Minulla oli pitkään mielikuva, että jäätelön tekeminen vaatii monimutkaisia koneita ja vähintään joitain kondittorinopintoja, mutta jälleen kerran sain todeta, että se on miltei yhtä helppoa kuin taputtelisi hiekkakakkua. ”Älä tule paha jäätelö, tule hyvä jäätelö” -runoa hoetaan mielessä kun odotellaan kotijäätelön jäätymistä omassa pakastimessa ja melkeinpä aina sitä yllättyy miten ”hyvä jäätelö” sieltä tuleekaan lopputuloksena.

 

 

-Terveysversio-
Kookoskerma-matchajäätelö:

1-2 rkl Matcha-vihreäteejauhetta (riippuen kuinka vahvan matchan maun haluat)
1 dl vettä
n 400ml kookoskermaa
10 kpl kuivattuja pehmeitä kivettömiä taateleita
2 rkl hunajaa

Kiehauta desi vettä ja sekoita matchajauhe huolellisesti veteen, niin ettei siihen jää paakkuja.
Mittaa loput ainekset blenderiin, lisää matchatee ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos pakkasenkestävään vuokaan. Peitä kelmulla ja jäähdytä ainakin n. 4 tuntia.

 

-Kunnon kermaversio-
Kermainen matchajäätelö:
1 prk (n.400g) kondensoitua maitoa
1 iso prk (0,33 l) kuohukermaa
1/2 dl vettä
1-2 rkl matchajauhetta

Kiehauta tilkka vettä ja sekoita siihen matchajauhe, niin ettei teestä jää klimppejä.
Vatkaa kondensoitu maito ja kuohukerma vaahdoksi.
Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos pakkasenkestävään vuokaan. Peitä kelmulla ja jäähdytä ainakin. 4 tuntia. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram