1. Et halua nousta sängystä ikinä milloinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!

Okei: jos sinun on silloin tällöin vaikea nousta, älä huoli. Mutta jos joudut käymään elämäsi suurimman taiston jokainen aamu päästäksesi ylös sängystä, on aika ottaa elämäsi stressaavat aiheet tarkempaan tarkasteluun. Stressaaminen vie todella paljon energiaa, ja saa kroppasi käymään ylikierroksilla. 

2. Olet aivan överiväsy, muttet silti saa iltaisin unta.

Toinen syy, minkä takia heräät rättiväsyneenä: pyörit ja hyörit koko yön sängyssäsi, ajatusten juostessa laidasta laitaan pääkoppasi sisällä. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että kroppasi on täynnä stressihormoneita, jotka yrittävät auttaa sinua selviämään läpi kiireisten päiviesi. Kun sinun on vihdoin illalla mahdollisuus hengähtää, ei kehosi ehdi rauhoittua.

3. Olet kipeä noin joka toinen päivä.

Kun stressitasosi ovat korkealla, voi immuunijärjestelmäsi heikentyä jopa 30 prosenttia. Tämä takia kehosi imaisee itseensä jokaisen pöpön, joka vastaan tulee. 

4. Minne laitoitkaan puhelimesi/avaimet/tomivat aivosi?

Kevyt stressi tietyissä tilanteissa (kuten työhaastattelu tai tärkeä presentaatio) saa sinut tarkemmaksi ja mielesi toimimaan tehokkaammin. Pitkäaikainen, syvä stressi aiheuttaa kuitenkin päinvastaisia asioita. Muisti sumenee, keskittymiskykysi on olematon ja kuunteleminen vaikeutuu.

5. Pienetkin asiat saavat sinut tunteelliseksi.

Tuntuuko että pienimmätkin vastoinkäymiset, onnenhetket, tyhmät vitsit ja kummalliset kommentit saavat sinut huutoitkun partaalle? Tämä on tyypillistä kun olet super-stressaantunut: aivosi eivät suodata asioita normaalilla ymmärryksellä vaan kaikki on entistäkin raskaampaa.

6. Masusi tekee kummallisia asioita.

Särkeekö mahaasi normaalia enemmän arjessa ilman mitään järkeenkäyvää syytä? Syy saattaa olla huolet ja paine, jota tunnet. Toisille hermostuneisuus vaikuttaa ensimmäisenä masun toimintaan.

7. Joskus sinusta tuntuu, että unohdat hengittää.

Pitkään stressanneet kokevat arjen keskellä paniikkikohtauksen kaltaisia hetkiä, jolloin jopa hengittäminen vaikeutuu ja olo on hutera. Jos et saa stressiä hallintaan, nämä oireet saattavat ajan myötä vain voimistua.

Miten löytää ratkaisu?

Aluksi: vedä syvään henkeä. Pidä huoli siitä, että saat tarpeeksi unta, sillä väsyneenä stressinhallinta on entistä vaikeampaa. Tee kalenteriisi tilaa mielesi ja kroppasi rentoutumiselle – oli se sitten rankka salitreeni, joogatunti, ystäviesi kanssa kokkailu tai lemppari TV sarjasi seuraaminen. Yritä minimoida elämästäsi kaikki sinua stressaava - jos koet ahdistusta siitä ettet käy tarpeeksi salilla, rupea liikkumaan kävellen töihin, jolloin saat päivittäisen urheiluannoksesi hyötyliikunnasta.

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Lue myös nämä:

11 keinoa olla heti onnellisempi

5 syytä lähteä tänään lenkille

Nämä vinkit saavat sinut nukkumaan hyvin

Journal of Food Science -julkaisussa äskettäin esitelty tutkimus vahvistaa sen, minkä me olemme oppineet vuosien kokemuksen myötä: lähes mikä tahansa juusto saa viinin maistumaan paremmalta.

Tutkijat pyysivät 31 ranskalaista viiniasiantuntijaa maistamaan neljää eri juustoa erilaisten viinien kanssa ja kuvailemaan sitten kokemaansa nautintoa. Tutkimus toteutettiin kahdessa osassa: ensin osallistujat maistoivat kolme siemausta neljää erilaista viiniä. Sitten osallistujat joivat saman määrän samoja viinejä, mutta söivät jokaisen siemauksen välissä palan juustoa.

Telegraph uutisoi, että asiantuntijoiden mukaan jokainen viini maistui paremmalta juuston jälkeen. Ennen kaikkea juustot vähensivät tanniinien suuta kuivaavaa vaikutusta.

 - Tutkimus osoittaa, että juuston avulla voi vähentää viinin suussa aiheuttaman kuivan tunteen kestoa. Kaikki neljä arvioitua juustoa vaikuttivat samalaa tavalla, kertoo tutkimusta vetänyt Mara Galmarini

- Toisin sanoen, kun tarjolla on juustolajitelma, viini maistuu todennäköisesesti paremmalta huolimatta siitä, mikä juusto valitaan.

Lähde: Telegraph
Kuvat: Instagram, Giphy

 

Lady Gagan, 30, vierailu James Cordenin uusimmassa Carpool Karaoke -jaksossa todisti taas, kuinka uskomattoman lahjakas laulaja hän todella on.

Kaksikko duetoi automatkalla muun muassa Gagan hittibiisit Bad Romancen, Pokerfacen ja Edge of Gloryn. Lisäksi Gaga esitti kaksi uutta kappaletta, Perfect Illusionin ja Million Reasonsin, viime perjantaina julkaistultaan Joanne-albumiltaan. Varsinkin Million Reasonsia olemme kuunnelleet repeatilla levyn ilmestymisestä lähtien.

Jakson aikana Gaga kertoo myös muun muassa kirjoittaneensa useimmat biisinsä alle kymmenessä minuutissa, omistavansa yli 400 kappaletta Michael Jacksonille kuuluneita vaatteita ja saaneensa ajokortin vasta muutama kuukausi sitten. James haastaakin Gagan ajamaan autoaan, mikä osoittautuu yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Lisäksi saimme selvyyden siihen, mitä ihmettä Bad Romance -biisin lyriikoissa oikein yritetään sanoa. Katso video alta!

 

 

 

 

 

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos