Tällä hetkellä Hollywood suorastaan kuhisee erinäisten pariskuntien uskomattomista erodraamoista, mutta on sitä osattu aiemminkin. Muistatko vielä nämä kohutut erot vuosien varrelta?

CALVIN HARRIS JA RITA ORA
Tuottaja-DJ Calvin Harris on tällä hetkellä osa superkiusallista erokohua Taylor Swiftin kanssa. Kyseisessä tapauksessa sympatiamme menevät vielä toistaiseksi Calvinille, mutta vielä pari vuotta sitten asiat olivat toisin. Calvin nimittäin ilmoitti erostaan laulaja Rita Oran kanssa varsin kärkkäästi Twitterissä ilman, että Rita tiesi asiasta etukäteen mitään. Rita onkin kommentoinut haluneensa eron jälkeen vain ''ryömiä sänkyyn ja kuolla.'' Harris myös heitti bensaa liekkeihin kieltämällä Ritalta heidän I Will Never Let You Down -yhteisbiisinsä esittämisen Teen Choice -gaalassa. Huonosti hoidettu, Calvin!

KIM KARDASHIAN JA KRIS HUMPHRIES
Kim Kardashian 
avioitui aikoinaan koripalloilijamiehensä kanssa näyttävin menoin, mutta kaksikon liitto kesti lopulta vain vaivaiset 72 päivää. Parin liitto oli jopa Hollywood-mittakaavassa huomattavan lyhyt, ja suhdetta onkin useasti arvailtu pelkäksi julkisuustempuksi. Eron jälkeen Kris syytti Kimiä suhteen feikkaamisesta ja julkisuuden kalastelusta. Hän jopa väitti Kimin pettäneen häntä tämän nykyisen aviomiehen Kanye Westin kanssa, mutta Kim ei ole itse myöntänyt mitään.

KANYE WEST JA AMBER ROSE
Kanye West ja Amber Rose vaikuttivat umpirakastuneilta, mutta eron koittaessa parin välit menivät suorastaan sekaisin. Amber tuki teoriaa, jonka mukaan yksi heidän eroonsa johtaneista syistä olisi ollut Kanyen salasuhde Kim Kardashianiin. Tilanne ei rauhoittunut vielä senkään jälkeen, kun Kim ja Kanye menivät naimisiin ja saivat lapsen. Kanye on nimittäin sittemmin muun muassa julkisesti solvannut ja haukkunut Amberia. Yksi kuuluisimmista kommenteista oli se, kun Kanye ilmoitti joutuneensa käymään 30 kertaa suihkussa jotta hän pystyi Amberin jälkeen viettämään aikaa Kimin kanssa. Törkeää jopa Kanyelta.

BRITNEY SPEARS JA JUSTIN TIMBERLAKE
He pukeutuivat matchaaviin denim-asuihin, he olivat ihania yhdessä – mutta he myös erosivat. Britney Spears ja Justin Timberlake olivat vuosituhannen vaihteessa maailman kuumin julkkispari, mutta unelmasuhde päättyi neljän vuoden yhdessäolon jälkeen riitaisaan eroon vuonna 2002. Pian eron jälkeen Justin julkaisi hittibiisinsä Cry Me a River, joka on osoitettu suoraan Britneylle. Kappale ja sen musavideo saivat aikaan julkisen keskustelun eron syistä, sillä biisi viittasi uskottomuuteen. Kaksikko ei ole ollut tapauksen jälkeen missään tekemisissä.

IGGY AZALEA JA NICK YOUNG
Iggy Azalean ja Nick Youngin ero on vielä tuore, mutta sitäkin sotkuisempi. Painajainen sai alkunsa siitä, kun Nickin joukkuekaveri jakoi netissä videon, jossa koripalloilija kertoo ystävilleen pettäneensä Iggyä. Pian tapauksen jälkeen pari erosi, ja Iggy myös vahvisti pettämishuhut todeksi. Tilannetta pahensi entisestään se, että Nickin heidän yhteiseen kotiinsa tuomat naiset olivat tallentuneet talon valvontakameralle, ja mies jäi viimeistään tässä vaiheessa kiinni rysän päältä. Iggy on kertonut julkisesti Twitterissä tuntevansa olonsa tapauksen johdosta erittäin surkeaksi.

ASHTON KUTCHER JA DEMI MOORE
Valheella on lyhyet jäljet – tämä sanonta kävi toteen myös Ashton Kutcherin kohdalla. Useat lähteet vihjailivat näyttelijän pettäneen puolisoaan, mutta mies kiisti väitteet sinnikkäästi joka kerta. Julkisuuteen vuosi myös kuvia Ashtonista hengailemassa toisen naisen kanssa, mutta huhut vaikuttivat yhä perättömiltä. Vasta kun näytteljä Scott Eastwood paljasti medialle Ahstonin pettäneen Demiä hänen silloisen tyttöystävänsä kanssa, huhut saivat viimeisen vahvistuksen. Avioliitto sai katkeran lopun, sillä Ashton alkoi seurustella Mila Kunisin kanssa vain muutama kuukausi eron jälkeen. Auts!

RUSSELL BRAND JA KATY PERRY
Katy ja Russell olivat varsin erikoinen parivaljakko, mutta heillä näytti olevan aina hauskaa yhdessä. Parin 14 kuukautta kestänyt avioliitto päättyi kuitenkin karmealla tavalla, kun Russell kertoi Katylle avioeroaikeistaan pelkällä tekstarilla. Kaksikko ei ole puhunut toisilleen sanaakaan kohtalokkaan tekstarin jälkeen, mutta Russell ei ole sittemmin säästellyt sanojaan median edessä. Koomikko on muun muassa kutsunut Katyn elämäntyyliä mitäänsanomattomaksi ja kommentoinut heidän avioliittonsa olleen pelkkä rasite.

JESSE JAMES JA SANDRA BULLOCK
Sandra Bullockin
entisen aviomiehen erokäyttäytyminen oli jotain ennenkuulumatonta. Parin avioero oli jo valmiiksi sotkuinen, sillä Jesse oli julkisesti myöntänyt pettäneensä vaimoaan jo pidemmän aikaa. Jesse alkoi nopeasti seurustella julkkistatuoija Kat Von D:n kanssa, ja kertoi medialle Katin olevan kaikin puolin parempi kumppani kuin Sandra. Mutta mihinkäs koira karvoistaan pääsee – Jesse päätyi myöhemmin pettämään myös Katia useamman eri naisen kanssa. Jep. 

Lue Myös:

Nämä Hollywood-tähdet menivät naimisiin tavisten kanssa

Tiesitkö? Nämä tv- ja leffaparit rakastuivat myös tosielämässä

Tässä ovat Hollywood-tähtien romanttisimmat kosinnat

Kuvat: MVPhotos, GettyImages
Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman, 20, haluaa, että tyttöystävä on myös hänen paras kaverinsa. 

”Heittäydyn suhteeseen aina rohkeasti, ehkä vähän liiankin. Kun olen suhteessa tosissani, sen kyllä tietää. Esimerkiksi siitä, jos teen toiselle ruuaksi bravuuriani: paistettua kuhaa ja valkosipuli-kirsikkatomaattirisottoa.

Rakastuneena olen aika reppana. Pasmat menevät sekaisin ja sukat vääriin jalkoihin. Olen kuitenkin realisti. Ei elämä ole silloin pelkästään hunajaa korvista ja juustoa nenästä -tyyppistä.

Kaikki mimmit, joihin olen ollut syvästi ihastunut, ovat tykänneet katsoa jääkiekkoa. Se on iso bonus, sillä olen friikki lätkäfani. Myös yhteinen huumorintaju on tärkeää. Väännän kaikesta vitsiä ja liioittelen fiiliksiäni. Se saattaa helposti ärsyttää.

Olen miettinyt paljonkin sitä, millainen olen puolisona. Jos suhde ei ole toiminut, olen pohtinut, miten voisin olla parempi poikaystävä, mitä olisin voinut tehdä toisin. Haluan, että nainen näkee minut Arttuna Lahdesta, ei Arttu Lindemanina. Alter egoni ei liity parisuhteeseeni mitenkään. Oikea Arttu on se, joka tekee himassa ruokaa ja lukee kirjoja.

Uskon, että kanssani on helppo olla, mutta vihaan kaikkea tylsää. En ole jäbä, jonka kanssa voi katsoa tiistai-iltaisin telkkaria sohvalla. En virittele superyllätyksiä, vaan huomioin toista arjessa pienillä teoilla. Silittelen, hipsuttelen ja kehun.

Olen valmis antamaan aikaa kumppanilleni ja tekemään töitä suhteen eteen. Itsekkyys pilaa parisuhteen helposti. Se, että unohtaa toisen arkisissa asioissa, päätöksenteossa ja suunnitelmissa. Vanhempani ovat olleet naimisissa noin 20 vuotta. Siinä on tavoitteita. Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa.”

Lue marraskuun Cosmosta myös Mikko Harjun ja Leo Stillmanin ajatuksia rakkaudesta. 

Kuva: Nick Tulinen

 

 

Kun parisuhde päättyy yllätyseroon, jäljelle jäävät epäusko, katkeruus ja pelko luottaa ihmisiin. 

"En ymmärrä, miten joku rakas ihminen pystyi tekemään minulle niin"

Minut jätettiin tylysti tekstiviestillä. Olin pyöräilemässä kotiin, kuuntelin ironisesti rakkauslauluja ja mietin, kuinka onnellinen olinkaan. Kotipihaan päästyäni otin kuulokkeet pois korviltani ja katsoin puhelintani. Näytölle oli ilmestynyt kolmen pienen sanan lause: "Suhteemme on ohi". Tuossa hetkessä elämäni romuttui täysin. Olimme olleet yhdessä poikaystäväni kanssa kolme vuotta. Aloin itkeä hysteerisesti, juoksin sisälle ja vajosin lattialle. Yritin soittaa eksälleni, mutta hän ei selvästikään halunnut ratkaista asiaa puhumalla. Sen sijaan puhelimeeni kilahti lähes samantien epätoivoisen soittoyritykseni jälkeen viesti: "Olen nyt täysi-ikäinen, joten haluan nähdä elämää toiselta kantilta. Ja armeijakin on edessä." Eksäni oli hyvin tunteellinen ihminen. Haaveilimme yhteenmuutosta ja perheestä. Ero oli itsetunnolleni hirvittävä kolaus. Ajattelin pitkään, että minussa oli jotain vikkaa, koska en kelpaa juuri tällaisenä kuin olen. Koko seurustelumme aikana emme juuri riidelleet, sillä pystyimme keskustelemalla selvittämään kaikki solmukohtamme. Eroviestin saatuani mietin, olinko sanonut tai nähnyt jotain sellaista, jonka vuoksi emme eksäni mielestä voineet enää puhua asioista kuten enne. Onneksi ystäväni olivat tukenani ja veivät minua sosiaalisiin tilanteisiin, jotta sain itseluottamustani kerättyä vähitellen takaisin. He saivat minut ymmärtämään, että vika ei ollut minussa, vaan minä olin pelkurin uhri. Koska putosin niin korkealta, kesti melko kauan tajuta, mitä oli tapahtunut. Miten joku niin rakas ihminen pystyi tekemään minulle niin. Kului vuosi ja olin juuri päässyt yli erostamme, kun sain kuulla, että eksäni oli alkanut seurustella silloisen kaverini parhaan ystävän kanssa. Onneksi minun ei tarvitse tavata kumpaankaan heistä, paitsi jos törmään heihin sattumalta kaupungilla. Eksäni on taatusti samaa mieltä." -Hanna, 24

"Näin poikaystäväni suutelemassa toista naista"

"Tapasimme baarissa, jonne suhteemme myös päättyi puoli vuotta myöhemmin. Eksäni oli koko illan etäinen ja pyöri mieluummin kavereidensa kanssa, vaikka olimme lähteneet yhdessä pitämään hauskaa. Yhtäkkiä huomasin hänen muhinoivan baaritiskillä jonkun toisen naisen kanssa. Seisoin parin metrin päässä ja tuijotin heitä lamaantuneena. Näky oli kuvottava. Rauhoituttuani halusin selvittää tilanteen ja keskustella asian halki. Eksäni taas oli välinpitämätön, hänen mielestään ei ollut mitään puhuttavaa." -Anna-Sofia, 27

Lue lisää erilaisia erotarinoita marraskuun lehden sivuilta 43-45.
Kuva: MVPhotos

Selvitimme, mitä miehet oikeasti ajattelevat isyydestä.

Miten reagoit tietoon puolison raskaudesta?

Tuukka: Olin aluksi aika epäuskoinen, mutta hyvin nopeasti innostuin asiasta. Tunsin itseni miehiseksi ja voimakkaaksi, ja suojeluviettini puolisoani kohtaan starttasi heti.

Perttu: Luulin aluksi, että tyttöystäväni vain pilailee. Heti kun näin raskaustestin, jalat meinasivat pettää alta. Onhan se maailman ihanin ja jännittävin tunne.

Arttu: Ehkä sekunnin ajan olin shokissa ja mietin, miten elämäni tulee muuttumaan. Pelko vaihtui kuitenkin pian riemuksi ja suunnattomaksi ylpeydeksi.

Kaipaatko jotain ajasta ennen lasta?

Tuukka: En. Villit poikamiesvuodet ovat takana ja saan omistaa elämäni jollekin paljon suuremmalle. 

Pertti: En koe menettäneeni mitään, päinvastoin. Olen saanut elämääni paljon lisää iloa.

Arttu: Kaipaan ehkä hitaita aamuja ja omiin asioihin uppoutumista. Toisaalta nyt niitä hetkiä arvostaa enemmän kuin ennen.

Miten parisuhteen saa kestämään lapsiperheen arjessa?

Tuukka: Ottamalla omaa aikaa sekä yksilönä että pariskuntana. Isovanhempien apu on korvaamatonta, jotta toista voi välillä hemmotella illallisilla tai pienillä reissuilla. Rakastava parisuhde tekee toimivan perheen.

Pertti: Ei pidä olla liian vaativa tai kriittinen. Armollisuus toista ja itseään kohtaan on tärkeää. Koskaan ei saa olla liian kiire kysyä toiselta kuulumisia ja hieroa hartioita.

Arttu: Yhteinen aika ilman lapsia tekee hyvää, vaikka kävisikin vain elokuvissa tai ulkona syömässä. Pitäisi myös muistaa tuoda kukkia useammin.

Lue koko juttu marraskuun lehden sivuilta 46-47.

He vastasivat: 

Tuukka, 31, tapahtumatuottaja, kahden lapsen isä
Pertti, 30, kokki, yhden lapsen isä
Arttu, 26, opiskelija, kahden lapsen isä

Kuva: iStock

Yllätys leivänpaahtimessa

"Pidin teininä salaa kotibileet, kun vanhempani lähtivät viikonlopuksi mökille. Kutsuin vain muutaman ihmisen, mutta paikalle tulikin melkein koko koulu. Seuraavana aamuna yritin siivota ja puunata talon putipuhtaaksi, jotta vanhempani eivät osaisi epäillä mitään. Naapurimme kuitenkin vihjasi vanhemmilleni, että talossamme oli juhlittu edellisyönä, mutta puolustauduin sanomalla naapurin liioittelevan. Koko totuus paljastui lopulta maanantaiaamuna, kun isäni teki itselleen paahtoleipää. Paahtimesta pompahti leivän mukana tupakantumppi." -Sara

Eau de liköörikarkki

"Minä ja kaverini joimme kerran salaa isäni viinoja, kun olimme lähdössä 16-vuotiaina kaupungille. Lirutimme vielä pulloihin vettä täytteeksi, jotta isä ei olisi huomannut mitään. Hengityksemme kuitenkin haisi niin paljon alkoholilta, että vanhempani kiinnittivät siihen huomiota. Päädyin keksimään ”hyviä” selityksiä liköörikarkeista lähtien, mutta ei mennyt läpi. Sain jäätävät huudot." -Henna

Kun ei millään malta odottaa

"Kävin leffateatterissa katsomassa elokuvan, jonka olin luvannut mennä katsomaan puolisoni kanssa. Hän tietenkin löysi leffalipun laukustani." -Tiia-Maria

Hupparivaras

"Lainasin usein salaa siskoni vaatteita ja hän vihasi sitä. Kerran pakkasin hänen uuden suosikkihupparinsa reppuuni ja vaihdoin sen ylleni vasta koulun vessassa. En muistanut kuitenkaan palauttaa hupparia siskolleni ajoissa, joten kun hän alkoi etsiä sitä ja syyttää minua sen nappaamisesta, valehtelin. En muka ollut nähnytkään sitä. Kun siskoni oli aikansa raivonnut ja luullut kadottaneensa hupparinsa itse, piilotin sen hänen vaatekaappinsa perälle. Siskoni arvasi heti minun olleen asialla – viimeistään siinä vaiheessa, kun hän huomasi, että joku oli purrut rikki hupparin kiristysnauhat." -Lotta

Lörppösuu

"Jäin poikaystävälleni kiinni vuoden takaisesta salasuhteestani, kun kerroin siitä hänelle vahingossa – päihtyneenä. Se oli hirvein ilta ikinä." -Tiina

Kuva: MVPhotos