Laulaja syö vauvanruokaa, pitää hörökorvistaan eikä osaa tehdä frontside ollieta. Sanattomaksi Robin menee aina silloin, kun vanhemmat naiset tulevat iskemään häntä. 

"Jos en olisi Suomen suosituin poppari, haluaisin olla urheilija, ehkä freestyle-laskettelija. Kävin ennen talvisin joka päivä kavereiden kanssa rinteessä, ja urheilu on vieläkin iso osa elämääni. Käyn juoksemassa ja treenaan salilla. Pienenä halusin palomieheksi. Olisi siistiä pystyä pelastamaan henkiä. Toisaalta haluan ajatella, että ehkä teen sitä jo omalla tavallani musiikin kautta.

Pidän ulkonäössäni hörökorvistani ja ruskeista silmistäni. Ne ovat Suomessa harvinaisemmat, ja saan niistä eniten kehuja. Minulla ei ole koskaan ollut ulkonäköpaineita, mutta vaatekriisejä sitäkin enemmän. Myös hiusten täytyy olla joko juuri niin kuin haluan tai sitten piilossa hatun alla.

Tulisin hulluksi, jos menettäisin ääneni. Olin taannoin kuumeessa, eikä minulta lähtenyt ääntä lainkaan. Se oli pelottavaa, ja kehittelin jo kauhukuvia siitä mitä tapahtuisi, jos ääni ei koskaan palautuisikaan. Hiljaa oleminen on vaikeaa myös siksi, että normaalisti puhun ja lauleskelen jatkuvasti.

Olen huono muistamaan asioita. Muistan aina vain kaikkein epäoleellisimmat jutut, en koskaan niitä tärkeitä. Puhelimestani löytyy muistilistat kaikille elämäni osa-alueille: työasioille, keikkajutuille, yhteistyöhommille, koulutehtäville sekä arkisille asioille kuten vaikka sille, mitä minun pitää seuraavaksi ostaa. Poistan rivejä sitä mukaa, kun homma on hoidettu.

Noloa myöntää, mutta en osaa tehdä frontside ollieta. Harjoittelin skeittitempun, kun biisi tuli ulos vuonna 2012. Testasin temppua alkukesästä, eikä siitä tullut enää mitään. Onhan se nyt noloa.

Kun näen ystäviäni, fiilikseni on rento, sillä voin luottaa heihin ja tiedän, että voin kertoa heille mitä tahansa. Vaikka monet niin luulevat, minulla ei ole järkyttävää määrää kavereita. Lähes sama Turku-porukka on pysynyt kasassa lapsesta asti. Myös musapiireistä on löytynyt hyviä ystäviä, kuten Jimi Constantine, Kasmir ja Elastinen sekä bändini tyypit.

Tuhlaan aivan liikaa aikaa Youtuben autovideoihin. Olen autofriikki ja katson tajuttomat määrät autojen ominaisuuksia esitteleviä videoita. Suurin haaveeni olisi lähteä kavereiden kanssa reissuun, vuokrata Mustang ja ajella ympäriinsä hyvällä porukalla. Rahaa käytän maltillisesti ja mietin aina tarkkaan, mihin sitä pistän. Oma auto on ollut isoin hankintani. Asunnon ostamista en vielä edes mieti, koska yksin asuminen ahdistaa. Tykkään siitä, että kotona on seuraa.

Aamulla ensimmäisenä nousen sängystä ylös niin äkkiä, että joskus alkaa jopa huimata. Torkutan todella harvoin. Vaihdan vaatteet, pesen hampaat, laitan tukan ja syön aamiaista. Aamupalani sisältää usein puuroa, mutta aina kahvia.

En voi sietää joo joo -ihmisiä, jotka sanovat kyllä kaikelle, mutta eivät koskaan saa mitään aikaan. En myöskään tule toimeen ihmisten kanssa, jotka arvostelevat muita tai luulevat olevansa muita parempia.

Paha tapani on näyttää siltä, etten keskity yhtään. Keskityn kyllä oikeasti, mutta kun minulle puhutaan, näytän kuulemma siltä, etten kuuntele. Saatan katsella muualle tai sählätä samaan aikaan jotain muuta. Sekä isäni että managerini Hannu kysyvät usein, kuuntelenko ollenkaan. Ehkä minulta puuttuu jokin aivosolu.

Viimeisin hyvä tekoni oli käydä festarialueen ulkopuolella jakamassa nimmareita ja ottamassa kuvia fanien kanssa, joilla ei ollut lippuja. Tunnen usein syyllisyyttä siitä, etten ehdi tiukan aikataulun takia jäädä juttelemaan faneille. En ole vielä koskaan turhautunut kuvien ottamiseen. Haluan, että kaikilla on kivaa, ja tiedän, että vaikka minua väsyttäisi, fanien tapaamisesta tulee joka kerta hyvä mieli.

Ruokavalioni koostui kesällä lähinnä ABC-huoltoasemien valikoimista. Miniporkkanat ja vauvanruokaosaston hedelmäsoseet ovat kesällä vakkareitani. Normaalisti tykkään laittaa ruokaa, syödä hyvin ja tehdä vaikka sushia kavereiden kanssa. Ärsyttää, kun luullaan, että asun kotona vain siksi, etten osaa kokata. Kyllä osaan! Kyse on enemmänkin viitsimisestä.

Herkistyn fanien kirjoittamista tarinoista, joissa he kertovat vastoinkäymisistään ja siitä, miten biisini ovat auttaneet heitä vaikeissa tilanteissa. En kuitenkaan itke helposti. Viimeksi niin taisi käydä, kun isäni sairastui vakavasti.

Perheeni on äänekäs, outo ja mukava. Meillä huudatetaan musiikkia ja tv-ohjelmia kilpaa, joten kokeisiin pitää lukea luurit päässä. Perheemme myös sählää aina, eikä esimerkiksi juhliin lähtemisestä meinaa tulla mitään: yksi kitisee, toinen on myöhässä ja kolmannelta tippuu piilari lavuaariin. Meillä ei onneksi oteta asioita liian vakavasti. Paras perhemuistoni on neljän viikon purjehdusreissu Hollannista Suomeen. Tiimimme pelaa hyvin yhteen.

Ihailen naisia, jotka ovat iloisia ja ottavat toiset huomioon. Esimerkiksi näyttelijä Chloë Grace Moretz vaikuttaa inhimilliseltä tyypiltä, vaikka on maailmanluokan stara. Tuntemattomat tytöt lähestyvät minua jonkin verran esimerkiksi festareilla, ja usein paljon vanhemmatkin mimmit tulevat ehdottelemaan. Siinä on pikku-Robin vähän ihmeissään.

Täydellisillä treffeillä pitää tapahtua jokin nolo juttu, joka keventää tunnelman. Toinen voi vaikka purskahtaa nauruun ja purskauttaa vedet vahingossa toisen paidalle. Tykkään huolettomista tytöistä, jotka osaavat ottaa asiat rennolla hällä väliä -asenteella. Itse harkitsen ihastuneena sanojani paljon tavallista tarkemmin.

Pahin pelkoni on, että elämäni tärkeimmille ihmisille käy jotain pahaa. Hämähäkkikammoa tai muita fobioita minulla ei ole. En myöskään osaa pelätä sitä, että jäisin urani takia jostain paitsi. Osaan ajatella vain niitä asioita, joita olen saanut, kokenut tai nähnyt.

Toivottavasti vielä joskus pääsen laajentamaan uraani ulkomaille ja esiintymään Madison Square Gardeniin. En kuitenkaan tähyile elämää kovin pitkälle eteenpäin enkä edes halua haaveilla liian kauas tulevaisuuteen. Olisi hirveää, jos todellisuus osoittautuisi unelmia huonommaksi.

Paras elämänohje on antaa vain mennä. Liika analysoiminen on turhaa. En ole missään vaiheessa pohtinut musiikkini suuntaa, vaan antanut sen kehittyä samaan tahtiin elämäni kanssa. 13-vuotiaana lauloin yläasteikäisille, 18-vuotiaana täysi-ikäisille. Haluan myös olla artisti, joka pystyy yllättämään ja säväyttämään. Siksi aion ottaa syksyn vähän rennommin ja katsoa, mitä keksin seuraavaksi.” 

Laulaja Robin Packalen, 18, asuu Turussa, josta on myös kotoisin. Hän nousi julkisuuteen 13-vuotiaana Frontside Ollie -kappaleellaan ja on julkaissut urallaan viisi albumia, kolme kirjaa ja elokuvan. Robinin musiikkivideoita on katsottu Youtubessa yhteensä 130 miljoonaa ja kappaleita kuunneltu Spotifyssa yli 100 miljoonaa kertaa.

Kuva: Nick Tulinen

 

Mean Girls ja Mamma Mia -elokuvista tuttu näyttelijä Amanda Seyfried on saanut ensimmäisen lapsensa.

Amerikkalaisnäyttelijä Amanda Seyfried, 31, on saanut esikoislapsensa näyttelijämiehensä Thomas Sadoskin, 40, kanssa. The Way We Get By -näytelmän kulisseissa vuonna 2015 tavanneet näyttelijät aloittivat seurustelun vuotta myöhemmin tehdessään The Last Word -elokuvaa ja kihlautuivat syyskuussa 2016. Pariskunta solmi avioliiton medialta salassa aiemmin tässä kuussa.

– En ole koskaan aiemmin ollut näin valmis tai innoissani jostain, Amanda kuvaili lapsensa syntymän odotusta Australian Voguelle.

Perjantaina Los Angelesissa syntynyt, suloinen ja terve tytär on ensimmäinen lapsi molemmille vanhemmilleen. Perheeseen kuuluu myös Amandan Finn-koira, jota hänen nähdään usein ulkoiluttavan.

The Late Late Show'n juontaja James Corden haastatteli torstaina Thomasia ohjelmassaan ja kysyi, onko hän valmistautunut lapsen syntymään.

– En ole valmistautunut, kuinka siihen voi olla valmistautunut? Olen enemmän innoissani tästä kuin mistään muusta elämäni aikana, mutta olen myös enemmän kauhuissani tästä kuin mistään muusta koko elämäni aikana, vaikka niinhän sen pitääkin olla, Thomas myönsi.

Vauvan nimeä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta odotamme innolla mikä pikkuisen nimeksi tulee. Onnittelemme paria ilouutisista! 

Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Beyoncén epäillään olevan Snapchatissa – fanit yrittävät kuumeisesti keksiä käyttäjänimen

Emma Watson tienasi Bellen roolista hurjasti, mutta "Hollywoodissa naisen euro on edelleen 30 senttiä"

Sara Forsberg paljastaa: viisi lempiasiaa juuri nyt

 

Kysyimme kokeneilta au paireilta, mitkä asiat kannattaa ottaa huomioon maailmalle lähtiessä.

Kuka muu on jo koukussa uuteen Au pairit Kanadassa -sarjaan? TV-sarjassa seurataan parikymppisten suomalaisnuorten au pair –elämää Kanadan Vancouverissa.

Au paireja on sarjan alkaessa neljä: Roni Ruotsalainen, Sanna Jalonen, Vanessa Pauloff ja Mona Karttunen. Myöhemmin mukaan liittyy myös au pair, Johanna Korhonen. Sarjassa nähdään niin tuttipulloja, naurua, kyyneleitä, kuin romanssejakin. 

Sarjan edetessä voi huomata, että monella au pairilla on ollut ehkä hieman epärealistinen kuva au pairiudesta. Au pair –kokemus voi olla upea, mutta mitä realistisemmat odotukset sinulla on ennen au pairiksi lähtemistä, sitä paremman kokemuksen saat. Haastattelimme muutamaa au pairia ja selvitimme, ovatko yleisimmät au pairin työhön liittyvät myytit totta vai tarua.

1. Jos kielitaitosi ei ole vahva, valitse suomalainen perhe

– Totta ja tarua. Suomea puhuva perhe voi tuntua hyvältä ajatukselta, jos esimerkiksi englannin puhuminen jännittää. Kieltä oppii kuitenkin parhaiten, jos omaa kieltä ei yksinkertaisesti voi käyttää. Lasten kanssa on myös hyvä harjoitella – he eivät tuomitse sinua mokistasi. Vieraskielisestä perheestä on myös se hyöty, että voit päästää höyryjä pihalle vaikka skypettäessäsi kaverisi kanssa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia, ymmärtääkö perhe mitä mahdollisesti juoruilet, kertoo Yhdysvalloissa au pairina työskennellyt 23-vuotias Mia.

2. Host-perhettä valitessa ei kannata olla turhan tarkka

– Tarua. Parhaimmassa tapauksessa tulet asumaan perheen kanssa jopa vuoden. Jos kemiat eivät kohtaa, muuttuu elämä hankalaksi. Valitsin host-perheeni, koska he asuivat Kaliforniassa. Kuvittelin au pairiuden olevan yhtä glamouria, suloisia lapsia ja leffamenoa viikonloppuina. Päätin olla välittämättä siitä, että jaoin huoneen host-tyttären kanssa. Tämä kostautui, kun arki alkoi ja oman tilan puute alkoi ahdistaa todella paljon, sanoo San Franciscossa lapsia hoitanut Emma, 24.

3. Tehkää kirjallinen työsopimus

– Totta. Minulle sanottiin ensin, että työtunteja olisi viikossa 30. Yhtäkkiä olin kuitenkin vauvan kanssa yksin 50 tuntia viikossa. Asiasta huomautettuani sanoi host-äitini ostaneensa minulle pakastimeen jäätelöä palkkioksi ylitöistä, kertoo au pairina Lontoossa työskennellyt Essi, 22.

– Luulin työni koostuvan lähinnä lastenhoidosta, mutta huomasinkin silittäväni vaatteita neljä tuntia päivässä ja juoksevani viikonloppuisinkin menojeni välillä tyhjentämään tiskikonetta, Mia kertoo.

4. Ei ole väliä, minkä ikäiset hostperheen lapset ovat

– Tarua. Lapset viettävät suurimman osan hereilläoloajastaan sinun kanssasi. Jos pidät lapsista ja haluat oikeasti hoitaa heitä 24/7, niin silloin kannattaa valita perhe, jossa on pieniä lapsia. Jos taas haluat enemmän omaa aikaa, mene perheeseen jossa on kouluikäiset lapset, Emma neuvoo.

5. Au pairina näet maailmaa ja tutustut uusiin ihmisiin

Totta. Mutta se, kuinka paljon maailmaa näet ja kuinka hyviä ystäviä saat, riippuu toki sinusta itsestäsi. Siirin suurin haaste Englannissa oli juuri kavereiden löytäminen.

- Lähdin 18-vuotiaana au pairiksi ja kuvittelin, että elämästäni tulee täydellistä. Perillä iski kuitenkin todellisuus ja huomasin töiden jälkeen istuvani illat kotona host-perheeni kanssa. En tiennyt, mistä kavereita saisi ja tuntemattomille jutteleminen tuntui hankalalta. Netistä löysin onneksi kavereita, jotka olivat suurimmaksi osaksi muita au paireja, kertoo 23-vuotias Englannin Hastingsissa au pairina ollut Siiri.

- Ihmiset ovat erilaisia kuin Suomessa, sitä ei tajua ennen kuin asuu ulkomailla. Suomalaiset eivät yleensä tee turhia lupauksia, mutta pitävät ne, jotka ovat luvanneet. USA:ssa oli vaikea saada ystäviä, kun lupaukset olivatkin sanahelinää ja menot monesti peruuntuivat vailla selitystä, Emma lisää.

6. Kulttuurishokki ja koti-ikävä ovat pelkkiä myyttejä

– Tarua. Kamalinta oli tajuta, että kavereiden elämä Suomessa jatkuu, vaikkei itse ollut mukana. Tuntui pahalta, kun kaverit tekivät porukalla jotain kivaa ilman minua. Naiivisti ajattelin, että kavereiden elämä pysähtyy kun minä lähden, vaikkei se niin ollut, Siiri muistelee.

– Tunteet olivat pinnassa usein. Kerran sain itkukohtauksen, kun en osannut käyttää amerikkalaista suihkua. Kulttuurishokki iski vasten kasvoja myös kotiin palatessani. Kaikki oli tavallaan samanlaista, mutta minä olin muuttunut, Emma kertoo.

7. Asioista voi aina keskustella

Totta ja tarua. Au pairina olo voi parhaimmillaan olla yksi elämäsi antoisimmista, vaikkakin opettavaisimmista, kokemuksista. Aikasi au pairina ei pitäisi olla pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta ei myös pelkkää itkua. Emma ja Essi yrittivät keskustella ongelmista perheiden kanssa.

– Kun päätin jättää homman kesken host-äidin ilkeyden takia, en sanonut perheelle mitään. Vanhempien ja lasten ollessa poissa, pakkasin laukkuni ja lähdin lentokentälle. Autossa tekstasin perheelle asiasta. Perheen äidillä oli tapana huutaa au paireille. En halunnut kertoa ja aiheuttaa kohtausta, enkä halunnut, että päällimmäiseksi muistoksi lapsille minusta jäisi se, että huudan kilpaa heidän äitinsä kanssa, Emma perustelee.

– Yritin keskustella ongelmista, mutta tunnelma muuttui jäätäväksi. Kun viimein kerroin haluavani lähteä kotiin, minulle huudettiin ja käskettiin häipyä heti. Pakatessani tavaroitani perheen isä vaati minua poistamaan kaikki heidän lapsestaan ottamani kuvat kamerastani, Essi sanoo.

Au pairit Kanadassa TV2:lla tiistaisin kello 20.30.

Kuva: Yle
Teksti: Lidia Pirilä

Katso myös:

A Bikini A Day -blogin Natasha Oakley: "Naisten täytyy pitää toistensa puolia loppuun saakka"

Ahdistaako työelämä? Ratkaisimme 10 yleisintä ongelmaa

Älä heitä ripsiväriharjaasi roskiin – lahjoita se hyvään tarkoitukseen

 

 

Emma Watson kuuluu maailman kovatuloisimpiin näyttelijöihin, mutta naiset tienaavat Hollywoodissa edelleen miehiä reippaasti vähemmän.

Kuinka moni on jo nähnyt viime perjantaina ensi-iltansa saaneen Kaunotar ja Hirviö -leffan?

Bellen roolissa ihastuttanut Emma Watson, 26, nettosi roolistaan The Hollywood Reporterin mukaan jo ennen sen tekemistä kolme miljoonaa dollaria. Emman lopullinen palkkio riippuu kuitenkin leffan maailmanlaajuisista lipunmyyntituloista. Palkkion on kuitenkin arvioitu yltävän yli 15 miljoonaan dollariin.

Emman palkkio ylittäisi siten kirkkaasti monien isoja rooleja napanneiden miesnäyttelijöiden viimeaikaiset tienestit. Jurassic Worldissa vuonna 2015 miespääosaa näytellyt Chris Pratt tienasi elokuvastaan vajaa kymmenen miljoonaa dollaria, Chris Evans nettosi Kapteeni Amerikan roolistaan vuonna 2014 6,9 miljoonaa. 

Valitettavasti Emma Watson on kuitenkin yksi harvoista Hollywood-julkkiksista, joka peittoaa palkallaan miesnäyttelijöiden tienestit. Miestähdille maksetaan nimittäin myös leffa-alalla edelleen huomattavasti naisia enemmän, vaikka aiheesta on puhuttu julkisuudessa paljon.

Vuonna 2014 Jennifer Lawrence raivostui saatuaan tietää tienanneensa roolistaan American Hustle -elokuvassa reippaasti mieskollegoitaan Bradley CooperiaChristian Balea ja Jeremy Renneriä vähemmän. Asia selvisi Jenniferille sattumalta Sony-elokuvastudioihin kohdistuneiden tietomurtojen myötä julkisuuteen levinneistä yksityisistä sähköpostikeskusteluista. 

Vuonna 2015 Salma Hayek puolestaan paljasti, että suurimmalla osalla miestähdistä on sopimuksissaan ehto, joka antaa heidän päättää, kuka nainen esittää pääosaa heidän elokuvassaan.

- Se on erittäin seksististä. Pääosaa näyttelevä mies saattaa esimerkiksi valita mukaan naisen, jota haluaa suudella, hän huomautti. 

Tammikuussa aiheen nosti puolestaan esiin Natalie Portman, joka kertoi Marie Clairen haastattelussa tienanneensa vuoden 2011 No Strings Attached -elokuvasta kolme (!!) kertaa vastanäyttelijäänsä Ashton Kutcheria vähemmän. 

- Hollywoodissa naisen euroa ei todellakaan ole 80 senttiä. 30 senttiä on lähempänä totuutta, Natalie totesi tuolloin. 


Emma ja Luke Evans.

Lähteet: Marie Claire, The Daily Mirror, The Hollywood Reporter

Katso myös:

Disney muuttaa Kaunotar ja Hirviö -tarinaa Emma Watsonin toiveesta – Bellestä tehdään älykäs keksijä

Emma Watson ei lannistunut vaalituloksesta – piilottaa kirjoja metroon ja taistelee entistä kovemmin tärkeiden asioiden puolesta

A Bikini A Day -blogin Natasha Oakley: "Naisten täytyy pitää toistensa puolia loppuun saakka"

 

 

Nämä ovat laulaja ja YouTube-tähti Sara Forsbergin viisi suosikkia juuri nyt.

1. Puman vaatteet

- Puma on nostanut itsensä seuraavalle tasolle. Joidenkin mielestä Adidas on parempi, mutta omasta mielestäni Puma voittaa Addun 6-0. Odotan kovasti seuraava Fenty Puma by Rihanna -mallistoa, mutta fanitan myös perus-Pumaa.

Rihannan Pumalle suunnittelema kevät-kesä 2017 mallisto esiteltiin Pariisissa.
Rihannan Pumalle suunnittelema kevät-kesä 2017 mallisto esiteltiin Pariisissa.

2. Die Antwoord

- Eteläafrikkalaisen Die Antwoodin viime vuonna ilmestynyt Mount Ninji and da Nice Time Kid -albumi on mieletön ja ihan kreisi.

Die Antwoord eli Yo-Landi Vi$er (vas.) ja Ninja esiintyvät kesäkuussa Provinssirockissa.
Die Antwoord eli Yo-Landi Vi$er (vas.) ja Ninja esiintyvät kesäkuussa Provinssirockissa.

3. Silmälasit

- Minulla kesti 22 vuotta tajuta, miten cooleja silmälasit ovat. Ne tuovat tyyliini potkua. Omistan paljon laseja ja suosikkini tällä hetkellä ovat nörtähtävät pilottilasit.

 Cutler and Gross -merkin silmälaseja myy Net-A-Porter-nettikauppa.
Cutler and Gross -merkin silmälaseja myy Net-A-Porter-nettikauppa.

4.  Skam

- Kaikkien muiden tavoin, olen ihan koukussa norjalaiseen Skam-sarjaan! Tulisipa neljäs tuotantokausi pian...

Supersuositusta Skam-sarjasta tehdään parhaillaan jenkkiversiota.
Supersuositusta Skam-sarjasta tehdään parhaillaan jenkkiversiota.

5. GlawGlown ihonhoitotuotteet

- Rakastan GlamGlown ihonhoitotuotteita! Uusin suosikkini on Thirstymud Hydrating Treatment -naamio, joka kosteuttaa tehokkaasti ja jättää ihon ihanan pehmeäksi. Se tuoksuu banaanilta, vanilijalta ja kaikelta ihanalta.

Glamglow Thirstymud Hydrating Treatment -kasvonaamio, 54,50 e.

Kuvat: Universal Music, MVPhotos, IMaxTree, YLE, valmistajat.