#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram

Härkä, 21.4.–20.5.

Parhaat puolesi: Kunnioitat sekä muita että itseäsi. Vaistoat herkästi toisten tunnetilat ja mukaudut niihin, mutta osaat myös puolustaa omaa reviiriäsi.

Sokeat pisteesi: Haluat pitää kaikki langat käsissäsi ja päättää, millä vauhdilla asiat etenevät. Siksi kanssasi ei ole aina helppo työskennellä.

Tyylisi avaimet: Maustat rennot asusi naisellisilla yksityiskohdilla.

Salainen nautintosi: Varaat pöydän ihanasta ravintolasta vain itsellesi, jotta saat herkutella rauhassa.

Seksikkyytesi salaisuus: Et ole mikään helppo nakki, vaan rakastat odotuksen kutkuttavaa huumaa.

Tässä kuussa: Älä anna pienten vastoinkäymisten lannistaa. Inspiraatiosi on huipussaan heti kuun alussa, joten käytä luovuuden puuskat hyväksi töissä tai koulussa.

Tänä vuonna: Pohdi, haluatko jäädä joukon jatkoksi ruikuttamaan, kuinka huonosti asiat ovat, vai olla mieluummin se, joka tekee niille jotain. Kun käännät uuden vaihteen silmään, eteesi tupsahtaa järisyttävän hienoja tilaisuuksia. Lähtekää elokuussa tyttöjen lomareissulle. Akkujen lataaminen tulee tarpeeseen, sillä talvesta tulee haastava mutta palkitseva.

Kuukauden vinkki: Usko itseesi.

Miehen horoskooppi:

Rakastaa: Naisia, joka elävät arvojensa mukaisesti.

Inhoaa: Turhaa draamailua.

Unelmatreffeillä: Hän vie sinut piknikille ihailemaan auringon-laskua.

Hurmaa hänet: Antamalla hänelle aikaa tutustua sinuun.

Härän sielunsukulaiset:

Skorpioni: Kun kemianne kohtaavat ja liekki välillänne roihuaa, se ei jää keneltäkään huomaamatta.

Leijona: Sinun määrätietoisuutesi ja hänen luovuutensa ovat yhdistelmänä täyttä dynamiittia.

Julkkishärkä: Gigi Hadid (23.4.1995)

Uusi sarja kertoo Nasty Gal -verkkokaupan perustajan Sophia Amoruson tarinan.

Sophia Amoruso, 32, tunnetaan Nasty Gal -nettikaupastaan sekä #Girlboss-kirjastaan. Räväkän naisen nuoruuteen mahtui masennusta ja perheongelmia. Nuorena aikuisena Sophialla ei ollut vakituista osoitetta – hän liftasi ympäri USA:n länsirannikkoa ja elätti itsensä lähinnä roskikisa dyykkaamalla, kunnes rahapulassa ollut Sophia keksi alkaa myydä vintagevaatteita ja -asusteita eBayssä. Hän luki Starting an eBay for Dummies -kirjan ja alkoi etsiä erikoisia asuja esimerkiksi kuolinpesistä myyden ne sitten netissä moninkertaisilla hinnoilla. Oman nettiputiikkinsa hän nimesi Nasty Gal Vintageksi, ja nykyään naisen omaisuus on huikeat 280 miljoonaa dollaria.

Tänään Netflixissä julkaistu Girlboss-sarja kertoo huikean menestystarinan. Sophiaa näyttelee Britt Robertson, sarjaa tuottaa näyttelijä Charlize Theron ja käsikirjoittaa Pitch Perfect -komedioistaan tunnettu Kay Cannon. Oletamme, että viikonlopun sarjamaratonin jälkeen olemme Sophian uran lisäksi inspiroituneita myös trailerin perusteella upeilta näyttävistä asuista.

Girlboss-sarja nyt Netflixissä.

Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Spice Girls vihjailee taas yhteenpaluusta – mukana Mel B, Geri ja Emma

Big Little Lies -sarjan Shailene Woodley : ”Kuuluisuuden ajatteleminen saa minut sekoamaan”

Cosmo tapasi popsensaation ja kysyi, millaista on olla Skam-tähtien bestis.

Norjalainen Astrid Smeplass eli Astrid S on yksi tämän hetken mielenkiintoisimpia artisteja. 20-vuotias kaunotar tunnetaan parhaiten hiteistään 2AM, Hurts So GoodBreathe ja Bloodstream. Yhteensä hänen kappaleitaan on kuunneltu Spotifyssa jo yli 400 miljoonaa kertaa.

Astrid S on nähty myös huippusuositussa Skam-sarjassa. Sarjan tuottajat kutsuivat hänet Skamin kuvauksiin alun perin yllätykseksi näyttelijöille.

- Skamin tuottajat olivat kuulleet ohimennen, että päänäyttelijät olivat puhuneet minusta. Kun sain kutsun tulla kuvauksiin, olin todella innoissani. Rakastan Skamia! Kuvauksissa oli rento meininki, mutta kaikki näyttelijät olivat silti erittäin ammattimaisia.

@astridsofficial

Skamin kuvauksissa Astrid tutuistui myös Williamia näyttelevään Thomas Hayesiin sekä Penetrator-Chrisiin eli Herman Tømmeraasiin. Kolmikko on nykyään hyviä ystäviä ja he hengailevat keskenään aina, kun vain työkiireiltään ehtivät.

- Kun tapasin Thomasin ja Hermanin ensimmäistä kertaa, he olivat valmistumassa juuri lukiosta ja toisen kauden viimeisen jakson kattobileiden jälkeen menimme heidän oikeisiin bussibileisiinsä. Sain tavata kaikki heidän ystävänsä. Meillä oli tosi hauskaa, Astrid kertoo.

Vaikka laulaja fanittaa sarjaa, on hänen mielestään hyvä, että Skam päättyy suosionsa huipulla.

Iman Meskinin näyttelemä Sana on täydellinen päähenkilö viimeiselle tuotantokaudelle. Olen varma, että tulemme oppimaan paljon hänen kulttuuristaan. Jo ensimmäisten jaksojen perusteella olen varma, että kaudesta tulee mieletön.

Kuka Skamin henkilöistä sitten muistuttaa eniten Astridia itseään?

- Samaistun kaikkiin sarjan tyttöihin eri tavalla, mutta ehkä eniten olen kuin Noora: hän on itsepäinen ja täynnä girl poweria. Se on mahtavaa!

Katso alta Astridin uusi musiikkivideo Bloodstream.

Kuva: Universal Music

Sinkkuelämän hautajaisia suunnitellessa tärkeintä on kuunnella morsiamen toiveita. Vähintäänkin yhtä tärkeää on huomioida oma ja vieraiden lompakko. 

1. Moderni morsiussauna

Yksi polttareiden suosituimmista ohjelmanumeroista on morsiussauna, jonka perinteisiin rituaaleihin kuuluu muun muassa nokkosien päällä istuminen. Kokeile modernimpaa (ja hellävaraisempaa) vaihtoehtoa ja järjestä morsiamelle hemmotteluhetki, jossa yksi polttarivieras valmistaa morsiamelle kasvokuorinnan hunajasta ja kahvinpuruista, toinen hieroo morsiamen hartiat, kolmas lakkaa kynnet ja neljäs syöttää polttarisankarille mansikoita.

2. Avioliittoneuvoja vanhainkodin asukkailta

Ottakaa vierailukohteeksenne läheinen vanhainkoti ja pyytäkää sen asukkaita antamaan tulevalle rouvalle avioliittovinkkejä. Polttariporukka saa unohtumattoman kokemuksen ja piristätte samalla vanhusten päivää.

3. Huippumalli haussa

Polttaripukeutumisesta voi tehdä oman ohjelmanumeron, sillä mikä voisi olla hauskempaa, kuin tyttöjen kesken iltaan valmistautuminen. Pukeutukaa teeman mukaisiin asuihin ja tehkää toisillenne meikit sekä kampaukset. Lopuksi voitte kuvata toisenne sopivan rekvisiitan kanssa ja teettää kuvat myöhemmin konkreettiseksi muistoksi ihanasta päivästä.

4. Yhteys estyneisiin vieraisiin

Polttarisankareille kaikista tärkeintä on se, että kaikki lähimmät ystävät ovat mukana päivässä. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista päällekkäisten menojen tai pitkän välimatkan takia. Järjestä morsiamelle ja estyneille vieraille videopuheluyhteys, jonka kautta he voivat vaihtaa polttaripäivän kuulumisia.

5. Polttarivlogi

Pyydä päivänsankaria vloggaamaan kännykällään polttaripäivän ajan. Klipeistä voi myöhemmin koostaa polttarivideon.

6. Maajussille morsian

Eläinhullulle morsiamelle ihana polttariohjelmanumero on maatilalla vierailu. Laita ystäväsi luomaan lantaa, ruokkimaan sikoja tai harjaamaan hevonen.

7. Festaripolttarit

Järjestä festaripolttarit kasaamalla juhlapaikan pihamaalle festarialue kolmesta teltasta. Yksi teltta on ravintolateltta, josta tarjoillaan polttarisankarille pientä purtavaa ja suunkostuketta, toisessa teltassa järjestetään erilaista oheisohjelmaa, kuten kasvomaalausta tai silent disco ja kolmannessa teltassa esiintyy polttarivieraista kasattu bändi.

8. Kokkisota

Jaa polttariporukka ryhmiin ja pyydä heitä valmistamaan ateria tietyssä ajassa, tiettyä budjettia noudattaen. Morsian voi olla tuomari tai osallistua itse sotaan.

9. Omatekoinen lahja

Pyydä polttarivieraita taiteilemaan itse pieni lahja tai kortti päivänsankarille. Morsiamen tehtävä on arvata keneltä mikäkin lahja on. Oikeasta vastauksesta on luvassa kulaus polttarisankarin herkkujuomaa, väärästä vastauksesta hömpsyt inhokkijuomaa.

10. Ennustajaeukko kylässä

Ennusta tulevan rouvan ruusuinen tulevaisuus tutkailemalla hänen käsiensä viivoja tai kirjoita hänelle avioliittohoroskooppi.

11. Nyyttäripiknik

Harva polttariemäntä unohtaa päivänsankarin riittävän nesteytyksen, mutta sitäkin useampi unohtaa suunnitella päivään myös riittävät ruokatauot. Kätevä tapa lounastaa on pyytää jokaista polttarivierasta tuomaan mukanaan jotain syötävää. Sitten et muuta tarvitsekaan kuin viltin ja palan kaunista Suomea.

12. Lähiseutumatkailua

Useat morsiamet haaveilevat polttareista ulkomailla. Jos rahat eivät riitä tähän, vie polttariseurue tutustumaan naapuripitäjän nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. Luontoa rakastavalle morsiamelle mieluista on telttailu saaressa tai patikointi luontopolulla.

13. Rastikierros

Rastikierroksen tehtävät on helppo toteuttaa morsiamen luonteen ja polttaripaikan mukaan. Mökkimiljöössä yksi tehtävistä voi olla vesiastian täyttäminen vuotavalla sangolla, kun taas kaupungissa vastaava tehtävä voi olla karaoke lähibaarissa.

Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Sinkuilla on naimisissa olevia rikkaampi elämä, väittää yhdysvaltalaistutkija – pitääkö tämä paikkansa?

"Etäisyys teki suhteestamme vahvan" – kaukosuhteessa eläneet kertovat, miten suhteen saa toimimaan