Parikymppisenä on sinun aikasi kokeilla, tehdä jotain hölmöä ja ennen kaikkea oppia virheistäsi. You only live once!

1. Kouluttaudu.

Yliopisto, työkokemus, matkustelu, lukeminen, haastavat tehtävät. Tee asioita, joista opit uutta.

2. Äänestä.

On tärkeää olla perillä siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu. Jos et tiedä, ota selvää. Vaikuta tulevaisuuteesi.

3. Deittaile!

Ketä kiinnostaa, onko hän Se Oikea, aviomies-materiaalia tai edes poikaystäväehdokas? Hän on cool, mielenkiintoinen ja hauska. Se riittää! Deittailemalla paljon erilaisia ihmisiä opit nopeasti, mitä haluat ja et halua partneriltasi.

4. Älä tuhlaa aikaasi idiootteihin.

Älä tuhlaa aikaasi ihmisiin, joiden seurasta et nauti.

5. Maista uusia ruokia.

Se on jännittävää ja hyväksi sinulle!

6. Käytä rahaa kokemuksiin tavaroiden sijaan.

Voit ostaa kipurajan ylittävät saappaat myöhemminkin, mutta ystäviesi kanssa reissaaminen Euroopan halki tai lempparibändinne fiilistelyt festareilla eivät odota.

7. Vietä aikaa ystäviesi kanssa.

Vuokratkaa mökki viikonlopuksi, pitäkää pyjamabileet tai ottakaa äkkilähtö lämpimään, vaikka teillä ei oikeasti olisikaan varaa siihen. Pian teillä ei ole siihen aikaa vaikka rahaa olisikin enemmän.

8. Pyydä isovanhempiasi kertomaan tarinoita nuoruudestaan.

Usko pois, ne pienet yksityiskohdat, joita mummosi rakastaa muistella, tulevat olemaan myöhemmin kultaakin kalliimpaa.

9. Tee kovasti töitä sen eteen, mistä välität.

Treenaa maratonia varten, osallistu suureen hyväntekeväisyysprojektiin tai suunnittele vuosisadan parhaat naamiaisbileet.

10. Biletä keskellä viikkoa.

Ennen kuin huomaatkaan, et enää HALUA juhlia pikkulauantaina. Tee se nyt! Ehdit nukkua myöhemminkin.

11. Lopeta työ, jota vihaat.

Etsi jotain, mistä nautit.

12. Pue päällesi mitä ikinä haluatkaan.

Jos rakastat peplum-toppeja, pue päällesi sellainen vaikka jokapäivä. Jos vihaat pepulum-toppeja, heitä ne roskikseen. Olet itsenäinen nainen - voit pistää päällesi mitä ikinä haluat ja mikä saa sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi!

13. Tuhlaa konserttilippuihin.

Et tule koskaan unohtamaan lemppariartistisi (ylihinnoiteltua) konserttia.

14. Älä feikkaa orgasmia.

Opeta partnerillesi heti, mistä oikeasti pidät.

15. Älä osta ”aikuisten” huonekaluja.

Et todennäköisesti ole vielä vakiintumassa nykyiseen osoitteeseesi muutamaa vuotta pidemmäksi aikaa. Ikea on ihan ok! 

16. Etsi urheilulaji, jonka treenaamista et vihaa. Treenaaminen voi helposti tuntua kidutukselta kunnes löydät lajin, josta todella nautit.

17. Tee asioita yksin. Olet todennäköisesti koko aikuisikäsi muiden ihmisten ympäröimänä joten nauti hetkistä, kun saat olla yksin ja omassa rauhassasi.

18. Ole mahtava ystävä vain tärkeimmille ystävillesi.

Et voi olla kaikkien paras ystävä – opit sen viimeistään parikymppisenä. Keskity muutamaan tärkeimpään ystävyyssuhteeseesi ja ole heidän saatavillaan aina. Hyvinä ja huonoina päivinä.

19. Tee jotain järjetöntä ja hullua.

Lähde yksin Siperiaan tai käy aamuöisellä naku-uinnilla. Nyt jos koskaan on aika tehdä jotain repäisevää.

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Lue myös nämä:

Näin lopetat ajan tuhlaamisen netissä

8 virhettä, joita parikymppiset usein tekevät

7 vinkkiä naisilta uransa huipulla

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney