Toiveemme on vihdoin kuultu!

Snapchat on vihdoin poistanut monia käyttäjiä (meitä mukaanlukien) ärsyttäneen ominaisuuden. Kun sovellus on aikaisemmin alkanut näyttää seuraavan käyttäjän tarinan heti edellisen loputtua, ei uuden päivityksen myötä näin enää onneksi tapahdu. 

Automaattinen videosta toiseen siirtyminen on ollut häiritsevää etenkin silloin, kun olet ensin katsonut kaverisi rauhallista kissavideota ilman kuulokkeita aamubussissa... Kunnes Snäppi on siirtää sinut automaattisesti katsomaan ärsyttävän puolituttusi karaokevideota. Tai eksäsi ja tämän uuden tyttöystävän söpöilyä. Tai komean kollegasi salivideota, jonka olet katsonut jo kahdesti. Muista siis päivittää puhelimeesi Snapchatin viimeisin versio!

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuva: Imaxtree, Snapchat

 

Vihdoin alkaa tapahtua! Se fiilis laulaja Pete Parkkosella on nyt urastaan. Siihen pisteeseen pääsemiseen on vaadittu itsevarmuutta, sinnikkyyttä ja kohun verran seksikkyyttä.

Seksikkyys

”Jännitin Kohta sataa -videon kuvauksissa vain yhtä asiaa. Sitä, että kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti. Join puoli pulloa skumppaa, väänsin musat täysille, suljin silmäni ja menin sisälle tekstiin, ikään kuin humalaan biisistä. Se auttoi. En olisi uskonut vielä puoli vuotta sitten, että tekisin joskus sellaisen videon. Mutta kaikkeen tulee lähdettyä. Olen ylpeä siitä, ettei minulla ole videolla mitään roolia ja kaikki tanssiliikkeet ovat omiani.

Saan naisilta kehuja hiuksistani, silmistäni ja hyvästä ihostani. Olen sinut kroppani kanssa, olen aina ollut. Olemme pitäneet toisistamme hyvää huolta. Naiset kuitenkin uskaltavat lähestyä minua vain harvoin. Somessa saatetaan heittää, että ’minusta tuntuu, että meidän pitäisi käydä kahvilla yhdessä’, mutta siihen se jää.

En tunne ammatissani ulkonäköpaineita. Olen Keski-Suomen jätkä: vetelen kaupungilla pipossa, tuulihousuissa ja verkkatakissa. En edes osaa ottaa paineita siitä, miltä näytän. Totta kai kun lähden lähikauppaa pidemmälle, tykkään näyttää tyylikkäältä.

En pidä Pihtiputaan murretta kovinkaan seksikkäänä. Varsinkaan silloin kun alan vääntää sitä oikein kunnolla. Sekään ei taida olla kovin seksikästä, kun lontustan kumisaappaissa ja verkkareissa hakemaan postia ja huutelen samalla naapureille.

Kaikkein kuuminta on kun kaksi henkilöä ovat samassa tilassa eikä kumpikaan tiedä, mitä sanoa tai tehdä seuraavaksi. Jännittynyt ja latautunut tilanne aiheuttaa kylmänväreitä. Jos nainen vielä hymyilee minulle vienolla hymyllään ja ihanilla silmillään, sulan siihen paikkaan.”

Itsevarmuus

”Itsevarmuuteni on kasvanut käsi kädessä urani kanssa. Mitä itsevarmemmaksi olen tullut, sitä enemmän uskallan tehdä ja kokeilla erilaisia asioita. Luotan itseeni ja omaan tekemiseeni, mutta ennen kaikkea uskallan olla oma itseni. En mieti, mitä muut minusta ajattelevat. Minulla on omat mielipiteeni, miksi kieltäisin muilta heidän mielipiteensä. Siksi en välitä esimerkiksi keskustelupalstojen kommenteista.

Vanhempani opettivat olemaan pelkäämättä virheitä. Niitä pitää tehdä, sillä epäonnistumisista oppii. Lapsuudenkodissani on taulu, joka kiteyttää viisauden hyvin: ’Opi myös muiden virheistä, sillä et ehdi tehdä niitä kaikkia itse.’

Ystävät pitävät pääni kasassa. Teen kaiken heidän kanssaan. Matkoille lähden kuitenkin yksin. Yritän aina ensimmäiseksi löytää uudesta kohteesta irkkubaarin, sillä siellä on sopivan sosiaalinen ilmapiiri, naurua ja hyvää musiikkia. Kannan reissuillani mukana riippumattoa ja olen nukkunut paljon öitä ulkosalla, tähtien alla. Ripustan maton jonnekin palmujen väliin, luen kirjaa ja nukahdan. Se on parasta.”

Sinnikkyys

”Olen periksiantamaton ja kärsivällinen. Uskon siihen, että hiljaa hyvä tulee. Vaikka olisi kuinka kiire, asiat voi silti tehdä rauhassa. Mikään ei ole kiinni kahdesta minuutista.

Olen tehnyt tätä duunia vuodesta 2008, mutta vasta nyt on sellainen fiilis, että vihdoin alkaa tapahtua. Tuntuu, että ihmiset alkavat tajuta kuka olen. Ja mikä tärkeintä, alan itse tajuta kuka olen.

Olen tottunut tekemään töitä unelmieni eteen. Jos tulee takapakkia, menen itseeni ja mietin, teinkö juuri niin kuin halusin tai olisinko voinut tehdä jotain toisin. En lannistu koskaan. Vaikka lopettaisin joskus laulamisen, musiikkia en jätä. Teen töitä vaikka sitten keikkabussin kuljettajana.”

Kuvat: Nick Tulinen
Tyyli: Emma Vuorinen

Katso myös:

Ruisrock julkaisi lisää esiintyjiä – mukana Kygo, DJ Snake ja Zara Larsson

Tältä Victoria's Secret -mallit näyttävät ilman kuvankäsittelyä – katso luonnolliset kuvat

Onnellisen elämän salaisuus – seitsemän vinkkiä japanilaisilta

Hillary Clinton inspiroi naisia ympäri maailmaa.

Muistathan vielä kiitospuheen, jonka Hillary Clinton piti jäätyään vaaleissa toiseksi? Sen, jossa hän kannusti erityisesti tyttöjä pitämään kiinni unelmistaan ja omista arvoistaan?

- Tiedän, että emme vielä ole rikkoneet korkeinta lasikattoa, mutta vielä jonain päivänä joku tekee sen, Clinton sanoi

- Kaikille pienille tytöille, jotka katselevat tätä: älkää koskaan epäilkö sitä, miten arvokkaita ja voimakkaita olette. Te ansaitsette jokaisen mahdollisuuden maailmassa seurata ja toteuttaa unelmianne. 

Yhdysvaltalaisessa Sol La Music Academy -musiikkikoulussa opiskelva 13-vuotias Isolde Fair inspiroitui puheesta niin, että päätti säveltää siitä laulun. To All The Little Girls -nimen saaneesta biisistä on tullut nopasti valtava somehitti. Jopa Clinton itse on jo kommentoinut sitä Twitterissä. Hurraa!

Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Tämä ajankohtainen asu on todellinen voimavaate – sen todistavat Emma Watson ja Hillary Clinton

Tee nämä 19 asiaa parikymppisenä

Tämä printtipaita valloitti sosiaalisen median – mutta sen teksti herättää keskustelua

Japanilaisilla on maailman pisin elinajanodote ja erityisesti Okinawan saarella eletään pidempään kuin missään muualla maailmassa. Japanilaisilla esiintyy lisäksi tavallista vähemmän dementiaa, tulehdussairauksia sekä syövän ja sydäntautien kaltaisia kroonisia sairauksia. Héctor Garcian (Kirai) ​​​​​​ja Francesc Mirallesin kirja Ikigai avaa japanilaisten salaisuutta pitkään ja onnelliseen elämään.

1. Löydä oma ikigaisi eli suuri intohimosi

Japanilaisten mukaan jokaisella on oma ikigai, suuri intohimo, lahja, syy olemassaoloon, joka pitää etsiä ja löytää. Ikigai tuo elämään onnellisuutta ja sisältöä. Se on parhaimmillaan syy herätä aamuisin.

2. Pidä huolta sosiaalisista suhteistasi

Laaja ystäväpiiri ja lämpimät perhesuhteet pitävät elinvoimaisena. Liity yhteisöihin, vietä mahdollisimman paljon aikaa ystäviesi kanssa, pidä huolta perhesuhteistasi ja auta muita. Yhteisöllisyys, yhteenkuuluvuuden tunne ja avunanto nostavat keskimääräistä elinajanodotetta.

3. Älä stressaa

Stressi heikentää muistia, aiheuttaa ärtymystä, unettomuutta ja ahdistusta. Japanilaiset rentoutuvat mielellään siivoamalla, kylpemällä, venyttelemällä ja meditoimalla.

4. Kiinnitä huomiota elintapoihisi

Japanilaiset pyrkivät nukkumaan riittävästi, nauttivat alkoholia kohtuudella ja harrastavat kevyttä liikuntaa. Salilla rehkimisen sijaan he viihtyvät luonnossa: käyvät kävelyllä ja hoitavat puutarhaa tai harjoittavat joogaa tai taijita. Japanilaiset pyrkivät myös välttämään liikaa istumista.

5. Muista, että aina on syytä juhlaan

Ikigain ajatukseen kuluu myös jokaisen aamun juhlistaminen ja kiitollisuus jokaisesta syntymäpäivästä. Juhliminen on tärkeää, hauskanpidosta puhumattakaan.

6. Pysy positiivisena

Japanilaiset eivät murehdi turhia, vaan he ovat kiitollisia jokaisesta päivästä ja elävät hetkessä. He myös hymyilevät paljon. Okigawan saarella kukaan ei ole kuulemma huonossa väleissä kenenkään kanssa, vaan ongelmat pyritään pitämään loitolla.

7. Syö kasvispainotteisesti

Japanilaisten ruokavalio on hyvin kasvispainotteinen. He syövät 300 grammaa vihanneksia päivässä ja kalaa 2-3 kertaa viikossa. Lautaselta löytyy usein muiden muassa tofua, porkkanaa, sipulia, soijapapuja ja bataattia. Ruoka-annokset ovat pieniä ja japanilaiset syövät vatsansa täyteen vain 80-prosenttisesti. Unohda siis ähky! Ruokailun jälkeen kuuluu jäädä pieni nälkä. Japanilaiset eivät myöskään käytä juurikaan sokeria ja he nauttivat vihreää teetä noin kolme kuppia päivässä. Se vahvistaa luustoa, laskee verensokeria ja pitää kolesterolin kurissa.

Lähde: Héctor García (Kirai), Francesc Miralles: Ikigai – Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain (Gummerus). Suomentanut Satu Ekman.

Kuva: MVPhotos

Muistathan, että Cosmon tilaajana voit lukea kaikkia Sanoman aikakauslehtiä myös digitaalisesti. 

Ystävänpäivän kunniaksi hemmottelemme aikakauslehtien ystäviä viikon ajan. Kutsumme sinut ja kaverisi nauttimaan digilehdet.fi-palvelustamme ilmaiseksi 20. helmikuuta asti.

Palvelu tarjoaa käyttöösi Cosmon lisäksi seuraavat lehdet: Sport, Gloria, Glorian ruoka & viini, Me Naiset, Hyvä Terveys, Suuri Käsityö, Tiede, Vauva,  ET, ET Matkaopas, ET Terveys, Glorian Koti, Kodin Kuvalehti ja Meidän Perhe.

Lehtiä pääset lukemaan täältä.

Ihanaa ystänpäivää ja rentouttavia lukuhetkiä! <3

Kokeilujakson aikana palvelun käyttö ei vaadi kirjautumista. Tarjouksen päätyttyä palveluun pääsevät vain Sanoman aikakauslehtien tilaajat. ​​​​​​ 

Pääkuva: Imaxtree
Artikkelin kuva: Pia Arnould