Olen blogihistoriani aikana tuputtanut teille viinitiloja varmaan kokonaisen Etelä-Afrikan kylän verran. Vuorien reunustamissa satumaisen kauniissa Stellenboshin viinitiloilla on ihan oma taikansa, mutta ihanaa vaihtelua ja omaa tunnelmaansa löytyi myös puolentunnin ajomatkan päästä Barcelonan keskustasta.

Edelleen perheyrityksenä toimivan Anna Codorníun tila on pullollaan kuohuvaa ja historiaa. Kauniiden maisemien lisäksi päästiin sukeltamaan syvälle viinikellareiden maailmaan - samaiseen paikkaan missä vuonna 1872 pullotettiin Espanjan ensimmäinen cava.

20 metriä maan alla kiemurteli kilometrikaupalla viinipullojen reunustamia tunneleita ja yllätyksekseni siellä oli myös juna. Tai no veturi, minkä ohjuksiin hyppäsi 40 vuotta tilaa hoitanut Vincent-herra. Väli pullojen ja veturin välissä oli kapea. Alla ei minkään näköisiä kiskoja ja käännökset jyrkkiä, mutta Vincent ajoi hämärän sokkeloisessa tunneleissa tottuneesti ihan sata cavaa lasissa.

Onnistuneeseen viinitilapäivään ei yleensä tarvita muuta kuin hieman auringonpaistetta, hyvää viiniä ja kauniita maisemia. Täällä saimme kaiken sen lisäksi nauraa veturissa, syödä erikoisia, mutta todella hyviä tapaksia (niistä voittaja: banaani-pekonirullaa on pakko kokeilla myös kotona), tehdä drinkkejä coctail-kurssilla, (yllättävän helposti onnistui meidän pöytäseurueelta, mistä minä, Kira, sekä Elisa olemme kaikki työskennelleet joskus aikoinaan baarimikkoina), sekä löytää Anna Organic Brutista uuden viikonloppujen suosikkikuohuva.

Nyt Barcelona on jo takana ja junan ikkunasta alkaa pikkuhiljaa vilahdella maisemia Madridista.

 

 

Matkan tarjosi Anna Codorniu*
Kuvat: Kira, Elisa & minä

Kommentit (4)

hannna

omg, onko nuo pölyiset viinipullot ihan aitoja, siis että niissä on viiniä sisällä? :D

Tua

Oi miten ihanan näköistä! Laitathan tapas-kokeilusta sitten raporttia blogiin, kuulostaa niin herkulliselta...

Laura K.

Viinitilat näyttävät kuvissa aina niin taianomaisilta paikoilta, pääsisipä itsekin joskus käymään :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram