Kuka keksi, ettei kesäkollia saisi hylätä? Pieni epätäydellisyys ja parasta ennen -päivä kuuluvat lomaromanssin luonteeseen. Juuri ne tekevät siitä kokemisen arvoisen. 

Joka vuosi ilmojen lämmetessä eläinsuojelujärjestöt muistuttavat, ettei kesäkissaa saa ottaa, jollei sitä aio rakastaa syksyllä iltojen pimetessäkin. Sääntöä sovelletaan usein myös kesäheiloihin ja lomaromansseihin. Jos antaa kuumien kesäöiden viedä mukanaan, heilastelusta kärsii joko kolli tai sitten tulee itse satutetuksi. Tai niin meitä ainakin varoitellaan. 

Vaarallisin kesäheilaskenaario tuntuu olevan, että ensin tapaillaan ja sitten suhde loppuu. Ikään kuin tämän päivän deittimaailmassa ei tapahtuisi päivittäin juuri tuota ja paljon ällöttävämpiäkin asioita. Silti meitä kehotetaan joka suvi olemaan hylkäämättä loppuun poltettuja kesäromansseja. Ihan kuin dumpatut kesäheilat muodostuisivat syksyisin ongelmaksi yhteiskunnalle vaeltelemalla päämäärättömästi heilattomina syyssateen piiskaamilla kaduilla, odottaen pelastavaa ihmissuhdetta.

Todellisuudessa kesäheilastelun kuuluu kesää vain kesän. Siihen kuuluvat makeat suudelmat, hiekkainen iho, auringonnousuun venyvät illat ja takkuinen tukka aamubussissa. Olisi suorastaan hullua luopua kaikesta vain siksi, ettei se kestä kuin hetken. Tällä periaatteella voisi saman tien jättää koko kesän väliin, eihän iloa kestä kuin pari kuukautta. Siksi julkistamme: pois huono omatunto ja kevytkenkäisyysleimat. Elämme vihdoin sellaisessa Suomessa, jossa on mahdollista käyttäytyä kuten Carrie ja toverit ovat televisiossa jo vuosia opettaneet. Treffit siellä, toiset täällä, kuuma heila kesällä ja syksyllä pikaruokaa kotiinkuljetuksella. Miksemme leikkisi Sinkkuelämää niin paljon kuin suinkin pystymme?

Heilastelu tekee yksinkertaisesti hyvää. Kesällä opitaan antamaan pikkuasioiden olla ja keskitytään tunteisiin. Terassidrinkki saa maksaa vähän enemmän, jos se maistuu hyvältä, eikä deitin tarvitse olla täydellinen, jos hänen kanssaan on hauskaa. Siihen kesäkollikin kiteytyy: epätäydellisyyteen. Tyyppi, joka saa marraskuussa pakit junttimaisten kenkien tai luokattoman musiikkimaun vuoksi, on täydellinen kesäheila. Kuplivien kesäjuomien ja luvattomien naku-uintien lomassa hänen Crocsejaan ei edes hiomaa. Itse asiassa koko kesän aikana ei tarvitse edes tietää, mitä hän tekee työkseen, tavata hänen kavereitaan tai esitellä häntä vanhemmille.

Lomaromanssin hienous piillee siinä, että tyyppi voi olla millainen tahansa, koska hänelle tai koko suhteelle ei ole minkäänlaisia odotuksia. Jos jokaisen lupaavan kesäkollin kohdalla täytyy miettiä, voisiko hän olla se oikea, heilastelusta katoaa koko sen ydin. Paineiden ja sääntöjen puute tekee kaikesta kevyempää, mutta se myös sinetöi suhteelle parasta ennen -leiman.

Mutta koska sääntöjä ei ole, voi hyvän lomaromanssin kanssa kävellä aivan hyvin paljain varpain hiekkarantaa pitkin vaikka alttarille asti, jos niin haluaa. Heilasta ei kuitenkaan kannata pitää väkisin kiinni vain siksi, ettei sellaista saisi hylätä. Hän osaa kyllä pitää itsestään huolta. Ainakin paremmin kuin se mökille otettu kissanpentu.

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram