Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Netflix jatkaa tuotantonsa karsimista rankalla otteella. Nyt hyvästit heitetään Girlboss-sarjalle.

Pari kuukautta sitten intoilimme Netflixin Girlboss-sarjasta, joka perustuu löyhästi parhaiten Nasty Gal -nettikaupastaan sekä #Girlboss-kirjastaan tunnetun Sophia Amoruson, 32, elämään. Ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin Netflixissä huhtikuussa. Alun perin tarkoituksena oli jatkaa sarjaa toisellakin kaudella, mutta viimeismpien uutisten mukaan Netflix on päättänyt lopettaa sarjan.

– Vaikka olen sarjasta ylpeä, olen innoissani, että voin taas olla kontrollissa siitä, miten tarinani kerrotaan, Sophia kirjoitti asiasta Insta Storyssaan.

– Pidin sarjasta, mutta toisaalta oli rankkaa elää karikatyyrina, vaikka sitä kestikin vain kaksi kuukautta. 

Sophian kirjoituksista käy ilmi, ettei hän ole ollut täysin tyytyväinen siihen, millaisena hänet tai hänen tarinansa on sarjassa esitetty. Hän huomautti myös muun muassa, ettei Shane-niminen mies ole ikinä pettänyt häntä toisin, kuin sarjassa annetaan ymmärtää. Sophia kertoi lisäki toivovansa, että voisi lähitulevaisuudessa kertoa omasta menneisyydestään haluamallaan tavalla. 

Jäämme kiinnostuneina odottamaan, sillä Sophian tarina on vähintäänkin kiinnostava. Räväkän naisen nuoruuteen mahtui masennusta ja perheongelmia. Nuorena aikuisena Sophialla ei ollut vakituista osoitetta – hän liftasi ympäri USA:n länsirannikkoa ja elätti itsensä lähinnä roskikisa dyykkaamalla, kunnes rahapulassa ollut Sophia keksi alkaa myydä vintagevaatteita ja -asusteita eBayssä. Hän luki Starting an eBay for Dummies -kirjan ja alkoi etsiä erikoisia asuja esimerkiksi kuolinpesistä myyden ne sitten netissä moninkertaisilla hinnoilla. Oman nettiputiikkinsa hän nimesi Nasty Gal Vintageksi, ja nykyään naisen omaisuus on huikeat 280 miljoonaa dollaria.

Girlboss-sarjan käsikirjoittajana ja tuottajana oli Pitch Perfectinkin takaa löytyvä Kay Cannon. Sarjan pääosassa nähtiin Britt Robertson. Toisin kuin monet muut Netflixin komediasarjat, Girboss sai kovista odotuksista huolimatta melko nihkeän vastaanoton. Vain 32 % kriitikoista Rotten Tomatoes -sivustolla kertoi pitäneensä sarjasta.

Kyseinen sarja ei ole kuitenkaan ainoa ikävä yllätyspäätös, josta Netflix on viime aikoina uutisoinut. Yhtiö on viime aikoina lopettanut monia muitakin valtavalla budjetilla tehtyjä tuotantojaan. Viime viikkoina se on uutisoinnut muun muassa, että lähtöpassit saavat scifi-saja Sense8 sekä musiikkidraama The Get Down. Sitä ennen on ehditty hyvästellä myös huippukalliit Marco Polo ja Bloodline.

Katso myös:

Netflixin Girlboss-sarja on inspiroitunut Nasty Gal -nettivaatekaupallaan multimiljonääriksi nousseen Sophia Amoruson elämästä

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Toimitus kertoo: nämä ovat tämän kesän luottoaurinkolasimme

Kuva: MVPhotos
Lähde: variety.com

Tasan 20 vuotta sitten meille esiteltiin velhopoika nimeltä Harry Potter, kun kirjasarjan ensimmäinen osa Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter ja viisasten kivi) julkaistiin Englannissa 26. kesäkuuta 1997. Tiesitkö nämä faktat Harry Potterista?

 

1. Odotum Suojelius on loitsuista se,  joka esiintyy kirjoissa eniten, yhteensä 140 kertaa. Hyvänä kakkosena tulee Komennu, 49 kertaa. Pelottava Avada kedavra -loitsu esiintyy sekin kirjoissa jopa 24 kertaa.

2. Ginny Weasleyn nimi mainitaan kirjassa ennen Ronia.

3. Ron Weasleyn hahmon piti alun perin kiroilla paljon, mutta J.K. Rowlingin kustantaja ei halunnut kirjaan niin rajua kieltä.

4. J.K. Rowling pohjasi 11-vuotiaan Hermionen hahmon löyhästi samanikäiseen itseensä. Hän jopa antoi Hermionen suojelius-loitsulle lempieläimensä muodon, saukon.

5. Taikaolennoista ankeuttajat, maahiset, kotitontut, lohikäärmeet ja pöllöt ovat ne, jotka hallitsevat kirjasarjaa eniten.

6. Taikaesineistä näkymättömyysviitta mainitaan useimmin. Seuraavina tulevat hirnyrkki ja sieppi.

7. Vastoin yleistä luuloa, Lordi Voldemortin nimen lopussa olevaa t-kirjainta ei kuulu lausua. Rowling on kertonut, että nimi tulee ranskan kielestä ja tarkoittaa flight of deathia eli kuolemanlentoa.

8. Sirius Mustaa näyttelevä Gary Oldman lahjoitti Daniel Radcliffelle basson ensimmäisellä tapaamiskerralla, koska tiesi tämän pitävän musiikista.

9. Vertaillessa kirjasarjan positiivisia ja negatiivisia sanoja, negatiiviset hallitsevat kirjoja 59,20 % kun taas positiivisten sanojen prosentuaalinen osuus on 40,80. Onneksi hyvyys voittaa lopulta.

10. Rakkaus voittaa vihan ainakin kirjan sivuilla, sillä sana rakkaus on mainittu kirjoissa 182 kertaa, sana viha taas 117 kertaa.

11. Ankeuttajat kuvaavat masennusta ja perustuvat kirjailija J.K. Rowlingin omiin kamppailuihin masennuksen kanssa.

12. Ronia näyttelevä Rupert Grint potee oikeasti araknofobiaa eli hämähäkkikammoa.

13. Kun Dumbledoren alkuperäinen näyttelijä Richard Harris kuoli, roolia tarjottiin Taru Sormusten Herrasta -leffojen Gandalfina tunnetulle Ian McKellenille. Veteraaninäyttelijä kuitenkin torjui tarjouksen toteamalla: ”I had enough trouble living up to one legend. Two would be too much to hope for."

14. Salaisuuksien kammiota kuvatessa lapsinäyttelijöiden joukossa puhkesi hankala täiepidemia.

 15. Tom Felton haki alunperin Harryn ja Ronin rooliin, mutta hänelle tupsahti sittenkin pahiksen rooli Draco Malfoyna.

16. Ei tule varmaankaan yllätyksenä, että kirjan hahmoista Harry (1908 kertaa), Ron (6495) ja Hermione (5457) mainitaan kirjasarjassa useimmin. Lordi Voldemortin eri nimet mainitaan kirjoissa seuraavasti: Lordi Voldemort jopa 1253 kertaa, Tiedät-kai-kuka 124 kertaa ja Hän-joka-jääköön-nimeämättä 58 kertaa. Hän esiintyy myös nimellä Pimeyden Lordi (172 mainintaa) sekä Tom Valedro (254 kertaa).

17. J.K. Rowling on maailman eniten koskaan tienannut kirjailija.

18. Näyttelijöistä vain Alan Rickman (Professori Kalkaros) tiesi hahmonsa kohtalon ennen viimeisien filmien kuvaamista, koska J.K. Rowling kertoi sen hänelle.

19. Salazar Luihuisen kuuluisasta medaljongista piti tehdä 40 eri versiota Harryn ja Ronin epäonnistuneiden rikkomisyritysten filmaamisen takia.

20. Rupert Grint pukeutui koekuvauksiin naispuoliseksi draamaopettajakseen ja räppäsi kuvauksissa hahmostaan aloittamalla: "Hello, my name is Rupert Grint, I hope you don't think I stink."

Lähde: Shopalike.fi (osittain myös List 25)
Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Nämä kirjat kannattaa lukea nyt - yhdeksän ideaa

Emma Watson piti MTV:n gaalassa tärkeän kiitospuheen - hehkuttaa historiallista päätöstä

Nämä sinunkin kannattaa lukea - 11 kirjaa, jotka kuuluvat myös Emma Watsonin suosikkeihin

 

 

Auringon kuumentamalla asfaltilla hipsutellaan espadrilloksissa.

 

Juuttiköydestä valmistettujen espadrillosten historia ulottuu 1200-luvun Espanjaan ja Ranskaan. Kenkien päällysosa on usein valmistettu joko puuvillasta tai nahkasta, ja ne sopivat niin miehille kuin naisille.

Espadrilloksista tuli suuren yleisön hitti niiden ensimmäisen valkokangasmomentin jälkeen vuonna 1947, kun näyttelijä Rita Hayworth esitteli valkoisia puuvillaisia kenkiä elokuvassa Nainen Shanghaista. Espadrilloksia nähtiin myös vaikutusvaltaisten miesten jaloissa, kuten Salvador Dalilla ja John F. Kennedyllä. Naisellisempi versio syntyi 1970-luvun alussa, kun Yves Saint Laurent mullisti kengän muodon lisäämällä siihen kiilakoron.

Nykyään espadrillokset ovat kesäjalkineiden kuninkaallisia, ja niin Kourtney Kardashian kuin Selena Gomezkin ovat sujauttaneet ne jalkaansa hellemekkojen pariksi. Paul Smithin kevätmallistoissa nähtiin sporttiversiot raidallisilla remmeillä, kun taas Bottega Veneta toi takaisin juuttimaisen kiilakoron. 

Raidallisissa sandaaleissa on hauska hapsuyksityisyiskohta, 39,95 e, Tamaris.


Nyöritettävät espadrillokset 29,95 e, Zara.


Tuuletusaukot pelastavat helteellä. Tekonahkaiset espadrillokset, 89,95 e, Zalando.

Espadrilloksista tuli hitti Lauren Bacallin ansiosta. Look Myrskyvaroitus-elokuvasta vuodelta 1984. 

Kuvat: Gettyimages, MVPhotos ja valmistajat

Katso myös:

Nämä ovat suosituimmat trendit juuri nyt, kertoo Pinterest – katso, mitä kaikkea haetaan eniten

10 tyylivaikuttajaa, joita sinunkin kannattaa seurata Instagramissa juuri nyt

Kesän alennusmyynnit käynnistyvät – metsästä näitä trendejä!

Juhannus ja yöttömät yöt ovat täällä, vihdoinkin! Aika kokoontua parhaiden ystävien kanssa, tehdä taikoja ja syödä hyvää ruokaa.
 
Maaginen kesäilta vaatii taustalle tietysti myös soundtrackin, jonka tahdissa voi rentoutua, bailata ja valvoa aamuun asti.
 
Kokosimme listalle kuumimpia kesähittejä vuodelta 2017 sekä nostalgisia klassikkoita vuosien takaa.
 

tilaa lista tästä

Kuva: IStock

Katso myös:

Hyvää juhannusta! Hemmottele itseäsi juhannussaunassa näiden helppojen vinkkien avulla

Hiusguru paljastaa: 4 kuuminta hiusväritrendiä kesällä

Julkkisten luottomeikkaaja kertoo: tällä simppelillä vinkillä saat kasvojesi ihosi hehkumaan hetkessä