Kirjoitukset avainsanalla reseptit

Haluat yllättää herkullisella kermakakulla, mutta aikaa on rajallisesti. Tässä sinulle helppo ja nopea kakkuohje herkkutaivaaseen. 

POHJA

  • 5 kananmunaa
  • 3,5 dl sokeria
  • 1 tsk vanilliinisokeria 

Vatkaa muna ja sokeri.

  • 3,5 dl perunajauho
  • 1,5 tsk leivinjauhe

Lisää  jauhot muna-sokeri seokseen. 

Paista uunissa noin 10 minuuttia 200 asteessa.

KERMAVAAHTO

  •  3 purkkia vispikermaa
  • vähän sokeria
  • 1 purkki philadelphiajuustoa

Vatkaa vaahdoksi.

Leikkaa yksi pohja neljään osaan. Purista yksi kokonainen sitruuna yhdeen desilitraan vettä. Aloita kostuttamalla ensimmäinen osa. Lisää lettuhilloa, mansikanpalasia ja kermavaahtoa. Laita seuraava kerros (pohja) päälle. Kerroksia tulee olla neljä. Toista sama juttu. Eli kostuta, mansikat ja kermavaahto. Koristele oman maun mukaan korkein kerros. Meillä loppui kermavaahti kesken (koska purkkeja oli vain kaksi) , joten sivut jäi peittämättä. :) Kakku saa olla huolettoman ja rennon näköinen. Kakkuhan on parhaimmillaan jääkaappikylmänä seuraavana päivänä. 

Nyt kiiruhdan vielä kauppaan, koska saamme kohta vieraita Sveitsistä. I kinda like the rain today. Voi vaan olla kotona hyvällä omallatunnolla. 

xx Didem

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pari viikkoa sitten olin Sara la Fountainin aamiaisworkshopissa kokkikoulu Espan tiloissa. Tykkään laittaa safkaa ja koristella pöydän koreaksi, mutta ruoan esillepano, ei kuitenkaan kuulu vahvimpiin taitoihini. Mun annoskoristelut näyttää siltä, kuin lapsi olisi koristellut ne. Kaunis annos vaatii kekseliäisyyttä, vision ja värejä. 

Workshopissa opettelimme uppomunan keittämisen ja karamellibanaanien flambeerauksen. Molempiin annoksiin kuului rinkelit. Haastavinta minulle oli koristeluvaihe, varsinkin kun meillä oli vaikka mitä herkkuja, värejä, yrttejä ja kasviksia josta valita. Kuten kuvastakin huomaatte, omassa rinkelissä on vaikka mitä. Pukeutumisessa olen minimalisit, mutta ruoanlaitossa en ole sitä ollenkaan. Pääasia, että rinkelit ja banskut maistuivat. 

UPPOMUNA LOHEN KERA RESEPTI

  • 1 Keski vesi rinkeli, puolitettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl etikkaa, suolaa, mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 50 g tuorejuustoa
  • 1tl piparjuurta
  • 2 siivua graavilohta

Koristelu

  • Kourallinen pinaattia ja ruohosipulia silputtuna

Ensimmäiseksi uppomuna. Laita kattilaan vettä ja lisää etikka. Anna veden lämmetä niin, että se hieman poreilee, mutta ei kiehu. Riko kananmuna kuppiin ja vie kuppi lähelle poreilevaa vedenpintaa. Valuta kananmuna varovasti kattilaan ja anna sen kypsyä hiljalleen poreilevassa vedessä 3-4 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä löysä. Nosta uppomuna varoen pois vedestä. 

Paahda rinkeli kevyesti paahtimessa tai paistinpannulla tilkassa öljyä, että se lämpenee ja saa kauniin värin. Levitä paahdetun rinkelin päälle tuorejuustoa, joka on maustettu haluamallasi tavalla.

Asettele pinaatti ja graavisiivut tuorejuuston päälle ja aseta uppomuna graavilohen päälle. Lopuksi tee pieni viilto uppomunan päälle ja koristele haluamallasi tavalla yrteillä tai vihanneksilla, sekä mausta mustapippurilla ja suolalla. 

ROYAL - RITARIT KARAMELLIBANAANEILLA

  • 3 rkl voita
  • 2-3 kpl Keski pullanmakuisia rinkeleitä, puolitettuina

Maitoseos

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 1,5 dl kermaa
  • 1,5 dl Sokeria
  • 2-3 tl Kardemumma
  • 2 rkl  vanilla - aromia
  • 6 tl viskiä

Limekreemi

  • 2 dl kermaa
  • 25 g tuorejuustoa
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 limekuori
  • 1 limemehu

Karamellibanaanit

  • 3 banaania, leikattuna
  • 3rkl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl viskiä
  • loraus vettä

Aloita tekemällä maitoseos: Laita maitoseos isohkoon kulhoon ja sekoita kaikki aineet keskenään. Dippaa rineklin puolikkaat maitoseokseen. Lämmitä paistinpannulla nokare voita ja paahda rinkelipuolikkaat niin, että ne ovat kauniin kullanruskeita. molemmilta puolilta. 

Seuraavaksi tee limekreemi: Vatkaa kulhossa kermavaahto puolikovaksi ja lisää joukkoon hieman tuorejuustoa. Mausta sokerilla, limenmehulla ja kuorella. Sekoita aineet niin, että maut sekoittuvat.

Lopuksi tee flambeeratut banskut. Laita isolle pannulle sokerit ja voi. Anna niiden sulaa hiljalleen. Kun sokeri ja voi ovat sulaneet, lisää joukkoon banaanisiivut. Kun banskut ovat hieman tummuneet, lisää joukkoon viski ja flambeeraa banaanit. Laita banaanit hetkeksi sivuun jäähtymään. 

Kokoa annos paahdettujen rinkeleiden päälle: lisää flambeeratut banaanit ja limekreemi. Koristele erilaisilla marjoilla, tuoreella mintulla ja pähkinärouheella.

xx Didem

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OHJE (4-6 annosta)

  • 2 isoa kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa 
  • iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. litra kasvislientä
  • tuoretta minttua ja basilikaa
  • maustamtonta soijajogurttia/kermaa tai ei mitään.
  • ripaus sitruunamehua

Silppua sipulit ja viipaloi kesäkurpitsa.

Kuullota sipuleja hetken oliiviöljyssä, lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista hetken. Lisää osa kasvisliemestä ja anna kiehua kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet. 

Soseuta keitto. Lisää tässä vaiheessa minttu, basilika, sekä loput kasvisliemestä, jos tarpeen.

Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti. Välttämättä itse en ensi kerralla laita tätä soijajogurttia, vaikka näinkin maistui tosi hyvälle. Keitto on kevyt ja raikas. 

Onko teillä jotain versioita tästä keitosta tai muita hyviä keittoja? Tell me. Rakastan keittoja, mutta teen niitä harmillisen vähän.

xx Didem

Kommentit (10)

Vierailija

Heippa, terkut Riksusta, täällä sun blogia seurailee yks melkein mummoikää (sun vanhempien) kolkuttavan naisihminen.Mun poika soitti muuten samassa orkerterissa sun tai siskosi kanssa selloa....Kallella on nykyisin oma bändi, mutta selloa soittaa edelleen myös. Niin mun piti vinkata, että oletko kokeillut Kalastaja vaimo-blogissa ollutta kukkakaali-parsakaalikeittoa? Se löytynee myös kahden kaalin sopan nimellä.Helppoa ja hyvää.Ihanaa kevättä !t Ulla

Didem
Liittynyt17.11.2015

No heippa:)

Voi just kuuntelin mieheni siskon tytön sellonsoittoa ja tuli ikävä omia sellonsoitto vuosia. Enpä ole selloon koskenut, sen jälkeen kun sen lopetin. 

Täytyy tsekata tuo kukkakaali-parsakaalikeitto resepti. :)

Kiva kun kirjoitit Ulla! Hyvää kevättä myös sinne.

xx

Sini

Sun nstagram päivitykset on ollut aika surullisia viime päivinä. Toivottavasti parisuhteessa kaikki ok ja elämä edelleen hymyilee <3

Didem
Liittynyt17.11.2015

Hei Sini, voi ei ihana :)...ne mun insta "quotes" jutut ei mitenkään liity itseeni tai parsiuhteeseen. Mä oon löytänyt yhden ihanan sivun, jossa on mageita kuvia ja erilaisia runoja. Sieltä saan fiiliksen välillä omiin kuviini laittaa jonkun sanonnan tai ajatuksen, joka vain sopii siihen kuvaan. Eli sillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kotona meillä kaikki hyvin ja elämä hymyilee. Hyvä kun sanoit, niin ei jää epäselväksi. 

<3

Hennamv

Tää ei nyt mitenkään liity postaukseen mut oli pakko tulla sanomaan! Oon seuraillut sua hetken snäpissä ja oot ehdottomasti yks mun lemppariseurattavista siellä, ja myös bloggaaja, kenestä mun käsitys on ehkä eniten muuttunut (positiivisempaan) kuvaan sen kautta. Vaikutat jotenkin niin rennolta ja hyvältä tyypiltä, ja se mitä kaikkea teette Lucan kanssa ja kun oot niin läsnä hänen elämässä on jotenkin ihanaa katsottavaa. Teillä tuntuu olevan tosi kivaa kahdestaan. Huippua kevättä sulle Didem <3

Didem
Liittynyt17.11.2015

Heissan!

Kiitos, olen saanut kuulla tätä aika monelta. Myös ihan livenä jengi on tullut sanoo ja olen siitä palautteesta niin iloinen. Se mitä snäpissä ja videoissa näkee, niin on just sitä aitoo minua. Olen rento tyyppi. Kirjoitukset voi taas lukee niin eri sävyllä ja mielellä. Kirjoitusten perusteella saa ehkä kylmemmän kuvan, vaikka on lämminsydäminen ja kiltti. Enkä ole niin hyvä kirjoittaa, niin sekin vaikuttaa. Mut kiva kuulla Henna. Kiitti <3

Mummi

Edellisen kommentoijan rohkaisemana täällä ilmoittautuu toinenkin mummo, joka seuraa blogiasi innolla.
Upeat kuvat ja mielenkiintoiset kirjoitukset tuovat iloa arkeen ja päästävät kurkistamaan elämään, joka on kovin erilainen kuin omani.

Didem
Liittynyt17.11.2015

Jess, ikä on vain numero. Ihana huomata kuinka laidasta laitaan mulla riittää lukijoita. 

Kaunista kevättä <3

Mrs.S

Maailman helpoin, ja meillä suosituinkin, on bataatti-porkkanasosekeitto. Kuullota vähän sipulia ja valkosipulia, lisää jokkoon porkkanapalat ja bataattipalat sekä vettä, niin että kasvikset peittyvät. Lisää kiehuvaan keittoon loraus kanafondia ja keitä porkkanat ja bataatit kypsiksi. Soseuta keitto, ja lisää sekaan vielä esim. koskenlaskijajuustoa (ja keitä vielä niin että juusto sulaa keittoon), loraus kookosmaitoa tai ihan vain kermaa. Mausta ja nauti! (Mies haluaa keiton päälle vielä kylmäsavuporomurua, mutta itse tykkään ihan pelkästä kasvisversiosta! :) Meidän 4-vuotiaankin lempikeitto :P

Didem
Liittynyt17.11.2015

Oi namm. Tuli nälkä, vaikka just söin. :D niin herkulliselta kuullostaa. Kiitos. Tämä lähtee kokeiluun. Tiedän jo nyt, että tykkään siitä. Varmasti Luca myös. Ainakin tänään niillä oli ollut bataattikeittoa dagigksessa ja Luca oli diggailut. :) 

xx

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tein eilen avokado leipiä lounaaksi. Tuli näyttävän näköiset, koska tiesin että kuvaan ne myös. :) Meillä syödään paljon avokadoa ja myös Luca on oppinut syömään sitä. Olet mitä syöt ja vanhempana minä olen vastuussa lapseni ruokavaliosta. Pidän tärkeänä sitä että lapsi oppii uusia makuja. 

Luin jostain artikkelin, kuinka hyödyntää avokadon tärkein ja parhain osa, eli siemen. Tiedämme että avokadossa on hyviä rasvoja, paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Tiesittekö myös sen että avokadon siemen on varsinainen terveyspommi? Minä en tiennyt. Yllämainittujen asioiden lisäksi siemenessä on paljon liukenevaa kuitua ja avokadon ravintoarvosta yli 70 prosenttia on siemenessä. Se on paljon.

Mitä sitten tehdä siemenellä? 

Sekoita se smoothieen. Voit halkaista tuoreen siemenen ja rouhia tehosekoittimella/tehokkaalla blenderillä. Toinen vaihtoehto on keittää siemen, antaa kuivua ja tehdä siitä jauhetta, jonka sitten voi sekoittaa smoothieen.

AVOKADOLEIVÄT:

Viipaloi avokado leivän päälle, kaada tomaatteja ja hunajamelonia sekaisin lautaselle. Paista pinjansiemeniä oliiviöljyssä ja yrteissä. Kaada leipien päälle. Viimeistele vaikkapa raejuustolla. 

                                                                                                     xx Didem

Kommentit (2)

Saaga

Nam! Näyttää hyvältä ja varmasti myös maistuu... Täytyy itsekin kokeilla ja tutustua avokadoon paremmin 😊 Kiva, kun teet tämäntyyppisiäkin postauksia.

Sonia

Didem! Ootko vieny koska viimeeks vaatteita tms. Riihimäelle Femmatorille, oon nyt viikonloppuna menossa sinne sukulaisten luo ja pakko käydä kurkkailees pitkästä aikaa kun se muutenkin kuuluu yhtiin lempparikirppiksiin - sieltä nimittäin tuntuu aina tarttuvan jotakin mukaan, niin sillä kyselisin vain:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.