Iskikö taas kateuden pistos? Ei se haittaa, niin meille muillekin joskus. Lue, mitä vahvat Cosmo-naiset ajattelevat aiheesta. 

"Kaikki ovat joskus kateellisia, aivan sama kuinka menestynyt on. Tärkeintä on myöntää itselleen, että on kateellinen. Sen jälkeen kannattaa tehdä lista asioista, joista on kiitollinen. Kiitollisuus raivaa tieltään myrkylliset ajatukset." -näyttelijä Amy Poehler Youtube-kanavallaan

 

"We Can't Stop -musiikkivideolla Miley Cyrus vain bilettää eikä välitä muiden mielipiteistä. Olin aluksi superkateellinen, etten voinut olla sellainen. Mutta sitten pohdin elämääni ja tajusin, etten pysty koskaan samaan. Turha siis olla katkera." -laulaja Demi Lovato Cosmossa

"Kateus on luonnollinen tunne, eikä sitä voi estää. Pitää vain ymmärtää, että se mitä sinulla on, on ihan eri asia kuin mitä ystävälläsi on. Itse en koskaan puhaltaisi jonkun toisen kynttilää sammuksiin vaan sen takia, että omani palaisi kirkkaammin." -koomikko Chelsea Handler Elle.comissa

"Itsevarmuus ei jätä tilaa kateudelle. Kun tiedät, että olet mahtava, sinulla ei ole tarvetta vihata ketään." -rap-artisti Nicki Minaj Twitterissä

"Olen kateellinen ihmisille, jotka osaavat koodata ja naisille, joilla ei ole selluliittia." -malli Tyra Banks Twitterissä

"Vasta aikuisena tajusin, että naisten välinen kilpailu on kolmanneksi kamalin asia, mitä nainen voi tehdä. Heti sen jälkeen, että hokee niinku-sanaa tai hylkää vauvansa roskikseen." -koomikko-käsikirjoittaja Tina Fey Bossypants-kirjassaan

Katso myös:

Yli puolet ihmisistä uskoo olevansa keskivertoa parempia tulkitsemaan muiden tunteita – kokeile, miten pärjäät testissä

Asiantuntija neuvoo: Näin opit selvittämään parisuhteen riitoja paremmin

Uusi lehti on täällä – tässä kuusi viisautta inspiroivilta naisilta

Kuvat: MVPhotos

Miltä työpaikkakiusaaminen tuntuu? Kaksi kiusattua kertoi meille kokemuksistaan.

”Välillä kommentit sattuivat niin, että kävin työpaikan vessassa itkemässä”

Työskentelin noin vuoden ajan neljän henkilön työyhteisössä suurlähetystössä. Olin organisaation ainoa suomalainen työntekijä ja työpaikan hierarkiassa alin. Pomoni oli loistava tyyppi ja tulin hyvin juttuun myös toisen työntekijän kanssa. Kolmannen kollegan kanssa välimme tulehtuivat aika nopeasti. Hän vähätteli osaamistani. Olin valmistunut filosofian maisteriksi suurlähetystön kieli pääaineenani, ja silti hän väitti, etten osaa puhua kieltä enkä muutenkaan tehdä mitään oikein.

Työkaveri ei uskonut tai luottanut mihinkään mitä sanoin, vaan saattoi pakottaa minut soittamaan eri paikkoihin ja selvittämään itsestäänselvyyksiä. Hän myös syytti minua asioista, joita en ollut tehnyt. Aloin vältellä kontaktia kyseisen työntekijän kanssa. Välillä hänen sanomisensa sattuivat niin, että kävin työpäivän aikana vessassa itkemässä. En ottanut asiaa puheeksi esimieheni kanssa, koska en halunnut aiheuttaa kinaa pieneen työyhteisöön ”valittamalla” pomolle. Tiesin myös, ettei ministeriön nimeämisiä voisi noin vain muuttaa, eikä kyseisestä ihmisestä luultavasti pääsisi eroon. Vaikutti myös siltä, että kiusaajalla oli lisäksi oikeita psykologisia ongelmia, jotka eivät selviäisi puhuttelulla. Pääsin ongelmasta eroon vasta, kun sain opiskelupaikan ja irtisanouduin.

Sanna, 30

”Esimies siirsi työpisteeni omansa taakse, jotta voisi tarkkailla tekemisiäni”

Aloitin työt uudessa tiimissä. Tiimin esimies suhtautui minuun ensimmäisestä päivästä asti epäilevästi. Hän halusi kontrolloida jokaista työvaihetta, vaikka minulla oli vastaavista tehtävistä jo viiden vuoden kokemus ja olin tottunut työskentelemään itsenäisesti.

Vaikutti siltä, että koko olemukseni jotenkin ärsytti häntä, mutta en saanut selville miksi. Yhtenä päivänä luin koneelta artikkelia, jonka aihe liittyi projektiini. Esimieheni ilmestyi taakseni seisomaan ja tenttasi vihaisena, miksi surffailen netissä työajalla. Selitin hämmentyneenä ja yllättyneenä, että lukemani juttu liittyy työhön ja että osaan kyllä huolehtia, että sovitut tehtävät valmistuvat määräajassa. Esimies siirsi saman tien työpisteeni omansa taakse, jotta voisi jatkuvasti tarkkailla tekemisiäni.

Esimies puhui minulle alentavasti koko työsuhteen ajan. Tein työt huolellisesti ja jopa etuajassa, mutta hän löysi kaikesta vain moitittavaa. En uskaltanut puhua asiasta kollegoilleni. Se harmittaa, koska yksin oli vaikea arvioida, oliko kyseessä minuun henkilökohtaisesti kohdistuva kiusaaminen, vai olinko vain joutunut tekemisiin poikkeuksellisen hankalan ihmisen kanssa. Kiusaamiselta se kuitenkin tuntui. Aloin nopeasti pelätä kaikkea kanssakäymistä esimieheni kanssa ja inhota työtä, josta olin ennen pitänyt. Työsuhde oli määräaikainen, joten päätin vain sinnitellä sen loppuun. Jatkoa en hakenut.

Jonna, 31

Katso syyskuun Cosmosta lisää kokemuksia työpaikkakiusaamisesta ja lue asiantuntijan vinkit siitä, miten oman työpaikan ilmapiiriä voi parantaa.

Katso myös: 

Meneekö ystävälläsi sinua paremmin? Asiantuntija neuvoo, miten voit oppia hyötymään kateuden tunteesta

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa

"Mitäs teet tänään, lähdetäänkö lasilliselle?" "Ööh, en ehdi, en ennen seuraavaa viikkoa...." Jos olet kiireinen nainen, seuraavat tilanteet ovat sinulle todennäköisesti tuttuja deittaillessa.

1. Hylkäät nopeasti tyypit, joiden kanssa hengailu tuntuu työltä. Sinulla ei ole energiaa tapailla ihmistä, jonka puolesta sinun pitää tehdä päätöksiä tai josta sinun pitää huolehtia koko ajan.

2. Saavut treffeille hikisenä treenien jäljiltä. Et aio tehdä kompromisseja harrastustesi ja sinulle tärkeiden asioiden suhteen, vaikka se johtaisi siihen, ettet aina ehdi laittautua. Kumppaniesi täytyy hyväksyä asia.

3. Pidät juhlimisesta, mutta sinulla on harvoin aikaa pyöriä kokonaista yötä ulkona ihan vain siltä varalta, että sattuisit tapaamaan jonkun. Vietät klubeilla aikaa ystäviesi seurassa. Jos joku tyyppi haluaa lähestyä sinua, hänen kannattaisi toimia nopeasti. Et roiku baareissa pilkkuun saakka, vaan lähdet ajoissa kotiin, koska sinulla on seuraava päivä täynnä ohjelmaa.

4. Et pysty tapaamaan ihmisiä spontaanisti. Deittailukumppanisi ei voi tuosta noin vain tekstata, että "Mitäs teet tänään?" ja olettaa, että olet vapaa hengailemaan. Suunnittelet menosi ajoissa etukäteen.

4. Et varaa tuntikausia Tinder-treffejä varten, vaan sovit tapaamiset muiden menojen väliin, ennen kun suuntaat juhliin tai tapaamaan ystäviäsi. Et voisi kuvitellakaan antavasi kokonaista iltaa tyypille, jota et ole koskaan tavannut.

5. Olet perunut tai siirtänyt tapaamisia toiseen ajankohtaan lukemattomia kertoja. Joskus sinulle vain tulee tärkeämpiä menoja.

6. Välillä kuluu päiviä niin, ettet vain muista avata Tinderiä tai vastata viesteihin. Tinderin selaaminen tuntuu sinusta usein työltä, josta ei makseta palkkaa, joten teet sitä ainoastaan silloin, kun sinulla on oikeasti energiaa. Et käytä deittiapplikaatioita jaaritellaksesi mukavia, vaan löytääksesi potentiaalisen kumppanin.

 

7. Jos kiinnostavasta tyypistä ei kuulu mitään, unohdat hänet yleensä nopeasti. Sinulla on niin paljon muuta tekemistä, ettet jaksa stressata siitä, että toinen käyttäytyy epämääräisesti tai hankalaksi.

8. Dumppaat helposti tyypit, jotka tuntuvat ylipäätään ajantuhlaukselta. Jos hän tekee ohareita tai jahkailee viikkokaupalla, voiko sitoutua sinuun, et jaksa kauaa roikkua hänen seurassaan.

9. Et osaa esittää "vaikeasti tavoiteltavaa". Et ymmärrä mitään pelien pelaamista, vaan ilmaiset yleensä kiinnostuksesi nopeasti.

10. Kalenterisi on täynnä menoja. Työpäivän jälkeen saatat mennä hänen kanssaan seitsemältä drinkeille, yhdeksältä leffaan kaverisi kanssa ja silti onnistua menemään ajoissa nukkumaan, koska sinulla on lento aamulla. Deittikumppanisi joutuvat hyväksymään tämän faktan.

11. Ihmissuhteet vievät liikaa energiaa. Toisinaan ihmettelet, miten ihmiset ehtivät käydä töissä ja silti tehdä kaikenlaisia parisuhdejuttuja? Välillä sinua pelottaa, ettet koskaan löydä ketään hektisen elämäsi takia. Et kuitenkaan voisi elää vain toista ihmistä varten.

12. Jos sinulla on vapaa-aikaa, keksit helposti mahtavaa tekemistä ja uusia seikkailuja tapailemasi ihmisen kanssa. Viet deittailukumppanisi päiväretkille, suosituimpiin drinkkibaareihin tai testaamaan parhaita brunsseja. Et halua tuhlata kallisarvoisia vapaapäiviäsi Netflixin tuijotteluun tai samassa kantabaarissa roikkumiseen.

14. Suosit toisinaan aamuseksiä yöseksin sijaan, koska et halua menettää yöuniasi. Aaamuseksi piristää ja antaa sinulle energiaa koko päiväksi.

15. Saatat vaikuttaa aluksi etäiseltä, mutta jos todella tykästyt johonkin tyyppiin, löydät kyllä hänelle aikaa ja muutut yhtäkkiä sydämelliseksi. Kun deittikumppanisi huomaavat tämän, he ilahtuvat suunnattomasti.

Kuvat: MV Photos

Lähde: Cosmopolitan.com

Katso myös:

Haaveissa romanttinen lomamatka? Nämä ovat 15 maailman romanttisinta kaupunkia

Tähdet sen kertovat: Millainen seurustelukumppani olet horoskooppisi mukaan?

Sinkuilla on naimisissa olevia rikkaampi elämä, väittää yhdysvaltalaistutkija – pitääkö tämä paikkansa?