Selvitimme urasi käännekohdat, romanttisimmat hetkesi ja parhaat ajankohdat irtiotoille. 

JOUSIMIES (22.11.-21.12): Antelias, idealistinen, boheemi

Työ: Onnistut vuonna 2016 kaikessa, mihin ryhdyt. Pomosi alkavat pikkuhiljaa huomata lahjakkuutesi, joten ota vastaan vastuullisia työtehtäviä huhtikuussa ja syyskuussa. Käyttäydy töissä kuten girlboss, mutta ota myös aikaa itsellesi. Uusi treenirutiini auttaa pitämään moottorisi käynnissä. Saatat tutustua hikoilemisen lomassa myös uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin.

Rakkaus: Olet rehellinen ja suora sanoissasi, mutta pieni salaperäisyys toimii deittaillessa ja koukuttaa kiinnostuksenkohteesi. Lähde pakoon talven viimaa maaliskuussa. Rantalomasi saa yllättävän, romanttisen käänteen. Sähköä on ilmassa myös vappuna: ihastuksesi saattaa päätyä olemaan avecisi koko loppuvuoden. Kirjoita kesäkuussa vanha kunnon rakkauskirje kullallesi, jossa kerrot avoimesti tunteistasi. Ole kärsivällinen, sillä hiljaa hyvä tulee -taktiikka muokkaa suhteestanne kestävän.

KAURIS (22.12-19.1): Itsevarma, pirteä, aito

Työ: Kukoistat työssäsi, kunhan vain muistat luottaa vaistoosi ja hioa kaiken täydelliseksi. Pieni loma piristää etenkin huhtikuussa ja marraskuussa ja karkottaa kaikki negatiiviset ajatuksesi. Panosta sinulle tärkeään projektiin helmikuussa, niin se puhkeaa kukkaan viimeistään toukokuussa. Palkitse itsesi hidastamalla tahtiasi ja lomailemalla kesällä kunnolla. Tiesi huipulle kiihtyy syksyllä.

Rakkaus: Olet panostanut pitkään vain uraasi, joten nyt on aika keskittyä rakkauselämääsi. Treffiehdotuksia satelee sinulle Tinderissä, ja etenkin tammikuu ja maaliskuu ovat täynnä säpinää. Kun joku herättää kiinnostuksesi, älä arastele vaan hyppää rohkeasti uuteen suhteeseen. Se oikea astuu elämääsi syksyllä ja saa sinut tuntemaan itsesi kuningattareksi.

VESIMIES (20.1.-18.2.)  Rohkea, edistyksellinen, omalaatuinen

Työ: Ruoki luovuuttasi ja ota kaikki irti sosiaalisista taidoistasi vuoden alussa. Olet täynnä energiaa, joten lähde mukaan vapaaehtoistoimintaan tai muuhun järjestötyöhön. Positiivisuutesi ja innokkuuttesi tarttuvat muihinkin. Elämässäsi tapahtuu suuria muutoksia huhtikuussa. Se on paras ajankohta tehdä asioita, jotka ovat mukavuusalueesi ulkopuolella, tai joita olet tavoitellut jo pitkään. Omista heinäkuu perheellesi ja syyskuu omalle hyvinvoinnillesi ja treenaamiselle. Syksyllä sinulla on taas tarpeeksi energiaa tarttua kaikkiin sinulle tarjottuihin mahdollisuuksiin.

Rakkaus: Älä aliarvioi huumorintajuasi ja älykkyyttäsi, vaan näytä muille todellinen minäsi. Vietä tammikuussa aikaa ihmisten kanssa, joilla on samat kiinnostuksenkohteet kuin sinulla. Elokuuhun mennessä suhde, joka oli aluksi vain harmitonta treffailua, muuttuu vakavammaksi. Lokakuussa tutustut hurmaavaan ja sosiaaliseen ihmiseen. Usko pois, flirttailun takana on aitoa kiinnostusta.

KALAT (19.2.-20.3): Iloinen, haaveilija, älykäs

Työ: Keskity nyt toteuttamaan kaikkein suurin unelmasi. Luo itsellesi rutiineja, jotka ruokkivat luovuuttasi ja helpottavat elämääsi silloin, kun harteillasi on aivan liikaa kannettavaa. Testaa uusia harrastuksia, kuten maalauskurssia, tanssituntia tai koodaamista. Motivaatiosi on huipussaan maaliskuussa. Heinäkuuhun mennessä pomosi ovat vaikuttuneita kyvyistäsi ja saat ansaitsemaasi arvostusta. Sinulle aukeaa uusia mielenkiintoisia työmahdollisuuksia lokakuussa.

Rakkaus: Opit tänä vuonna, mitä rakkaus todella tarkoittaa. Vuotesi alkaa harmittomalla mutta kuumalla flirttailulla, ja helmikuussa toivoton romantikko vie jalat altasi. Älä jarruttele, vaan luota intuitioosi. Tiedät, mitä haluat. Jos olet valmis sitoutumaan, olet suuren päätöksen edessä huhtikuussa. Älä katso ihastustasi ruusunpunaisten lasien läpi, vaan pidä huolta siitä, että tunnet hänet läpikotaisin.

OINAS: (21.3.-20.4.): Energinen, upea, päättäväinen

Työ: Keskittyminen on tämän talven tärkein juttu. Pelkäät ihan liikaa sitä, että missaat jotain tärkeää. Älä anna muiden ihmisten hämärtää ajatteluasi tai ohjata keskittymistäsi vääriin asioihin. Paahda määrätietoisesti eteenpäin, niin yllätyt siitä, mitä kaikkea olet saavuttanut toukokuuhun mennessä. Ota kesällä aikaa itsellesi, olet ansainnut sen. Syyskuu on työrintamalla vuoden paras kuukautesi.

Rakkaus: Olet kohdannut paljon epäonnea rakkaudessa, mutta alkuvuodesta syöksyt ohjuksen lailla kohti uutta romanssia. Tapaat mielenkiintoisen ihmisen maaliskuussa, ja elokuussa ihailijoita on jonoksi asti. Jos et ole sitoutunut kehenkään lokakuuhun mennessä, päädyt pitämään hauskaa komean hurmurin kanssa. Suhteesta ei tule mitään vakavampaa, mutta se kasvattaa itsetuntoasi roimasti.

HÄRKÄ (21.4.-21.5.): Intuitiivinen, luotettava, romantikko

Työ: Sinulle tarjotaan työtä, jota et koskaan uskonut saavasi. Jos jokin projekti ei ota tulta alleen heti tammikuussa, siirry seuraavaan. Löydät täydellisen työskentelyrytmin kesään mennessä ja tapaat ihmisiä, joilla on samat näkemykset ja mielipiteet kuin sinulla. Syyskuussa on sinun hetkesi loistaa. Muista myös panostaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi. Pikalomat maaliskuussa ja marraskuussa vievät ajatuksesi pois työnteosta.

Rakkaus: Rakkauselämäsi on ollut jo pitkään kuin vuoristorataa, mutta vuonna 2016 luvassa on vihdoin tasaisempaa kyytiä. Toukokuussa saatat kokea virkistävän lomarakkuden. Jos olet sinkku vielä syyskuussa, se johtuu vain siitä, ettet kelpuuta vierellesi ihan ketä tahansa.

KAKSOSET (22.5.-20.6.): Reipas, hellä, sopeutuvainen

Työ: Vuosi 2016 on sinulle mainio uravuosi. Toteuta kaikki projektit, jotka osuvat tiellesi, äläkä sano ei järjettömillekään ideoille. Saat kesäkuuhun mennessä puoleensavetävän työtarjouksen mielenkiintoiselta taholta. Hurmaat muut uniikeilla ideoillasi ja vahvoilla mielipiteilläsi. Sovi syyskuussa tapaaminen kollegan kanssa, joka voi opettaa sinulle jotain uutta. Marraskuussa sinua ei pidättele enää mikään tai kukaan.

Rakkaus: Ihailijasi eivät saa sinusta tarpeekseen. Karismasi kiskoo ihmisiä puoleensa, joskus jopa sänkyyn asti. Helmikuussa tapaat ihmisen, joka inspiroi sinua elämään täysillä. Heinäkuu on superromanttinen kuukausi, ja miniloma lähimpien ystäviesi kanssa saa sinut tuntemaan itsesi rakastetuksi. Muista viettää jatkossakin enemmän aikaa ihmisten kanssa, jotka tukevat ja kannustavat sinua unelmissasi ja joiden seurassa voit olla oma itsesi.

RAPU (21.6.-22.7.): Myötätuntoinen, tyylikäs, viehkeä

Työ: Kiinnitä huomiota henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiisi. Jättimäinen to do -listasi ei lyhene, jos et ole fyysisesti hyvässä kunnossa. Treenaa täysillä etenkin tammikuussa ja kesäkuussa ja testaa joogaa tai tanssilajeja. Huhtikuussa saat odottamattoman työtarjouksen. Jos se herättää mielenkiintosi ja vaikuttaa jännittävältä, tartu siihen.

Rakkaus: Ole valppaana, sillä huoleton ja leikkisä persoonasi vetää ihmisiä puoleensa kuin kärpäsiä. Joku yrittää vietellä sinut vuoden alussa ja tarjoaa sinulle romanttista matkaa maaliskuussa. Suostu hänen ehdotukseensa ja vaali jokaista hetkeä. Täydellinen matchisi houkuttelee sinut mukavuusalueesi ulkopuolelle ja arvostaa kiltteyttäsi. Saat häneltä niin paljon huomiota, että elokuussa itsetuntosi on huipussaan. Joulukuussa uskallat tehdä vihdoin sen oikean siirron.

LEIJONA (23.7.-22.8.): Ulospäinsuuntautunut, sydämellinen, eloisa

Työ: Pidä puhelin lähelläsi: Et halua missata viestejä kaikilta niiltä kullanarvoisilta kontakteilta, joita solmit tänä vuonna. Nyt on aika pitää melua itsestäsi. Tarjoudu vetämään tärkeää projektia ja kerää uusia kokemuksia matkustelemalla. Maaliskuussa ja heinäkuussa saat tilaisuuden näyttää kaikille, kuinka loistava tekijä olet. Lokakuussa palapelin palaset alkavat vihdoin loksahdella kohdilleen.

Rakkaus: Tutkaile lähipiiriäsi ja karsi pois ihmiset, jotka eivät kannusta sinua kohti unelmiasi. Olet saattanut jo pitkään räpiköidä suhteessa, jossa olette enemmän kavereita kuin rakastavaisia. Ole rehellinen itsellesi, niin voitte molemmat löytää uuden onnen. Vaikka oletkin ihailtavan itsevarma, älä hyppää liian nopeasti uuteen suhteeseen. Rakkauselämässäsi tapahtuu suuria helmikuussa ja huhtikuussa, ja syyskuuhun mennessä olet löytänyt sen oikean.

NEITSYT 23.8.-22.9.): Sivistynyt, lojaali, tarkkaavainen​

Työ: Unelmoi suuria ja tähtää kohti korkeuksia. Mikään unelma ei ole sinulle liian iso tänä vuonna. Älä epäile taitojasi. Saat kiinnostavan työtarjouksen huhtikuussa. Punnitse sitä tarkkaan, mutta jos se tarjoaa mahdollisuuksia kehittää itseäsi, tartu siihen. Lomaile kunnolla heinäkuussa ja valmistaudu näyttämään kyntesi töissä syksyllä. Mahdollisuus, jota olet odottanut, koputtaa silloin ovellesi.

Rakkaus: Vuodestasi tulee mahtava, usko pois! Kohtaat potentiaalisia treffiehdokkaita enemmän kuin koskaan ennen. Helmikuu on romanttisin kuukautesi, ja elokuussa kannattaa paeta arkea unelmakohteeseen. Joulukuussa tapaat ihmisen, jonka jälkeen elämäsi ei ole enää ennallaan.

VAAKA (23.9.-22.10.) Hyväntahtoinen, lumoava, pohdiskelija

Olet ihailtavan tehokas ja aikaansaava työssäsi. Saat jännittävän työtarjouksen toukukuussa ja pääset toteuttamaan asioita, joista olet haaveillut jo vuosia. Jos haluat edetä urallasi, on aika ottaa jättiharppaus ja jättää vanha taaksesi. Lataa akkujasi elokuussa vanhojen ystävien ja perheen seurassa. Vaikka sinusta saattaa lokakuussa tuntua siltä, että muserrut työtaakkasi alle ja kaikki kysyvät sinulta neuvoa, muista, että olet stara työpaikkallasi. Kaikki kääntyvät puoleesi, koska olet yksinkertaisesti loistava.

Rakkaus: Vuosi 2016 pitää sisällään kuumia öitä ja seikkailua. Maaliskuu on ihanintaa aikaa pienelle romanssille, kun taas marraskuussa löydät itsesi yllättäen vakavammasta suhteesta. Se saa sinut pohtimaan sitoutumista.

SKORPIONI (23.10.-21.11.): Päättäväinen, tulinen, arvoituksellinen

Työ: Saat töissä ekstravastuuta, koska et pelkää haasteita. Pidä käyntikorttisi lähellä huhtikuussa ja verkostoidu niin paljon, kun vain ehdit. Et voi koskaan tietää, kuka niistä ihmisistä on vielä tärkeä urasi kannalta. Keskity työntekoon myös kesällä, sillä heinäkuu on sinulle kaikkein tuottoisin kuukausi. Marraskuussa saat korvauksen kaikista niistä tunneista, jotka vietit kesäkuumalla tietokoneesi äärellä.

Rakkaus: Sinua hemmotellaan rakkaudella tänä vuonna. Pidä sydämesi ja silmäsi avoinna, kun matkustat ja edustat työtilaisuuksissa. Sinut esitellään ihmiselle, joka on kaikkea sitä, mitä olet etsinyt. Jos hän on yhtä itsevarma ja itsenäinen kuin sinä, pidä hänestä kiinni kaksin käsin. Kun maltatte edetä rauhallisesti, voit heinäkuussa julistaa rakkauttasi kaikille. Elokuussa olette valmiita ottamaan suhteessanne seuraavan askeleen.

Katso myös:

Osallistu Cosmon suureen ystävyyskyselyyn

18 pientä asiaa, jotka tekevät päivästäsi paremman

Cosmopolitan etsii harjoittelijaa

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney