Sinkkunainen raportoi parin kuukauden ajan aktiivisesta deittielämästään – ja kolme miestä kommentoi.

Viikko 1: Vain kasuaali suhde

Pling! Whatsapp-viesti. Se on Joonas. Tapasin hänet alkuvuodesta Tinderissä. Joonas on 29-vuotias hauskannäköinen, fiksu tyyppi. Olemme käyneet kolmesti treffeillä, ja haluan tavata häntä uudelleen.

Olen ollut sinkku kaksi vuotta. Edellinen suhteeni päättyi kuuden vuoden seurustelun jälkeen. Kasvoimme erillemme, eikä eroon liittynyt riitoja tai draamaa.

En halua tällä hetkellä sitoutua kehenkään. Pidän mielelläni seuraelämäni vapaana ja aktiivisena vielä jonkin aikaa. Tunnen käyväni läpi aikuistumisriittejä ja keskityn mielelläni kehittämään uraani. On mukava ajatus, että suhdekuvioihin ei tarvitse juuri nyt panostaa.

Joonas on täydellinen treffikumppani. Emme kumpikaan halua seurustella – toistemme kanssa tai kenenkään muunkaan. Kasuaali suhde on täydellinen, koska parisuhde tuntuu liian isolta sitoutumiselta ja yhden illan jutut ovat kuluttavia.*

Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä seksisuhde. Käymme elokuvissa, keikoilla ja syömässä, mutta kumpikaan ei pahoita mieltään, vaikka molemmat tapailevat muitakin.

*TANELI: Kuulostaa peittelyltä. Kasuaali suhde toimii, jos tunteet eivät ala kehittyä kummallakaan yksipuolisesti.

Viikko 2: Anonyymiseksiä

Lähetin viime yönä viestin Sebastianille. Tapasin hänet vajaa vuosi sitten karaokebaarissa. En ole koskaan uskaltanut kysyä, minkä ikäinen hän on, mutta luulen hänen olevan kymmenen vuotta minua nuorempi. Tapaamme ainoastaan viikonloppuöisin, eikä hänkään tiedä minkä ikäinen minä olen. Harvoissa keskusteluissamme jätän kertomatta asioita, jotka paljastavat ikäni.

Otin yhteyttä Sebastianiin, koska Joonas ei ehtinyt tavata. Näen Sebastiania silloin, kun haluan jonkun, mutta en jaksa etsiä seuraa baarista. Nautin siitä, että minulla on vapaus tehdä niin, eikä tilanteessa ole mitään kiusaannuttavaa tai moraalisesti arveluttavaa. Nautin myös siitä, etten tiedä edes hänen sukunimeään. Anonymiteetti on rentouttavaa. **

Tapaamme pari kertaa kuukaudessa. Yleensä hän ottaa minuun yhteyttä baarista lähtiessään. Emme koskaan keskustele mistään, vaan menemme suoraan asiaan: seksiin. Hän tulee aina minun luokseni, enkä ole koskaan ollut hänen luonaan. Järjestely on selkeä, eikä siinä ole mitään tavoitteita tai draamaa. Se sopii minulle hyvin. En ajattele tämän suhteen tulevaisuudesta mitään.

**ANTERO: Uskon naista. Tuollaiset suhteet tuovat jännitystä elämään ja piristävät aikansa. Tyyppi luultavasti ymmärtää tilanteen ja ajattelee samoin.

Viikko 3: Mullistava suudelma

Olen nähnyt Joonasta silloin tällöin. Meillä on mukavaa, vaikka tästä ei pitänyt tulla mitään. Viestittelemme monta kertaa viikossa, välillä sekaan mahtuu myös tuhmaa, suoraa vihjailua.Ensitreffimme olivat elokuvissa, ja ajattelin aluksi, että tyyppi on niin symppis, ettei hommasta tule mitään kaveruutta kummempaa. Elokuvakin oli kuivakka dokumentti. Leffan jälkeen kävimme kahvilla, ja kun erosimme, hän suuteli minua. Olen varma, etten olisi tavannut häntä uudelleen, jollei hän olisi ollut loistava suutelija.***

Tykkään deittailussa vapaudesta ja siitä, että saan olla halutessani yksin. Haastavinta on uusien ihmisten lukeminen. Sen selvittämiseen, mitä toinen ihminen haluaa tai mistä tässä on kyse, tuhraantuu yllättävän paljon aikaa ja energiaa. Välillä epävarmuus iskee ja tuntuu, että kaikki muut seurustelevat. Itse mietin vain lähinnä, ketä tänään yrittäisin.

***TANELI: Monet miehet eivät uskalla tehdä aloitetta tai olla tilanteen herrana. Pisteet miehelle siitä, että hän uskalsi käyttää viimeisen mahdollisuuden tehdä vaikutus. Se kannatti.

Viikko 4: Ollakko vai eikö olla?

Olin viikonloppuna yötä Joonaksella. Aamupalapöydässä hän kysyi, mitä mieltä olen suhteestamme. Sanoin, etten mitään. Hän kertoi pelkäävänsä, että päädymme seurustelemaan, koska syömme brunssia ja luemme sunnuntain aamulehteä yhdessä. Vakuutin, ettei hänen tarvitse pelätä. En pidä säännöistä tai määritelmistä. Olisi typerää olla näkemättä vain siksi, että pelkää seurustelun vaanivan kulman takana.*

 Ymmärrän, ettei Joonas halua sitoutua, eikä se häiritse minua. Hän on eronnut vasta joitakin kuukausia sitten. En tunne itsekään olevani vielä valmis seurusteluun. En sure enää edellistä suhdettani, mutta viihdyn hyvin sinkkuna ja tapailen mielelläni erilaisia tyyppejä.

*ANTERO: Mies yrittää vihjata, että seurustelu voisi olla seuraava askel suhteessa. Tai sitten mies luulee naisen haluavan seurustella, mutta ei itse halua ja yrittää vihjata, ettei ole halukas sitoutumaan.

*TANELI: Mies varmistaa, että suhde tulee pysymään samanlaisena. Hän selvästi myös tarjoaa naiselle tilaisuuden puhua suunsa puhtaaksi.

Viikko 5: Ruma kaulakoru

Joonas ei ole viime aikoina ottanut yhteyttä. Hän on varmaan tavannut jonkun uuden. Suhteemme on valahtanut pisteeseen, jossa minä olen aina se, joka ehdottaa tapaamista. Hän kyllä suostuu, mutta ei tee itse aloitetta. Tapailu on alkanut ahdistaa, ja olen päättänyt luopua hänestä. Mietin pääni puhki, mitä sanoisin. Voiko suhdetta panna poikki, jos sitä ei ole koskaan ollutkaan? *

Tapasin kotibileissä kiinnostavan tyypin. Hän on veljeni tyttöystävän entinen poikaystävä Rami. Hän pyysi minua treffeille, ja minä suostuin. Miehessä voi olla todellista potentiaalia. Ainoa asia, joka hänessä häiritsee, on ruma kaulakoru, joka hänellä on jatkuvasti kaulassaan. On kuin se olisi liimattu häneen. **

*JUHA: Jos suhdetta ei edes ollut, ei ole syytä sanoa yhtään mitään. Jos miehestä ei kuulu, naisella on täysi oikeus laittaa radiohiljaisuus päälle ja unohtaa koko ukko.

** JUHA: Tutussa kumppanissa on puolensa, esimerkiksi yhteinen kaveripiiri. Ja hyvä että on yksi epäolennainen asia, kuten kaulakoru, jota miettiä. Se voi selventää, tykkääkö oikeasti toisesta niin paljon, että sietää jopa hänen mauttoman korunsa.

Viikko 6: Kutsu mökille

Tapasin Joonaksen ja minusta alkoi tuntua hyvältä, ettemme enää näe. Erosimme käymättä keskustelua aiheesta. Tunsimme varmasti molemmat, että tämä oli nyt tässä. Olen käynyt kaksilla treffeillä Ramin kanssa, mutta emme ole harrastaneet seksiä. Hän pyysi minua viikonlopuksi mökille. Se taitaa olla suora kutsu seksiin – mitä muuta tekemistä siellä muka on? ***

***JUHA: Seksi mielessä.

***ANTERO: Ilmiselvästi hän haluaa viettää aikaa kahden ilman ulkopuolisia häiriöitä ja tutustua paremmin. Panemaankin saattaa päästä.

Viikko 7: Ikävä iskee

Tajusin heti mökille päästyäni, ettei suhteesta tule mitään. Halusin koko ajan lähteä, ja minulle tuli Joonasta ikävä. Harrastimme Ramin kanssa seksiä, eikä se sujunut hyvin. Kipinä puuttui ja koko touhu tuntui kömpelöltä. Kaiken lisäksi Sebastian lähetti viestin, kun Ramin hiki vielä kuivui ihollani. Oli huono ajatus lähteä mökille. Kun pääsin kotiin, tekstasin Joonakselle ja pyysin häntä kanssani syömään. Hän sanoi olevansa kiireinen, eikä yrittänyt ehdottaa toista tapaamispäivää. Mitä tästä nyt pitäisi ajatella? *

* JUHA: Joonas ei halua tapailla ja koettaa käytöksellään väsyttää naisenkin kiinnostuksen. Hän haluaa ehkä jollakin tasolla säilyttää mahdollisuuden yhteydenpitoon, koska kuitenkin vastaa viestiin. Muussa tapauksessa hän ei vastaisi.

Viikko 8: Ghostaus kehiin

Tuntuu, ettei elämässäni tapahtu mitään. Ihan kuin en olisi edes elossa, jos minulla ei ole koko ajan sutinaa. Kaipaan vipinää, kiinnostavaa tyyppiä ja läheisyyttä, mutta Tinderkään ei enää jaksa kiinnostaa. Lähden viikonlopuksi Kööpenhaminaan, toivottavasti siellä on paremmat apajat. Olen yrittänyt ghostata Ramia, mutta hän ei tajua. Olen aina kiireinen ja vastaan viesteihin myöhässä. En halua tavata häntä enää. **

** ANTERO: Ei pidä olettaa, että ghostaamalla viesti menisi perille. Jotkut ovat oikeasti niin kiireisiä, etteivät ehdi vastata. 

** JUHA: Mies varmaan luulee, että hänelle esitetään vain vaikeasti tavoiteltavaa.

R: Mitä kuuluu?
Minä: Hyvää, kiirettä töissä.
R: Mitä teet viikonloppuna?
Minä: Mulla on jo suunnitelmia
R: Entä ensi viikolla?
Minä: Lähden työmatkalle
R: Entä ensi kuussa?
Minä: …

Viikko 9: Kumman kaa

Tapasin viikonloppuna Kööpenhaminassa lupaavan Tinder-tyypin, ja hän on varaamassa matkaa luokseni. Hänessä yhdistyvät kaikki: älykkyys, herkkyys, avoin maailmankatsomus ja mutkaton suhtautuminen elämään. Minulla on varma tunne hänestä.

Luulin, ettei Joonas enää halua tavata, mutta olin väärässä. Törmäsin häneen eräällä keikalla, ja hän suorastaan syöksyi luokseni juttelemaan. Seuraavana päivänä hän lähetti viestin ja kysyi, ehtisinkö nähdä häntä tällä viikolla. Olen ollut ehkä liian herkkä ja tulkinnut omassa epävarmuudessani väärin Joonaksen viestejä. Hän haluaa edelleen viettää aikaa kanssani. ***

*** ANTERO: Kööpenhaminan mies kuulostaa jännittävältä seikkailulta, mutta veikkaan, että luu jää käteen molemmista. Varsinkin, jos ei osaa päättää, kumpi tyyppi kiinnostaa enemmän.

*** TANELI: Ketään ei tulisi pitää hihnassa pienen hauskanpidon takia. Siinä saattaa jäädä kokonaan yksin.

On klassinen tilanne, että Joonas ottaa yhteyttä juuri silloin, kun Köpiksen tyyppi ilmestyy kuvioihin. Haluan katsoa Kööpenhaminan kortin, enkä koe tekeväni Joonaksen suhteen väärin. Aion tavata Joonaksen – mutta vain kaverina.

Kuusi viikkoa myöhemmin: Joonas, Rami ja Sebastian ovat kaikki poistuneet kuvioista, ja Aino tapailee Kööpenhaminassa asuvaa miestä. Suhdetta ei ole vielä määritelty, mutta Aino on onnellinen ja vakavissaan

Sinkku: Aino, 30
Miehet: Antero, 32, sinkku, Juha, 33, sinkku, Taneli, 25, seurustelee

Haastateltavien nimet on muutettu.

Kuva: MVPhotos

 

 

 

 

 

 

Pelimiehet ja naiset

Sinkkunainen piti deittailupäiväkirjaa yhdeksän viikon ajan – pyysimme kolmea miestä kommentoimaan suhdekiemuroita

Tulee vähän mieleen sinkkuelämää sarjan kaltaiset säätö-kuviot, mitkä kyllä usean nuoren elämään kylläkin kuuluvat. Ennustan että lopulta tämä "Aino" kyllä löytää sen tosirakkauden ja haluaa sitoutua. Huomionarvoista jutussa on, että tämä voisi olla kuin suoraan miesten maailmastakin paheksuttujen "pelimiesten" päiväkirjasta tai keskustelufoorumilta. Taas yksi todiste, että peliä pelaavat molemmat, sekä naiset että miehetkin.
Lue kommentti

Tähdissä piilee hauskoja juttuja. Nyt ne kertovat sinulle, minkälainen seurustelukumppani sinä olet horoskooppimerkkisi mukaan.

Vesimies (20.1-19.2): Itsenäinen tyyppi

Vesimies tarvitsee omaa tilaa, eikä aina jaksa hempeillä turhia tai olla kokoajan kiinni toisessa. Olet kumppanina lojaali, välittävä ja tuet kumppaniasi hamaan loppuun asti, mutta itsenäisyys on sinulle tärkeää. Jos joku suututtaa sinut kunnolla, tyyppi saa mennä.

Niin, ja osaat myös hullutella sängyssä.

Miten tapaat sen oikean: Se oikea on ollut rakastunut sinuun jo ikuisuuden ja olette tunteneet kauan ja eräs ilta pitkän, antoisan keskustelun jälkeen tajuat yhtäkkiä, että edessäsi on sielunkumppanisi. 

Tyypillisin tapa erota: Sinä ghostaat ja kunnolla.

Kalat (20.2-20.3): Herkkänahkainen tyyppi

Voi herkkää kalaa. Olet todella ihana, myötäelävä kumppani, joten onkin huonoa tuuria että sinulla on tapana deittailla ääliöitä. Kuuntele ystäviäsi, jos he sanovat että eivät pidä uusimmasta deittikumppanistasi, he ovat luultavasti oikeassa ja ajattelevat vain parastasi. Herkkä taiteilijasielusi saa parhaiten arvostusta, kun tapailet jotakuta joka ymmärtää taiteen ja indiemeininkien päälle. 

Kumppanisi arvostavat taiteellisia kiinnostuksenkohteitasi ja sitä, että bongaat aina mielenkiintoisimmat jutut ensin. Olet kiltti ja myötätuntoinen, ja saat muut ihmiset tuntemaan olonsa hyväksi.

Miten tapaat sen oikean: Alatte molemmat seuraamaan toistenne Instagram-tilejä sen jälkeen kun tapasitte erään taiteilijan Instagramin-tilin kommenteissa.

Tyypillisin tapa erota: He pettävät sinua ja otat silti heidät takaisin, kun he vannovat että muuttavat tapansa - vaikka eivät tee sitä kuitenkaan.

Oinas (21.3-19.4): Rehellinen tyyppi

Sinua ei niin vaan huijata, etkä siedä valehtelua tai mielistelyä. Arvostat rehellisyyttä ja suorapuheisuutta, ja se heijastuu koko persoonallisuuteesi. Se näkyy niin työelämässä kuin deittailussakin. Voit olla välillä aika ailahtelevainen, jota seurustelukumppanisi on välillä vaikea ymmärtää. Kuitenkin, kun tapaat sen oikean joka ymmärtää luonnettasi, sinä olet loistava kumppani. 

Riidat kanssasi ovatkin toinen juttu. Jos joku suututtaa sinut, sinua hurjempaa tyyppiä saa hakea. Osaat sivaltaa oikeista kohdista ja olla hyvinkin ilkeä. Sen takia monet kumppanisi pyrkivätkin välttämättän riitoja kanssasi. 

Miten tapaat sen oikean: Tuijotat huoneen poikki seksikkäästi kohdettasi ja liekit lehahtavat välillänne. Treffaatte myöhemmin sinä iltana ja olette sen jälkeen erottamattomia.

Tyypillisin tapa erota: Törmäät tyyppiin kadulla sattumalta ja hän alkaa juoruamaan draamasta, joka parhaillaan pyörii hänen ympärillään. Tajuat, että hän on aika kaksinaamainen ja lopetat jutun siihen.

Härkä (20.4-20.5): Looginen tyyppi

Olet käytännöllinen tyyppi ja se näkyy myös treffailutavoissasi. Kun muut sotkeutuvat myrkyllisiin ihmisuhteisiin ja ääliöihin, sinä pysyt järkevällä linjalla. Et ole tylsä, mutta et ota myöskään riskejä vaan pelaat varman päälle ja valitset mieluummin turvallisen tyypin kuin mysteerisen komistuksen.

Miten tapaat sen oikean: He vain hengailevat lähelläsi niin kauan, kunnes murrut.

Tyypillisin tapa erota: Jätät heidät 18 kuukauden seurustelun jälkeen, kun olet ensin analysoinut asiaa ja tehnyt pitkän listan plussista ja miinuksista.

Kaksonen (21.5-20.6): Seikkaileva tyyppi

Sinun rento luonteesi ja se, että olet helposti lähestyttävä, saa monet ihastumaan sinuun ja sen takia suhteesi alkavatkin usein kaveripohjalta. Olet hauska treffikumppani, sillä olet täynnä ideoita. Vaikutat ulkoapäin todella itsevarmalta, vaikka sisältä sinusta ei tuntuisikaan siltä. Hermostuneisuutesi voi joskus vaikuttaa sarkastisuudelta. Kumppanisi rakastavat seikkailunhaluisuuttasi ja luovaa luonnettasi, vaikka tuuliviirimäisyytesi ja päättämättömyytesi voi joskus saada toiset raivon partaalle. 

Miten tapaat sen oikean: Olette pyörineet samassa kaveripiirissa jo vuosia ja eräs päivä tajuat, että hän on se oikea. Teet kaksosille tyypilliseen tapaan itse aloitteen ja pyydät häntä treffeille. Tunti valloittavien keskustelutaitojesi parissa ja kuka tahansa ihastuisi sinuun.

Tyypillisin tapa erota: He pyytävät sinua muuttamaan yhteen ja et osaa päättää, mitä haluat tehdä. Konsultoit 18 ystävääsi, pähkäilet ja nukut yön yli ja päädyt siihen, että et edes pitänyt tyypistä kovin paljon.

Rapu (21.6-22.7): Pessimistinen tyyppi

Olet hiukan pessimistinen, mutta taidat tietääkin sen jo. Sinun on vaikea hyväksyä, että joku voisi pitää sinusta (vaikka ilmiselvästi asia olisikin niin!) ja siitä koituu usein ongelmia. Loistat parhaiten kumppanin kanssa, jolla on samantyyppinen luonne. Mutta varo, että et valitse kuitenkaan tyhjää paperiversiota itsestäsi, sillä negatiivisten asioiden vatvominen ja turhan pessimistinen ote elämään ei ole hyväksi pidemmän päälle. 

Treffailu kanssasi on huippua. Bondaat ihmisten kanssa helposti, sinun kanssasi on helppo jutella ja se viehättää monia. Ja seksi kanssasi on upeaa. Epävarmuutesi koituu usein kuitenkin monien suhteidesi kohtaloksi ja ne jäävät lyhyeksi, koska reagoit joskus liian nopeasti.

Miten tapaat sen oikean: Löydätte itsenne yhdessä bileiden nurkasta puhumasta, miten jotkut ihmiset ovat liian mahtailevia ja huomaattekin kohta, että olette rakastuneita. Kun kaverisi kysyvät uudesta deitistäsi, vähättelet asiaa, vaikka oikeasti silmäsi säihkyvät onnesta.

Tyypillisin tapa erota: Hän pyytää sinua kanssasi naimisiin ja sinä kysyt: "Ai, kaverimielessä vai?"

Leijona (23.7-22.8): Säihkyvä tyyppi

Olet tähtiainesta ja tiedät sen. Magneettinen vetovoimasi saa kenet tahansa lankeamaan ja nopeasti. Sinulla ei ole aikaa tai halua pelata ihmissuhdepelejä, vaan odotat että jos joku pitää sinusta, hän ilmoittaa sen näyttävällä tavalla. Sinä kaipaat huomiota ja ihmisten on myös ansaittava huomiosi. Kun he sen saavat, sinusta saa mitä parhaimman ja lojaalin kumppanin. Ihmiset rakastavat flirttailla kanssasi, sillä olet loistava keskustelija ja juhlien valokeila. Ongelmia syntyy, jos ihmiset toteavat sinun olevan itsekeskeinen. Mutta toisaalta et välitä, sillä kysyt ihmisiltä jatkuvasti, mitä mieltä he ovat sinusta, joten vastaus ei ole mikään yllätys.

Miten tapaat sen oikean: He bongaavat sinut tagattuna kuvista, joissa olet kavereidesi kanssa ja lopulta rohkaistuvat pyytämään sinua ulos.

Tyypillisin tapa erota: Olit myöhässä kumppanisi tärkeästä tapahtumasta, koska otit selfieitä ja tsekkasit twitter-tilisi ilmoituksia.

Neitsyt (23.8-22.9): Ahkera tyyppi

Olet todella suloinen, teet aina parhaasi, olet ahkera ja et pelkää tehdä töitä. Se kiehtoo monia, koska olet itsenäinen, järkevä ja lähestyt kaikkea analyyttisesti. Kumppanisi rakastavat tätä, mutta toisaalta pelkäät itse että olet tylsä tai ettet ole tarpeeksi spontaani. Älä ole epävarma, he ovat kanssasi sen takia että pitävät juuri sinusta. 

Ongelmia kuitenkin syntyy, kun laitat itsesi aina viimeiseksi ja esität kuitenkin marttyyriä asioista, joihin sinulla ei olisi edes syytä.

Miten tapaat sen oikean: Bongaatte toisenne sattumalta kaupan siivoustarvikeosastolta.

Tyypillisin tapa erota: Kumppanisi kaverit tulivat kylään, käyttäytyivät epäkunnioittavasti kotiasi kohtaan ja sotkivat paikat etkä kestänyt sitä.

Vaaka (23.9-23.10): Epävarma tyyppi

Älä pyytele aina anteeksi kumppaneiltasi. Oletat usein, että olet väärässä, mutta olet myös usein oikeassa ja sinun olisi hyvä muistaa se. Sinun pitää puolustaa ja arvostaa itseäsi enemmän. Vältät konflikteja ja se voi olla hyvä tiettyjen kumppanien kanssa, mutta toiset voivat käyttää sitä hyväkseen. Säteilysi sytyttää helposti tyypin kuin tyypin, mutta itse et tunnu tajuavan kuinka viehätysvoimainen oletkaan. 

Miten tapaat sen oikean: Hän ignorasi sinua tunneilla, kunnes ei enää tehnyt niin ja nyt olette yhdessä.

Tyypillisin tapa erota: Luulet, että tapailet sitä oikeaa, kunnes eräs tunnettu miljonääri iskee silmänsä sinuun ja tajuatkin, että oletkin oikeasti kiinnostava tyyppi. Dumppaat miljonäärin kuitenkin jonkun komean näyttelijän takia.

Skorpioni (24.10-22.11): Intensiivinen tyyppi

Skorpionin tapaileminen voi paikoitellen vaatia hieman masokistista luonnetta, sillä skorpioni on aika intensiivinen tyyppi. Kaikki jotka sinut tuntevat, tietävät että olet kuitenkin huippu! Voit olla seurustelukumppanisi kavereita kohtaan aluksi hieman varautunut, mutta se johtuu vain siitä että et halua hänen hengailevan väärässä porukassa. 

Rokkaat intensiivisyytesi ja tulisuutesi kanssa, koska tunnistat oman luonteesi. Kumppanisi aina ajattelevat, että olet huippu sängyssä ja oletkin siitä ylpeä. Panostat täysillä kaikkeen mitä teet, sen tietävät myös sinua pelkäävät eksäsi.

Miten tapaat sen oikean: Sinä roastasit heidät raa'asti Twitterissä ja se levisi kaikkialle nettiin.

Tyypillisin tapa erota: Heräät yksi aamu vain huomataksesi että kumppanisi ovat blokanneet sinut kaikkialla.

Jousimies (23.11-21.12): Hauska tyyppi

Sinä olet kuin pieni ilotulite. Olet porukan hauskin tyyppi ja kaikki haluavat olla lähelläsi. Olet hyvin viehättävä ja huumorisi yksi seksikkäimmistä asioista sinussa. Näet ihmisissä usein vain hyvää - joka toisaalta on hyvä juttu ja toisaalta taas voi olla hiukan epärealistista. Tämän piirteen takia luotat ihmisiin joskus liian helposti.

Pieni muistutus: Älä yritä olla kaveri eksiesi kanssa!

Miten tapaat sen oikean: Heität hauskan vitsin kotijuhlissa samalla, kun satutte keittiöön avaamaan omituisen hankalaa viinipulloa.

Tyypillisin tapa erota: Etsit hänen koneeltaan meemiä, jonka koitte hauskaksi ja joka nyt on hukassa, törmäät kuitenkin siihen, että hän on tykännyt eksiensä selfieistä.

Kauris (22.12-19.1): Huolehtijatyyppi

Olet kaveriporukkasi äiti ja seurustelusuhteissa pidät ohjat käsissäsi ja huolehdit kaikesta. Et voi sille mitään, vaan niin on aina ollut. Kumppanisi rakastavat sitä, että heidän ei tarvitse huolehtia mistään vaan sinä hoidat kaiken. Voit olla välillä hiukan snobimainen ja pessimistinen, joka voi ärsyttää seurustelukumppaneitasi, mutta kun tapaat sen oikean, joka on kanssasi samalla aaltopituudella kaikki rullaa.

Miten tapaat sen oikean: Tapaatte sattumalta paikallisessa kirjakaupassa, jossa valitsette lempikirjalijanne (joka osoittautuu samaksi) teoksia. Alatte jutella ja se on siinä.

Tyypillisin tapa erota: Heräät eräs aamu ja tajuat, että voisit saada paremmankin.

 
Kuva: MVPhotos
Giffit: Giphy
Lähde: Cosmopolitan.com
 
Katso myös:
 
 

 

 

Kolumnistimme Janni Hussi ei ole innostunut Tinderistä, mutta saattaisi suostua sokkotreffeille.

En ole koskaan ennen elämässäni deittaillut. Olen ollut koko aikuisikäni pitkissä parisuhteissa, joten treffailu on mennyt aivan ohi. Eikä siinä mitään, olen paljon enemmän sitoutujatyyppiä kuin hetken mielijohteesta suhteesta toiseen suhaaja. Jos seurustellaan, niin sitten seurustellaan kunnolla.

Kesä on perinteisesti treffailun kulta-aikaa, mutta deittailu tuntuu muuttaneen muotoaan järisyttävästi muutaman vuoden aikana. On Tinderit, Snapchatit, Messengerit ja Whatsappit. Saan kiitettävästi treffikutsuja somekanavien kautta, mutta en halua lähteä tuntemattoman kanssa deiteille pelkän somepyynnön perusteella. Ajatus tuntuu epämiellyttävältä, vaikka pidänkin itseäni hyvin spontaanina ja heittäytyväisenä tyyppinä.

Ystäväni ovat yrittäneet auttaa ja opettaa minulle Tinderin käyttöä. Jotkut ovat jopa esitelleet omia matchejaan todistaakseen minulle, että sovellus todella toimii. Ja myönnetään – siellä on ollut komeata miestä rivissä, mutta haluan uskoa vanhanaikaisempaan tapaan. Siihen, että kohtaan ”matchini” vaikkapa lenkkipolulla tai ruokakaupan kassalla. Missä tahansa, kunhan mukana on aito ihmiskontakti, ei virtuaalitodellisuus. En siis ole vieläkään ladannut Tinderiä.

Olen silti päätynyt puolen vuoden aikana treffeille muutaman kerran. Yksi deittini oli ulkoisesti kuin kreikkalainen veistos, mutta kemiamme eivät kohdanneet millään tasolla. Treffiemme aikana oli paljon kiusallisia hiljaisia hetkiä, jolloin pohdin kuumeisesti vaivaantunut hymy kasvoillani, että mitähän hittoa sanon seuraavaksi. Nauroimme molemmat vain omille vitseillemme, ja koko touhu oli muutenkin jäykkää ja väkinäistä. Harkitsin hetken jopa vanhan ”kaveri soittaa ja sillä on hätä” -kikan käyttöönottamista. Taistelimme kuitenkin urhoollisesti treffit loppuun saakka.

Toisen treffikumppanin kanssa huomasin hyvin nopeasti illan todellisen asetelman. Olin päätynyt deiteille ihailijan kanssa. Sain kuulla, miten mahtava, megalomaanisen hauska ja jumalaisen kaunis superihminen olen. Oli todella outoa, kun toinen tiesi kaiken serkkuni nimestä koirani syntymäpäivään. Nekin treffit jäivät yhteen kahvikupilliseen.

En ole silti itsekään maailman helpoin deittailukumppani. Toukokuun aikana olin kotona vain kuusi yötä, kaiken muun ajan olin matkoilla. Ehkä nyt ei siis ole paras aika tutustua kehenkään tositarkoituksella. Tai oikeastaan millään tarkoituksella.

Minulla on hyvä juuri näin, eikä minulla ole kiire löytää sitä oikeaa, mutta on silti hauskaa tavata uusia ihmisiä ja pitää silmät auki mielenkiintoisen tyypin varalta. Olenkin alkanut kiinnostua ystävieni ehdotuksesta järjestää minulle sokkotreffit. Kesä 2017 ja deitit, täältä tullaan!

Katso myös:

Kolumni: "En olisi ikinä uskonut, että sinkkuus voi tuntua näin hyvältä"

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Jännitätkö sinäkin aloitteen tekemistä? Nämä ohjeet auttavat, kun haluat jutella tuntemattomalle

Kuva: Juha Salminen

 

Kirjoittaja on media-alan sekatyöläinen, jolla ollut alle sata seksikumppania, mutta yli 40.

Kaava on aina sama. Olette olleet onnellisia jo pitkään, ensihuuma alkaa tasaantua ja suloinen arki asettua raiteilleen. Kaikki menee mukavasti, mutta eräänä päivänä se iskee salaman lailla: ärtymys. Ei jumalauta, miten toi tyyppi käy hermoille! Pian sen vanavedessä tulee jokaisen suhteen ankeuttaja, kammottu olotila nimeltä kyllästyminen. Se säikäyttää, koska silloin mieleen hiipii ajatus: jos olen itse kyllästynyt, on todennäköistä, että toinenkin on. Miksi hän ei sano mitään? Miksi minä en pysty sanomaan mitään?

Se, kuinka pian ankeuttajan aalto iskee ensimmäisen kerran, riippuu suhteesta. Varmaa on vain se, että tunne huuhtoo ylitsesi ennemmin tai myöhemmin. Joka muuta väittää, valehtelee. Minulle se iski kahdeksan vuoden jälkeen.

Suhteen alussa seksiä ja intohimoa oli niin paljon, että yöt kuluivat salaisuuksia kuiskien ja toisen äärirajoja kartoittaen. Halusin monta kertaa päivässä, yössä, tunnissa. Kunnes yhtäkkiä huomasin, että viime kerrasta oli viikko. No ei se mitään, tutkimusten mukaan seksiä harrastetaan noin kaksi kertaa viikossa. Sitten meni kuukausi, kaksikin. Haluni ovat kadonneet.

Minne ne katosivat? Miksi meille kävi näin? Miksi en uskaltanut ottaa puheeksi sitä, etten enää halunnut kumppaniani? Mutta miten olisin edes voinut haluta toista, jos en itsekään tiennyt, mitä halusin?

Ihminen muuttuu vuosien varrella, eikä kolmekymppinen kiihotu enää välttämättä samoista asioista kuin 19-vuotias. Seksuaalisuus muuttuu, kehittyy, kypsyy. Hävettääkö, että haluat toisen tarttuvan tukasta ja kuiskaavan korvaan nöyryyttävän sanan? Pystytkö puhumaan kumppanillesi haluistasi ja fantasioistasi? Toisesta naisesta, kahdesta miehestä tai tuhmasta roolileikistä?

Minä en ainakaan pystynyt. Seksiä oli, pehmustetut käsiraudat oli, seksikkäitä alusvaatteita myös. Pornonkin katseleminen oli ihan jees. Jostain syystä emme vain kohdanneet, ja ilmeisesti on mahdollista harrastaa seksiä vuosia toisen ohi. Henkisesti, fyysisesti ohi. Hän ajoi jotain toista kaistaa ja minä ajattelin, että tämä kaista riittää. Mies ei kertonut omista haluistaan, enkä minä tiennyt sen syvällisemmin omistani. Lopulta kävi niin, että odotin usein kattoon tuijottaen, että seksi olisi ohi. Samaa kaavaa etenevä hively, tuttuakin tutumpi esileikki, tappavan tasainen suoritus ja näytelty orgasmi. Kummassakaan meissä ei ollut vikaa, ja kummassakin oli.

Joskus yhteensopimattomuus sängyssä selviää vasta, kun on maannut jonkun toisen kanssa. Silloin kaikki tuntuu sujuvan lakanoiden välissä sanattoman sopimuksen mukaisesti, vartalot sulautuvat toisiinsa, eikä kertaakaan tule ajatelleeksi vatsamakkaroitaan.

Lukuisten rakastelukertojen jälkeen onnekkaat rakastavaiset avaavat suunsa: hei, kokeillaanko tätä? Pidätkö minua hulluna, kun ehdotan tätä? He tunnistavat ensimmäisen kyllästymisen aallon ja avaavat heti suunsa. He tutkivat tunteitaan, halujaan ja muokkaantuvat kohti uudenlaista seksiä. Yhdessä ja toisen halujen toteuttamiseksi mennään epämukavuusalueille, tullaan pois, keksitään jotain muuta. Silloin seksi ei jää kertaan viikossa tai kuukaudessa, vaan pysyy vireänä kerrasta toiseen. Kysy, kuuntele, älä oleta. 

Katso myös:

Sinkuilla on naimisissa olevia rikkaampi elämä, väittää yhdysvaltalaistutkija – pitääkö tämä paikkansa?

Vapaaehtoisesti lapseton kertoo: "Sterilisaation jälkeen pidin lapsettomuusjuhlat"

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Kuva: iStock

 

Vierailija

Kolumni: "Tuijotan usein kattoon ja odotan, että seksi poikaystäväni kanssa on ohi"

Ilkka: jos luulee että pikapanot pitää tosielämässä suhteen kasassa, niin pettyy varmasti. Kannattaa valmistautua siihen, että pitää kuunnella myös sen toisen haluja ja tarpeita. Kompromisseistahan parisuhteessa on kyse, välillä tehdään jotain mikä itselle ei olisi kaikkein mieluisinta, jos se sille toiselle on. Tai tietysti voi jatkaa yhden illan jutuilla, jos se on se oma juttu.
Lue kommentti

Iskikö taas kateuden pistos? Ei hätää, niin meille muillekin joskus.

Tuijotat puhelimen näyttöä. Opiskelukaverisi on juuri ladannut Instagramiin kuvan työsopimuksesta, jonka hän on allekirjoittanut uuteen harjoittelupaikkaansa menestyneessä yrityksessä. Eilinen kuva on lenkkipolulta, eikä käy kieltäminen, että hän näyttää hyvältä treenitrikoissaan. Itselläsi kesäkunnon tavoittelu on rajoittunut lähinnä hyvinvointiblogien lukemiseen ja uusista lomavaatteista haaveilemiseen. Missä vaiheessa ystävä on muka ehtinyt treenata, ja eikö harjoittelupaikka oikeastaan olisi kuulunut sinulle, kun olet opiskellut alaa kauemmin kuin hän? Kateus nostaa päätään ja samalla nolottaa, koska eihän toisen onnistumisesta kuuluisi ajatella näin. Tunnetta ei kuitenkaan pidä hävetä, koska se voi parhaimmillaan puskea sinua eteenpäin omissa unelmissasi.

Psykologi ja psykoterapeutti Tiina Ekmanin mukaan kateelliset ajatukset saavat ajattelemaan, mitä elämältään oikeasti haluaa ja miten haluamansa voisi saavuttaa.

–Kateellisia ajatuksia tulee ja menee kenellä hyvänsä. Tunteet auttavat meitä selvittämään tarpeitamme, ja ne kertovat tärkeitä viestejä itsestämme.

Kun siis seuraavan kerran tunnet kateuden pistoksen, älä pode siitä huonoa omaatuntoa. Ekman kehottaa pysähtymään kateellisten ajatusten äärelle ja miettimään, mistä ne kumpuavat. Jos esimerkiksi haluat tulevaisuudessa vaikuttaa kansainvälisessä suuryrityksessä, kateus ystäväsi harjoittelupaikasta johtuu luultavasti vain halusta päästä eteenpäin urallasi. Jokin ystäväsi saavutuksessa on siis tärkeä myös sinulle. Kun pääset kateuden tunteen yli, voit keskittyä olemaan hyvä siinä, mikä sinua itseäsi kiinnostaa ja mistä haluaisit saada arvostusta. Pohtimalla kateuden syitä sinulle voi myös kirkastua, millaista työtä haluaisit tehdä tulevaisuudessa tai minkälaisessa työyhteisössä haluaisit työskennellä.

Valjasta kateus toiminnaksi

Toinen esimerkkitilanne: Aamusmoothiesi meinaa mennä väärään kurkkuun, kun kuulet työkaverisi saamasta ylennyksestä. Sinulle ei ole annettu edes mahdollisuutta näyttää kykyjäsi. Alat saman tien etsiä virheitä kollegastasi ja toivot salaa hänen epäonnistumistaan.

–Kun kateus kääntyy katkeruudeksi, ihminen alkaa syyttää ympäristöä siitä, ettei ole saanut kaikkea sitä, mitä toinen on jo saanut. Tunne saattaa muuttua jopa tuhoavaksi kateudeksi, Ekman sanoo.

Kateuden tunteeseen ei saa jäädä vellomaan, vaan se kannattaa kääntää omaksi eduksi. Sen sijaan, että jäisi peiton alle makaamaan ja miettimään epäonnistumisiaan, kateuden kohteelta kannattaa ottaa mallia. Ekman kannustaakin olemaan utelias toisten ihmisten saavutusten ja taitojen suhteen, sillä toiselta voi aina oppia. Ystävysty kollegasi kanssa ja selvitä, miten hän on onnistunut saavuttamaan aseman, jota sinä pidät tärkeänä. Kysy rohkeasti, mikä on vienyt häntä kohti unelmia ja ole valmis tekemään töitä niiden eteen. Jos esimerkiksi unelmien harjoittelupaikkaan pääseminen vaatii parempia arvosanoja, panosta opiskeluun.

–Kateus on pohjimmiltaan tyytymättömyyttä omaan elämään ja itseensä, Ekman muistuttaa.

Voitkin käyttää tunnetta motivaation lähteenä ja alkaa tehdä muutoksia elämääsi. Ajattele, että sinulla olisi hyvät mahdollisuudet edetä urallasi, kun kollegasikin on pystynyt. Käytä aikaa Netflixin selailun sijaan uuden kielen opiskeluun, Excel-velhoiluun ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen.

Vaikka kateudesta ei tarvitse päästä eroon, Ekman suosittelee kääntämään kateuden tunteen kiitollisuudeksi ja empaattisuudeksi. Ne ovat tunnekokemuksia, joista saa energiaa. Onnittele siis työkaveriasi ylennyksen johdosta, hän on sen varmasti ansainnut.

Kuva: MVPhotos
Teksti: Elisa Grönholm

Katso myös:

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Laulaja Erin: "Kateutta kannttaa hyödyntää voimavarana"

Jännitätkö sinäkin aloitteen tekemistä? Nämä ohjeet auttavat, kun haluat jutella tuntemattomalle