Toiveemme on vihdoin kuultu!

Snapchat on vihdoin poistanut monia käyttäjiä (meitä mukaanlukien) ärsyttäneen ominaisuuden. Kun sovellus on aikaisemmin alkanut näyttää seuraavan käyttäjän tarinan heti edellisen loputtua, ei uuden päivityksen myötä näin enää onneksi tapahdu. 

Automaattinen videosta toiseen siirtyminen on ollut häiritsevää etenkin silloin, kun olet ensin katsonut kaverisi rauhallista kissavideota ilman kuulokkeita aamubussissa... Kunnes Snäppi on siirtää sinut automaattisesti katsomaan ärsyttävän puolituttusi karaokevideota. Tai eksäsi ja tämän uuden tyttöystävän söpöilyä. Tai komean kollegasi salivideota, jonka olet katsonut jo kahdesti. Muista siis päivittää puhelimeesi Snapchatin viimeisin versio!

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuva: Imaxtree, Snapchat

 

Keväällä luetaan pääsykokeisiin. Cosmo-naiset jakavat parhaat vinkkinsä siihen, kuinka opinahjojen ovet aukeavat. 

”Pänttää ystävien kanssa”

Miisa Rotola-Pukkila, 22, on toisen vuoden puheviestinnän opiskelija Tampereen yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikössä.

▶ Aloita ajoissa

Pääsykokeisiin valmistautuminen vaatii aikaa, viikon rykäisy ei riitä. Aloin lukea helmikuussa, pääsykoe oli toukokuussa.

▶ Luo rutiineja

Heräsin ennen seitsemää ja lähdin salille. Näin sain päivääni energisen startin. Luin kuutena päivänä viikossa noin kuusi tuntia kerrallaan.

▶ Etsi tehokas opiskelupaikka

Minulle paras paikka oli koti. Kirjastossa en olisi pystynyt keskittymään. Luin yleensä tunnin pätkissä, jonka jälkeen pidin 5–10 minuutin jaloittelutauon.

▶ Kertaa

Kirjat kannattaa lukea läpi useammin kuin kerran. Lukukerrat eivät toki kerro kaikkea, mutta yhdellä kerralla kirjan sisältöä tuskin pystyy omaksumaan. Pohdi, mikä on sinulle paras lukutekniikka ja käytä sitä.

▶ Hanki lisämateriaaleja

En käynyt valmennuskurssia, mutta tilasin itseopiskelupaketin. Se kannatti. Paketissa oli tiivistelmä kirjasta ja mahdollisia pääsykoekysymyksiä. Niiden avulla oli helppo treenata.

▶ Lepää

Viikossa on hyvä olla yksi tai kaksi päivää, jolloin ei tee mitään pääsykokeisiin liittyvää, vaan rentoutuu. Minulle päivä oli useimmiten lauantai.

▶ Hyödynnä vertaistukea

Olin onnekas, koska kolme kaveriani luki pääsykokeisiin samaan aikaan. Pidimme iltaisin kokoontumisia, joissa joimme teetä ja tsemppasimme toisiamme.

▶ Varaudu huonoihin hetkiin

Jokaiselle tulee välillä epäuskon hetkiä, jolloin ajattelee, ettei kuitenkaan pääse sisään. Kirjakin saattaa tuntua tylsältä, kun sen on kahlannut muutamia kertoja. Älä lannistu. Opiskelupaikan saaminen palkitsee kyllä vaivan.

”Kännykkä on lukemisen pahin vihollinen”

Kirsi Pyrhönen, 23, on toisen vuoden markkinoinnin opiskelija Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunnassa.

▶ Ole pitkäjänteinen

Valmistauduin pääsykokeisiin puolisen vuotta: tein aikataulun, otin selvää pääsykoevaatimuksista ja ilmoittauduin valmennuskurssille. Olin motivoitunut ja kiinnostunut, sillä halusin onnistua.

▶ Pohdi valmennuskurssia

Valmennuskurssi loi rutiineja. Suunnittelin lukemiseni sen ympärille ja tein aikataulun, jossa tietty alue piti olla opiskeltuna tiettyyn päivään mennessä. Tein töitä lähes päivittäin, kuusi tuntia päivässä.

▶ Muista tauot

Ketään tuskin auttaa istua neljää tuntia putkeen lukusalissa. Pidin tunnin välein noin viiden minuutin tauon, jonka aikana tsekkasin sähköpostit ja muut viestit. Mieti, mitkä tavat opiskella ovat sinulle tehokkaimmat.

▶ Ole offline

Kännykkä on lukemisen aikana paholainen. Jätä se laukkuusi.

▶ Hyödynnä sisällysluetteloa

Kun alat lukea, silmäile ensin sisällysluettelo. Näin saat käsityksen siitä, mitä aiheita ja missä järjestyksessä kirjassa käsitellään. Kirjoitin sisällysluettelon otsikoiden alle ranskalaisin viivoin jokaisen luvun pääasiat.

▶ Tee miellekarttoja

Ne auttavat hahmottamaan kokonaisuuksia. Minulla oli kevään lopussa yli parikymmentä sivua miellekarttoja, joiden avulla kertasin oppimaani.

▶ Hanki vastapainoa

Lukemisen rinnalla on hyvä olla jotain muuta. Kun lopetin luku-urakkani neljän aikaan iltapäivällä, lähdin salille. Tärkeintä oli, että tein välillä jotain muuta kuin istuin nenä kirjassa.

▶ Kokeile mielikuva-harjoittelua

Muutama päivä ennen pääsykoetta visualisoin tulevaa ajatuksissani. Pohdin, miten pääsykoetilanne etenee ja kuinka toimin. Se auttoi, kun h-hetki koitti.

▶ Ota kaikki keinot käyttöön

Olen ituhippi eli selvitin, miten voisin parantaa suoritus- ja keskittymiskykyäni. Otin ruusunjuuritippoja ja kalaöljykapseleita. Vaikka kyseessä oli todennäköisesti plaseboefekti, vitamiinit vahvistivat tunnetta osaamisestani. Tärkeintä on löytää oma juttu, johon uskoo.

▶ Aseta tavoite

Kun aloin lukea, päätin, että teen kaikkeni, jotta pääsen sisään. Urakka on niin iso, ettei sitä tee mielellään montaa kertaa. Oli silti selvää, että olisin pyrkinyt kouluun uudestaan, jos en olisi onnistunut ensimmäisellä yrityksellä.

Lue lisää tärkeitä opiskeluvinkkejä helmikuun Cosmosta! 

Pääkuva: Piia Arnould

Mukana olivat kaikki Rihannasta John Legendiin. 

Ihan mahtavaa! Donald Trumpin virkaanastujaisten jälkeen vietetty Naisten Marssi sai viikonloppuna naiset puolustamaan oikeuksiaan 600 eri kaupungissa ympäri maailmaa, ja erityisesti Yhdysvalloissa mukana näyttivät olevan ihan kaikki fanittamamme julkkikset.

Washingtonissa lavalle nousi muun muassa aktiivisesti Hillary Clintonin puolesta kampanjoinut Madonna

- Elämme aikaa, jolloin erilaisuus voidaan tulkita rikokseksi. Vaarassa eivät ole ainoastaan naiset, vaan kaikki marginaalissa olevat ihmiset, Madonna julisti.

Tuoreelle Madonna lähetti terveisiä laulamalla: Donald Trump, suck a dick.

Katso parhaat kuvat alta!

Nicole Richie

Rihanna

Katy Perry

Zendaya

Jessica Biel

John Legend

Pink

Amy Schumer

Lena Dunham

Jessica Chastain

Drew Barrymore

Miley Cyrus

Vanessa Hudgens

Mindy Kaling

Kuvat: MVPhotos, Instagram

Ovatko nämä sarjat sinulle jo tuttuja?

Muoti- ja kauneustoimittaja Emma Vuorinen: The Crown (Netflix)

Olen kiinnostunut poliittisesta valtapelistä ja ihailen menneiden vuosikymmenten muotia – erityisesti kuningatar Elisabetin metsästystyyli Hermèsin huiveineen ja Barbour-öljykangastakkeineen teki vaikutuksen. 

Muotiharjoittelija Mona Kuoppamaa: Crazy Ex-Girlfriend (Netflix)

Sarja on superhauska ja täynnä mielettömiä musikaalikohtauksia. Sen luoja ja päänäyttelijä Rachel Bloom on voittanut roolisuorituksestaan ansaitusti myös Golden Globe -palkinnon.

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi Star Trek: Enterprise (Netflix)

Olen vannoutunut scifi-fani. Sarjan suosikkihahmoni on maailman söpöin Porthos-beagle.

AD Tonja Gjolaj: Bitten (Netflix)

Kanadalaissarja Bitten on älyttömän koukuttava ja pitää minut iltaisin hereillä ihan liian myöhään. Rakastan vampyyreitä ja ihmissusia. 

Community Manager Maria Lieto: Transparent (Viaplay)

Emmy- ja Golden Globe -palkittu Transparent kertoo miehestä, joka uskaltaa kertoa transsukupuolisuudestaan aikuisille lapsilleen vasta seitsemänkymppisenä. Koskettava sarja esittelee myös kolmen keskenään erilaisen sisaruksen välistä dynamiikkaa kiinnostavalla tavalla. 

Graafinen suunnittelija Isma Valkama: Peaky Blinders (Netflix)

Peaky Blinders on erittäin hyvillä näyttelijöillä varustettu gangsterisarja. Aloin katsomaan sitä vasta joulun tienoilla, mutta nyt ahmin sitä aina, kun mahdollista. Myös soundtrack on loistava.

Avokadohamppareita, -toasteja ja -smoothieita? Kyllä, kiitos!

Hyviä uutisia avokadofaneille! Amsterdamiin avataan helmikuussa avokadoihin keskittyvä ravintola. De Pijp -alueelle avautuvan The Avocado Show'n jokaisen annoksen pääraaka-aineena on käytetty avokadoa, ja tarjolla on niin smoothieita, hampurilaisia kuin toastejakin.

Jos et itse suunnittele matkustavasi Hollantiin lähiaikoina, kannattaa silti seurata @theavocadoshow-tiliä Instagramissa ja inspiroitua mielettömistä avokadoluomuksista.

Euroopan ulkopuolella pelkästään avokadoihin keskittyvät ravintolat ovat olleet suosittuja jo pitkään, tosin viime aikoina huonot sadot ja valtava kysyntä ovat aiheuttaneet jopa "avokadopulaa". Esimerkiksi Australiassa avokadojen hinta kohosi joulun tienoilla seitsemään dollariin kappaleelta.

Kuvat: Instagram / @theavocadoshow