Sara Forsbergin uusi single Superpowers julkaistiin tänään.

Laulaja ja YouTube-tähti Sara Forsberg, 22, kertoi Cosmolle elämästään Los Angelesissa ja pohti, aiheuttaako some ylimääräisiä ulkonäköpaineita.

Laulaja Sara Forsberg julkaisi tänään uuden singlensä Superpowers. Sara on kirjoittanut biisin yhdessä Teemu Brunilan ja Hank Solon eli Henri Salosen kanssa. Supersankarimaisesta nimestään huolimatta biisi ei kuitenkaan kerro liehuviittaisista sarjakuvahahmoista, vaan rakkaudesta.

- Biisi kertoo siitä, millaista on rakastua parhaaseen ystäväänsä. Rakkauden kohteelle ei ole helppo kertoa tunteistaan, koska ei voi olla varma, tunteeko toinen samoin, Sara kertoo.

Kappale haastaakin kuuntelijan pohtimaan, milloin tämä on viimeksi tehnyt jotain ensimmäistä kertaa. Tästä kehkeytyi myös  #FirstTimeChallenge-somehaaste, joka on pakottanut Saran muun muassa uimaan avannossa ja laskeutumaan alas paloaseman tankoa pitkin. 

- Vietin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan myös täysin somettoman päivän. Se oli todella virkistävää. En voinut edes soittaa ystävälleni, vaan menin hänen työpaikalleen kysymään, onko hän paikalla ja voiko hän hengata töiden jälkeen. Ihan kuin lapsena! Silloin mentiin aina ovelle kysymään, voiko toinen tulla leikkimään.

"Kielinaisena" tunnettu Forsberg nousi kuuluisuuteen vuonna 2014 YouTube-videon avulla, jossa hän imitoi eri kieliä.
"Kielinaisena" tunnettu Forsberg nousi kuuluisuuteen vuonna 2014 YouTube-videon avulla, jossa hän imitoi eri kieliä.

Alkuvuoden Suomessa viettänyt Sara lähtee ensi kuussa takaisin Los Angelesiin, missä hän on asunut viimeiset pari vuotta. Jenkeissä Sara elää unelmaansa ja kirjoittaa musiikkia, mutta tähtien kaupungilla on myös varjopuolensa.

- Minulla on Losissa paljon tuttuja, mutta ei yhtään todellista ystävää – sellaista, jolle voisin kertoa murheeni ja salaisuuteni. Minua kiusattiin nuorempana koulussa. Se vaikuttaa minuun edelleen. Minun on vaikea luottaa ihmisiin, Sara toteaa mietteliäänä. 

Uusien ystävyyssuhteiden luominen on erityisen haasteellista kaupungissa, jossa kaikki haluavat tähdiksi.

- Losissa ei oikein tiedä, mitkä ihmisten todelliset motiivit kaveeraamiselle ovat: haluavatko he oikeasti tutustua vai yrittävätkö he vain hyöytä sinusta jollain tavalla? Hollywoodissa on joskus vaikea uskoa ihmisten hyvyyteen.

Vapaa-aikansa Sara viettää ulkoilemalla ja ihan vain hengailemalla. Erityisesti laulaja nauttii pitkistä vaellusretkistä Kalifornian vuoristoissa poikaystävänsä ja Valo-koiransa kanssa. Bilettäminen ei 22-vuotiasta naista kiinnosta.

- En ole kreisibailaaja. Valitsen yökerhon sijaan aina mieluummin hiljaisen loungen. Olen rauhallinen tyyppi. Olisi kamalaa, jos minusta tulisi alkoholiin menevä bilehirmu, josta sitten kirjoiteltaisiin mediassa. Se ei olisi yhtään minua, hän nauraa.

Sara Forsbergin helloimsaara-kanavalla on lähes miljoona tilaajaa.
Sara Forsbergin helloimsaara-kanavalla on lähes miljoona tilaajaa.

Sara Forsbergilla on Instagramissa yli 264 000 seuraajaa ja hänen YouTube-kanavansa tilaajien määrä lähentelee maagista miljoonan seuraajan rajaa. Maanläheinen Sara kuitenkin vakuuttaa, ettei valtava määrä silmäpareja aiheuta hänelle erityisiä paineita.

- Sosiaalinen media on minulle tapa kommunikoida seuraajieni kanssa. Some on upea juttu, se on saanut urani lentoon. Tietysti somella on myös huonot puolensa. En esimerkiksi pidä siitä, että julkkisnaisten ulkonäköä arvostellaan häikäilemättömästi. Ihmiset osaavat olla tosi ilkeitä, Sara pohtii.

Itsevarmuus on asia, jonka eteen monet parikymppiset joutvat tekemään paljon töitä. Myös Sara on joutunut tietoisesti kasvattamaan ja vahvistamaan itsetuntoaan.

- Julkisuudessa vaikutan todella itsevarmalta ja positiiviselta, mutta joinain päivinä saatan yhtäkkiä olla tosi epävarma itsestäni ja tekemisestäni. Jos esimerkiksi satun huonona päivänä katsomaan jonkun YouTube-videoistani, saatan miettiä itsekseni, miten olen voinut saada aikaan jotain niin huonoa –vaikka oikeasti tietäisin sen olevan ihan hyvä. On kuitenkin tärkeä pitää kiinni omasta jutustaan ja muistaa, että huonot päivät menevät ohi.  

Kuvat: Nana Simelius

 

Vierailija

Sara Forsberg: "Hollywoodissa on joskus vaikea uskoa ihmisten hyvyyteen"

Ei vainoille kirjoitti: Googletkaa Noitapiiri - sana tai Yhteisovainoamisen käsikirja niin yhteisökiusaamisen vakavuus selviää! Ne piirit ovat todellisia ja niitä on jo joka paikassa. Nämä tulisi voida hajottaa. Ne ovat saatanallisia ja poliittisiakin. On se surkeeta kun ei eroteta totuutta ja fiktiota. Nämä nuret naiset ja miehet katsovat liikaa kaiken maaliman elokuvia ja luulevat fiktota todeksi. Pitäisi ottaa kiinni arkielämästä, eikä uskoa kaikkea paskaa mikä ympärillä kiehuu. Opi...
Lue kommentti
Vierailija

Sara Forsberg: "Hollywoodissa on joskus vaikea uskoa ihmisten hyvyyteen"

Sara, ei ne ihmiset ole yhtään sen mukavempia ja luotettavampia Suomessakaan. Samalla tavalla ihmissuhteet ovat petollisia, ihmiset huijaavat, ihmissuhteet hajoavat ja niitä hajoitetaan ulkopuolisten toimesta. Ihmisiä ohjaa aina oma puhdas itsekkyys ja monilla myös kateus ja katkeruus, jolloin ollaan valmiita tuhoamaan toisen ihmisen elämää saadakseen toiselta pois sen minkä kokee itseltään puuttuvan, vaikkei kyse olekaan heidän elämästä, omaisuudesta ja ihmissuhteista. Tämän kaiken kun...
Lue kommentti

Muodonmuutokset eivät onnistu tälläkään kertaa kyynelittä.

Suomen Huippumalli haussa -sarjassa päästään tämän illan jaksossa siihen kaikista mehukkaimpaan osioon, kun mallikokelaille tehdään muodonmuutokset.

Kuten myös edellisten kausien muodonmuutos-jaksoissa, uudet hiustyylit aihettavat tälläkin kertaa ristiriitaisia fiiliksiä. Varsinkin Anniinalle uusi tukka on todellinen painajainen. Tyyliasiantuntijat päättävät korostaa mallikokelaan luonnollista tukkaa, vaikka Anniina itse haluaisi siitä kovasti eroon.

- Minulle tehtiin juuri se, mitä en olisi halunnut, hän pamauttaa. 

Kurkista etukäteen illan jaksoon!

 

Suomen Huippumalli haussa keskiviikkoisin klo 21 Livillä.

Katso myös:

Malli ja stylisti Maryam Razavi: "Vaaleanpunainen on kevään isoin trendi"

Suomen Huippumalli Haussa tulee taas – näistä hakijoista vain 12 pääsee mukaan ohjelmaan

It-tyttö Gigi Hadidin parhaat kevätasut – kopioi ihanat farkkutyylit

Vloggaaja Miisa Rotola-Pukkila, 22, kertoi meille viisi tämän hetken lempiasiaansa. 

1. Tekoturkikset

Olen hamstrannut tänä vuonna useita tekoturkiksia. Pukeudun aika rennosti, ja siksi asuun on kiva tuoda kontrastia tekoturkiksen avulla sen sijaan, että käyttäisin esimerkiksi bomber-takkeja. Tekoturkikset tuovat mieleen Macklemoren Thrift Shop -musavideon. Kun on kivoja turkiksia, niin kesäkin voi odottaa hetken.


Tekoturkis, nelly.com, 119,95 e ja Vero Moda, 49,95 e

2. Verkkovaatteet

Olen innostunut kaikista fishnet-jutuista, enkä tarkoita pelkästään verkkosukkiksia. Tulin juuri Australiasta, mistä ostin löysän verkkopaidan. Tykkään siitä tosi paljon! Verkkosukkahousut yhdistän esimerkiksi boyfriend-farkkuihin. Tykkään myös vajaamittaisista lahkeista.


Verkkosukat, Gina Tricot, 5,95 e

3. Too Faced -merkin meikit

Amerikkalaisesta Too Facedista on tullut suosikkini vasta aika äskettäin. Tykkään merkistä varsinkin siksi, ettei tuotteita testata eläimillä. Kaksi lempparituotettani ovat  Better Than Sex –ripsiväri ja Sweethearts-poskipuna. Ne ovat go to -tuotteeni, joita käytän päivittäin. Too Facedin tuotteita ei pysty ainakaan vielä tilaamaan Suomeen, mikä on harmi. Siksi hamstraankin niitä aina ulkomailla käydessäni.


Too Facedin Better Than Sex -ripsiväri, 21,30 e ja Sweethearts-poskipuna 27,70 e

4. Ed Sheeranin Divide -levy

Olen ollut tosi kova Ed Sheeran -fani ihan alusta lähtien. Pidän kaikista kolmesta levystä, mutta tämä uusin on ehdottomasti paras. Osaan melkein kaikki biisit ulkoa! Viime viikonloppuna ostin keikkaliput Edin keikalle Los Angelesiin ja olin todella innoissani. Suosikkibiisini levyltä on Nancy Mulligan. Ekalla kuuntelukerralla se ei sytyttänyt yhtään, mutta nyt kuuntelen sitä jatkuvasti. 

Ed Sheeran vieraana italialaisessa TV-show'ssa maaliskuussa 2017.
Ed Sheeran vieraana italialaisessa TV-show'ssa maaliskuussa 2017.

Ed Sheeran

5. Instagramin live-tila

Instan live-toiminto on todella kiva. En koskaan innostunut Periscopesta, mutta Insta on ollut minulle aina tärkeä. Olen tehnyt monia live-lähetyksiä, ja saanut niistä hyvää palautetta seuraajiltani. Se on kiva tapa olla vuorovaikutuksessa toisten kanssa. 

Seuraa Miisaa täällä!

Kuvat: Sanni Hirvonen, MVPhotos, valmistajat

Katso myös:

Ikoninen Ikea-kassi uudistui – uusi ilme toteutettiin yhdessä pariisilaistavaratalo Coletten kanssa

Sara Forsberg paljastaa: viisi lempiasiaa juuri nyt

Älä heitä ripsiväriharjaasi roskiin – lahjoita se hyvään tarkoitukseen

 

Ikean monikäyttöisiä ostoskasseja saa pian myös tyylikkäinä sinivalkoisina versioina.

Kukapa ei omistaisi Ikean klassikoksi muodostunutta, sinistä kassia? Frakta-kassit ovat olleet vuosikausia meidän kaikkien uskollisia apulaisia muutoissa, pyykkien kuljetuksessa ja tavaroiden säilömisessä.

Vaikka Ikea-kassit ovat käteviä (ja niiden hinta-laatu-suhde on loistava), on sini-keltainen ulkoasu kieltämättä aikansa elänyt. Nyt Ikea on yhdistänyt voimansa ranskalaistavaratalo Coletten kanssa ja muuttanut kassiensa ulkonäön täysin. 

Uudessa Frakta-kassissa siniset pallot leikittelevät valkoisella pinnalla, ihan kuten Coletten logossakin. Tällä hetkellä uutuuskassia saa ainoastaan Pariisin Rue Saint Honorélla sijaitsevan Coletten Ikea-pop-up -liikeeestä. Pop-up-myymälässä on nähtävissä myös muun muassa perinteisiä Ikea-huonekaluja, joille taiteilijat ovat loihtineet uuden ilmeen. Sinivalkoinen kassi leviää kuitenkin Ikea-myymälöihin ensi vuonna. 

Fraktan ulkonäköä on uudistettu aikemminkin. Keväällä 2016 ruotsalaisketju teki yhteistyötä tanskalaisen Hayn kanssa, joka suunnitteli Ikealle metsänvihreän ja valkoisen version Frakta-kassista. Me olemme kuitenkin erittäin fiiliksissä yhteistyöstä supercoolin Coletten kanssa!

 

Kuvat: IKEA

Katso myös:

Kevään armeijatrendi inspiroituu kasarmin huoltojoukkojen varusteista – 10 parasta löytöä

Victoria Beckham lanseerasi plus-koon vaatemalliston – katso upeat kuvat

Malli ja stylisti Maryam Razavi: "Vaaleanpunainen on kevään isoin trendi"

 

Alessandra, 30, on stripannut työkseen lähes seitsemän vuoden ajan. Sinä aikana hän on oppinut olemaan välittämättä muiden tuomitsevista katseista ja alaan liittyvästä kielteisestä leimasta.

”Olen harrastanut pienestä asti tanssia ja rakastanut esiintymistä. Ammattitanssijan työ oli pitkäaikainen haaveeni. Se on suurin syy siihen, miksi aloitin strippaamisen lähes seitsemän vuotta sitten. Toinen taustamotiivini oli unelmieni rahoittaminen. Olen aina halunnut matkustaa, nähdä maailmaa ja opiskella ulkomailla.

Tunsin yhden stripparin jo ennen kuin aloitin alalla. Oli helppo päästä alkuun, kun ympärillä oli ihmisiä, jotka neuvoivat. Aloitin pienemmältä paikkakunnalta, mutta tavoitteeni oli päästä tanssimaan ulkomaille.

Ensimmäinen kerta lavalla jännitti, koska tanssirutiini puuttui. Se on kehittynyt kokemuksen myötä: enää en joudu lavalle noustessani miettimään, mitä teen. Olen tanssinut Suomen lisäksi kymmenillä klubeilla useissa eri maissa, välillä kaupan alan työn ohessa, välillä päätyönä.

Ansaitsen illassa jopa 2 000 euroa, hiljaisina iltoina joskus vain 200 euroa. Ulkomailla tienaan yli puolet enemmän kuin Suomessa. Saatan kerätä kokoon 20 000 euroa kolmen kuukauden aikana.

Myönnän, että aluksi jäin rahaan koukkuun. Tuntui, että sitä tuli niin helpolla: joka päivä saattoi olla uusi tonni kukkarossa, ja rahan arvo hämärtyi. Käytin silloin kaikki rahani matkustamiseen, mikä harmittaa nyt. Minun olisi kannattanut sijoittaa.

Ajan myötä olen oppinut suunnittelemaan rahankäyttöä. Olen maksanut itselleni koulutuksen ja lähettänyt säännöllisesti rahaa vanhemmilleni. Yleisesti alalla olevat naiset sijoittavat kiinteistöihin, antavat suuria summia hyväntekeväisyyteen tai tekevät ohessa vapaaehtoistyötä. Aion jatkaa strippaamista niin kauan, että saan säästettyä rahat asuntoon.

Ulkonäkö on toissijaista

Lavalla esiinnyn alusvaatteet päällä. Jos asiakas ostaa yksityisshow’n, riisuudun kokonaan. Alastomuus ei ole koskaan ollut minulle ongelma, enkä näe sitä seksuaalisena. Suomalaisessa kulttuurissa se on luonnollista: saunassakin käydään alasti vieraiden kanssa.

Strippaamisessa on kyse liikkeen hallitsemisesta ja siitä, miten osaa ottaa kontaktia yleisöön. Kolme neljäsosaa työstä perustuu sosiaaliseen älyyn: miten puhut, otat asiakasta huomioon ja kuuntelet häntä. Näiden taitojen avulla tässä ammatissa menestytään, ulkonäkö ja tanssitaidot ovat toissijaisia.

Klubeilla pyrin luomaan pitkäaikaisia asiakassuhteita, ja olen solminut työni kautta jopa syvällisiä ystävyyssuhteita. Jotkut kanta-asiakkaistani ovat yksinäisiä ja kaipaavat seuraa. Toiset taas kokevat, että voivat puhua minulle asioista, joita eivät uskalla kertoa muille. Näiden asiakkaiden kanssa suurimman osan ajasta vain juttelen.

Tanssin vain hyvämaineisilla ja tasokkailla klubeilla, joilla koen oloni turvalliseksi. Asiakkaat käyttäytyvät pääosin hyvin. En todellakaan tekisi tätä työtä, jos minua kohdeltaisiin huonosti. Esitystä katsotaan parin metrin päästä, eikä minuun kosketa. Pari kertaa joku on yrittänyt lääppiä, mutta silloin portsari heittää asiakkaan ulos.

Idiootteja tulee välillä vastaan, aivan niin kuin muissakin asiakaspalveluammateissa. Parhailla klubeilla tanssijat pitävät yhtä ja varoittavat toisiaan törkeistä asiakkaista.

Vanhanaikaisia käsityksiä

Minusta ei tunnu siltä, että luopuisin kunniastani, kun tanssin. En koe tanssijoiden olevan esineitä, päinvastoin. Meillä on valta valita ammattimme, päättää itse kaikesta ja määritellä, mikä on ok. Olisi täysin eri asia, jos en saisi itse päättää, kenelle tanssin.

Pidän työtäni kunniallisena, mutta valitettavasti tähän alaan liittyy stigma. Moni nainenkin katsoo strippareita alaspäin. Ihmisten käsitys strippaamisesta perustuu vanhanaikaisiin käsityksiin ja tietämättömyyteen. Ajatellaan, että tanssijat myyvät takahuoneessa seksipalveluita, mutta se ei ole totta.

Prostituoitu on täysin eri ammatti. On kuin vertaisi putkimiestä ja maalaria. Joskus asiakas tarjoaa rahaa seksistä, mutta klubeilla sääntöjä noudatetaan tarkasti. Jos tanssija tekee jotain, mikä ei kuulu ammattiin, hän tuottaa vahinkoa klubille ja kollegoille. Näin koko järjestelmä romuttuu.

Haluan pitää henkilökohtaisen elämäni erossa työstäni. Käytän tanssiessa eri nimeä, sillä se auttaa työidentiteetin erottamisessa. Lähimmät ystävät tietävät ammatistani, mutta olen päättänyt olla kertomatta kaikille.

Uuteen mieheen tutustuminen on vaikeaa, jos hänellä on ennakkoluuloja ammatistani. Tanssijat tukevat toisiaan ja miettivät yhdessä, milloin ja miten kertoa uudelle kumppanille. Onneksi on miehiä, jotka eivät tee hätäisiä ennakko-oletuksia, vaan pystyvät näkemään asiat avoimesti. Tähän mennessä kaikki ovat hyväksyneet ammattini.

Kaiken kaikkiaan stripparin ura on ollut syvällinen tutkimusmatka itseeni. Koska ulkonäkö näyttelee työssä isoa roolia, olen huomannut, että en jaksa keskittyä siihen muussa elämässä. Kaipaan ihmissuhteilta entistä syvällisempää yhteyttä ja etsin ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista ja kykenevät keskustelemaan älykkäästi. Arvostan enemmän henkistä puolta ja kiihotun miehen älykkyydestä – fyysinen stimulointi ei enää riitä.” 

Haastateltava esiintyy artikkelissa työnimellään.
Kuva: iStock