Minulla on aina ollut erinomainen iho, mitä teinivuosina kovasti kadehdittiin. Huokaisin helpotuksesta murrosiän jälkeen kun ihoni oli säästynyt epäpuhtauksilta sekä kaikenmaailman naaman nyppimiseltä. Sitten se iski. Noin neljä vuotta sitten. Aikuisiän akne. Ei hyvä.

En tiedä, mistä tuulesta ne mukaani tempautuivat, mutta kasvoihini ilmestyi erittäin kipeitä ihonalaisia finnejä. Eivätkä ne olleet mistään pienimmistä päästä. Ne olivat niin kivuliaita ja tulehtuneita, että jopa puhuessa tunsin ne. Luulen, että ne johtuivat hormonaalisesta epätasapainosta ja stressistä. Niille ei vaan tullut loppua ja käytin satoja euroja erilaisiin tuotteisiin jotka rauhoittaisivat kasvojani itkettyäni tavaratalon kosmetiikkamyyjälle. Pahin vaihe meni ohi noin puolessa vuodessa. Sen jälkeen paukamia ilmestyi noin kerran kuussa tiettyyn aikaan kuukautiskiertoa. Jälkikäteen katsottuna en ymmärrä miksi en vaan marssinut ihotauti- ja hormonilääkärin pakeille?

Nykyään epäpuhtauksia saattaa ilmetä yksi tai kaksi kerrallaan, joten tilanne on ehdottomasti parempi. Jäljelle on kuitenkin jäänyt punottavia arpia. Näin ollen olen varannut itselleni ajan huomiselle Medical Peeling -hoitoon, eli happohoitoon. Ajattelin tehdä hoidon sarjana ja nyt varsinkin kun häihin on noin vuosi aikaa, on hyvä alkaa ajoissa valmistautumaan yhtä tärkeintä päivää varten. Häät eivät tietenkään ole ainoa syy, vaan haluaisin muutenkin kauniin heleän ihon takaisin. Onko ruudun toisella puolella ketään, joka olisi käynyt happohoidossa ja saanut näkyviä tuloksia?

Mitä tulee muuten ihonhoitotuotteisiin, luulen löytäneeni suosikkini. Ne eivät kuitenkaan arpia valitettavasti häivytä. En ole koskaan ollut mikään meikkivoiteen suurkuluttaja, mutta nyt muiden blogien hääpostauksista innostuneena meinaan ruveta täydellisen meikkipohjan metsästykseen hoitojen jälkeen. Kaikki vinkit kestävistä, mutta kevyistä meikkivoiteista, primereista ja puutereista otan innolla vastaan.

P.S. Testituloksia happohoidosta tulossa myöhemmin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.