Kirjoitukset avainsanalla ruoka

Tulihan se lumi sieltä. Aamu lähti aivan eri tavalla käyntiin maan ollessa valkoisen lumen peitossa. Pieniä, mutta silti niin suuria asioita, jotka vaikuttavat joidenkin ihmisten mieleen enemmän kuin toisten. Minä kuulun siihen ryhmään, joihin tällaiset pienet muutokset tekevät vaikutuksen ja olen hetken aikaa eloisampi ja tyytyväisempi ihminen. Kylmä pakkassää vie myös ruoanlaitto innostukseni hetkellisesti uudelle levelille. Tällä hetkellä istun vielä Rootsissa kirjoittamassa postausta, mutta aion pian suunnata kaupan kautta kotiin loihtimaan itselleni lounaan Vappu Pimiän reseptikirjasta. Olen vanhanaikainen ja tykkään selata reseptikirjoja. 

Tykkään kutsua ystäviä kylään ja istua iltaa hyvä ruoan ja juoman parissa. Ruoanlaitto, pöydän kattaus ja jääkylmän skumpan avaaminen tuntuu paljon paremmalta, kun saa tehdä sen muille kuin vain itselleen. Tällainen tunne ennen vieraiden tuloa on parasta: "Spotifyn chill -lista soi taustalla, samaan aikaan kun leikkaan tuoreesta leivästä palasia. Asettelen leipälautasen pöydälle, nostan kuplivan kylmästä ja odotan innoissani vieraita hyväntuoksuisessa kodissa". Harmi vaan, että liian harvoin tulee kutsuttua ystäviä kotiin syömään. Tässä voisi olla tavoite tälle vuodelle.

Viime viikolla Lucan kummisetä perheineen tuli meille viettää päivää ja tein heille herkullisen lasagnen, joka saanut vuosien varrella kehuja monelta. 

Lasagne a la Didem

  • 400 g luomu jauhelihaa
  • tomaattimurskaa
  • kaksi sipulia
  • paljon yrttejä ja mausteita (basilikaa, oreganoa, suolaa, ranskalaista yrttiseosta, mustapippuria)
  • 3 dl vettä
  • joskus laitan porkkaoita ja joskus en :) 

Ruskista jauheliha ja sipulit, lisää tomaattimurska ja mausteet, anna hautua.

Juustokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl jauhoja
  • 1 litra maitoa
  • reippaasti juustoraastetta (tai maun mukaan)
  • suolaa ja pippuria

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja ja vähitellen maito. Muista keskittyä, ettei tule klönttejä :) 

Voitele uunivuoka. Kaada jauhelihakastike ja siihen päälle juustokastike. Peitä lasagnelevyillä. Toista tämä niin monta kertaa kuin kastiketta riittää (ainakin neljä). Aseta päällimmäiselle kerrokselle tomaattiviipaleita ja siihen päälle juustoraastetta. Paista uunissa 175 astetta noin 50 minuuttia. Viimeistele lasagne tuoreella basilikalla paistoajan loppuvaiheessa.

Palataan taas!

ps. Olen kolmatta kertaa elämässäni täällä Vaasankadulla ja ensimmäistä kertaa Rootsissa. En tiedä kannattiko tota sanoa ääneen. Kahvila saa multa kuitenkin 10 pistettä. 

xx Didem

Kommentit (4)

Amanda

Ihanan rehellinen resepti ja oikeaa ruokaa! Pelkäsin jo postauksen alussa että tässä tulee taas yksi gluteeniton-maidoton-lihaton-soijaton pläjäys. Kiitos Didem!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Ei ei ei ei..meillä syödään kyllä kunnon ruokaa. Toki välillä on kiva kokeilla erilaisia versioita. Kunnon kotiruoka on kuitenkin parasta ❤️

Suvi

Itsekin teen aikalailla samalla ohjeella lasagnen ja kyllä on herkullista. Ja jos vieraita on syömässä niin aina saa kuulla kehuja! Oi että tekisi mieli tehdä vaikka huomenna:P

Didem
Liittynyt17.11.2015

Siitä vaan tekemään. Mun ei taas tee mieli hetkeen. Söin sitä kolme päivää 😅😀
Puss

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tosta noin vaan..helppo ja taivaallisen herkullinen brunssi teille :)

Yllätä rakkaasi tai kutsu ystävät kylään herkuttelemaan. Mikä tästä brunssista tekee niin huikean on se, että se on yksinkertainen, selkee ja ei liian fiini. Sopiva määrä "aterioita" eikä herkuttelun jälkeen todellakaan tule ähkyä. 

Sain kutsun ihanalta kaunottarelta. Mun paras ystävä halusi yllättää mut herkuilla pari viikkoa sitten lauantaina ja olin niin onnellinen että aamulla kun heräsin, mun ei tarvinnut tehdä mitään. Kävelin vain suoraan Stefun ja sen miehen luo nautiskelee ja katselee kun he valmistavat ruokia. Tiedättekö sen tunteen kun voi vaan istua vaniljalatte kädessä korkeella valkoisella design jakkaralla ja nauttia kaikesta mitä tapahtuu ympärillä. Tietenkin tiedätte, eikö? <3

Voin istua tuntikausia kahviloissa ja vaan ihmetellä kaduilla kulkevien ja ympärilläni olevien ihmisten ilmeitä, ajatuksia, elämäntilanteita, suruja, iloja ja menoja :) Tietenkin mulla on pino lehtiäkin mukana! Koska tänä päivänä olen 2,5 vuotiaan Luca pojan mami, niin en tietenkään yhtä spontaanisti pääse Bulevardin kahvisalonkiin hengailee. :D

Takas aiheeseen...

Mä rakastan siis myös "palvella" ja hoivaa toisia. Teen sitä miehelleni kotona ja myös ystävilleni luonnostaan. Osaan kuitenkin olla myös se, joka istuu shampanjalasin kanssa ja on vaan ;) Mua hemmotellaan! 

Anyways..meil oli aivan ihana lauantai :) Pyysin Stefulta pannukakku ja jogurtti/siemen/mustikka seos reseptin, jotta voin jakaa sen tänne teille. 

Koska jatkoin päivää Jekun synttäreille, niin en viitsinyt tulla verkkareissa, muuten olisin niiin laittanut mun ihanan oloasun. Mua itse asiassa naurattaa tää mun asu, koska jostain syystä nyt kun teille näpyttelen ja katselen näitä kuvia samaan aikaan, mulla tulee itsestäni mieleen joku wannabe taiteilija :D baskeri vaan puuttuu..hahah! 

 

 

 

 Pancakes:

1,5  kananmuna, 1,5 rkl hunajaa, 2,5 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 0,5 tl vaniljasokeria, 1/3tl suolaa,         1,5 dl maitoa, 1 dl kermaviili, 0,25 dl voisulaa. 

Vatkaa munat ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja nesteet. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja paista sitten keskitasolla noin 1cm paksuisia pieniä pannukakkuja. Tarjoile pensasmustikoiden, granaattiomenan ja siirapin kera. 

Yoghurt dream:

Tarvitset pakastemustikoita, luonnonjogurttia, siemensekoitusta ja hunajaa.

Kaada kulhoon ensin pakastemustikoita mielesi mukaan -päälle jogurttia ja siemensekoitusta. Viimeistele hunajalla. 

VINKKI! Jos haluat annoksesta näyttävän, niin tee tämä korkeaan tai tavalliseen lasiin. :)

ps. HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMI 

Pikkutakki/Mango, Mekko/ZARA, Ylipolvensaappaat/Gucci, Väska/LV, Huivi/Acne.

 

Kommentit (6)

....

1,5 kananmuna? :D Raa'an kananmunan puolittaminen vaikuttaa sotkuiselta ja hankalalta puuhalta, eikö samantien voisi käyttää 2 kananmunaa.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Uskon että voi :D nauroin itsekkin tolle 1,5 kananmunalle kun sain tän reseptin. Siis itse laittaisin kaksi kananmunaa. xx

Caro

Ihania kyuvia sulla aina, olet hyvä kuvaamaan. Teksti on vielä vähän kömpelöä,siihen katsii kiinnittää vielä tosi paljon huomiota.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Kiitos! En kyllä ymmärrä kuvaamisesta/kameroista mitään..VIELÄ :D mutta yritän ja onneksi minulla on hyviä ystäviä jotka napsivat aina välillä asukuvani. :)

Jos tarkoitat kielioppia, niin se on välillä vähän kömpelöä, mutta ehkä ihan viihdyttäväää.

xx

Vierailija

Moikka,
Löysin sun blogin vähän ennen kun se tuli mycosmoon, ja luin heti vaikka kuinka pitkälle taaksepäin! :) Blogi on todella kiva, kaunis ja ihastuttavan hömppä, ja sun tyyli super elegantti, naisellinen ja rento samaan aikaan. Tästä ilahtu melkeen niinkun ois löytänyt uuden hyvän kaverin :D Ja vielä lisämaustetta lukemiseen tulee siitä, että meijän toiset kotimaat on naapurukset (ei kylläkään kovin hyvissä väleissä olevat.. :/). Mutta siis kiitos kivasta blogista ja kaikkea hyvää!

Didem
Liittynyt17.11.2015

Voi kun sanot kauniisti <3 kiitos paljon! Toivottavasti pysyt jatkossakin mukana <3 Hyvää joulunodotusta sulle! Mun paras ystävä on käymässä täällä Sveitsissä ja oltiin tosiaan joulushoppailee tiistaina! Nyt on pahin stressi ohi.

xx

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.