Listasimme viisi asiaa, jotka saattavat seistä onnesi tiellä.

Olet varmasti nähnyt lukemattomia artikkeleita siitä, miten sinun pitäisi elää tullaksesi onnellisemmaksi. Olisiko kuitenkin aika miettiä, mitkä asiat seisovat onnesi tiellä?

Onni ei löydy rahasta, toisesta ihmisestä, työstä eikä tavaroista. Sen sijaan aito onni tulee sisältäpäin – tavastasi suhtautua elämään. Onnellisuus on tunnetila, jonka voi kokea missä tahansa olosuhteissa. Listasimme viisi asiaa, joita sinun ei koskaan kannata tehdä itsellesi.

1. Älä vertaa itseäsi muihin.

Älä vertaa itseäsi lehtien photoshopattuihin malleihin, fiksuun isosiskoosi tai menestyneeseen naapuriin. Toisella ihmisellä on jotain, mitä sinulla ei ole. Mitä sitten? Erilaisuus tekee maailmasta mielenkiintoisemman paikan. Luo omat unelmasi ja tavoitteesi, joita kohti pyrit. Tee asiat omalla tavallasi ja ajallasi. Älä koskaan anna muiden ihmisten menestyksen seistä tielläsi tai tuntea oloasi riittämättömäksi.

2. Älä vietä aikaa väärien ihmisten kanssa.

Jokaisella ihmisellä elämässäsi on jokin tarkoitus – jotkut käyttävät sinua hyväksesi, jotkut opettavat sinua, jotkut tekevät sinut onnettomaksi. Silloin tällöin tapaat kuitenkin jonkun, joka tuo parhaat puolesi esiin – pidä näistä ihmisistä kiinni. Elämä on lian lyhyt tuhlattavaksi sellaisten ihmisten kanssa, jotka imevät sinusta iloa. Ole siis tarkka siitä, kenen kanssa aikaasi käytät.

3. Älä pelkää virheitä.

Jokaisen menestystarinan takana on lukemattomia epäonnistumisia.  Tiesitkö, että Michael Jordan ei kelvannut koulun korisjoukkueeseen? Tai että Walt Disney sai potkut sanomalehdestä “puutteellisen mielikuvituksen vuoksi”? Älä koskaan jätä asioita tekemättä sen takia, että pelkäät mokaavasi. Virheistä oppii eniten, eikä kukaan ole seppä syntyessään. Uskalla siis yrittää. Jos epäonnistut,  yritä uudestaan. Simple as that.

4. Älä hae muiden hyväksyntää.

Älä jää odottamaan muiden ihmisten hyväksyntää. Et ole velvollinen selittelemään päätöksiäsi tai unelmiasi kenellekkään. Ainoa mielipide, jolla on todella merkitystä, on sinun omasi. Voit ottaa opiksesi muiden vinkeistä ja ohjeista, mutta loppupeleissä sinä itse olet vastuussa onnellisuudestasi. 

Muiden ihmisten vakuuttaminen tekemisistään on tarpeetonta ja oikeastaan myös mahdotonta. Älä tuhlaa elämääsi tavoittelemalla ihmisten arvostusta tai hyväksyntää. Tee se, mikä sinusta tuntuu oikealta.

 

5. Älä pelkää epätäydellisyyttä.

 

Elämäsi ei tule koskaan olemaan täydellistä. Iloitse siis siitä, mitä sinulla on. Elämän, muiden ihmisten ja oman itsensä epätäydellisyyden hyväksyminen on ensimmäinen (ja tärkein) askel onnellisuuteen. 

 

Kuva: MVPhotos