Sano hyvästi lehtikaalille...

@sweetmickie

Melbournelaisyritys Sweet Mickie tekee vastaiskuja sosiaalisen median terveystrendeille nerokkailla kekseillään: "I Quit Kale", "No Carbs, No Fun" ja "Kate Moss Lied". 

@how_to_live

Australialaiset muotibloggaajasiskokset Jess ja Stef Dadon ovat omistaneet Insta-tilinsä vaatteiden ja matkustelun lisäksi Tim Tam -kekseille, jättimäisille pirtelöille ja herkullisen näköisille donitseille. 

@freshmen15

19-vuotaan amerikkalaisopiskelijan Sydney Greenbergin viiden kaverinsa kanssa perustaman Insta-tilin bio tiivistää myös sen sisällön: "We gain weight for a reason". 

@girlswithgluten

Girls With Gluten liputtaa nimensä mukaisesti meidänkin lemppareidemme eli pizzan ja burgereiden puolesta.

@hungrybetches

22-vuotiaan Michele Mansoorin perustama ruokatili oli tarkoitettu vitsiksi, mutta nyt sillä on jo yli 328,000 seuraajaa.

Kuvat: Instagram

Hillary Clinton inspiroi naisia ympäri maailmaa.

Muistathan vielä kiitospuheen, jonka Hillary Clinton piti jäätyään vaaleissa toiseksi? Sen, jossa hän kannusti erityisesti tyttöjä pitämään kiinni unelmistaan ja omista arvoistaan?

- Tiedän, että emme vielä ole rikkoneet korkeinta lasikattoa, mutta vielä jonain päivänä joku tekee sen, Clinton sanoi

- Kaikille pienille tytöille, jotka katselevat tätä: älkää koskaan epäilkö sitä, miten arvokkaita ja voimakkaita olette. Te ansaitsette jokaisen mahdollisuuden maailmassa seurata ja toteuttaa unelmianne. 

Yhdysvaltalaisessa Sol La Music Academy -musiikkikoulussa opiskelva 13-vuotias Isolde Fair inspiroitui puheesta niin, että päätti säveltää siitä laulun. To All The Little Girls -nimen saaneesta biisistä on tullut nopasti valtava somehitti. Jopa Clinton itse on jo kommentoinut sitä Twitterissä. Hurraa!

Kuva: MVPhotos

 

Japanilaisilla on maailman pisin elinajanodote ja erityisesti Okinawan saarella eletään pidempään kuin missään muualla maailmassa. Japanilaisilla esiintyy lisäksi tavallista vähemmän dementiaa, tulehdussairauksia sekä syövän ja sydäntautien kaltaisia kroonisia sairauksia. Héctor Garcian (Kirai) ​​​​​​ja Francesc Mirallesin kirja Ikigai avaa japanilaisten salaisuutta pitkään ja onnelliseen elämään.

1. Löydä oma ikigaisi eli suuri intohimosi

Japanilaisten mukaan jokaisella on oma ikigai, suuri intohimo, lahja, syy olemassaoloon, joka pitää etsiä ja löytää. Ikigai tuo elämään onnellisuutta ja sisältöä. Se on parhaimmillaan syy herätä aamuisin.

2. Pidä huolta sosiaalisista suhteistasi

Laaja ystäväpiiri ja lämpimät perhesuhteet pitävät elinvoimaisena. Liity yhteisöihin, vietä mahdollisimman paljon aikaa ystäviesi kanssa, pidä huolta perhesuhteistasi ja auta muita. Yhteisöllisyys, yhteenkuuluvuuden tunne ja avunanto nostavat keskimääräistä elinajanodotetta.

3. Älä stressaa

Stressi heikentää muistia, aiheuttaa ärtymystä, unettomuutta ja ahdistusta. Japanilaiset rentoutuvat mielellään siivoamalla, kylpemällä, venyttelemällä ja meditoimalla.

4. Kiinnitä huomiota elintapoihisi

Japanilaiset pyrkivät nukkumaan riittävästi, nauttivat alkoholia kohtuudella ja harrastavat kevyttä liikuntaa. Salilla rehkimisen sijaan he viihtyvät luonnossa: käyvät kävelyllä ja hoitavat puutarhaa tai harjoittavat joogaa tai taijita. Japanilaiset pyrkivät myös välttämään liikaa istumista.

5. Muista, että aina on syytä juhlaan

Ikigain ajatukseen kuluu myös jokaisen aamun juhlistaminen ja kiitollisuus jokaisesta syntymäpäivästä. Juhliminen on tärkeää, hauskanpidosta puhumattakaan.

6. Pysy positiivisena

Japanilaiset eivät murehdi turhia, vaan he ovat kiitollisia jokaisesta päivästä ja elävät hetkessä. He myös hymyilevät paljon. Okigawan saarella kukaan ei ole kuulemma huonossa väleissä kenenkään kanssa, vaan ongelmat pyritään pitämään loitolla.

7. Syö kasvispainotteisesti

Japanilaisten ruokavalio on hyvin kasvispainotteinen. He syövät 300 grammaa vihanneksia päivässä ja kalaa 2-3 kertaa viikossa. Lautaselta löytyy usein muiden muassa tofua, porkkanaa, sipulia, soijapapuja ja bataattia. Ruoka-annokset ovat pieniä ja japanilaiset syövät vatsansa täyteen vain 80-prosenttisesti. Unohda siis ähky! Ruokailun jälkeen kuuluu jäädä pieni nälkä. Japanilaiset eivät myöskään käytä juurikaan sokeria ja he nauttivat vihreää teetä noin kolme kuppia päivässä. Se vahvistaa luustoa, laskee verensokeria ja pitää kolesterolin kurissa.

Lähde: Héctor García (Kirai), Francesc Miralles: Ikigai – Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain (Gummerus). Suomentanut Satu Ekman.

Kuva: MVPhotos

Muistathan, että Cosmon tilaajana voit lukea kaikkia Sanoman aikakauslehtiä myös digitaalisesti. 

Ystävänpäivän kunniaksi hemmottelemme aikakauslehtien ystäviä viikon ajan. Kutsumme sinut ja kaverisi nauttimaan digilehdet.fi-palvelustamme ilmaiseksi 20. helmikuuta asti.

Palvelu tarjoaa käyttöösi Cosmon lisäksi seuraavat lehdet: Sport, Gloria, Glorian ruoka & viini, Me Naiset, Hyvä Terveys, Suuri Käsityö, Tiede, Vauva,  ET, ET Matkaopas, ET Terveys, Glorian Koti, Kodin Kuvalehti ja Meidän Perhe.

Lehtiä pääset lukemaan täältä.

Ihanaa ystänpäivää ja rentouttavia lukuhetkiä! <3

Kokeilujakson aikana palvelun käyttö ei vaadi kirjautumista. Tarjouksen päätyttyä palveluun pääsevät vain Sanoman aikakauslehtien tilaajat. ​​​​​​ 

Pääkuva: Imaxtree
Artikkelin kuva: Pia Arnould

 

 

 

 

Adele ei pelkää myöntää mokiansa. Se on vain yksi monista syistä, miksi fanitamme laulajaa niin paljon.

Viisi Grammya eilisessä gaalassa napanneen Adelen tribuutti joulupäivänä menehtyneelle George Michaelille jouduttiin keskeyttämään. Laulaja ei saanut kiinni Fastlove-kappaleen rytmistä, vaikka esitystä oli jatkunut jo 30 sekuntia. Niinpä Adele tokaisi mikkiin suorasuokaiseen tyyliinsä, että homma on aloitettava kokonaan alusta.

- Olen pahoillani, en halua pilata tätä, hän sanoi. 

Koska Adele lipsautti mikkiin myös kirosanan, ehti osa faneista pahoittaa mielensä. Valtava joukko julkkiksia kiirehti kuitenkin tukemaan laulajaa rohkeasta vedosta Twitterissä. 

− Pyydän anteeksi kiroiluani. Rakastan George Michaelia, ja olen pahoillani, jos käytökseni loukkasi teitä,  Adele sanoi myöhemmin vastaanottaessaan parhaan kappaleen Grammy-palkinnon.

Viime vuoden gaalassa Adelen All I Ask -biisi kuului illan odotetuimpiin esityksiin, mutta kaikki ei mennyt silloinkaan niin kuin leffoissa: tekniset ongelmat jatkuivat koko esityksen ajan. Välillä äänet katosivat kokonaan, lisäksi pianolla säestetyn esityksen alussa taustalta kuului epämääräistä kolinaa. Adele kuitenkin kuittasi tapahtuneen cooliin tyyliinsä Twitterissä: "Shit happens".

Kuva: MVPhotos