Menisit kyllä salille, jos sen jälkeen ei tarvitsisi taas pestä hiuksia? Taklasimme kaikki tekosyyt. Kauneudesta ei tarvitse tinkiä, vaikka treenaa. Näillä vinkeillä olet hehkeä myös hikoilun jälkeen.

"En halua pilata hiuksiani."

Hikoilun kähertämä hiusraja ja ponnarin jättämä painauma ovat tuttuja kaikille treenaajille. Kokeile tätä:

1. Kietaise hiukset nutturalle ja kiinnitä sykerö muutamalla pehmeällä minidonitsilla. Pehmeästä materiaalista ei tule painaumia, joita tavalliset pompulat jättävät.

2. Käytä treenatessa kankaista hiuspantaa. Se imee hien ja painaa lyhyet vauvahiukset alas.

"Treenaaminen pilaa ihoni."

Hikoilu voi jättää jälkensä ihoon. Näin pääset eroon ongelmista.

1. Kyllästynyt finneihin? Pese kasvot heti treenin jälkeen poistaaksesi hien ja öljyn. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta siihen, pyyhi kasvot salisyylihappopyyhkeellä ja vaihda puhtaat vaatteet.

2. Ruskeita läikkiä? Jos urheilet ulkona, uv-säteily voi aiheuttaa pigmenttimuutoksia ihossa. Käytä aurinkosuojavoidetta ja kesäisin lippistä. Käytä myös c-vitamiinia tai salisyylihappoa sisältävää seerumia.

3. Vääntyykö naama aina hauistreenissä? Rentouta kasvot! Ajan myötä kasvojen vääntely aiheuttaa ryppyjä. Käytä retinolivoidetta, joka tasoittaa juonteita.

"Kävin juuri manikyyrissä."

Kokeile seuraavalla kerralla näitä pitkäkestoisia vaihtoehtoja.

1. Glitterlakka. Metalliset hiukkaset lakoissa kiinnittyvät kynsiin lujasti. Tämän takia glitterilakat eivät lohkeile helposti.

2. Kynsitarrat kestävät pidempään kuin lakka. Muista kiinnittää reunat päällyslakalla.

"Mutta minulla on treffit illalla."

Ehdit kyllä treenata että näyttää hyvältä treffeillä.

1. Viilennä itsesi. Valuta kylmää vettä ensin ranteillesi ja huuhtele sitten kasvot. Ruumiinlämpösi laskee normaaliksi, ja punoitus häviää.

2. Ota nopea suihku. Älä kastele hiuksiasi.

3. Laita hiukset pallo-ponnarille. Kiinnitä hiukset korkealle ponnarille ja lisää hiuslenkkejä reilun viiden sentin välein, kunnes pääset latvaan saakka. Vedä hiuksia ponnareiden välistä kuohkeiksi palleroiksi.

4. Poista punoitusta. Levitä kasvoille vihertävää primeria ja ihoa rauhoittavaa meikkivoidetta. Valitse kirkas huulipuna ja viimeistele ripsivärillä. Olet treffeillä freesin näköinen olematta liian laitettu.

"Aamutreenin takia myöhästyn töistä."

Salilta työpöydän ääreen - ja nopeasti! Aamutreenaamisessa on tärkeintä, että päätät jo edellisenä iltana meneväsi salille ja pakkaat laukun valmiiksi, jottei lähtö viivästy.

1. Taktikoi paikkavalinta. Vältät suihkujonot, kun valitset spinninpyörän salin oven vierestä tai sijoitat joogamattosi niin, että pääset ryntäämään tunnin jälkeen enismmäisenä pukuhuoneeseen. Jos treenaat salilla, voit venytellä myös suihkussa tai samalla, kun kuivaat hiuksiasi ja meikkaat.

2. Hiuksia ei ole pakko pestä joka treenin jälkeen. Puhalla hiustenkuivaajalla kylvää ilmaa hikiseen tyveen ennen kuin suihkutat kuivashampoota. Kuivashampoo jää kuiviin hiuksiin kauniimmin, sillä kosteus tekee tuotteesta kalkkimaisen. Anna hiusten asettua hetki, harjaa ne ja suihkuta rakennesuihketta tehostaaksesi luonnollisen pörröistä tyyliä.

3. Meikkipussissa kannattaa pitää nopeita, sormin levitettäviä tuotteita. Valitse bb- tai cc-voide sekä voidemainen luomiväri ja poskipuna. Jos ihosi kiiltää, valitse voidemaisia meikkejä, joiden koostumus muuttuu iholla puuterimaiseksi. Viimeistele huulikiillolla ja ripsivärillä.

Kuva: Elisa Lepistö

Katso myös:

Ahdistaako? Näin treenaat itsellesi hyvän mielen

5 syytä lähteä tänään lenkille

Motivaatio hukassa? 10 vinkkiä, jotka saavat sinut innostumaan.