Kirjoitukset avainsanalla iho

Photos by Sara

Dress // Cubus

Loafers // Massimo Dutti

Eyewear // Ray Ban

Viime keväänä ihoni alkoi oireilemaan kokeiltuani jotain uutta voidetta. Olen aika varma siitä, että juuri tämä kyseinen tuote laukaisi kasvoilleni allergisen reaktion, joka on valitettavasti seurannut minua tähän päivään saakka. Oireet alkoivat juurikin kyseisen tuotteen käytön aikana ja nyt tuntuu siltä, että näpyt vain pahenee. Väillä ihottuma on agressiivisempi ja välillä taas ihostaei juurikaan huomaa mitään. Paitsi minä, joka olen tottunut tasaiseen ja silkkiseen ihoon.

Olenkin muutamaan otteeseen kirjoittanut tänne näistä ihmeellisistä näpyistä, jotka ilmestyy suun sekä silmien ympärille tasaisin väliajoin. Kesällä ajattelin näppyjen johtuvan stressistä ja siitä voiteesta jota kokeilin. Syksyn aikana tajusin kuitenkin, että ihottumani suun ympärillä ei ole ohimenevää ja asialle täytyy tehdä jotain. 

Ennen tänne tuloa kävin kasvohoidossa, jolloin kosmetologi mainitsi tästä ikävästä taudista nimeltä suunympärysihottuma (perioraalidermatiitti). Kyseisen taudin laukaisee monesti kosmetiikka tai ehkäisypillereiden lopettaminen. Olen kuluttanut aikaani lueskellen aiheesta  eri keskustelupalstoilla, sekä lääketieteellisiä artikkeleita. Tautia ei tunneta vielä niin hyvin, joten moni, jotka ovat kärsineet podista, eivät ole saaneet oikeeta hoitoa tälle inhottavalle ihottumalle. Luettuani monia keskusteluita, jäi fiilis, että yleislääkäri ei välttämättä vieläkään osaa auttaa ja moni taudista kärsinyt suosittelikin heti menemään ihotautilääkärille.  

Olen 99% varma siitä, että myös minä kärsin tällä hetkellä PODista. Heti kun saavun Suomeen varaan ajan ihotautilääkärille. Tästä inhottavasta vaivasta voi päästä eroon tetrasykliini -antibiooottikuurilla ja rosaccean hoitoon tarkoitetulla voiteella.

Kysyin neuvoa kollegaltani Jenniltä, joka itse on kamppaillut sitkeän taudin kanssa ja kirjoittanut aiheesta paljon blogiin. Ensimmäisellä kerralla hän selätti taudin antibioottikuurilla, mutta ihottuma palasi jonkun ajan päästä takaisin. Nyt viimeksi Jenni hoiti ihon kuntoon ilman lääkkeitä kosmetologin ja dr. Hauschkan tuotteiden avulla. Tärkeää on minimoida kaikki iholle laitettavien raaka-aineiden määrä ja se että ei käytä mitään stimuloivia tuotteita, jotka voisi ärsyttää ihoa entisestään. Vain rauhoittavia juttuja iholle. Käytän perus kosteusvoidetta kasvoilleni. En mitään meikkiä. Enkä peitä näppyjäni millään. Vaivan kanssa voi liikkua ulkona, ilman että vastaantulija katsoisi ihmeellisesti minua, koska ihottumani ei tosiaan ole pahimmasta päästä, eikä sitä toinen välttämättä edes huomaa. Olen myös huomannut, että aamuisin suihkun jälkeen näpyt ovat näkyvimmillään ja rauhoittuvat päivää myöten. Luin jostain, että kasvot kannattaisi pestä Marseille-saippualla? Kuulemma lievittää punaisuutta. 

Olen myös siis pohtinut muita vaihtoehtoja antibioottien sijaan. Onko otsonoitu oliiviöljy teille tuttu? Innostuin lukemaan siitä eilen ja innostuin tästä öljystä. Olisko tässä ratkaisu ongelmaani? Tätä ihmeöljyä on saatavilla Ruohonjuurikaupasta tai sen voi tilata Suomen Otsoniterapiasta. Sivuilta löytyy paljon tieto tästä öljystä. Kyseessä on siis parantava öljy, joka auttaa monenlaiseen iho ongelmaan kuten akneen ja allergisiln ihottumiin.

Jos teiltä löytyy kokemuksia, niin jakakaa niitä tänne. Tässä on aihe, josta mielellään keskustelisin.  Kaikki vinkit ovat tervetulleita. Kokeilenko ensin tätä öljykuuria, vai valitsenko suoraan antibiootit? 

xx Didem

Kommentit (46)

Sape

Moikka! Mulla analysoitiin samainen suunympärysihottuma, ja olen ottanut siihen kaksi kertaa antibioottikuurin. Oireilu palasi ensimmäisen kuurin jälkeen n. 6kk päästä. Tällä viikolla on alkanut taas pelottamaan, että oireilu alkaa uudestaan.. Itse olen myös välttänyt tulisien ruokien syöntiä, koska ne ovat selvästi pahentaneet ihottumaa. Mutta jokatapauksessa, muulla en ole saanut sitä lähtemään kuin antibiooteilla, vaikka se uusiutuikin. Toivottavasti tämä tästä helpottaisi, samoin sulla.. :(

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitoksia kun jaoit oman tarinasi.
Joillain oli kananmuna syönti ollut ihottuman syy. Vasta vuosien jälkeen hän oli tajunnut tämän, kun jätti kananmunan pois ruokavaliostaan. Eli tosiaan ruoallakin voi olla merkitys. Täytyy seurailla. Voi kun joku vaan näkisi ihon läpi ja osaisi heti kertoa, mistä tämä johtuu 😀 Mitä saa syödä, mitä ei. Mitkä voiteet on ok ja mitkä ei 👍🏻
Tsemppiä meille molemmille ❤️

JH

Heippa! Mulla on ollut tuo vaiva kaksi kertaa 15 vuoden aikana. Ja kasvot muuten sileät eli ihan sama ku sulla! Tai oli mulla myös kolmas kerta jolloin lievä ja sain sen pois itsekseen mutta silloin se lähti tyyliin viikossa pois. Kumpaankin ns pahempaan tarvitsin antibioottikuurin, ja varoitukseksi että vaiva voi paheta jos sitä ei saa aisoihin! Mulla levisi se ekan kerran aika pahaksi. Meikkivoide on yksi pahimmista aiheuttajista, mutta minulla myös tietty rasva selkeästi liittyi vaivaan. Toinen pod:in aikaansaava asia on aurinko! Ja vastaavasti myös kylmyys. Kun se on päällä niin ei kannata käyttää mitään ihonhoitotuotteita (rasvoja, ei voimakasta saippuaa jne kyseiseen kohtaan). Antibiootti minulla toimi kyllä, vaikka ei se ole nannaa syödä kuuria ei. Tsemppiä!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitoksia kun jaoit tarinasi ❤️
Toivottavasti ei enää uusiutuisi tuo piinava vaiva sinulla. Se on aika kova paikka ihmiselle, joka on tottunut lähestulkoon virheettömään ihoon.
Meikkivoiteita en käytä ja koska en ole elämäni aika hirveesti läträillyt voiteilla/meikeillä, niin en myöskään ole tiennyt ihoni olevan näin herkkä.

Kallistun varmaan ensin kokeilemaan tuota öljyä (siitä vahvin versio).

Mukavaa maanantaita 😘

MKA

Itselläni on ollut tää periorale dermatitis jo monta vuotta, eikä siitä oikein ikinä tunnu pääsevän kunnolla eroon. Mutta oireet (näpyt, punaisuus ja kutina) multa aina katoaa kun käytän Perilox-nimistä voidetta. En tiedä saako sitä Suomesta, mutta sen vaikuttava aine on Metronidazolum 20mg. Pesen myös ihottuma-aluetta aamuin illoin apteekin PH 5.5 saippualla, joka auttaa. Ihotautilääkärini sanoi, että tää johtuu siitä, että oma iho on allerginen sille oman ihon rasvalle, joten siksi usein peseminen auttaa. Toivottavasti tästä on apua ja saat ihottuman hallintaan!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Ikävä kuulla.
Alkoiko oireilut sinulla aikuisiässä? Onneksi olet löytänyt voiteen ja tavan, jolla pidät ihottuman kurissa, vaikka vaiva ei kokonaan häviäisikään.
Täytyy tutustua tuohon Perilox -nimiseen voiteeseen. Kiitos vinkistä. Oppiipahan ainakin uusia asioita, jos ei muuta.

Maanantain iloa sinne 😘❤️

Dao

Mä ainakin vannon otsonoidun oliiviöljyn nimeen. Mun herkkä ja rasvoittuva iho on pysyny suht hyvässä kunnossa tän aineen kanssa. Heti kun tulee pienikin finni, niin laitan tota ainetta. Nin se ilmeisesti tappaa bakteerit, kun epäpuhtaudet häviää. Omani olen hankkinut juurikin Ruohonjuuresta. Itselläni on käytössä vahva versio tuotteesta.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitoksia ❤️ Niin ihania ihmisiä, jotka välittävät ja jaksaa kirjoittaa omia kokemuksia ja tarinoita. Tulin tosi hyvälle tuulelle pelkästään siitä, että haluatte laittaa aikaanne tähän ja jakaa tänne vinkkejä, kertomuksia ja kokemuksia. ☺️ Niin hyvä fiilis. Olen saanut paljon prive viestejä myös. Jännä ja kiitollinen olo 😇
Saan kokeiluun tämän otsonoidun oliiviöljyn. Taidan ottaa sen vahvimman version siitä. Katsotaan mitä tapahtuu..

😘😘

Vierailija

Hanna Raitio on ihan super hyvä ihotautilääkäri, suosittelen varaamaan häneltä ajan.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitoksia suosittelusta ❤️
On niin kiitollinen olo jokaisesta kommentista ja sähköpostista. Ihania lukijoita minulla 😍

Minna

Moi ! Mulla ollut sama vaiva kaksi kertaa. Heti ihotautilääkärille! Luonnonkosmetiikka ja höpöhöpö jutut ei tässä toimi. Toi on ihotautilääkäreille tuttu vaiva. Sieltä saat kaiken tarvittavan infon. Sain itse kuriin juurikin antibiotti+rasva kuurilla. Itse aiheuttajaa tautiin ei käsittääkseni tiedetä. Tauti myös voi puhjeta osalle ihmisistä ja toisille taas ei. Itse yritin lääkitä suunympärysihottumaa kortisonilla ns "rahoitella ihoa" voiteella. Iso virhe. Lääkäri tiesi kertoa että kortisonivoide pahentaa tautia. Minulla tauti uusi kerran( noin vuoden sisällä puhkeamisesta) mutta on ollut nyt oireeton 4 vuotta. Tsemppiä, saat ton paholaisen kyllä kuriin.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Onneksi olkoon ❤️ Koska olen kuullut ja lukenut niin monta tarinaa siitä, kuinka tauti vain uusiutuu ja uusiutuu. Toivottavasti ihottuma pysyy poissa for good.

Kiitoksia myös vinkeistä ❤️

Nora

Moikka Didem,

Varmasti voi olla, että tarvitset lääkekuurin. Mutta se ei tarkoita, että katoaa kokonaan. Mitä suosittelen sinulle on, että käytät vaikka Avene puhdistusmaitoa, joka on tarkoitettu hyvin herkälle iholle ja inc.luottelo on hyvin mini. Käytä vain YHTÄ voidetta aamuin/illoin. En suosittele edes naamioita tai mitään extraa. Anna vaan ihon hengittää. Ja muista suojavoide (uv). Uskon, että rahoittuu. Ja voi myös johtua, jos olet tiehaan tahtiin kokeillu paljon tuotteita tai vaihtanut usein. On monta syytä mikä sen laukasee. Mutta iho ei kestä, jos tuotteita vaihtaa usein. Tsemppiä! Toivottavasti pääset eroon ärsyttävästä vaivasta! :)

Vierailija

Uskon et ilman perusvoiteen vaihtoa mikään ei muutu samoin pesuaine kans ratkaiseva ettei se kuivata ja ärsytä ihoa. Lääkärit on moneen juttuun hyviä mut iho-ongelmiin aika heikkoja, koska heidän kannattaa olla osa myyntiorganisaatiota joissa iho-ongelmat hoidetaan asiakkaan kannalta väärällä ja kalliilla konseptilla: mahdollisimman monella tuotteella, lääkärikäynnillä, plastiikkakirurgialla kuorintoineen mikroneulauksineen ym joita sanotaan varmoiks mut heikon lääkärin käsissä googlailulla nekin menee välillä pieleen. Lääkärit määrää voiteita ja öljyjä jotka on todella huonoja iholle. Huulirasvat, shampoot ja pesuaineet kosteuttajineen on sellasia et ne kuorii ja pesee liikaa, toisaalta tukkii ihoa,jolloin pitää kosteuttaa liikaa. Toisaalta tässä on se petollinen homma et koska mm. ruoka-aineet on prosessoituja paljon joka vaikuttaa akneen, esim roaccutan on toimiva aknelääke, jolloin lääkäreiden/lääkefirmojen on helppo huijata ihmisiä kun he samalla auttavat aidosti, jolloin huijatulla on luottamus näihin ihaniin apumiehiin.

Lisäks et saadaan myyntiä hyvällä katteella ei voida käyttää pelkkiä luonnontuotteita ja laadukkaita komboja vaan siellä on ihoa ärsyttävää halpaa teollista kamaa seassa. Moni luonnontuote on myös heikko ja sopimaton monelle iholle. Esim ceridal liplotion jota lääkärit määrää puhtaiden öljyjen esim rypäleensiemenöljyn tai vastaavaan pohjautuvan kombon sijaan, on vaarallinen teollisen parrafinum liquidumin, halvan roskaöljyn takia, joka on halpaa, tukkii ihon ja aiheuttaa käyttökierteen ja pilaa ihoa. Mut rahaa tehdään kun ihmiset ei tiedä.

Biothermilla on taas esim tolla samalla konseptilla kamaa mut ne on niin viimeseen asti mietitty et homma toimii jos ei vakavampaa ongelmaa kuten arpia, ihottumaa ja allergiaa. Toki ikääntyminen ym pahenee ajan kanssa näilläkin, sama homma uskon et kaljuuntuminen johtuu yllättävän paljon vääristä pesuaineista jota kaikki käyttää. Pesee liikaa yksinkertaisesti ja sit päälle joutuu laittaa vaikka mitä liikaa tän takia.

Luonnontuotteissa on yhtä tärkeä löytää laadukkaat ja itselle sopivat tuotteet ja tarkastaa aina aineet, monia myydään luonnollisena mut se riittää et siellä on pari väärää teollista ainetta mukana.

Oon itse käyttäny nyt oil cleanising methodina rypäleensiemenöljyä mut vähän epämiellyttävä systeemi. Halkeiluihin tuntuu olevan paras pelkkä hellä luonnon pesuaine eikä mitään ainakaan liikaa päälle. Purenuffstuff.co.uk oon tilannu tavaraa. Aattelin kokeilla moisture washia joka perustuu ocm methodiin mut käytännöllisempi ja ei kuori liikaa, mulle tullu vähän arpia kun oli yhdessä vaiheessa sisäänkasvaneita partakarvoja kun jouduin vaihtaa kaikki ihonhoitotuotteet allergian takia eikä toiminu. Toi daily dream cream vois olla kans ihan hyvä, shampoot ja hoitoaineet toimii testatusti ja hiukset paljon elinvoimasemmat. Oon vertaillu biothermin tuotteiden aineosiin koska siellä on myös toimivia ratkaisuja ja katon mitä luonnontuotteita ne käyttää omissa tuotteissa ja matkin niistä tehtyjä luonnontuotteita. Vielä hakusessa itselle sopivat osittain, esim toi puhtaalla öljyllä puhdistus tekee myös jotain laikkuja. Iso duuni löytää parhaat kun ammattiasiantuntemus on tässä osassa lääketiedettä huijaukseen perustuvaa. Lifen oma luonnon huulirasva oli ihan killeri mut en kestä hajustetta joten jäi kertaan käyttö mut huomas heti et tää on tehty palvelemaan ihmistä eikä moraalitonta bisnestä.

En käyttäis tota saippuaa ehkä pesuun sillä palmuöljy ei oo hyvä etenkään jos ongelmia. Sori pitkä pakina tsemppii.

Didem
Liittynyt17.11.2015

KIITOS 👌🏻❤️☺️
Uskon, että moni muukin minun lisäkseni, kokee tänne tulleet kertomukset hyödyllisiksi.

Tiedät paljon!! Osa tästä meni kyl vähän ohi (Liian vaikeita sanoja minulle) 😀😅 mutta pitää lukea uudestaan hitaasti ja ajatuksella.
Ihania ootte ❤️❤️

Vierailija

Jees tosiaan vielä sen verran tarkennan et pelkkä vesipesu voi olla paras tän tyyppiseen ainakin mun haavaumien kohdalla ollut näin. Tollanen lääkevoide voi olla lyhyenä aikana käytettynä myös ratkaisu, mut pitkäaikaseen voimaan en usko, koska se lääkevoiteessa oleva perusvoide on tai saattaa olla ongelma samaan aikaan kun siinä oleva lääke parantaa= päästävä äkkiä eroon ettei ongelma kroonistu koska se perusvoide samaan aikaan tekee hallaa iholle ja lääkkeen teho myöskin vähenee ajanmyötä toleranssin nousun takia.

Lääkäreille ja firmoille tää tasapaino vääränlaisen perusaineiden ja hoitavan lääkeaineen kombinaatiossa on eduks heille koska asiakas tai uhri joutuu pysyvään käyttökierteeseen mistä syntyy suurten ja pitkien käyttömäärien ohella monta lääkärinkäyntiä. Tosiaan se syy ton käyttökierteen ohella miks lääketeollisuus ja lääkärit määrää näitä eikä täysin toimivia ratkaisuja on se et luonnontuotteita et voi patentoida ja laittaa reseptin alle tai apteekkiin isolla katteella myyntiin, vaan jouduttaisiin vapaan kilpailun alle ja katteet romahtais.

Asiat ei ole mustavalkosia, mut tää on sillä tavalla perinteistä ammattihyväksikäyttöä, että osittain autetaan ja osittain viedään, ettei homma ole liian paksua jolloin luottamus menis. Kannattaa kiinnittää ihmisten kans tähän myös huomiota todella paljon, vääristellään myös asioita et kaikki ois muka tasan mut sulla on se outo tunne et kaikki ei natsaa ja suut käy koko ajan. Sen sijaan jos syöpä tms tulee jossa sen parantaminen on lääkäreiden etu ei kannata alkaa ituhipiks.. Homma pelaa myös ovelasti siten et suurin osa paranee kokonaan noilla lääkevoiteilla ym perusvoiteilla joilla ei mitään suurempaa ongelmaa/herkistymää ja puolestaan ihonsa kanssa todella ongelmissa olevista tulee pitkäaikaisia maksumiehiä.

Sit sitä luottamusta lääkäreihin ja lääketeollisuuteen on vielä enemmän tän ohella just koska lääkärit myös parantaa isoja ihmisille isoja ongelmia (silloinkun on joko ihmisten tietoisuuden takia pakko ettei voi huijata, tai vaihtoehto 2. lääkäreille/lääketeollisuudelle taloudellisesti paras ratkaisu parantaa ihminen), eikä hyväksikäytetty kansa oikein tiedä mihin luottaa, koska ituhipit tekee myös virheitä ja heillä on pienemmät resurssit asioiden markkinointiin, tuotteiden selvittelyyn ja ihmisten perehdyttämiseen. Monesti menee niin et ihmiset kokeilee 30 kemiallista tuotetta ja 1-2 luonnontuotetta, ja jos luonnontuotteet ei natsaa kerralla, siirrytään takas kemiallisiin jossa testataan miljoonaa josta joku (ainakin äkkiseltään sille vaikuttava, pidempi käyttö erikseen) sopiva löytyy. Tai luonnollisina mainostettuihin joissa raaka-aine listan luettuas onkin vaikka mitä. Luonnollisuushan ei ole sen tae että raaka-aine olis tehty laadukkaasti eikä kusetuksella myytäis sekundalaatua ja et se ois sun iholle sopiva eli etsivän työt on merkittäviä. Ilman tietoa rikkaudella ei tee ihan hirveesti, sillä joku pikkukylä Afrikassa saattaa handlata perusasiat paljon paremmin pikkubudjetilla.

Mr. Holmes

Lääkeyhtiöiden vahvuutta kuvaa myös se miten huumebisnes on siirtynyt pääasiassa lääkeyhtiöille. Diapamien myynnillä 500k suomalaisellehan (suurimmalle osalle aivan turhaan) se iso raha tehdään näillä markkinoilla, amfetamiinijohdannaisilla ADHD lapsille vaikka jokainen varmasti tajuaa että heille olisi parempikin ratkaisu varmasti suhteessa rahapanokseen. Subutexkin näyttää olevan suosittu kadulla tilastojen mukaan joka on myös lääkeyhtiön valmistama ja käytetään myös valtion subventoimaan korvaushoitoon (joka on sentään parempi kun et addiktit on streetillä). Tupakkayhtiöt on menettämässä eu:ssa tupakkabisneksen lääkeyhtiöille siten et tupakka kielletään ja nikotiinipillerit astuu täyttämään markkinan (laittoman kaupan ohella) mikäli 2030 savuton suunnitelma onnistuu (en usko). Mun näkemys on se et valtioiden kannattais kansallistaa nää bisnekset sillä poliittinen valta (rikkaissa valtioissa) on suurempi mitä finanssivalta, jolla määrätään puolestaan suhteessa tosi paljon köyhissä maissa, mut toisaalta köyhät maat seuraa rikkaiden päätöksiä tavalla tai toisella.

Kaikki kusetus perustuu samaan konseptiin vittumaisista poikaystävistä liike-elämään: tarjotaan hieman parempi ratkaisu tai unelma, kasvatetaan systemaattisesti informaatio sekä rahavaltaa jotka kytkeytyy toisiinsa jolloin voi lisätä härskiyttä ja ihmisiä laitetaan halvalla. Oli paljon helpompi olla kun oli kiinnostunu vaan omista asioista eikä aivot toisaalta pelannu liikaa/ollut informaatiota asioista. :D Kun näät jonku teinitytön kadulla jolle et voi mennä sanoo tiedätkö mitä sun pitäis tehdä et saat painon ja ihon kuntoon joista sun paha olo osittain näyttää johtuvan. Tai miksen vois löytää toteutusportaan näille asioille/tukea jotain mut jääny häneks tähän saakka ehkä tietyn tasonpuutteen ja kohtalon takia et ollu nyt muuta hommaa. Varsinkin nyt kun menee ulkoisesti huonosti eikä oo sellasta tietynlaista narsistista heilumisen houkutusta, sitä jotenkin on ihan toisella tavalla puhdas auttamaan muita ja olemaan; en tiedä itkeäkkö onnesta henkisen kehityksen puolesta ja tavallaan kohtalon moottoroimasta muiden auttamisesta et voi tuntea saavansa jotain aikaan vai nauraako kauhusta mitä mun oman terveyden kans käy.

Tähtään siihen et käytännön asiat saatais pelaa joka vois olla osa kulttuurin kehitystä mistä me lopulta elämme, toisinkuin taloudesta, et ihmisillä ois paremmat edellytykset nauttia peruselämästä, ja kulttuuri-ihmisten niin kuin sinunkin todellisuudessa luomana, tähän kansaan vois syntyä upea yhteishenki. Ei se mahtava fiilis synny siitä kun saa kaiken materian mitä haluaa vaan kun avaa esim sun blogilla päivän ja tulee upee fiilis. Oot mahtava persoona, pukeutuja ja tarinankertoja (Y)

Vierailija

Siihen kandee myös kiinnittää huomiota miten luontaistuotteita yritetään myydä mahdollisimman paljon vaikka mihin käyttötarkoituksiin vaikka joku sopii aidosti yleensä aina vaan ensisijaisesti johonkin. Kauppamiehiä hekin. Sama homma kaikkein parasta ja turvallisinta käsittelemätöntä ainetta modifioidaan "tuotekehitetään" markkinoidaan ja nostetaan hinta pilviin vs organic jollei tehty mitään ja toimii paremmin. Tehdään vähän valheellisia tutkimuksia ja niillä rahaa. Lyhyellä välillä voi näyttää paremmalle mut pitkän päälle usein haitallisia sekä kuluttajalle kalliita ratkaisuja. Saa olla aika valppaana mihin ryhtyy sillä panokset kovat esim pilaantunu terveys tai ulkonäkö.

Carlina

Sinulla Didem kyllä onkin todella upea iho ja uskon että saat tuon vaivan kuriin. Luin ihan mielenkiinnolla nämä lukijoiden kannustavat kommentit, vaikka itselläni ks ongelmaa ei olekaan, mutta opin ainakin sen ettei kasvovoiteita pidä kovin usein vaihdella. Olen nimittäin itse syllistynyt siihen, mutta nyt aion ehdottomasti kiinnittää enemmän huomiota ihonhoitorutiineihin ja tuotteisiin, mitä käytän. Ihanaa päivää sinulle! 😘

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitos muru ❤️

Joo, täällä näyttää olevan paljonkin tietävää porukkaa! Ihan mahtavaa.
Kasvoille ei pitäisi laittaa mitään ylimääräistä, mitä se ei tarvitse.
Samoin sinulle Merja 😘

Nannukka

Tetrasykliinit kehiin, ei siinä valitettavasti muu auta.
Kiusallinen, mutta selätettävissä oleva vaiva. Tsemppiä!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Olen tullut siihen päätökseen, että kokeilen ensin monien suosittelemaa otsonoitua oliiviöljyä. Jos ei toimi, niin sitten ne tetrasykliinit kehiin. Kiitos paljon <3

lilya

Minulla on ihottumiin (ei suunympärysihottuma) auttanut ainoastaan akupunktio. Sairaalan ihotautispesialistitiimi ei osannut auttaa ja määräsi kalliita,vaarallisia voiteita (sivuvaikutuksena esim syöpä). Voin suositella kiinassa kouluttautunutta Jori Vihosta (Kuopiossa). Kehon reaktiot ovat aina yhteydessä mieleen:) usein ainakin. Kiitos blogista, bless!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Pitää tutustua tähän, kiitos. Neulakammoisena akupunktio tuntuu kyllä aika pelottavalta ajatukselta. 

xx Ihanaa tiistaita

Vierailija

Moikka! Suosittelen sinkkiä. Itselläni oli samanlaisia oireita eikä antibioottikuurit auttaneet muuta kuin hetkellisesti. Sinkkiä olen syönyt nyt säännöllisesti ja ihoni on todella hyvässä kunnossa ❤️

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitos paljon<3 

Mun piti ostaa sinkkiä tänään, mutta unohdin kaikessa hässäkässä.  Sinkkivoide/sinkin syönti on kai ollut avuksi monelle muullekkin. Meen huomenna heti ostamaan :) 

Mia K.

Moi!

Sisäisesti kannattaa vahvistaa ihoa syömällä Efamolin helokkiöljykapseleita! Vanha kansa jo tiesi käyttää helokkia sisäisesti tulehduksiin varsinkin jos oli iholla :)
Samaten sitä löytyy myös iholle oma versio ♡

Tsemppii!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Olen tehnyt ihan listan näistä uusista termeistä ja nimistä, joista kommenttiboksi on täyttynyt. En ole kuullutkaan tällaisista kapseleista aiemmin :) Kiitos paljon vaivannäöstä. Olen oikeasti yllättynyt, kuinka niin moni on vaivautunut auttamaan. 

xx

Mia K.

Heh, aika opettaa! ;)
Kannattaa kuitenkin aloittaa niin, että ei syö/laita kaikkia ns heti, vaan aloittaa pikkuhiljaa, ja kuulostelee, mikä olo. Öljyt, juuri mm helokki ja oliiviöljy, sekä kalanmaksaöljy (ihan superi myös iholle) tarvitsevat muutaman viikon alkaakseen vaikuttaa. Helokki tasoittaa myös naisen hormonikiertoa.
Ps. Akupunktioneulat eivät tunnu iholla mitenkään! :))
Ihanaa loppukuuta myös sinne :)

-heini-

Kerronpa oman tarinankin. Kerran sokoksella käydessä myyjä oli kauhuissaan koska en käytä mitään puhdistusaineita kasvoilleni, pesen pelkästään vedellä aamuin illoin (en meikkaa). Hän sanoi että kaikkien pitää käyttää kasvovettä jne. Ostin kaiken mitä hän suositteli ja Biothermin tuotteinan. Ja siitähän se alkoi.. näppylöitä suun ja silmien ympärillä. Menin ihotautilääkärille ja suunympärysihottumaahan se oli. Sain lääkekuurin ja rasvareseptin, mutta jätin tuon 4 kk:n kuurin syömättä. Ja ohjeeksi sain ettei noita rasvoja ym aineita pidä vaihdella.. niinpä kun sain ihottuman kuriin niin olen jatkanut pelkästään vedellä pesua :D. Eipähän ole tarvinnut iho-oireista kärsiä!

Didem
Liittynyt17.11.2015

WORD! Jos ihosi voi hyvin veden pesulla, niin miksi laittaa rahaa ja aikaa erilaisiin purnukoihin ja kasvovesiin. 

Eli olemme kaikki tässä oppineet, että ihonhoitotuotteita ja ruutineja ei hirveästi kannata vaihdella. Jos jokin juttu toimii ja voit hyvin, niin miksi etsii parempaa. Sama pätee kaikkeen :) 

Didem
Liittynyt17.11.2015

Sellainen ihohuokosia peittävä voide, joka teki ihostani niin silkkisen ja pehmeän :D Käytin sitä pari viikkoa ja sen jälkeen iho alkoi reagoimaan. Minulla ei siis edes ole mitään ihohuokosia, joita pitäisi peittää. Innostuin vain siitä voiteesta. Tyhmä minä.

Novelle

Komppaan paria yllä olevaa, sisältä lähtee ihon hyinvointi. Itse kärsin miljoonista eri iho-onglemista, atooppisesta ekseemasta aurinkoihottumaan ja akneen. Aloin muutama vuosi sitten syömään sinkkiä, ja tänä vuonna aloitin auringonkukkaöljyn syömisen päivittäin, yksi teelusikallinen ihan sellaisenaan aamuisin. Molemmat ovat vaikuttaneet iho hyvinvointiin suuresti, suosittelen kokeilemaan!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitoksia ja olen tismalleen samaa mieltä sinun ja muiden kanssa siitä, että sisältä lähtee ihon hyvinvointi.

Kiitoksia vinkeistä. Huomenna menen ostamaan sitä sinkkiä :)

Hoitaja

Stressi on useimmissa ihottumissa syyllinen. Saatko kaikkia ravinteita riittävästi ? Hammastahnat, suuvedet ? Onko tarttunut toiselta henkilöltä, onko hänetkin hoidettava ?

Didem
Liittynyt17.11.2015

Näin ajattelen itsekkin ja varmasti minunkin tapauksessani stressillä on ollut vaikutusta omaan ihottumaani. Nyt myös täytyy huolehtia siitä, että saan monipuolisesti kaikkia ravinteita. 

xx

Vierailija

Hei pakko kommentoida tätä itsellekin niin läheistä asiaa... mä sairastuin tähän odottaessani keskimmäistä lastani ööö... 12 v sitten. Podin tätä monta vuotta, en ehtinyt itsestäni huolehtia niin jotenkin se röhnäinen suupieli vaan kuului kuvaan. Hammaslääkärini, onneksi siitä oli ihmeissään, ja hänen avustuksellaan kaikenlaista kokeiltiin. Siinä vierähti valitettavasti monta vuotta... sitten se sama ihottuma tuli silmäkulmaankin ja sain tarpeekseni. Menin lääkärille, hän määräsi Rosazol-ruusufinnin hoitoon tarkoitettua voidetta. Jos se ei olisi auttanut, sitten olisi tullut antibioottikuuri. Useiden päivien rasvauksen tuloksena iho parani! Nyt mulla on Rosazolia koko ajan saatavilla ja voitelen sillä kun suupielet alkaa nyppyyntymään. Tähän asti se on auttanut, ja välillä on jaksoja että sitä ei tarvita. Mutta kyllä tämä tosi pitkäkestoiselta vaivalta tosiaan vaikuttaa, mut itse olen avun tällä Rosazol-voiteella saanut, ja nykyisin sitä saa ilman reseptiä apteekista!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitoksia tarinastasi. On kyllä pirullinen vaiva ja kaiken lisäksi pitkäkestoinen..ainakin aika monella tuntuu uusiutuvan tasaisin väliajoin. Rosazolia olen käyttänyt, mutta omalla kohdallani voide ei auttanut. Minullakin on silmäkulmissa niitä näppyjä tällä hetkellä :(  

Aloitan sinkin syönnin huomenna. Suomeen palattuani alan käyttämään paljon suositeltua otsonoitua oliiviöljyä. Jos se ei tehoa, niin pakko syödä se kuuri.

xx

Vierailija

Moikka!

Nyt ikävästi haluan todeta, että blogisi laatu tuntuu jotenkin huonontuneen. Joko postaat mainos postauksen silloin tällöin tai lähinnä kuvia itsestäsi. Vaivannäkö puuttuu kokonaan esimerkiksi, että kuvaisit itse juttuja, vaatekappaleita tai tekisit vinkki postauksia. En todellakaan tahtoisi verrata ja tämähän on sun blogi juuri sellainen kun itse haluat, mutta esimerkiksi Johanna Piispa julkaisee monipuolisesti erilaisia juttuja etenkin muoti vinkkejä tai Julia Toivola paljon reseptejä. Sulla on vain kuvaaja, joka kuvaa sinua, mutta tuntuu, että et ihan kamalasti enää jaksa nähdä vaivaa. Toki syynäsi voi olla se, että rahasta sulla ei ole pulaa ja teet tätä ehkä vain huviksi tai julkisuuden takia? Ja siis en oikeasti aidosti tehnyt tätä kommenttia ilkeilläkseni. Jos et kiinnostaisi mua en kommentoisi vaan antaisin olla ja lakkaisin lukemasta sun blogia ☺️

Didem
Liittynyt17.11.2015

Moikka <3 

Kiitos, että sanot ääneen mitä ajattelet. Tällaiset palautteet pistävät aina miettimään ja hyvä niin. Ensiksi haluan sanoa sen, että rahalla tai julkisuudella ei ole mitään tekemistä blogini panostuksen kanssa. Toiseksi haluan sanoa, että rakastan blogin pitämistä. Joku saattaa ajatella, että tämä on ihan pikku juttu, mutta minulla ainakin kuluu aikaa postausten tekoon, ideointiin. Inspiraatiota löytyy paljon, mutta tuntuu, että aikani ei riitä tarpeeksi monipuolisiin postauksiin tällä hetkellä. Täällä Jenkeissä olen osittain myös lomalla ja viettämässä aikaa perheeni kanssa. Suomessa minulla on erilainen arki, toimiva sellainen. Luca käy päiväkodissa, jolloin minulla on päivisin aikaa panostaa ihan eri tavalla blogiin ja sen sisältöön. Täällä Jenkeissä kun Luca herää, niin syödään aamupala ja lähdetään useimmiten ulos puistoon tai jonnekkin viettää päivää. Sit alkaa lasten haku koulusta. Vanhimmat lapset pääsevät viideltä koulusta, jonka jälkeen tullaan meille tekemään ruokaa tai käydään jossain syömässä. Kello on aika paljon, kun istahdan koneen äärelle. Lucallakin riittää sen verran juttua tämän ikäisenä, että mun keskittyminen kuvien muokkauksiin ja kirjoittamiseen keskeytyy aika monta kertaa illan aikana, silloin kun Luca pyörii ympärillä. Toinen rasittava tekijä on äärettömän hidas netti. Tänäänkin kuvien lataamiseen meni yli tunti aikaa. Se on turhauttavaa. Tämä on kuitenkin vain väliaikainen jakso täällä. Lasten kanssa meno on aina vähän erilaisempaa. Joten, tämänhetkinen syy on tosiaan loma, perhe ja erilainen lapsiarki. 

Jos saisit toivoa kolme asiaa blogiini niin mitkä ne olisi? Mitä haluaisit lukea/nähdä enemmän blogissani? Mikä tekisi blogistani monipuolisemman? En ole kuva kollaasien suurin ystävä, joten niitä ei tulla näkemään täällä, mutta muuten otan toiveita vastaan :)

Toivottavasti vastaat pian <3

xx 

Vierailija

Moi! Miltä konseptilta sun mystoryn ihanat yöpuvut oli? Onkoha sellasia tilattavissa <3 Onko muuten tullu siellä shoppailtua?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

HEALTHY LIVING.

Nämä neljä juttua tekivät eilisestä hyvän, terveellisen, raikkaan ja energisen. Aurinko ja raikas ulkoilma vaikuttavat mieleeni aina yhtä pirteällä tavalla. Ulkoilen mahdollisimman paljon, jotta voin hyvin. Terveellisten elämäntapojen ylläpitäminen vaatii säännöllistä liikuntaa ja ulkoilua, joka taas vaikuttaa ruokavalioon ja vireystilaan. Pimeyden keskellä unohdan välillä, kuinka paljon valo ja aurinko meihin vaikuttaa. 

Miksi mainitsen meikittömyyden on siksi että minulle se tuo äärimmäisen puhtaan ja nuoren olon. Toivoisin että ihmiset uskaltaisivat enemmän liikkua ulkona ilman meikkiä. Ihan vaan sen takia, että iho voi paremmin kun sen antaa hengittää vapaasti. Te jotka kärsitte iho-ongelmista, niin yksikin meikitön päivä viikossa on hyväksi näpyille ja muille ongelmille. Meikki ärsyttää ja vanhentaa ihoa. En omista/käytä meikkivoidetta ja uskon että se on yksi syy miksi ihoni on näin tasainen ja hyvinvoiva. 

Lähdimme eilen perheen kesken pyöräilemään. Asteita oli 14 ja tuntui ihan Suomen pääsiäiseltä. Eksyimme luontopolulle ja lintutornille. Mieheni ja Luca lähtivät tutkiskelemaan luontoa. Minä sen sijaan jäin istumaan aurinkoon. Hengitin syvään 10 kertaa, hymyilin ja olin vaan. 15 minuuttia täysin yksin, luonnon keskellä, veden äärellä ja ilman puhelinta. Teki hyvää!

Kiinnostaako teitä ruokapäiväkirja postaus? 

Nyt puuroa ja kahvia. Nukuin aika huonosti viime yön, kuuntelin hirmuista sadetta ja tuulta, joka löi ikkunoihin.

Koska olen mukavuudenhaluinen, niin sadepäivinä minua ei kyllä ulkona näe. :D

Tänään meinaan viihtyä oloasussa koko päivän.

Kommentit (19)

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Claudia.

Lenkkarit ja collegehousut on hm. Tekoturkis takki on Manorista täältä Sveitsistä.

tessa

Ruokapäiväkirja kiinnostaisi! :) Millaiset ihonhoitorutiinit sulla muuten on? Olisi kiva lukea ja ehkä saada jotain vinkkejä. :)

Didem
Liittynyt17.11.2015

No kiva, ajattelin sellaisen nimittäin tehdä :)

Mun ihonhoitorutiinit:

Pesen ihoni aamuin ja illoin Clarinsin puhdistusgeelillä, jonka jälkeen laitan kasvoilleni Lumenen heleyttävää päivävoidetta (se on kevyt, eikä jää tahmeiseksi iholle). Olen käyttänyt tätä samaa voidetta kasvoilleni jo vuosia. Käytän myös samaa sarjaa olevaa silmänympärysvoidetta. Yövoidetta minulla ei ole erikseen vielä. Suosittelen lämpimästi Lumenen bright now vitamin C daycreamia. :) Ehkä mä voisin tehdä videomuodossa postauksen mun ihonhoitorutiineista.

Kerran viikossa käyn saunassa, kuorin ihoni ja laitan kasvonaamion.
Juon vettä, syön hedelmiä ja paljon kasviksia.

Myös hymy tuo hehkua kasvoille :)

xx

Suuntaviiva
Liittynyt27.3.2014

Vietän atopian takia ja oikeastaan jo ennen tätä pahenemistakin silkan laiskuuden tähden isoimman osan ajasta ilman meikkiä. Joten mulla menee ehkä päinvastoin, sitten kun vaivaudun meikkaamaan (yleensä jos on näytettävä ihmiseltä, eikä halua säikyttää ihmisiä, sillä mun kasvot voi olla aika järkyttävän näköiset pahimmillaan) tunnen itseni jotenkin ryhdikkäämmäksi – siis mielentilana. Toivon että tämä enimmäkseen Suomeen siirtyminen nyt auttaa ihon kanssa ja voisin näyttää ilman meikkiäkin yhtä hehkeältä kuin sinä!

Suuntaviiva
Liittynyt27.3.2014

p.s. ihanat housut! Mistä ne on? t.verkkarirakastaja (joka ottaa inttileskeydestä ja verkkareita vihaavan murun kauempana olemisesta kaiken irti :D)

Kosmetologi

Meikkaaminen ei todellakaan tuki huokosia, jos käytät korkealaatuista kosmetiikkaa (eriasia jotkut esim h&m meikit tai vastaavat) . Meikkivoide suomen ilmastossa on todella hyvä jos vain peset joka ikinen ilta meikkt pois kasvoilta omalle ihotyypille tarkoitetulla puhd aineella. Suomessa on viimaa, pakkasta,tuulta jne. Meikkivoide on kuin ohut suojaava vaate kasvoille. Sinulla vain sattuu olemaan hyvät geenit ihollesi. Ei se johdu siitä että et käytä meikkivoidetta. Kaikki ei myöskään satu omistamaan tummia ripsiä ja kulmia ja valmiiksi päivettyneen näköistä ihoa. Sellaisen joka ne luonnostaan omistaa, on helppo arvostella toisten meikkaamisia... Jos sinulla olisi suomalaiset karvat jotka ovat vaaleat, ohuet, hennot niin ehkä tekee mieli sipaista ripsaria ja aurinkopuuteria kalpeilme kasvoille.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Näin mä olen lukenut että jatkuva meikkaaminen rasittaa kyllä ihoa, vaikka kovin vähän meikeistä edes tiedän. Maalaisjärki myös kuitenkin sanoo sen että välillä on hyvä pitää meikittömiä päiviä, ei se haitaksi ole. Tiedän että itselläni on hyvät geenit, mutta minun kohdallani ainakin iho voi paremmin ja näyttää paremmalta mitä vähemmän pakkelia mulla on naamassa.

Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä että iho täytyy suojata pakkaselta, mutta väitätkö että meikitön päivä vaikka kerran viikossa ei tekisi hyvää jokaiselle?

Random kysymys sulle, tunnen paljon lestadiolaisia. He eivät käytä meikkiä, koska se ei ole sallittua. Miksi niin monella heistä on hyvä iho?

ps. Rakastan ripsiväriä ja aurinkopuuteria. Aurinkopuuteri näyttää hyvältä kun sitä laittaa kevyesti. Oli iho minkä värinen tahansa, niin pitäisi ihmisen pystyä näyttäytymään luonnollisena.

Jellona

Kyllä mäkin viihtyisin ilman meikkiä,jos olisi noin ihana iho kuin sulla :) oma ihoni ei ole ihan täydellinen enkä viihdy ilman meikkiä kuin öisin. Tulee niin ruma olo. Arkisin käytän vain mineraalimeikkipuuteria ja vähän poskipunaa,jotta näyttää edes ihmiseltä. Käytätkö yleensäkään muuta meikkiä kuin silmämeikkiä?

Didem
Liittynyt17.11.2015

Käytän aurinkopuuteria ja ripsiväriä. Muistan joskus nuorempana kun oli joku näppylä ja peitin sen Joe Blascolla. Päivän aikana hieroin pois peitevärin koska se näytti paljon rumemmalta kun yritin peittää finnin.
Se on totta että hyvän ihon omistavana mun on helppo puhua meikittömyydestä etc, mutta en sano sitä sen takia että ajattelisin että näyttäisin tosi päivittyneeltä ilman meikkiä. Se puhtaan ihon tunne on se juttu. Olen minäkin kalpea talvisin.

Toivoisin vaan että jokainen ihminen uskaltaisi mennä joskus luonnollisena ulos ovesta, ajattelematta miltä näyttää.

xx

Jemina

Minäkään en omista meikkivoidetta ja ajattelen hyvin samoin, kun sinä:)) Toki hieman peitän tummia silmänalusia tai ehostan kulmia. Välillä on myös kiva laittaa huuliin punaa;), mutta siinä se suurilta osin.
Mun mielestä ihminen on myös kauniimpi ilman meikkiä ihan omana itsenään.
En myöskään usko meikin olevan millään tavalla ainakaan eduksi/avuksi ihonhoidolle, oli se sitten kuinka korkealaatuista:)

Kia

Tuskin meikkivoide ja sen kemikaalit ja keinotekoiset väriaineet suojaa ihoa. On ihmiset satojatuhansia vuosia pärjännyt ilmankin :)

kkkkkkk

ihmiset ovat myöskin tuhansia vuosia pärjänneet esim. ilman ergonomisia tuoleja, autoja, jääkaappia jne...
niinkuin joku aiemminkin jo mainitsi, niin meikkivoide voi olla kosteusvoiteen jälkeen naamalla kuin suojaava vaate kaiken viiman ja pakkasten keskellä.

..niin ja vastakysymyksenä haluaisin esittää että kun ihmiset ovat tuhansia vuosia pärjänneet ilman meikkiä tuulessa ja pakkasessa, niin minkälainen iho heillä silloin oli?

winter

Tuskin Didem kenenkään meikkaamista varsinaisesti arvosteli. Tottahan se on,että meikittömät päivät tekee hyvää iholle. Itse käytän mineraalimeikkejä enkä pidä meikittömiä päiviä kuin todella harvoin. Millä suojaat ihoasi viimalta ja pakkaselta?

Didem
Liittynyt17.11.2015

EN TIEDÄ :D yritän kai olla jotenkin cool ja erilainen..haha. En kyl oo vihanen :D

Chloé

Olet niiiiiiiin kaunis!!! Ihanan raikas lookki, tuntuu et monet nuoret paklaavat naamaa ihan turhaan. Oisko sulla kulmakarvojen muotoilu vinkkejä?

ElliV

Ihan samaa mieltä tosta meikkaamattomuudesta! Ite oon vähän laiskistunut, kun teen pääosin aamuvuoroja aamu7 lähtien, niin siinä vaiheessa ei aamulla todellakaan kiinnosta meikkaa kun tietää, että työpäivä menee ''varastohommissa''.. Mutta oon hyötynyt tästä meikittömyydestä huimasti, ihonsävy on tasoittunut, finnejä tulee paljon vähemmän.. Myös siihen saattaa auttaa se, että oon siirtynyt luonnonkosmetiikkaan suurimmaks osaks, mutta kaiken summana on parempi iho :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.