1. Justin Timberlake ja Jessica Biel

Justin ja Jessica sanoivat tahdon eteläitalialaisessa Fasanon kylässä vuonna 2012. Kaksi päivää myöhemmin parin yksityiskone laskeutui Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, ja häämatka Tansaniassa starttasi. Kaksikko asui Serengetin luonnonpuistossa sijaitsevassa luksusmajatalossa. 

Lomaan kuului muun muassa kuumailmapallosafari Tansanian yllä, ratsastusta, krikettiä, maastopyöräilyä, joogaa ja tennistä. Yhdeksän päivää myöhemmin lentokone suuntasi seuraavaan lokaatioon, jonka pariskunta onnistui kuitenkin pitämään salassa medialta. Arvioiden mukaan parin häät ja häämatka maksoivat yhteensä lähes kymmenen miljoonaa euroa. 

2. Kim Kardashian ja Kanye West

Maailman seuratuimman pariskunnan häämatkakohde oli yllättäen hieman epätavallinen. Kim ja Kanye lomailivat Italian Firenzessä vietettyjen häidensä jälkeen Irlannissa, missä he majoittuivat 1800-luvulla rakennettuun, Ballyfinissa sijaitsevaan, linnamaiseen hotelliin. Irlannin parhaana pidetyn hotellin saa vuokrattua kokonaan itselleen 25 000 euron yöhintaan.

Kim ja Kanye kävivät lähileffateatterissa katsomassa Cameron Diazin tähdittämän The Other Womanin. Lisäksi he ulkoilivat ja harrastivat maastopyöräilyä.

- Juhlimme muutama vuosi aiemmin Kanyen synttäreitä Irlannissa ja rakastuimme paikkaan! Siellä on niin rauhallista ja rentouttavaa, Kim tviittasi ennen matkaa. 

Irlannista pariskunta lensi vielä Meksikoon jatkamaan lomaansa. 

3. Beyoncé ja Jay Z

New Yorkissa vietettyjen pienimuotoisten häiden jälkeen Beyoncé ja Jay Z suuntasivat perinteisen rantaloman sijaan Arizonaan, missä he rentoutuivat aavikolla sijaitsevassa kylpylähotellissa.  Vaatimattomalta kuulostavasta kohteesta huolimatta lomasta ei luksusta puuttunut, sillä pari oli varannut hintavan Sanctuary on a Camelback -nimisen hotellin kokonaan itselleen. Moniin kollegoihinsa verrattuna superpari vietti häitään kuitenkin hyvinkin maltillisesti. 

4. Nikki Reed ja Ian Somerhalder

Näyttelijäpariskunta ei tyytynyt viettämään koko lomaansa samassa paikassa, vaan kohteita oli peräti kaksi. Muutaman Meksikossa vietetyn päivän jälkeen pari matkusti Brasilian Rio De Janeiroon. Pari nautiskeli auringosta, ulkoilusta ja brasilialaisen keittiön antimista. 

5. Lauren Conrad ja William Tell

Laurenin ja Williamin tarina on kuin sadusta. Pari tapasi ystävänpäivänä 2012 yhteisten ystäviensä järjestämillä sokkotreffeillä. Kalifornian Santa Barbarassa vietettyjen täydellisten rantahäiden jälkeen pari suuntasi häämatkalle Eurooppaan. Italian Sisiliassa he lomailivat Laurenin Instagramin perusteella rannalla lekotellen ja pizzalla herkutellen. Mikäs sen parempaa?

6. Tom Cruise ja Katie Holmes

Rooman ulkopuolella sijaitsevalla, kuvankauniilla Braccianon järvellä vietettyjen häidensä jälkeen Katie ja Tom matkustivat lomailemaan Malediiveille. Saaristo on tunnettu liidunvalkoisista hiekkarannoistaan ja upeista koralliriutoistaan. Pariskunta majaili Huvafen Fushi -nimisessä, yksityisellä saarella sijaitsevassa luksushotellissa. Hotellin erikoisuuksiin kuuluu muun muassa meren pinnan alapuolella oleva, lasista rakennettu kylpyläosasto, josta voi ihailla vedenalaista elämää. 

7. Channing Tatum ja Jenna Dewan

Channing ja Jenna suuntasivat malibulaisella viinitilalla vietettyjen satuhäidensä jälkeen lomailemaan Balille. Viiden päivän häämatkalle oli suunniteltu vaikka mitä, mutta valitettavasti kaikki ei mennyt kuten elokuvissa. Pariskunta sairastui ensimmäisenä päivänä äkäiseen ruokamyrkytykseen, joten loppuloma menikin St Regis -hotellin valkoisissa lakanoissa toipuessa. Viimeisenä lomapäivänä heillä oli onneksi sentään voimia hankkia matchaavat Side By Side -tatskat. 

- Toivottavasti jonain päivänä voisimme yrittää uutta häämatkaa paremmalla menestyksellä, on Jenna kommentoinut. 

8. George Clooney ja Amal Alamuddin

Näyttelijä George Clooney ja ihmisoikeusjuristi Amal Alamuddin matkustivat häidensä jälkeen Seychelleille. Klassikkohäämatkakohteen luonto on koskematonta ja valkoiset hiekkarannat helkeäsalpaavan kauniita. Julkkispari majoittui yksityiselle The North Island - saarelle, jolle pääsee ainoastaan helikopterilla. Sama saari on ollut myös kuninkaallisten suosiossa, sillä sekä Prinssi William ja Kate Middleton, että Ruotsin prinsessa Madeleine puolisoineen ovat viettäneet häämatkaansa täällä.

9. Carl Philip ja Sofia Hellqvist

Ruotsin prinssi Carl Philip vietti puolisonsa Sofia Hellqvistin kanssa kuninkaallisten häiden jälkeen romanttista häämatkaa Tyynellämerellä sijaitsevalla trooppisella paratiisilla Fidżillä. He lähtivät 12-päiväiselle matkalleen vain muutama tunti häidensä jälkeen. Monien pienten saarien joukousta kohteeksi oli valikoitunut Laucala Island. Kyseessä on yksityinen saari, joka varjelee myös vieraidensa yksityisyyttä tarkasti.

Rauhallisella saarella ovat viihtyneet myös muun muassa Oprah Winfrey ja Elle Macpherson.  Fidżi on häämatkailijoiden suosiossa, ja esimerkiksi Carrie Underwood ja Mike Fisher, Jessica Simpson ja Nick Lachey, Britney Spears ja Kevin Federline ovat kaikki valinneet saarivaltion häämatkakohteekseen. 

Kuvat MVPhotos

Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman, 20, haluaa, että tyttöystävä on myös hänen paras kaverinsa. 

”Heittäydyn suhteeseen aina rohkeasti, ehkä vähän liiankin. Kun olen suhteessa tosissani, sen kyllä tietää. Esimerkiksi siitä, jos teen toiselle ruuaksi bravuuriani: paistettua kuhaa ja valkosipuli-kirsikkatomaattirisottoa.

Rakastuneena olen aika reppana. Pasmat menevät sekaisin ja sukat vääriin jalkoihin. Olen kuitenkin realisti. Ei elämä ole silloin pelkästään hunajaa korvista ja juustoa nenästä -tyyppistä.

Kaikki mimmit, joihin olen ollut syvästi ihastunut, ovat tykänneet katsoa jääkiekkoa. Se on iso bonus, sillä olen friikki lätkäfani. Myös yhteinen huumorintaju on tärkeää. Väännän kaikesta vitsiä ja liioittelen fiiliksiäni. Se saattaa helposti ärsyttää.

Olen miettinyt paljonkin sitä, millainen olen puolisona. Jos suhde ei ole toiminut, olen pohtinut, miten voisin olla parempi poikaystävä, mitä olisin voinut tehdä toisin. Haluan, että nainen näkee minut Arttuna Lahdesta, ei Arttu Lindemanina. Alter egoni ei liity parisuhteeseeni mitenkään. Oikea Arttu on se, joka tekee himassa ruokaa ja lukee kirjoja.

Uskon, että kanssani on helppo olla, mutta vihaan kaikkea tylsää. En ole jäbä, jonka kanssa voi katsoa tiistai-iltaisin telkkaria sohvalla. En virittele superyllätyksiä, vaan huomioin toista arjessa pienillä teoilla. Silittelen, hipsuttelen ja kehun.

Olen valmis antamaan aikaa kumppanilleni ja tekemään töitä suhteen eteen. Itsekkyys pilaa parisuhteen helposti. Se, että unohtaa toisen arkisissa asioissa, päätöksenteossa ja suunnitelmissa. Vanhempani ovat olleet naimisissa noin 20 vuotta. Siinä on tavoitteita. Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa.”

Lue marraskuun Cosmosta myös Mikko Harjun ja Leo Stillmanin ajatuksia rakkaudesta. 

Kuva: Nick Tulinen

 

 

Kun parisuhde päättyy yllätyseroon, jäljelle jäävät epäusko, katkeruus ja pelko luottaa ihmisiin. 

"En ymmärrä, miten joku rakas ihminen pystyi tekemään minulle niin"

Minut jätettiin tylysti tekstiviestillä. Olin pyöräilemässä kotiin, kuuntelin ironisesti rakkauslauluja ja mietin, kuinka onnellinen olinkaan. Kotipihaan päästyäni otin kuulokkeet pois korviltani ja katsoin puhelintani. Näytölle oli ilmestynyt kolmen pienen sanan lause: "Suhteemme on ohi". Tuossa hetkessä elämäni romuttui täysin. Olimme olleet yhdessä poikaystäväni kanssa kolme vuotta. Aloin itkeä hysteerisesti, juoksin sisälle ja vajosin lattialle. Yritin soittaa eksälleni, mutta hän ei selvästikään halunnut ratkaista asiaa puhumalla. Sen sijaan puhelimeeni kilahti lähes samantien epätoivoisen soittoyritykseni jälkeen viesti: "Olen nyt täysi-ikäinen, joten haluan nähdä elämää toiselta kantilta. Ja armeijakin on edessä." Eksäni oli hyvin tunteellinen ihminen. Haaveilimme yhteenmuutosta ja perheestä. Ero oli itsetunnolleni hirvittävä kolaus. Ajattelin pitkään, että minussa oli jotain vikkaa, koska en kelpaa juuri tällaisenä kuin olen. Koko seurustelumme aikana emme juuri riidelleet, sillä pystyimme keskustelemalla selvittämään kaikki solmukohtamme. Eroviestin saatuani mietin, olinko sanonut tai nähnyt jotain sellaista, jonka vuoksi emme eksäni mielestä voineet enää puhua asioista kuten enne. Onneksi ystäväni olivat tukenani ja veivät minua sosiaalisiin tilanteisiin, jotta sain itseluottamustani kerättyä vähitellen takaisin. He saivat minut ymmärtämään, että vika ei ollut minussa, vaan minä olin pelkurin uhri. Koska putosin niin korkealta, kesti melko kauan tajuta, mitä oli tapahtunut. Miten joku niin rakas ihminen pystyi tekemään minulle niin. Kului vuosi ja olin juuri päässyt yli erostamme, kun sain kuulla, että eksäni oli alkanut seurustella silloisen kaverini parhaan ystävän kanssa. Onneksi minun ei tarvitse tavata kumpaankaan heistä, paitsi jos törmään heihin sattumalta kaupungilla. Eksäni on taatusti samaa mieltä." -Hanna, 24

"Näin poikaystäväni suutelemassa toista naista"

"Tapasimme baarissa, jonne suhteemme myös päättyi puoli vuotta myöhemmin. Eksäni oli koko illan etäinen ja pyöri mieluummin kavereidensa kanssa, vaikka olimme lähteneet yhdessä pitämään hauskaa. Yhtäkkiä huomasin hänen muhinoivan baaritiskillä jonkun toisen naisen kanssa. Seisoin parin metrin päässä ja tuijotin heitä lamaantuneena. Näky oli kuvottava. Rauhoituttuani halusin selvittää tilanteen ja keskustella asian halki. Eksäni taas oli välinpitämätön, hänen mielestään ei ollut mitään puhuttavaa." -Anna-Sofia, 27

Lue lisää erilaisia erotarinoita marraskuun lehden sivuilta 43-45.
Kuva: MVPhotos

Selvitimme, mitä miehet oikeasti ajattelevat isyydestä.

Miten reagoit tietoon puolison raskaudesta?

Tuukka: Olin aluksi aika epäuskoinen, mutta hyvin nopeasti innostuin asiasta. Tunsin itseni miehiseksi ja voimakkaaksi, ja suojeluviettini puolisoani kohtaan starttasi heti.

Perttu: Luulin aluksi, että tyttöystäväni vain pilailee. Heti kun näin raskaustestin, jalat meinasivat pettää alta. Onhan se maailman ihanin ja jännittävin tunne.

Arttu: Ehkä sekunnin ajan olin shokissa ja mietin, miten elämäni tulee muuttumaan. Pelko vaihtui kuitenkin pian riemuksi ja suunnattomaksi ylpeydeksi.

Kaipaatko jotain ajasta ennen lasta?

Tuukka: En. Villit poikamiesvuodet ovat takana ja saan omistaa elämäni jollekin paljon suuremmalle. 

Pertti: En koe menettäneeni mitään, päinvastoin. Olen saanut elämääni paljon lisää iloa.

Arttu: Kaipaan ehkä hitaita aamuja ja omiin asioihin uppoutumista. Toisaalta nyt niitä hetkiä arvostaa enemmän kuin ennen.

Miten parisuhteen saa kestämään lapsiperheen arjessa?

Tuukka: Ottamalla omaa aikaa sekä yksilönä että pariskuntana. Isovanhempien apu on korvaamatonta, jotta toista voi välillä hemmotella illallisilla tai pienillä reissuilla. Rakastava parisuhde tekee toimivan perheen.

Pertti: Ei pidä olla liian vaativa tai kriittinen. Armollisuus toista ja itseään kohtaan on tärkeää. Koskaan ei saa olla liian kiire kysyä toiselta kuulumisia ja hieroa hartioita.

Arttu: Yhteinen aika ilman lapsia tekee hyvää, vaikka kävisikin vain elokuvissa tai ulkona syömässä. Pitäisi myös muistaa tuoda kukkia useammin.

Lue koko juttu marraskuun lehden sivuilta 46-47.

He vastasivat: 

Tuukka, 31, tapahtumatuottaja, kahden lapsen isä
Pertti, 30, kokki, yhden lapsen isä
Arttu, 26, opiskelija, kahden lapsen isä

Kuva: iStock

Yllätys leivänpaahtimessa

"Pidin teininä salaa kotibileet, kun vanhempani lähtivät viikonlopuksi mökille. Kutsuin vain muutaman ihmisen, mutta paikalle tulikin melkein koko koulu. Seuraavana aamuna yritin siivota ja puunata talon putipuhtaaksi, jotta vanhempani eivät osaisi epäillä mitään. Naapurimme kuitenkin vihjasi vanhemmilleni, että talossamme oli juhlittu edellisyönä, mutta puolustauduin sanomalla naapurin liioittelevan. Koko totuus paljastui lopulta maanantaiaamuna, kun isäni teki itselleen paahtoleipää. Paahtimesta pompahti leivän mukana tupakantumppi." -Sara

Eau de liköörikarkki

"Minä ja kaverini joimme kerran salaa isäni viinoja, kun olimme lähdössä 16-vuotiaina kaupungille. Lirutimme vielä pulloihin vettä täytteeksi, jotta isä ei olisi huomannut mitään. Hengityksemme kuitenkin haisi niin paljon alkoholilta, että vanhempani kiinnittivät siihen huomiota. Päädyin keksimään ”hyviä” selityksiä liköörikarkeista lähtien, mutta ei mennyt läpi. Sain jäätävät huudot." -Henna

Kun ei millään malta odottaa

"Kävin leffateatterissa katsomassa elokuvan, jonka olin luvannut mennä katsomaan puolisoni kanssa. Hän tietenkin löysi leffalipun laukustani." -Tiia-Maria

Hupparivaras

"Lainasin usein salaa siskoni vaatteita ja hän vihasi sitä. Kerran pakkasin hänen uuden suosikkihupparinsa reppuuni ja vaihdoin sen ylleni vasta koulun vessassa. En muistanut kuitenkaan palauttaa hupparia siskolleni ajoissa, joten kun hän alkoi etsiä sitä ja syyttää minua sen nappaamisesta, valehtelin. En muka ollut nähnytkään sitä. Kun siskoni oli aikansa raivonnut ja luullut kadottaneensa hupparinsa itse, piilotin sen hänen vaatekaappinsa perälle. Siskoni arvasi heti minun olleen asialla – viimeistään siinä vaiheessa, kun hän huomasi, että joku oli purrut rikki hupparin kiristysnauhat." -Lotta

Lörppösuu

"Jäin poikaystävälleni kiinni vuoden takaisesta salasuhteestani, kun kerroin siitä hänelle vahingossa – päihtyneenä. Se oli hirvein ilta ikinä." -Tiina

Kuva: MVPhotos