Sosiaalinen media tulvii hauskoja meemitilejä, joilla on valtavasti seuraajia. Suomen suosituimman Vainmuijajutut-meemitilin takaa löytyy kaksi opiskelijanaista, jotka haluavat pysyä nimettöminä.

Vainmuijajutut on meemitili, jolla on Instagramissa yli 220 000 seuraajaa. Sitä pyörittää kaksi nuorta opiskelijanaista, jotka perustivat tilin vuosi sitten seurattuaan somessa aktiivisesti muiden meemejä ja mietittyään, että he pystyisivät itse parempaan.

Koska naiset haluavat pitää henkilöllisyytensä salassa, he ovat kuulleet usein epäilyjä siitä, että tiliä pyörittää todellisuudessa monta ihmistä tai sittenkin joku miespuolinen henkilö. Välillä epäilykset ovat tuntuneet jopa loukkaavilta.

– Juttumme menevät niin syvälle tyttöjen juttuihin, etteivät jäbät edes tiedä niistä asioista. Jäbät eivät vain halua myöntää, että tytötkin osaavat olla hauskoja, kaksikko pohtii.

Kun naiset aloittivat tilin pyörittämisen, heillä oli valmiina vain muutama idea. Varsinaista kohdeyleisöä he eivät olleet miettineet. Alussa kuvista puuttui myös vesileima. Kun meemit levisivät netissä, kukaan ei enää tiennyt, että ne olivat peräisin Vainmuijajutut-tililtä. Pikkuhiljaa kohdeyleisöksi muodostuivat yli 16-vuotiaat naiset. Myös tekstien suunnittelu ja ulkoasu muuttuivat selkeämmiksi.

Vainmuijajutut pyörii Instagramin lisäksi Facebookista ja Twitteristä. Naiset päivittävät tilejään vähintään kerran päivässä. Välillä ideoita riittää, välillä mielessä ei ole yhtään mitään. Meemien tekeminen vaatii kuitenkin yllättävän paljon työtä.

– Olemme tarkkoja kieliasusta. Kerran saimme yhdeltä lukion äidinkielenopettajalta kiitosviestin sähköpostiimme. Hän aikoi käyttää juttujamme opetusmateriaalina. Se oli hieno kuulla.

Tuhat uutta seuraajaa päivässä

Molemmat naiset ovat siviilissä kiireisiä opiskelijoita, mutta tilin ylläpitäminen on tuonut positiivista potkua yliopistoelämään.

– Luovuuteni on lähtenyt aivan uusiin ulottuvuuksiin. Keksin koulutöissäkin uusia ideoita paljon helpommin. Ennen ajattelin, etten ole yhtään luova, toinen naisista iloitsee.

Kaksikko on kertonut tilistään vain harvalle: perheenjäsenilleen ja muutamalle ystävälleen. Salaisuuden pitäminen on ollut välillä hankalaa, ja naiset ovat joutuneet monesti tilanteisiin, jolloin olisi tehnyt mieli kertoa totuus.

– Kaverini hehkuttavat usein tiliämme. Joskus joku laittaa ryhmächattiin screenshotin kuvastamme ja mietin itsekseni, että joo, aika hyvä.

Naiset haluavat pysytellä anonyymeina, sillä silloin tilille voi avautua paljon vapaammin. He pelkäävät, että jos he tekisivät meemejä omilla nimillään ja naamoillaan, he saisivat kuraa niskaansa ja ihmiset ajattelisivat, että he hakisivat itselleen vain julkisuutta. Todellisuudessa naiset eivät ole hyötyneet tilistään rahallisesti juuri lainkaan. He ovat saaneet lahjakortteja ja vip-lippuja festareille, mutta varsinaista palkkaa he eivät ole saaneet koskaan. Kaksikko kertookin ylläpitävänsä tiliä lähinnä vain omaksi ilokseen, mutta jonkinlainen palkkio olisi toki tervetullut.

– Välillä olemme molemmat niin kuitti, että mietimme, miksi edes teemme tätä.

Seuraajamääriään pohtiessa naiset toteavat, ettei luvuilla ole enää väliä. Seuraajia saattaa tulla parhaimmillaan tuhat päivässä. Alkuaikoina 50 ensimmäistä seuraajaa herättivät suurta riemua, ja kun 7 000 seuraajan raja meni rikki, naiset miettivät, ettei määrä voi siitä enää kasvaa. Toisin kävi.

Entä sekoittavatko naiset koskaan vahingossa omaa, henkilökohtaista tiliään yhteiseen Instagram-tiliinsä?

– Otin kerran selfieitä ja latasin sen vahingossa Vainmuijajutut-tilille. Se ehti onneksi olla siellä vain viisi sekuntia, ennen kun tajusin poistaa sen. Se oli maailman hirvein juttu!

Lue myös:

Uusi Insta-päivitys tekee stalkkaamisen helpommaksi

Tämä on maailman käytetyin emoji

9 tilannetta, jotka jokainen Tinder-käyttäjä käy säännöllisesti läpi

Journal of Food Science -julkaisussa äskettäin esitelty tutkimus vahvistaa sen, minkä me olemme oppineet vuosien kokemuksen myötä: lähes mikä tahansa juusto saa viinin maistumaan paremmalta.

Tutkijat pyysivät 31 ranskalaista viiniasiantuntijaa maistamaan neljää eri juustoa erilaisten viinien kanssa ja kuvailemaan sitten kokemaansa nautintoa. Tutkimus toteutettiin kahdessa osassa: ensin osallistujat maistoivat kolme siemausta neljää erilaista viiniä. Sitten osallistujat joivat saman määrän samoja viinejä, mutta söivät jokaisen siemauksen välissä palan juustoa.

Telegraph uutisoi, että asiantuntijoiden mukaan jokainen viini maistui paremmalta juuston jälkeen. Osa juustoista myös vähensi tanniinien suuta kuivaavaa vaikutusta.

 - Tutkimus osoittaa, että juuston avulla voi vähentää viinin suussa aiheuttaman kuivan tunteen kestoa. Kaikki neljä arvioitua juustoa vaikuttivat samalaa tavalla, kertoo tutkimusta vetänyt Mara Galmarini

- Toisin sanoen, kun tarjolla on juustolajitelma, viini maistuu todennäköisesesti paremmalta huolimatta siitä, mikä juusto valitaan.

Lähde: Telegraph
Kuvat: Instagram, Giphy

 

Lady Gagan, 30, vierailu James Cordenin uusimmassa Carpool Karaoke -jaksossa todisti taas, kuinka uskomattoman lahjakas laulaja hän todella on.

Kaksikko duetoi automatkalla muun muassa Gagan hittibiisit Bad Romancen, Pokerfacen ja Edge of Gloryn. Lisäksi Gaga esitti kaksi uutta kappaletta, Perfect Illusionin ja Million Reasonsin, viime perjantaina julkaistultaan Joanne-albumiltaan. Varsinkin Million Reasonsia olemme kuunnelleet repeatilla levyn ilmestymisestä lähtien.

Jakson aikana Gaga kertoo myös muun muassa kirjoittaneensa useimmat biisinsä alle kymmenessä minuutissa, omistavansa yli 400 kappaletta Michael Jacksonille kuuluneita vaatteita ja saaneensa ajokortin vasta muutama kuukausi sitten. James haastaakin Gagan ajamaan autoaan, mikä osoittautuu yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Lisäksi saimme selvyyden siihen, mitä ihmettä Bad Romance -biisin lyriikoissa oikein yritetään sanoa. Katso video alta!

 

 

 

 

 

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos