Osaatko esiintyä vakuuttavasti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa?

Suomalaisista nuorista aikuisista noin 70 % jännittää yleisölle puhumista. Jos epävarmuuden tunne kuitenkin häiritsee uskottavuuttasi, on hyvä kerrata muutama perusasia itseilmaisuun liittyen. Olipa kysymys sitten kouluesitelmästä, työpaikan suunnittelupalaverista tai vaikkapa ekoista deiteistä, nämä vinkit auttavat sinua vaikuttamaan uskottavalta ja itsevarmalta.

1. Puhetapa. "Öö, siis niinku, mä puhun sillee näin..." Yritä päästä eroon turhista täytesanoista.Niistä syntyy helposti mielikuva, että olet hermostunut ja yrität ostaa lisäaikaa sanojesi miettimiseen. Omien sanojen pohtimisessa kaikessa rauhassa ei ole mitään pahaa (päinvastoin!). Pidä puheessasi kuitenkin mielummin pieniä taukoja täytesanojen käyttämisen sijaan.

2. Intonaatio. Jos äänesi huomaamatta nousee jokaisen lauseen lopussa, kuulostat huomaamattasi kysyvältä tai epäröivältä. Tasainen (mutta kuitenkin luonnollinen) äänenpaino antaa kuuntelijalle kuvan siitä, että uskot itsekin omiin sanoihisi.

3. Pukeutuminen. Pukeudu tilanteeseen aina sopivalla tavalla. Kun esimerkiksi pidät esitelmää, halut yleisön huomion kiinnittyvän osaamiseesi ja puheesi sisältöön, et paitasi yksityiskohtiin. Joissain tilanteissa vähemmän on enemmän. Muista kuitenkin aina pukeutua niihin vaatteisiin, joissa tunnet olosi mukavaksi ja itsevarmaksi.

4. Pysy ryhdissä. Ryhti vaikuttaa todella paljon siihen, minkälaista sanomaa itsestäsi levität. Hyvä ryhti luo mielikuvaa siitä, että uskot itseesi. Kyyryssä piileskelevä henkilö antaa itsestään epävarman mielikuvan. Myös omaa fiilistä on helppo parantaa syvällä hengenvedolla, leuan nostamisella ja ryhdin suoristamisella.

5. Usko itseesi. Todellinen menestyjä tunnistaa myös omat heikkoutensa, ja pyrkii parhaansa mukaan kehitttämään niitä. Usko itseesi ja luota siihen, että pärjäät kyllä. Älä pelkää mokaamista liikaa. Kaikki tekevät virheitä - yritä nähdä ne mahdollisuutena kehittää itseäsi paremmaksi.

Kuva: MVPhotos

 

Tämä vastaa käsitystämme unelmatyöstä.

Oletko koskaan haaveillut lähtemisestä reissuun viideksi kuukaudeksi? Niin mekin. Koko ajan. 

Nyt unelma pitkästä matkasta on astetta realistisempi: matkatoimisto Busabout etsii kahta henkilöä – brändilähettilästä ja videotuottajaa – koko kesän kestävälle Euroopan-kiertueelle. Tehtäviin valitut henkilöt saavat viettää huhti- ja syyskuun välisen ajan työnantajansa piikkiin muun muassa Sveitsin Alpeilla, Pariisissa, Ibizalla ja Kreikassa dokumentoiden matkaansa sosiaaliseen mediaan. Lisäksi onnistuneesta sisällöntuotannosta maksetaan erillinen palkkio, jonka suuruutta ei tosin työpaikkailmoituksessa kerrota. 

Kuulostaako hyvältä? Jos matkustelu kiinnostaa, tee kolme minuuttia pitkä video, jossa esittelet itseäsi, omaa lempipaikkaasi ja mahtavia some-taitojasi (tai editointitaitojasi, mikäli havittelet videotuottajan pestiä).

Lisäohjeet löydät täältä!

Kuvat: Gettyimages

Maaliskuun lehti on nyt myynnissä! Sen lisäksi, että lehti on täynnä herkullista kevätmuotia ja -kauneutta, mukana on myös asiaa etäsuhteista ja siitä, miten intohimo muutetaan ammatiksi. Tässä suosikkisitaattimme!

"Tuntemusten käsittely on inhottavaa mutta palkitsevaa, sillä kun asiat kohtaa, niistä pääsee nopeammin yli." -Kilpauransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi

"Olen oppinut hyppäämään mukavuusalueeni ulkopuolelle. Vaikka aluksi pelottaa ja hirvittää, hetken kuluttua huomaakin, että hengissä ollaan ja kaikki on hyvin." -Hanna Riiheläinen, vaatesuunnittelija ja toinen R/H-merkin perustajista

"Ympäröin itseni asioilla ja ihmisillä, jotka tuovat esiin parhaat puoleni ja vältän asioita ja ihmisiä, jotka eivät tee niin." -Näyttelijä Ruby Rose

"Aivomme reagoivat yksinäisyyteen samalla tavalla kuin ne reagoivat fyysiseen kipuun. Yksinäisyys siis todella satuttaa." -Kasvatuspsykologian apulaisprofessori Niina Junttila

"Pitää oppia myös myöntämään, että jotkut jutut, jotka ovat aikaisemmin olleet kivoja, eivät anna enää mitään. Asioista pitää osata luopua." -Bloggaaja ja yrittäjä Hanne Valtari

"Parasta etäsuhteessa on se, että on aikaa reflektoida suhdetta ja sitä, mitä haluaa. Normaalissa arjessa ei ehkä tule niin paljon mietittyä, mihin suhde on menossa." -Etäsuhteessa elänyt Piritta Kaartio

"Ei palkka kerro sitä, oletko iloinen töissä vai et, mutta jollei rahaa tule yhtään, hienoinkin unelma kutistuu rusinaksi. Silloin on hirveät talousvaikeudet ja stressi siitä, saako laskut maksettua ja kaupasta ruokaa." -Bloggaaja ja yrittäjä Satu Rämö

 

 

Lentoliput Lontooseen, kiitos.

Kaunotar ja Hirviö -leffan ensi-ilta lähestyy kovaa vauhtia. Lontoossa Disney-tunnelmaan virittäytyminen on otettu tosissaan: The Kensington -hotelli on muuttanut Town House -ravintolansa muutaman kuukauden ajaksi Tale As Old As Time -nimiseksi teehuoneeksi.

Kupit ja astiat eivät valitettavasti tanssi, mutta sekä menu että kattaus (mukana muun muassa Kippo, Rouva Pannu ja Könni) on rakennettu taidokkaasti Kaunotar ja Hirviö -teeman ympärille.  

35 puntaa maksavat iltapäiväteehetket varattiin hotellin verkkosivuilla nopeasti loppuun, mutta peruutuksia saattaa vielä tulla. Mikäli olet siis matkustamassa Lontooseen, kannattaa tarkkailla varauskalenteria täältä.

"Gratiini, tää soufflé. piirakka on noin flambé..."

17. maaliskuuta ensi-iltansa saavan Kaunotar ja Hirviö -leffan pääosissa nähdään Emma WatsonLuke EvansEwan McGregor, Dan Stevens, Emma Thompson ja Ian McKellen. Elokuva pohjautuu vuoden 1991 Oscar-palkittuun Disney-klassikkoon. 

Kaunotar ja Hirviö -elokuvan on ohjannut Bill Condon (Twilight: Breaking Dawn) ja käsikirjoittanut Evan Spiliotopoulos (Leijonakuningas 2) sekä Stephen Chbobsky (The Perks of Being a Wallflower).

Kuvat: Instagram, The Kensington Hotel

Vihdoin alkaa tapahtua! Se fiilis laulaja Pete Parkkosella on nyt urastaan. Siihen pisteeseen pääsemiseen on vaadittu itsevarmuutta, sinnikkyyttä ja kohun verran seksikkyyttä.

Seksikkyys

”Jännitin Kohta sataa -videon kuvauksissa vain yhtä asiaa. Sitä, että kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti. Join puoli pulloa skumppaa, väänsin musat täysille, suljin silmäni ja menin sisälle tekstiin, ikään kuin humalaan biisistä. Se auttoi. En olisi uskonut vielä puoli vuotta sitten, että tekisin joskus sellaisen videon. Mutta kaikkeen tulee lähdettyä. Olen ylpeä siitä, ettei minulla ole videolla mitään roolia ja kaikki tanssiliikkeet ovat omiani.

Saan naisilta kehuja hiuksistani, silmistäni ja hyvästä ihostani. Olen sinut kroppani kanssa, olen aina ollut. Olemme pitäneet toisistamme hyvää huolta. Naiset kuitenkin uskaltavat lähestyä minua vain harvoin. Somessa saatetaan heittää, että ’minusta tuntuu, että meidän pitäisi käydä kahvilla yhdessä’, mutta siihen se jää.

En tunne ammatissani ulkonäköpaineita. Olen Keski-Suomen jätkä: vetelen kaupungilla pipossa, tuulihousuissa ja verkkatakissa. En edes osaa ottaa paineita siitä, miltä näytän. Totta kai kun lähden lähikauppaa pidemmälle, tykkään näyttää tyylikkäältä.

En pidä Pihtiputaan murretta kovinkaan seksikkäänä. Varsinkaan silloin kun alan vääntää sitä oikein kunnolla. Sekään ei taida olla kovin seksikästä, kun lontustan kumisaappaissa ja verkkareissa hakemaan postia ja huutelen samalla naapureille.

Kaikkein kuuminta on kun kaksi henkilöä ovat samassa tilassa eikä kumpikaan tiedä, mitä sanoa tai tehdä seuraavaksi. Jännittynyt ja latautunut tilanne aiheuttaa kylmänväreitä. Jos nainen vielä hymyilee minulle vienolla hymyllään ja ihanilla silmillään, sulan siihen paikkaan.”

Itsevarmuus

”Itsevarmuuteni on kasvanut käsi kädessä urani kanssa. Mitä itsevarmemmaksi olen tullut, sitä enemmän uskallan tehdä ja kokeilla erilaisia asioita. Luotan itseeni ja omaan tekemiseeni, mutta ennen kaikkea uskallan olla oma itseni. En mieti, mitä muut minusta ajattelevat. Minulla on omat mielipiteeni, miksi kieltäisin muilta heidän mielipiteensä. Siksi en välitä esimerkiksi keskustelupalstojen kommenteista.

Vanhempani opettivat olemaan pelkäämättä virheitä. Niitä pitää tehdä, sillä epäonnistumisista oppii. Lapsuudenkodissani on taulu, joka kiteyttää viisauden hyvin: ’Opi myös muiden virheistä, sillä et ehdi tehdä niitä kaikkia itse.’

Ystävät pitävät pääni kasassa. Teen kaiken heidän kanssaan. Matkoille lähden kuitenkin yksin. Yritän aina ensimmäiseksi löytää uudesta kohteesta irkkubaarin, sillä siellä on sopivan sosiaalinen ilmapiiri, naurua ja hyvää musiikkia. Kannan reissuillani mukana riippumattoa ja olen nukkunut paljon öitä ulkosalla, tähtien alla. Ripustan maton jonnekin palmujen väliin, luen kirjaa ja nukahdan. Se on parasta.”

Sinnikkyys

”Olen periksiantamaton ja kärsivällinen. Uskon siihen, että hiljaa hyvä tulee. Vaikka olisi kuinka kiire, asiat voi silti tehdä rauhassa. Mikään ei ole kiinni kahdesta minuutista.

Olen tehnyt tätä duunia vuodesta 2008, mutta vasta nyt on sellainen fiilis, että vihdoin alkaa tapahtua. Tuntuu, että ihmiset alkavat tajuta kuka olen. Ja mikä tärkeintä, alan itse tajuta kuka olen.

Olen tottunut tekemään töitä unelmieni eteen. Jos tulee takapakkia, menen itseeni ja mietin, teinkö juuri niin kuin halusin tai olisinko voinut tehdä jotain toisin. En lannistu koskaan. Vaikka lopettaisin joskus laulamisen, musiikkia en jätä. Teen töitä vaikka sitten keikkabussin kuljettajana.”

Kuvat: Nick Tulinen
Tyyli: Emma Vuorinen

Katso myös:

Ruisrock julkaisi lisää esiintyjiä – mukana Kygo, DJ Snake ja Zara Larsson

Tältä Victoria's Secret -mallit näyttävät ilman kuvankäsittelyä – katso luonnolliset kuvat

Onnellisen elämän salaisuus – seitsemän vinkkiä japanilaisilta