Lomaan on vielä muutama viikko aikaa. Sitäkään iloa ei kauaa kestä, sillä kesälomani on tänä vuonna lyhyempi. Syyskuun alussa alkaa myös avoimen yliopiston kurssit, mikä omalla tavalla jännittää ja samalla oloa helpottaa. Helpottaa, sillä tuntuu että vihdoin tavoittelen sitä mitä itse haluan tehdä. Ei siinä, että joku tai jokin olisi minua ikinä estänyt, paitsi oma pääkoppa ja mukavuudenhaluisuus. Suomessa saa kuitenkin olla kiitollinen, että erilaisia opintomuotoja ja mahdollisuuksia on pilvin pimein kaiken ikäisille kunhan jaksaa ottaa selvää ja itseään niskasta kiinni. En tiedä tavoittelenko mahdotonta, mutta se jää nähtäväksi tänä syksynä.

Haluan kuitenkin kehittyä, enkä halua korkeakoulututkinnon puute olevan este etenemiselleni. En kuitenkaan halua luopua vakituisesta työstäni jossa viihdyn erinomaisesti, joten tulee vaatimaan aika paljon jotta onnistuisin suunnitelmassani. Onko siellä ketään, joka olisi opiskellut täyspäivätyön ohessa itselleen tutkinnon?

Lukemista tulee olemaan myös pilvin pimein, mutta voisin väittää omaavani suhteellisen hyvän lukutekniikan. Ei ole keneltäkään pois, jos paljastan tähtääväni hallintotieteiden opintoihin. Hallintotieteet aloitetaan samoista perusopinnoista kuin oikeustieteiden opinnot, joten teksti voi olla hankalaa ymmärtää lukutekniikasta huolimatta. Otan mielelläni alan opiskelijoilta (ja muiltakin opiskelijoilta) vinkkejä vastaan taakan helpottamiseksi jos sellaisia ylipäätänsä on. Voi olla että homma tulee menemään hampaat irvessä painaen, mutta motivaatio on ainakin tällä hetkellä kohdallaan. Tätä ei ole mietitty kuin pari vuotta ja nyt tuntuu siltä, että on aika tarttua härkää sarvista ihan tosissaan. Pientä lisätyötä aiheuttaa tietenkin lisäksi häät, mutta yritän pitää ne pois päänsäryistä ja asennoitua niiden olevan vain rentouttavaa välitekemistä. Niinhän sitä nyt ajattelee, haha!

Olisi todella mielenkiintoista kuulla mikäli joku on väylän kautta päässyt opiskelemaan, ihan mitä tahansa alaa. Ollaan kiitollisia monista mahdollisuuksista ja nautitaan elämästä.

Aurinkoista päivää!

Kommentit (2)

KatjaEkaterina
Liittynyt24.11.2015

moi :) mä pääsin ihan ekalla kerralla yliopistoon viime vuonna enkä myöskää halunnu luopua vakituisesta työstäni. Koko tän 2015-2016 lukuvuoden mulla meni silleen, että joka ikinen arkipäivä meni sekä koulussa että töissä.. plus kaikki viikonloput olin myös töissä, koska välillä jouduin ottamaan vapaata keskellä viikkoa koulun takia ja piti tasoittaa työtunnit yms. Se on ollu super raskasta ja nyt kesällä päätin, että lopetan työt. Koska ensinnäki yliopisto on mulle todella tärkeä juttu.. plus mun työ ei ollu lähelläkää sitä mitä opiskelen.. joten jossai vaiheessa oisin joutunu lähtemään joka tapauksessa. Nyt tiedän, että voin keskittyä pelkästään kouluun ja ehdin myös näkemään kavereita :D

uskon kuitenkin, että sulla menee paljon paremmin koska avoimessa voi vähän joustaa enemmän eikä siellä oo niin paljon kotitehtäviä yms :)

futuremrsi
Liittynyt24.7.2016

Moi! Kiitos paljon kommentista. Todella mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia. Varmaan niin kauan kun avoimessa suorittaa voi joustaa aikalailla, mutta jos pääsen itse tutkintoa ihan virallisesti suorittamaan, voi tilanne olla toinen. Aika näyttää. Mukavaa kesää sinulle! :)

Mrs. I

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.