The Naugthy Fork kuuluu ylivoimaisesti Instagramin parhaimpiin ruokatileihin. Mutta kuka löytyy mielettömien kuvien takaa? 

Miamilaisten ravintoloiden uskomattomimpia ruoka-annoksia esittelevällä The Naughty Forkilla on Instassa jo lähes 230 000 seuraajaa. Luku kasvaa nopeasti, eikä ihme. Kuka muka ei haluaisi nähdä feedissään kuvia monikerroksisista keksitaikinaviritelmistä, valtavista suklaakakuista ja jättimäisistä jäätelöannoksista?

Kaikki sai alkunsa vuonna 2014, kun 21-vuotias, biologiaa Miamin yliopistossa opiskeleva  Samantha Schnur alkoi kuvata ruoka-annoksiaan iPhonellaan ja jakaa kuvia Instassa piristääkseen pitkiä koulupäiviään.

 -The Naughty Fork syntyi, koska rakastan ruokaa. Alussa julkaisin tillläni myös muiden ottamia ruokakuvia, mutta tajusin, että ihmiset haluavat nähdä mieluiten jotain uutta. Samoihin aikoihin aloin kiinnostua myös valokuvaamisesta.  Ensimmäiset julkaisemani kuvat näyttivät kamalilta, sillä minulla ei ollut kunnollista kameraa. En enää pysty edes katsomaan niitä kuvia, Samantha nauraa.

Koulua, töitä ja suuria unelmia

Seuraajamäärien kasvaessa Samantha alkoi käyttää enemmän aikaa täydellisten annosten metsästämiseen Miamin ravintoloista. Viime vuonna hän laajensi The Naughty Fork -brändiään myös ruokablogiksi, jossa julkaistaan kuvien lisäksi myös hotelli- ja ravintola-arvosteluja. The Naughty Fork muuttunut Instagram-harrastuksesta työksi ja Samanthasta on tullut lyhyessä ajassa uskottava ruokabloggaaja. 

- Viime kesänä tajusin, kuinka tärkeä juttu The Naughty Fork minulle todella on ja kuinka paljon potentiaalia siihen liittyy.  Olen valmis tekemään sen eteen paljonkin uhrauksia. Olen kuitenkin edelleen myös opiskelija, ja koulun ja työn yhdistäminen on ollut haastavaa. Kun ravintolat pyytävät minua kokeilemaan annoksiaan, joudun usein kieltäytymään tärkeän luennon takia, Samantha sanoo.  

Siksi hän onkin alkanut kerätä ympärilleen apuvoimia. Tällä hetkellä blogiin kirjoittaa hänen lisäkseen seitsemän työharjoittelijaa. Samantha on palkannut itselleen myös agentin ja projektipäällikön. He auttavat käytännön asioissa, kuten yhteistyökumppanien löytämisessä ja kesällä lanseerattavan The Naughty Fork -sovelluksen suunnittelemisessa. 

Ei turhaa stressiä ulkonäöstä

Se, että epäterveellisellä ruualla mässäilevän The Naugthy Forkin takaa löytyy hyvinvoinnista ja ravinnosta kiinnostunut nuori nainen, tulee varmasti yllätyksenä monelle seuraajalle. Siksi emme voineet olla kysymättä Samanthalta, miten hän onnistuu pysymään täydellisesä kunnossa, vaikka syö työkseen juustohamppareita ja keksitaikinaa? 

-Kaikki rakastavat herkuttelua ja haluavat tehdä sitä. En ymmärrä, miksi niin monet naiset yrittävät luopua kokonaan esimerkiksi sokerista. Sehän vain lisää repsahtamisen ja ylilyöntien riskejä. Herkkupäivät ovat ihan okei, kunhan seuraavana päivänä palaa taas syömään normaalisti. En tietenkään syö kaikkia kuvaamiani annoksia itse, mutta maistan jokaista. Jos ravintolan kokki tuo eteeni 13 eri ruokaa, kokeilen kaikkia. Kukaan ei pakota minua kuitenkaan syömään niitä loppuun, Samantha muistuttaa. 

Miten Samantha sitten suhtautuu ulkonäköpaineisiin?

- Kotikaupunkini Miami on pinnallinen ja ulkonäkökeskeinen. Se on täynnä rikkaita, vanhoja äijiä parikymppiset naiset kainaloissaan. Kaikkialla on urheiluautoja ja täydellisiä vartaloita. Toki paineet ovat valtavat. Onneksi rakastan pizzan ja suklaan lisäksi myös smootheita ja salaatteja, joita saa Miamissa joka kulmasta. Tosin seuraajani eivät todellakaan halua nähdä kuvia acai-kulhoista, Samantha nauraa. 

Hän myöntää, että välillä The Naughty Forkiin sopivien annosten löytäminen on vaikeaa ja erittäin aikaavievää. Miamin ruokakulttuuri ei pysty kilpailemaan New Yorkin tai Los Angelesin tarjonnan kanssa, vaikka paraneekin jatkuvasti. Toisaalta Samantha on innoissaan siitä, että kuuluu Miamin harvoihin menestyviin ruokabloggaajiin. 

- New Yorkissa ja Losissa kilpailu on kauheaa, bloggaajia on niin valtava määrä. Miamissa minulla on kuitenkin etulyöntiasema. Olen nuori, ja minulla on ruokaskenessä paljon vaikutusvaltaa. Esimerkiksi NYC:iin reissatessani tunnen aina joutuvani sotatantereelle ja kilpailevani maailman parhaiden ruokabloggaajien kanssa, Samantha kertoo.

The Naughty Forkista on tullut suositumpi, kuin mitä Samantha olisi koskaan uskaltanut edes unelmoida. Mistä hän uskoo suosionsa johtuvan ja mitä me muut voimme häneltä oppia?

- Tärkeintä on olla omaperäinen ja toteuttaa rohkeasti itseään. Ideani ruokakuvien postaamisesta ei ollut millään tavalla ainutlaatuinen, mutta olen alusta asti tehnyt The Naughty Forkista juuri sellaisen, kuin haluan. Muiden kopioiminen ei kanna koskaan pitkälle. Kannattaa myös rohkeasti kehittää itseään niissä asioissa, joista on kiinnostunut. Pari vuotta sitten en tiennyt valokuvaamisesta mitään, ja nyt teen sitä käytännössä työkseni, Samantha sanoo. 

Seuraa The Naughty Forkia täällä.

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney