Laulaja syö vauvanruokaa, pitää hörökorvistaan eikä osaa tehdä frontside ollieta. Sanattomaksi Robin menee aina silloin, kun vanhemmat naiset tulevat iskemään häntä. 

"Jos en olisi Suomen suosituin poppari, haluaisin olla urheilija, ehkä freestyle-laskettelija. Kävin ennen talvisin joka päivä kavereiden kanssa rinteessä, ja urheilu on vieläkin iso osa elämääni. Käyn juoksemassa ja treenaan salilla. Pienenä halusin palomieheksi. Olisi siistiä pystyä pelastamaan henkiä. Toisaalta haluan ajatella, että ehkä teen sitä jo omalla tavallani musiikin kautta.

Pidän ulkonäössäni hörökorvistani ja ruskeista silmistäni. Ne ovat Suomessa harvinaisemmat, ja saan niistä eniten kehuja. Minulla ei ole koskaan ollut ulkonäköpaineita, mutta vaatekriisejä sitäkin enemmän. Myös hiusten täytyy olla joko juuri niin kuin haluan tai sitten piilossa hatun alla.

Tulisin hulluksi, jos menettäisin ääneni. Olin taannoin kuumeessa, eikä minulta lähtenyt ääntä lainkaan. Se oli pelottavaa, ja kehittelin jo kauhukuvia siitä mitä tapahtuisi, jos ääni ei koskaan palautuisikaan. Hiljaa oleminen on vaikeaa myös siksi, että normaalisti puhun ja lauleskelen jatkuvasti.

Olen huono muistamaan asioita. Muistan aina vain kaikkein epäoleellisimmat jutut, en koskaan niitä tärkeitä. Puhelimestani löytyy muistilistat kaikille elämäni osa-alueille: työasioille, keikkajutuille, yhteistyöhommille, koulutehtäville sekä arkisille asioille kuten vaikka sille, mitä minun pitää seuraavaksi ostaa. Poistan rivejä sitä mukaa, kun homma on hoidettu.

Noloa myöntää, mutta en osaa tehdä frontside ollieta. Harjoittelin skeittitempun, kun biisi tuli ulos vuonna 2012. Testasin temppua alkukesästä, eikä siitä tullut enää mitään. Onhan se nyt noloa.

Kun näen ystäviäni, fiilikseni on rento, sillä voin luottaa heihin ja tiedän, että voin kertoa heille mitä tahansa. Vaikka monet niin luulevat, minulla ei ole järkyttävää määrää kavereita. Lähes sama Turku-porukka on pysynyt kasassa lapsesta asti. Myös musapiireistä on löytynyt hyviä ystäviä, kuten Jimi Constantine, Kasmir ja Elastinen sekä bändini tyypit.

Tuhlaan aivan liikaa aikaa Youtuben autovideoihin. Olen autofriikki ja katson tajuttomat määrät autojen ominaisuuksia esitteleviä videoita. Suurin haaveeni olisi lähteä kavereiden kanssa reissuun, vuokrata Mustang ja ajella ympäriinsä hyvällä porukalla. Rahaa käytän maltillisesti ja mietin aina tarkkaan, mihin sitä pistän. Oma auto on ollut isoin hankintani. Asunnon ostamista en vielä edes mieti, koska yksin asuminen ahdistaa. Tykkään siitä, että kotona on seuraa.

Aamulla ensimmäisenä nousen sängystä ylös niin äkkiä, että joskus alkaa jopa huimata. Torkutan todella harvoin. Vaihdan vaatteet, pesen hampaat, laitan tukan ja syön aamiaista. Aamupalani sisältää usein puuroa, mutta aina kahvia.

En voi sietää joo joo -ihmisiä, jotka sanovat kyllä kaikelle, mutta eivät koskaan saa mitään aikaan. En myöskään tule toimeen ihmisten kanssa, jotka arvostelevat muita tai luulevat olevansa muita parempia.

Paha tapani on näyttää siltä, etten keskity yhtään. Keskityn kyllä oikeasti, mutta kun minulle puhutaan, näytän kuulemma siltä, etten kuuntele. Saatan katsella muualle tai sählätä samaan aikaan jotain muuta. Sekä isäni että managerini Hannu kysyvät usein, kuuntelenko ollenkaan. Ehkä minulta puuttuu jokin aivosolu.

Viimeisin hyvä tekoni oli käydä festarialueen ulkopuolella jakamassa nimmareita ja ottamassa kuvia fanien kanssa, joilla ei ollut lippuja. Tunnen usein syyllisyyttä siitä, etten ehdi tiukan aikataulun takia jäädä juttelemaan faneille. En ole vielä koskaan turhautunut kuvien ottamiseen. Haluan, että kaikilla on kivaa, ja tiedän, että vaikka minua väsyttäisi, fanien tapaamisesta tulee joka kerta hyvä mieli.

Ruokavalioni koostui kesällä lähinnä ABC-huoltoasemien valikoimista. Miniporkkanat ja vauvanruokaosaston hedelmäsoseet ovat kesällä vakkareitani. Normaalisti tykkään laittaa ruokaa, syödä hyvin ja tehdä vaikka sushia kavereiden kanssa. Ärsyttää, kun luullaan, että asun kotona vain siksi, etten osaa kokata. Kyllä osaan! Kyse on enemmänkin viitsimisestä.

Herkistyn fanien kirjoittamista tarinoista, joissa he kertovat vastoinkäymisistään ja siitä, miten biisini ovat auttaneet heitä vaikeissa tilanteissa. En kuitenkaan itke helposti. Viimeksi niin taisi käydä, kun isäni sairastui vakavasti.

Perheeni on äänekäs, outo ja mukava. Meillä huudatetaan musiikkia ja tv-ohjelmia kilpaa, joten kokeisiin pitää lukea luurit päässä. Perheemme myös sählää aina, eikä esimerkiksi juhliin lähtemisestä meinaa tulla mitään: yksi kitisee, toinen on myöhässä ja kolmannelta tippuu piilari lavuaariin. Meillä ei onneksi oteta asioita liian vakavasti. Paras perhemuistoni on neljän viikon purjehdusreissu Hollannista Suomeen. Tiimimme pelaa hyvin yhteen.

Ihailen naisia, jotka ovat iloisia ja ottavat toiset huomioon. Esimerkiksi näyttelijä Chloë Grace Moretz vaikuttaa inhimilliseltä tyypiltä, vaikka on maailmanluokan stara. Tuntemattomat tytöt lähestyvät minua jonkin verran esimerkiksi festareilla, ja usein paljon vanhemmatkin mimmit tulevat ehdottelemaan. Siinä on pikku-Robin vähän ihmeissään.

Täydellisillä treffeillä pitää tapahtua jokin nolo juttu, joka keventää tunnelman. Toinen voi vaikka purskahtaa nauruun ja purskauttaa vedet vahingossa toisen paidalle. Tykkään huolettomista tytöistä, jotka osaavat ottaa asiat rennolla hällä väliä -asenteella. Itse harkitsen ihastuneena sanojani paljon tavallista tarkemmin.

Pahin pelkoni on, että elämäni tärkeimmille ihmisille käy jotain pahaa. Hämähäkkikammoa tai muita fobioita minulla ei ole. En myöskään osaa pelätä sitä, että jäisin urani takia jostain paitsi. Osaan ajatella vain niitä asioita, joita olen saanut, kokenut tai nähnyt.

Toivottavasti vielä joskus pääsen laajentamaan uraani ulkomaille ja esiintymään Madison Square Gardeniin. En kuitenkaan tähyile elämää kovin pitkälle eteenpäin enkä edes halua haaveilla liian kauas tulevaisuuteen. Olisi hirveää, jos todellisuus osoittautuisi unelmia huonommaksi.

Paras elämänohje on antaa vain mennä. Liika analysoiminen on turhaa. En ole missään vaiheessa pohtinut musiikkini suuntaa, vaan antanut sen kehittyä samaan tahtiin elämäni kanssa. 13-vuotiaana lauloin yläasteikäisille, 18-vuotiaana täysi-ikäisille. Haluan myös olla artisti, joka pystyy yllättämään ja säväyttämään. Siksi aion ottaa syksyn vähän rennommin ja katsoa, mitä keksin seuraavaksi.” 

Laulaja Robin Packalen, 18, asuu Turussa, josta on myös kotoisin. Hän nousi julkisuuteen 13-vuotiaana Frontside Ollie -kappaleellaan ja on julkaissut urallaan viisi albumia, kolme kirjaa ja elokuvan. Robinin musiikkivideoita on katsottu Youtubessa yhteensä 130 miljoonaa ja kappaleita kuunneltu Spotifyssa yli 100 miljoonaa kertaa.

Kuva: Nick Tulinen

 

Laulaja Zara Larssonilla on lauluääni, kunnianhimo ja asenne kohdallaan. Hän on feministi, joka ei pelkää pitää meteliä tärkeiden asioiden puolesta.

Ruotsalaispoppari Zara Larsson, 19, tekee huimaa uraa, mutta hän ehti silti vaihtaa kuulumisia Cosmon kanssa puhelimitse. Laulaja hihkuu innosta julkaistuaan juuri uuden albuminsa So Good, joka vilisee hittejä kuten Lush Life ja Never Forget You.

– Never Forget You on lempilapseni, koska se on ensimmäinen kirjoittamani kappale. Se on EDM-biisi, jossa on kauniit, voimaannuttavat sanat. Toinen suosikkini levyltä on Only You, Zara kertoo.

Zara nousi julkisuuteen 10-vuotiaana voitettuaan Talang Sverige -kilpailun, ruotsalaisen version Talent-ohjelmasta. Moni muistaa Zaran myös viime vuoden Jalkapallon EM-kilpailuista, sillä hän esitti This One’s For You -kisabiisin yhdessä David Guettan kanssa.

– Tällä hetkellä parasta elämässäni on se, että saan matkustaa paljon ja viettää aikaa ihmisten kanssa, joista välitän. Tunnen silti olevani aivan sama ihminen kuin ennen menestystä. Myös ystäväni ovat iloisia puolestani, enkä ole kohdannut kateutta.

Zaran tekee onnelliseksi perhe, ystävät ja musiikki.

– Elämäni on muuten aivan normaalia, mutta valitettavasti minulla ei ole juuri nyt kovin paljoa aikaa olla perheeni tai ystävieni kanssa.

Mutta kun vapaata on, Zara osaa kyllä rentoutua.

– Silloin makoilen sängyssäni ja katson sarjoja. Nautin myös musiikista niin paljon, etten osaa kuvitella päivääkään ilman sitä. Minulla on melkein aina kuulokkeet päässäni.

Tukekaa toisianne!

Zara tunnustautuu feministiksi ja puhuu paljon tasa-arvon puolesta. Mielipiteitä sataa niin haastatteluissa kuin somessakin. Yksi tunnetuimpia tempauksia oli, kun Zara veti kondomin jalkaansa ja otti siitä kuvan Instagramiin. Viestinä oli se, ettei yksikään mies voi kieltäytyä käyttämästä kondomia liian ison peniksen takia.

– Minulla on paljon sanottavaa, enkä pelkää sanoa ajatuksiani ääneen. Juuri nyt haluan viestittää, että meidän naisten pitää tukea toisiamme sen sijaan, että kilpailemme toisiamme vastaan, Zara sanoo napakasti.

Lauluäänen, kunnianhimon ja asenteen lisäksi Zarassa inspiroi persoonallinen tyyli. Juuri siksi muotijätti H&M halusi tehdä laulajan kanssa yhteistyömalliston. Se ilmestyi kauppoihin toukokuussa.

– Tyylini avain on mukavuus. Haluan, että minun on helppo liikkua ja tanssia. Rakastan korkokenkiä, mutta niilläkin on pystyttävä kävelemään.

Tällä hetkellä Zara viilettää keikkailemassa Amerikassa, mutta ensi kesänä hänet nähdään Ruisrockin lavalla. Zara riemastuu kuullessaan, että Ruisrockia on järjestetty jo vuodesta 1970, eli se on maailman vanhimpia festareita.

– Oh, vau! Mieletöntä päästä esiintymään niin vanhoille festareille. En malta odottaa! 

Zara Larsson esiintyy Ruisrockissa 9. heinäkuuta.

Kuva: Sony Music Finland

Unohda smoothiet ja avokadoleivät, sillä Yhdysvalloissa avataan pian Nutella-ravintola.

Kerroimme vähän aikaa sitten Amsterdamiin helmikuussa avastusta, pelkästään avokadoihin keskittyvä ravintolasta, jonka listalta löytyy muun muassa avokadohamppareita, -smoothieita ja -toasteja. 

Mutta tämä saattaa olla jopa avokadoravintolaakin parempi: Chicagoon avataan nimittäin pian maailman ensimmäinen virallinen Nutella-kahvila. 

Monet muutkin kahvilat ovat toki olleet tietoisia Nutellan parantavasta voimasta ja lisänneet sen tarjontaa listoillensa, mutta Nutella Café tulee olemaan ensimmäinen ravintola, jonka omistaa myös Nutella-tuotemerkin omistava italialainen Ferrer-ketju. Listalta tulee löytymään muun muassa Nutella-täytteisiä croissanteja, Nutella-keksejä, Nutella-jätskiä... you name it. Aikaisemmin Eataly-niminen ravintolakatju on avannut Nutella Bar -nimisiä kahviloita Chicagoon ja New Yorkiin.

Chicago Tribune kertoi, että tämän kuun lopussa avattavan ravintolan ulkoasu ollaan suunniteltu sellaiseksi, että "tunnet käveleväsi Nutella-purkin sisään." Kuulostaa hyvältä!

Nutella – jonka pääraaka-aineet ovat sokeri, palmuöljy, hasselpähkinät ja kaakao – on italialaisen Petro Ferreron 1940-luvulla kehittämä tuote. Hän keksi Nutellan aikana, jona kaakaosta ja suklaasta oli toisen maailmansodan säännöstelyn vuoksi huutava pula. Nerokas Ferrero keksi, että kun suklaatahnaa jatkaa hasselpähkinöillä, riittää se isommalle ihmisjoukolle.  

Viime vuonna McDonald's lanseerasi Italiassa myös Nutella-hampurilaisen, Sweety con Nutellan. Se on kaikessa hienoudessaan hampurilaissämpylä, jonka väliin on pursotettu runsas kerros Nutellaa. Odottelemme edelleen toiveikkaina tuotteen rantautumista Suomeen!

Sweety Con Nutella

Katso myös:

McDonald's lanseerasi Nutella-hampurilaisen – tämän haluamme myös Suomeen

Tänne on pakko päästä! Amsterdamiin avataan pelkästään avokadoihin keskittyvä ravintola

Tämä korealainen barista on vienyt kahvitaiteen uudelle tasolle – koristelee cappucinoja Disney-hahmoilla

Lähde: Chicago Tribune

Tutkimuksen mukaan Instagram-kuvia napataan edelleen eniten kuuluisista rakennuksista ja huikeista luonnonmaisemista.

15. Waikiki, Havaiji

Waikiki sijaitsee Honolulussa, ja siellä on useita rantoja. Jo 1800-luvun Havaijin kuninkaalliset pitivät ranta-aluetta loma-ja juhlapaikkanaan.

kuva: @ameam

14. Grand Canyon, Arizona

Grand Canyon on kirjaimellisesti suuri. Se ulottuu yli 446 kilometrin pituuteen ja 29 kilometirn leveyteen. Kanjonia käy ihastelemassa miljoonia turisteja vuodessa.

kuva: @nicinovah

13. Machu Picchu, Peru

1500-luculla rakennettu Machu Picchu on yksi Perun kuuluisimmista nähtävyyksistä. Muinaisessa inkakaupungissa Andien harjanteella on huikeat näkymät ja myyttinen tunnelma.

@januzzithiago

12. Niagaran putoukset

Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevan putousryhmän läpi virtaa enemmän vettä kuin missään muussa yksittäisessä paikassa maailmassa.

kuva: @phryzdc

11. Mardi Gras, Louisiana

Suomessa on laskiainen, Amerikassa on "rasvatiistai" eli Mardi Gras. Kaksi viikkoa kestävä katolisen karnevaaliajan huipennus on täynnä paraateja ja bileitä.

kuva: @lindseylyle

10. Oktoberfest, Saksa

Saksan Oktoberfestissä on kyse oluen juomisesta ja hauskanpidosta, joten ei ihme, että tapahtumaan saapuu vuosittain miljoonia juhlijoita.

kuva: @everydayfood_fotd

9. Notre Dame, Pariisi

Pariisissa sijaitseva, 1345 valmiiksi rakennettu katedraali on yksi maailman tunnetuimmista. Varhaisgoottilaista rakennusta saapuvat ihastelemaan kaikenikäiset ihmiset uskontokunnasta riippumatta.

kuva: @heleneinbetween

8. Times Square, New York

New Yorkin tunnetuimman aukion huumaavien mainosvalojen loisteessa ja ihmisvilinässä on vaikea olla ottamatta kameraa esille.

kuva: @aitorgalisss

7. Big Ben

Thames-joen varrella sijaitseva kellotorni on Lontoon ikonisin rakennus. Harva tietää, että Big Ben-nimi ei alunperin viitannut koko rakennukseen, vaan ainoastaan sen sisällä olevaan kelloon.

kuva: @seojmi

6. Las Vegas Strip

Las Vegas Strip on noin 6,4 kilometriä pitkä osa Las Vegas Boulevardia. Katu on täynnä hotelleja, kasinoita ja kopioita kaikista maailman turistinähtävyyksistä. Kitsch-takuu!

kuva: @jrokas

5. Berliinin muuri

Vuonna 1989 kaatuneen Berliinin muurin rauniot ovat täynnä katutaidetta. Länsi-ja Itä-Euroopan aikanaan toisistaan erottanut muuri on tärkeä muistomerkki.

kuva: @cels.shine

4. South Beach, Florida

Miamin South Beach on valtava hiekkaranta on täynnä tekemistä kaikenikäisille. Sen hiekka on hienoa ja valkeaa. Mistään rauhallisesta paratiisibiitsistä ei kuitenkaan ole kyse, sillä South Beach on tunnettu bileistään, jotka jatkuvat aamuun asti.

kuva: @soleillovee

3. Disney World, Florida

Floridan Disney World on yli 27 000 hehtaarin kokoinen. Alueella on kuusi huvipuistoa, golf-kenttiä ja valtava leirintäalue.

kuva: @heartofplastic

2. Eiffel-torni, Pariisi

Vuonna 1889 valmistettu torni on Pariisin symboli, jota toiset paikalliset rakastavat ja toiset pitävät ärsyttävänä kliseenä. 324 metrin korkuinen torni houkuttelee instagrammaamaan etenkin iltavalaistuksessa.

kuva: @sabosabe

1. Disneyland, California

Kalifornian Disneyland on itsensä Walt Disneyn visioima paikka. Teemapuisto on tägätty instagramiin yli 14 miljoonaa kertaa.

kuva: @_chistinaluna

Katso myös:

Tässä ovat Suomen kymmenen instagrammatuinta nähtävyyttä – arvaatko, mikä on ykkösenä?

Tämä halpistuote on Gigi Hadidin suosikki – hinta alle kahdeksan euroa

Hoida kroppasi kesäkuntoon – 10 nopeaa kauneusvinkkiä

20-vuotias Jerry Koivisto on tuore Suomen Huippumalli haussa -ohjelman voittaja. Hän on koukussa dokkareihin, Guccin kelloihin ja äidin ruokiin.

1. Kesä

Haluan matkustaa kesällä ja ottaa elämästä kaiken irti. Matkakohteen aion valita spontaanisti.

2. Leviksen farkkutakki

Rakkain vaatteeni on äidin vanha Leviksen farkkutakki vuodelta 1996. Se on melkein aina päälläni. Takki on cool ja sopivan grunge.

3. Vice-dokumentit

Olen dokkariaddikti, ja Vice-dokumentit ovat uskomattoman hyviä. Ne käsittelevät kaikkea laidasta laitaan. Dokkareiden lisäksi päädyn usein katsomaan Netflixistä psykologisia trillereitä.

Kuva HBO Nordic.

4. Äidin kanakeitto

En kyllästy äitini kanakeittoon koskaan. Se on niin koukuttavaa! Kermapohjaiseen keittoon tulee muun muassa kanaa, ananasta ja porkkanaa.

5. Guccin kello

Odottelen vielä täydellisen väristä Guccin perhoskelloa. Sellaista, jossa olisi ruskea ranneke ja musta kellotaulu. Guccin kellot ovat kuitenkin niin kalliita, että sellaisen hommaaminen on varmasti mahdottomin unelmani.

Kuva Gucci.

Katso myös:

Maryam Razavi on ylpeä Huippis-finalisteista: "Molemmat ovat mielettömiä"

Astrid S kertoo, mistä viidestä asiasta hän on eniten innoissaan juuri nyt

Janni Hussi: "Somessa elämäni vaikutti täydelliseltä, vaikka en todellisuudessa voinut hyvin"