Kuka todellisuudessa Diana oli? Kovinkaan moni ulkopuolinen ei tunne häntä vaikka hänestä on kirjoitettu monta elämänkertaa, jossa kerrataan yksityiskohtia siitä mitä teki ja kenen kanssa mitäkin. Mutta voiko kirjat todella kertoa sen maailmalle kuka Diana oli, josta tuli Walesin Prinsessa, Englannin kruunuprinssi Charlesin ensimmäinen puoliso, jonka kanssa syntyi kaksi poikaa, Prinssi William ja Prinssi Henry (Harry).

Dianan eläessään hän kiehtoi kaikkia, jopa vihollisiaan. Meillä jokaisella jotka kuului Dianan piireihin, on meillä omat tarinamme hänestä, hän osasi yllättää ja ilahduttaa meitä, jopa suojeli meitä julkisuudelta. Lehdistöt ja paparazzit rakastivat Dianaa ja he olivat siellä, missä Dianakin. Julkisuus toi valtaa, mutta toi samalla kirouksen ylleen, josta Diana ei pääsyt milloinkaan eroon, ikinä. Aivan sama minne hän menikin tai mitä tekikin, Lehdistö julkaisi kaiken kuvineen ja juoruineen. Maailmaa kiinnosti Dianan rakkauselämä, jonka sinällään on ymmärretävä sillä haluttiin että Diana löytäisi jälleen rakkautta ja löytäisi onnellisuutta. Julkisuus, se ongelma olikin meille kaikille jotka kuuluivat piireihin. Me, ystävät, tuttavat jotka tunnettiin Dianaa, suojeltiin hänen yksityisyyttä siitä miten ja miksi tunsi meidät, se oli meidän asia, ei maailman. He (lehdistö&paparazzit) tiesivät aina kuka ja missä osoitteessa asuttiin ja jokin asian yhteydessä tiedusteltiin hienovaraisesti kaikesta, mikä liittyi Dianaan. Diana oli ihminen, joka aikoinaan edusti englannin kuningashuonetta kunnes avioero astui voimaan, jonka jälkeen Diana halusi elää itsenäisenä ja vapaana eli tehdä niitä asioita, jotka oli hänelle tärkeitä, olla hyväntekijä. Ja ennen kaikkea, rakastua ja olla onnellinen. Diana halusi normaaleita asioita kuten kuka meistä tahansa, löytää työtä, luoda uraa, rakastua, mennä naimisiin ja elää onnellista elämää. Diana arvosti ystäviään ja tuttaviaan, mutta vaati uskollisuutta ja ennen kaikkea olla luotettava. Mikäli piireissä tehtiin hänen nimissä vääryyttä tai joutui vääryyden kohteeksi, Diana käänsi selkänsä niitä kohtaan jotka eivät olleet Dianan arvoisia ystäviä/tuttavia.

Äitini, Margit suojeli minua joutuessani julkisuuteen kun kirjesalaisuudesta tulikin kaikkien asia yhtäkkiseltään. Diana oli myyntikohde ympäri maailman, joka nosti lehtien myyntiluvut, oli se siiten mikä asia tahansa. Toimittajat tulivat koululleni, tulivat asuntolaan jossa asustelin viikot ja kerran tulin koulusta yhtenä perjantaina kotiin, löysin toimittajan keinuvan keinutuolissa ja oli odotellut minua saapuvan kotiin jotta pääsi tekemään juttua minusta ja Dianasta. Olin tyttösenä hämmentynyt siitä miten he saavat tietää ja sen missä asuin, en siis enää ollutkaan tavanomainen koululainen. Asia selvisi jälkeenpäin jota en tullut ajatelleeksi, on se että ihmisillä on tapana juoruta asioita/tarinoita eteenpäin. Salaisuudestani tulikin kaikkien asia jonka halusin pitää minun omana asianani. Asiasta tuli myös perheen asia kun tupsahdin sattumien summalla julkisuuteen. Elämä mullistui ja siinä samalla tuli opeteltua etikettejä miten tulevaisuudessa toimitaan lehdistöjen suhteen, varsinkin jos kyseessä on Prinsessa Diana.

Ilman Dianaa, en olisi joutunut kokemaan asioita, mitä koin kun hän astui kuvioon ja ilman häntä, en olisi oppinut olemaan hyväntekijä pikku asioissa toisille ihmisille. Ei tarvitse olla julkisuudenhenkilö taikka kuninkaallinen olemalla hyväntekijän jonkun elämässä ja pienimmätkin asiat merkitsevät joillekkin ihmisille paljon.

Diana jätti meille perinnön jota emme saa unohtaa, tee hyväntekeväisyyttä ja ennen kaikkea, huomioi heikompia ja ojenna kätesi niille, sillä jokainen meistä on arvokas ja jokainen ansaitsee elämän arvoista elämää. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

”Once upon a time the 14-year-old Finnish girl who had a crush on the Prince of England. She decide sent a loveletter to the Prince and she waited to have a letter from her beloved Prince. After sort time, she got a letter from the palace and she notice that the prince's mother had responded the girl's letter. Thus began the story when the girl became the princess's daughter-in candidate" .

 

Blogiarkisto

2016

Instagram