Aloitin viime viikolla uudessa työpaikassa ja se vie aina oman energiansa - paljon uutta opittavaa ja uusi ryhmä johon sopeutua. 

Joku ehkä saattaa muistaa mun kirjoituksen alkuvuodesta omasta introvertistä puolestani. Tykkään sosiaalisista tilanteista ja uusien ihmisten tapaamisista, mutta mun oman paikan löytäminen porukasta vie aina sen aikansa ja tietyn effortin, niin kuin varmaan kaikilla muillakin. Kiinnostavaa on kuitenkin huomata, miten muut ihmiset ympärillä vaikuttaa siihen, mitkä puolet itsestään antaa esille. 

Vilkkaassa ja äänekkäässä ryhmässä annan helposti muille tilaa, enkä henkilökohtaisesti pidä siitä, kun joutuu tappelemaan omasta suunvuorosta tai jos joku jatkuvasti puhuu jonkun toisen päälle. Uusi työporukkani on kuitenkin ihan äärettömän rauhallista sakkia - ehkä jopa vähän hiljaista sorttia jokainen, sellaisia kun punnitsevat sanojansa ennenkuin  ne kajauttavat ilmoille. Tiedättekö, sellainen oikein perussuomalainen ryhmä, että kun kysytään onko kellään mitään kysymyksiä, voi melkein kuulla katosta tipahtelevien pölyhiukkasten osuvan lattiaan. Yhtäkkiä minä olenkin se porukan äänekkäin papupata. 

Varsinkin oppaana totuin siihen että jatkuvasti on ympärillä sosiaalisia tyyppejä, jotka eivät pelkää avata suutansa. Viikkokokoukset venyivät aina, kun jokainen halusi päästä kertomaan kuulumisensa ja esittämään ideoita, ja sen seurauksena minäkin nykyään avaan rohkeasti suuni, kysyn kun on kysyttävää ja annan ideoita jos niitä on. Olen siitä valtavan iloinen. Nyt kuitenkin kun ympärillä on aivan toisenlaisia ihmisiä, mietin ensimmäisen viikon että käyttäydynköhän nyt korrektisti. Olenko nyt inhottava tyyppi, joka keskeyttää kouluttajan tyhmällä kysymyksellä tai papattaa kahvitauolla maailmankarttataulusta, jota metsästää vaikkei ketään niin kiinnostaisikaan? 

Ensimmäisen viikon vikana päivänä maajohtajamme kuitenkin kehaisi minua. "Sulla on tosi hyviä kysymyksiä, oot selkeästi ymmärtänyt asiat". Sen jälkeen en oo kertaakaan miettinyt, kehtaanko taas kysyä tai kommentoida. 

Tyypit, olkaa rohkeita. Omia itsejänne. Kaikkiin ei varmaan kolahda, mutta niinhän asian ei tarvitsekaan olla. Joku varmasti kiinnittää huomionsa just suhun, ja ihan vaan siksi, että olet sinä. Ja siitä voi poikia vaikka mitä. 

Kommentit (0)

Seuraa 

22-vuotias turkulainen totuttelee takaisin elämään Suomessa ulkomailla vietettyjen välivuosien jälkeen. Runoilua elämästä hymynkare huulilla! 

Instagram @emiliaidamaria

Contact emppu.pesonen@gmail.com

 

Blogiarkisto

2016

Instagram