Näin löydät g-pisteesi

Teksti: Cosmopolitan |
perassa

"Ei, se ei ole siinä. Alemmas... alemmas..."

Nyt tarkkana, naiset! Tuoreet tutkimukset ovat paljastaneet hyvin mielenkiintoisia asioita mystisestä g-pisteestä.

Olet varmasti ainakin kuullut siitä: G-piste on herkkä, erogeeninen alue emättimen etuseinämässä. Valitettavasti se ei ole vain mukavien tuntemusten lähde, vaan aiheuttaa myös paljon turhautumista, sillä monelle naiselle alue on melkoinen mysteeri.

G-piste ei ole mikään uusi keksintö, ovathan alan tutkijat kohisseet siitä jo vuosia. Silti vasta nyt tutkijat ovat löytäneet uutta tietoa magneettikuvien ja koepalojen avulla.


– Vahva epäily on, että g-piste on naisen eturauhanen, kertoo seksuaalisuuteen perehtynyt fysioterapeutti Kari Heusala.
Cosmon neuvoilla myös sinä voit paikantaa oman g-pisteesi. Kerromme myös, kuinka saat löydöstäsi kaiken irti.

Mikä on g-piste?

G-pisteen koosta on erilaisia mielipiteitä: sen sanotaan vaihtelevan kuudesta millimetristä viiteen senttiin emättimen etuseinämässä ja sijaitsevan 2,5–5 sentin päässä emättimen suuaukosta. Sitä pidetään naisvartalon vastineena miehen eturauhaselle, joka sijaitsee virtsarakon alapuolella ja jonka tehtävä on tuottaa itse neste siemennesteeseen.

Kuinka sen löytää?

Asetu selinmakuulle ja rentoudu. Levitä jalkojasi ja koukista polviasi. Laita kaksi sormea sisääsi ja koukista niitä siten, että sormenpäät koskettavat emättimen etuseinämää. Yritä löytää pehmeä, ryppyinen tai hieman rosoinen kohta, joka tuntuu hieman samalta kuin kitalaki. Jos et millään meinaa löytää oikeaa kohtaa, mieti jotakin kiihottavaa fantasiaa, sillä kiihottuessa g-piste täyttyy nesteestä ja paisuu ja on siksi helpompi löytää. Merkki siitä, että olet osunut oikeaan kohtaan on pissahätää muistuttava tunne, joka menee yleensä ohitse muutamassa sekunnissa ja vaihtuu nautinnolliseksi tuntemukseksi.

Opeta kädestä pitäen

Pyydä kumppaniasi laittamaan varovasti yksi tai kaksi sormea sisääsi ja koskettelemaan kevyesti emättimen etuseinämää. Jos oikea kohta ei millään meinaa löytyä, pyydä häntä koskettelemaan toisella kädellä vaikkapa rintojasi, jotta kiihoittuisit. Kun g-piste on löytynyt, pyydä rakastasi hieromaan sitä kevyin, pyörivin liikkein. Kokeilkaa erilaisia kosketustapoja, kuten ”kah­deksikko­ja” tai nopeita painalluksia. g-piste ei ole niin herkkä, etteikö sitä voisi kosketella voimakkaamminkin.

Suotuisat asennot

G-pisteelle ylivoimaisesti paras asento on sellainen, jossa nainen on päällä. Kun istut kumppanisi päällä hieman taaksepäin nojaten, hänen peniksensä hieroo emättimen etuseinämää ja silloin pienetkin liikkeet hierovat g-pistettäsi. Voit lisäksi itse määrätä sopivan tahdin ja pitää huolta siitä, että kontakti oikeaan kohtaan säilyy.

Myös takaapäin on kokeilemisen arvoinen asento, varsinkin niin, että makaat vatsallasi reidet hieman levitettyinä. Asento antaa penikselle niin vähän liikkumatilaa emättimessä, että G-piste saa osansa miltei automaattisesti.

Ja sokerina pohjalla...

Kun tavoitteena on tajunnan räjäyttävä nautinto, yksi temppu on ylitse muiden: yhdistelmäorgasmi. Siinä yhdistyvät g-pisteen koskettelu ja klitoriksen hyväily, mikä kaksinkertaistaa nautinnon.
– Yhdistelmäorgasmin voimakkuus johtuu siitä, että emätintä hermottaa lantiohermo ja klitorista taas häpyhermo, eli kaksi eri hermoa saavat samaan aikaan ärsykkeitä, Heusala kuvailee.

Avainsanat

G-piste  orgasmi  parisuhde  seksi 

Kommentoi

Et voi osallistua keskusteluun.