueen Scheckter's RAW –kahvila, missä on ihana aloittaa päivä tuorepuristetulla vihermehulla ja matchapannareilla (nam!)

Ja vaikka lenkkimaisemat täällä ovat myös vertaansa vailla on pakko antaa pisteet myös todella moderneille kuntosaleille! Saaran salilla on jätti uima-allas, laitteita joka makuun ja isot vapaapainoalueet. Puhumattakaan erilaista ryhmäliikuntatunneista, minkä valikoima on niin laaja että jo sitä läpikäydessä menee oma aikansa.

 

Kapkaupunki. Halvan viinin ja todella hyvien ravintoloiden maa, pitää onneksi sinut myös halutessasi hyvässä kunnossa.

Kommentit (4)

Vierailija

Sano nyt edes jotain huonoa kapkaupungista, täällä on yksi melkein jo sovittelemassa bikineitä muuttaakseen kapkaupunkiin, koska se vaikuttaa vastaavan mun käsitystä paratiisista!!! Vielä kun matkakassa ei näyttäisi typötyhjää, olisin varmasti jo lentokoneessa surffilauta kainalossa:D Saara saa kyllä olla onnellinen asuessaan noissa maisemissa:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hahah, voi ei :D No vaikka se taitaa olla tällähetkellä lempi lomakaupunkini ykkössijalla, niin onhan silläkin omia miinuspuolia. Esim. sesonkiruuhkat ja pitkät välimatkat (minnekään ei oikein voi kävellä). Merivesi on jäätävän kylmää ja iltaisin ei kannata yksin kävellä vähääkään syrjäisemmillä kaduilla koska Kapkaupunki on osittain aika turvatonta. 

Mutta ah, on se kyllä silti upea kaupunki kokea! Ja tunnen olevani todella onnekkaassa asemassa, että ystäväni siellä asuessa saan myös niin usein siellä vierailla <3

TH

Hei se SPAR on ihan paras!!!!! En oo koskaan ollu paremmassa kaupassa 😍 Ja se salaattitiski + raakapatukkahylly!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

JEEE ymmärrät siis rakkauteni paikallista Sparia kohtaan :D Ihan mahtavaa <3 

Saara juuri lähetteli minulle tänään säppejä uusista raakamaapähkinävoipurnukoista ja ties mistä haha. Olisipa täälläkin ne valikoimat!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.