Arki on nyt onneksi hieman kaukainen käsite täällä Balilla – niinkin kaukainen, etten ole ehtinyt siirtää juuri ollenkaan kuvia koneelle tai uppoutua töihin, joten leikitään hetki, että ollaan vielä siellä kotikeittiössä.

Kotikeittiössä, missä jauhelihakeitto on arkinen kestosuosikki. Lohturuokaa, mutta ei liian tuhtia. Juuri sellainen mikä vain paranee kun seuraavana ja sitä seuraavana päivänä lämmitetään mikrossa.
Helppoa, edullista ja maittavaa.

Muutamat viimeiset kerrat olet vaihtanut perunan bataattiin, lisännyt mukaan vähän chiliä ja piristänyt vihreällä Pak Choi –pinaattikiinankaalilla. Tykkään todella paljon bataatin makeudesta ja chilin potkusta yhdessä raikkaan Pak Choin kanssa.

 

PakChoi-bataattijauhelihakeitto

1 bataatti
n. 400g jauhelihaa (10%)
n. 225g lanttua
2 isoa porkkanaa
1-2 Pak Choita (löytyy ainakin isoimmista supermarketeista, jos ei löydy voi korvata esim. kiinankaalilla)
1 pieni purjo
1 punainen chili
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 lihaliemukuutio
tilkka öljyä
suolaa & pippuria
tuoretta korianteria
 

kuumenna kattilassa n. 1 L vettä. Lisää joukkoon lihaliemikuutio.
Kuori bataatti, lanttu ja porkkanat. Kuutioi suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja lisää veteen. Ripottele mukaan vielä hieman suolaa. Anna porista n. 10-15min minkä jälkeen lisää joukkoon vielä leikattu Pak Choi ja hienonnetti purjo.

Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Silppua sipuli ja puserra valkosipulinkynsi. Kuullota pannulla tilkassa öljyä sipulit ja chili. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla ja pippurilla + muilla mieleisillä mausteilla.

Kippaa valmis jauheliha pannulta kattilaan ja sekoittele. Tarkista, että juurekset ovat kypsiä, ota pois liedeltä, lisää pieni nippu korianteria ja anna hautua vielä hetken kannen alla.

Kommentit (2)

Kaisa

Hei Julia, olipas hyvänkuuloinen resepti. Ei ole ennen tullut mieleenkään että perinteisen jauhelihakeiton voisi tuunata näin helposti itämaishenkiseksi. Tämä resepti menee kokeiluun jo nyt viikonloppuna. Ihanaa loman jatkoa Balille! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Toivottavasti tykkäät! Meillä mieskin syö aina tätä ihan innoissaan :D 

Ihanaa viikonloppua sinne ja kiitos <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram