Osaatko esiintyä vakuuttavasti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa?

Suomalaisista nuorista aikuisista noin 70 % jännittää yleisölle puhumista. Jos epävarmuuden tunne kuitenkin häiritsee uskottavuuttasi, on hyvä kerrata muutama perusasia itseilmaisuun liittyen. Olipa kysymys sitten kouluesitelmästä, työpaikan suunnittelupalaverista tai vaikkapa ekoista deiteistä, nämä vinkit auttavat sinua vaikuttamaan uskottavalta ja itsevarmalta.

1. Puhetapa. "Öö, siis niinku, mä puhun sillee näin..." Yritä päästä eroon turhista täytesanoista.Niistä syntyy helposti mielikuva, että olet hermostunut ja yrität ostaa lisäaikaa sanojesi miettimiseen. Omien sanojen pohtimisessa kaikessa rauhassa ei ole mitään pahaa (päinvastoin!). Pidä puheessasi kuitenkin mielummin pieniä taukoja täytesanojen käyttämisen sijaan.

2. Intonaatio. Jos äänesi huomaamatta nousee jokaisen lauseen lopussa, kuulostat huomaamattasi kysyvältä tai epäröivältä. Tasainen (mutta kuitenkin luonnollinen) äänenpaino antaa kuuntelijalle kuvan siitä, että uskot itsekin omiin sanoihisi.

3. Pukeutuminen. Pukeudu tilanteeseen aina sopivalla tavalla. Kun esimerkiksi pidät esitelmää, halut yleisön huomion kiinnittyvän osaamiseesi ja puheesi sisältöön, et paitasi yksityiskohtiin. Joissain tilanteissa vähemmän on enemmän. Muista kuitenkin aina pukeutua niihin vaatteisiin, joissa tunnet olosi mukavaksi ja itsevarmaksi.

4. Pysy ryhdissä. Ryhti vaikuttaa todella paljon siihen, minkälaista sanomaa itsestäsi levität. Hyvä ryhti luo mielikuvaa siitä, että uskot itseesi. Kyyryssä piileskelevä henkilö antaa itsestään epävarman mielikuvan. Myös omaa fiilistä on helppo parantaa syvällä hengenvedolla, leuan nostamisella ja ryhdin suoristamisella.

5. Usko itseesi. Todellinen menestyjä tunnistaa myös omat heikkoutensa, ja pyrkii parhaansa mukaan kehitttämään niitä. Usko itseesi ja luota siihen, että pärjäät kyllä. Älä pelkää mokaamista liikaa. Kaikki tekevät virheitä - yritä nähdä ne mahdollisuutena kehittää itseäsi paremmaksi.

Kuva: MVPhotos

 

Valokuvaaja Peter Lindbergh muistuttaa, että kauneus ei vaadi täydellisyyttä.

Nakuilukalentereistaan tunnettu italialainen rengasvalmistaja Pirelli yllätti viime vuonna positiivisesti hylkäämällä öljytyt pakarat ja täydelliseksi muokatut naisvartalot: vuoden 2016 Pirelli-kalenteri esitteli 12 voimanaista, jotka ovat menestyneet miehekkäiksi mielletyillä aloilla. Annie Leibovitzin kuvasi kalenteriin ihailemiaan naisia, kuten punk-ikoni Patti Smithin, tennistäthi Serena Williamsin sekä elokuvatuottaja Kathleen Kennedyn

Pirelli jatkaa loistavaa linjaansa myös vuoden 2017 kalenterissaan. Tällä viikolla julkaistu, Emotional-niminen kalenteri juhlii luonnollista kauneutta valokuvaaja Peter Lindberghin linssin läpi. Kuvissa nähdään joukko maineikkaita Hollywood tähtiä, kuten Nicole Kidman, Kate Winslet, Julianne Moore, Jessica Chastain, Penélope Cruz, Helen MirrenUma Thurman ja Alicia Vikander. Sen lisäksi, että naiset esiintyvät kuvissa ilman meikkiä, ei niitä ole käsitelty ollenkaan. 

- Meille tarjotaan nykyää vain tietynlaista, nuoruutta ja täydellisyyttä ihannoivaa kauneutta, koska se myy. Sillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä oikean maailman tai aidon kauneuden kanssa. Pirelli-kalenterin katta haluan viestittää, että kauneus on niin paljon enemmän kuin se, mitä mainokset meille tarjoavat, Peter kertoo Pirellin nettivuilla. 

Uma Thurman
Julianne Moore
Nicole Kidman

 

 

Wyatt on nyt virallisesti isosisko!

Mila Kunis, 33, ja Ashton Kutcher, 38, ovat saaneet vauvan. Tieto Milan raskaudesta tuli uutisiin jo kesäkuussa, ja kaksikko olikin haaveillut toisesta lapsesta avoimesti jo pitkään. Parilla on entuudestaan kaksivuotias Wyatt-niminen tytär. Ashton lipsautti lokakuussa Today Show -ohjelmassa antamassaan haastattelussa, että uusi tulokas on poika. Jee!

Mila ja Ashton tapasivat ensimmäisen kerran jo vuonna 1998 The 70's Show -sarjan kuvauksissa. Sarjassa he esittivät teinirakastavaisia, mutta vakuuttivat pitkään olevansa tosielämässä vain hyviä ystäviä. Kun Ashton vuonna 2012 erosi silloisesta vaimostaan, näyttelijä Demi Mooresta, alkoivat huhut Milan ja Ashtonin suhteesta käydä kuumina. Pari meni naimisiin viime vuoden heinäkuussa.

Odotamme innolla, mikä vauvan nimeksi tulee. Arvauksia?

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuva: MVPhotos

 

 

 

 

Ex tempore -kannustuspuhe

"Löysin kerran pienen pojan itkemästä jalkakäytävältä. Hän näytti niin surulliselta, etten voinut jättää häntä oman onnensa nojaan. Koulussa pojat olivat kuulemma tönineet häntä, joten pidin kannustuspuheen ja saatoin hänet kotiovelle asti." Laura

Parasta matkaseuraa

"Matkustin kerran junassa ja bongasin yläasteikäisen tytön, joka itki yksin penkillään. Menin hänen viereensä istumaan ja kävi ilmi, että tyttö matkusti ensimmäistä kertaa yksin ja oli noussut väärään junaan. Pidin hänelle tunnin ajan seuraa ja jututin kivoista asioista. Tarjouduin jopa saattamaan hänet takaisin oikeaan kaupunkiin, mutta tytön vanhemmat tulivat noutamaan hänet autolla." Venla

Matkarahat yllätyksenä

"Olimme suunnitelleet viettävämme juhannusta kaveriporukalla, mutta parhaalla ystävälläni ei ollutkaan varaa suunnittelemaamme matkaan. Myin kaksi merkkilaukkuani ja yhdet kengät Facebook-kirpparilla, jotta sain ystävälleni matkarahat kasaan yllätyksenä." Emmi

Sukkasankari

"Kollegani oli kastellut kenkänsä työmatkalla, joten annoin hänelle sukat lainaan uudesta sukkapaketistani. Hän sai aloittaa työpäivänsä kuivin jaloin." Sonja

Pilleri puolestasi

"Kävin koulun terveydenhoitajalta hakemassa jälkiehkäisypillerin ja kerroin syyksi kondomin rikkoutumisen. Todellisuudessa käytävässä odotti pelokas kaverini, joka ei itse uskaltanut pyytää pilleriä." Hilla

Talvipäivän pelastus

"Naapurissani asuu sähköpyörätuolilla kulkeva mies, joka on halvaantunut niin, etteivät hänen toinen kätensä ja jalkansa toimi. Eräänä jäisenä talvipäivänä näin, miten hän yritti laittaa huivia kaulaansa ulkona. Pysähdyin ja autoin häntä, vaikka omatkin sormeni meinasivat jäätyä. Miehen suu levisi hymyyn ja myös omat suupieleni pysyivät ylhäällä koko päivän, vaikka teko oli äärimmäisen pieni." Roosa

Kuva: MVPhotos

Kendall Jennerin ilta kuulostaa hauskimmalta!

Victoria's Secret -veteraani Alessandra Ambrosio saapui jatkoille mustassa, syvään uurretussa mekossa.

GQ-lehti juoruili, etteivät mallit drinksutellet, herkutelleet tai edes tanssineet after partyissa, vaan seiskoskelivat keskenään ahtaassa VIP-tilassa. Boring! Onneksi Kendall Jenner sentään osoitti inhimillisyyden merkkejä Insta-kuvallaan, jonka alla luki "Burger please". Kendall katosi bileistä nopeasti ja esitteli Snäpissä myöhemmin herkkuja, joiden parissa vietti loppuillan. *kuulostaa tutulta*

Myös Bellan ja Gigin vanhemmat, ex-malli Yolanda Hadid ja kiinteistömoguli Mohamed Hadid osallistuivat juhliin. Tosin Bellakin karkasi somen perusteella nopeasti Kendallin hampparijatkoille.

Ovimiehet vaativat myös jokaista VS-enkeliä näyttämään after party -rannekkeensa ovella. Kuvassa Adriana Lima.

Malleja ei saanut kuvata jatkolla lainkaan. Jos joku yritti osoitella iPhonensa linssiä VIP-tilan suuntaan, osoittivat vartijat sitä niin kirkkaalla taskulampulla, että kuva pilaantui täydellisesti. Kuvassa Izabel Goulart. 

Kuvat: MVPhotos
Lähteet: GQ, E! Online