Syksyllä sataa ja alkaa olla pimeää. Mikä ihana tekosyy avata televisio. Ja suklaalevy...
Cosmo vinkkaa syksyn odotetuimmat kotimaiset sarjat:

Exiä rannalla

Jos vain viettäisin hetken exäni kanssa yhdessä, olisin varma että välillemme tulisi taas jotain. Vai olisiko uusi kulta sittenkin parempi? Exiä rannalla asettaa kauniit ja komeat sinkut vaikeaan paikkaan, kun vanhat exät saapuvat rannalle sekoittamaan uusien deittien tapailua. Onko vanha suola janottavampaa kuin uudet tuttavuudet rannalla? Näiden suhdesolmujen selvittämiseen sinkuilla on rantaloman verran aikaa.

Sub, alkaa 7. syyskuuta

Ota rahat ja juokse

Kukapa meistä ei olisi leikitellyt ajatuksella pakomatkasta rikoksen jälkeen. Kaahaisit satamaan ja hyppäisit ruotsin laivaan, sieltä jatkaisit junalla Saksaan... Mutta mitä jos sinulla olisikin 10 000 euroa, jotka tulisi piilottaa mahdollisimman hyvin? Ota rahat ja juokse -viihdesarjassa henkilöt saavat haasteen piilottaa tunnissa salkun, joka on täynnä rahaa. Jos etsivät eivät löydä salkkua 48 tunnin kuluessa, saavat haastehenkilöt pitää rahat.

MTV3, alkaa 2. syyskuuta

Ensitreffit alttarilla

Pimenevät syysillat saavat kaipaamaan kainaloa, johon käpertyä. Sitä myös kuusi rohkeaa sinkkua etsii 3. kaudella deittiohjelmassa, jossa tulevan puolison tapaa ensimmäistä kertaa vasta alttarilla. Hullua, mutta myös niin romanttista! Tätä ohjelmaa ei voi katsoa ilman tunnevyöryjä ja empatiaa. Voi kun tällä kaudella kaikki löytäisivät elämänsä rakkauden.

Ava, alkaa 6. syyskuuta

Pahan jälkeen

Jos halusit parantaa maailmaa ja tyhjentää nenäliinapakettisi katsoessasi Arman Alizadin Täällä Pohjantähden alla, tämän sarjan selviytymistarinat valloittavat sydämesi. Sarjassa käsitellään rankkoja aiheita ympärileikkauksesta huumeaddiktioon, mutta sarjassa on toiveikas tunnelma. Jos sinkku- ja hömppäohjelmat riittävät (tai tarvitset hyvän keskusteluaiheen työpaikkasi ruokalaan), katso tämä dokumenttisarja.

Liv, alkaa 22. syyskuuta

Hottikset

Myötähäpeä ja valloittavat persoonat ovat täällä taas. Itsevarmat sinkut asuvat tällä kaudella kimppakämpässä ja lähtevät yhdessä valloittamaan pääkaupunkiseudun yöelämää. Sarjassa on luvassa biletystä ja Sen Oikean etsintää kovilla kriteereillä. Uusien sinkkujen lisäksi (mm. Amanda Harkimo) sarjasta löytyvät viimekaudelta tutut bile-Dani sekä Juha.

Jim, alkaa 1. syyskuuta

Talent Suomi

Kykyjenetsintäohjelmiin ei voi vain kyllästyä. Ohjelmassa etsitään Suomen lahjakkainta esiintyjää, ja voimme taas ihmetellä, miten paljon lahjakkaita ihmisiä Suomeen mahtuu. Mutta pliis, jättäkää tällä kaudella laamat ja kuluneet Elvikset kotiin! Tuomaristossa istuvat Jari SillanpääSara Forsberg ja Sami Hedberg. Malttaakohan Sami olla varastamatta showta?

Nelonen, alkaa 25. syyskuuta

Nieminen & Lahtinen Show

Sanoiko joku Riku Nieminen? Jo pelkän näyttelijän nimi saa hymyn huulille. Nieminen ja Lahtinen Show on todella viihdyttävää koomikko- ja musiikkivieraineen. Sketsejä ja huumoria riittää torstaista sunnuntaille, ja tätä katsoessa jopa kotityöt hoituvat kevyemmin.

Nelonen, alkaa 22. syyskuuta

Tähdet tähdet

Mikko Leppilammen juonnot ovat jo riittävän suuri syy katsoa tämäkin kausi Tähdet tähdet sarjaa. Tanssitaidoistaan toisiaan mittaa ottavat Evelina, Essi Luttinen, Arttu Wiskari, Antti Ketonen, Johanna Försti, Eini, Pete Parkkonen ja Benjamin Peltonen. Komeita miehiä tanssimassa – miten maltamme odottaa lokakuuhun asti?!

MTV3, alkaa 2. lokakuuta

Vain elämää

Jokaisen kauden jälkeen jännitämme, jäikö kausi viimeiseksi, ja mietimme, ketkä suomalaiset artistit ohjelmaan voisivat vielä sopia. Vaikka syyskuussa alkava Vain elämää -kausi on jo viides, on Hirvensalmelle saatu kasaan joukko kiinnostavia astisteja: Lauri Tähkä, Chisu, Mikael Gabriel, Hector, Suvi Teräsniska, Mikko Kuustonen sekä Anna Puu. Veikkaamme, että Mikael Gabriel tekee loppusyksyn kovimmat salibiisit, mutta kuka on vahvin ehdokas riipaiseviin balladeihin?

Nelonen, alkaa 16. syyskuuta

Kuvat TV-kanavat

Ovatko nämä sarjat sinulle jo tuttuja?

Muoti- ja kauneustoimittaja Emma Vuorinen: The Crown (Netflix)

Olen kiinnostunut poliittisesta valtapelistä ja ihailen menneiden vuosikymmenten muotia – erityisesti kuningatar Elisabetin metsästystyyli Hermèsin huiveineen ja Barbour-öljykangastakkeineen teki vaikutuksen. 

Muotiharjoittelija Mona Kuoppamaa: Crazy Ex-Girlfriend (Netflix)

Sarja on superhauska ja täynnä mielettömiä musikaalikohtauksia. Sen luoja ja päänäyttelijä Rachel Bloom on voittanut roolisuorituksestaan ansaitusti myös Golden Globe -palkinnon.

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi Star Trek: Enterprise (Netflix)

Olen vannoutunut scifi-fani. Sarjan suosikkihahmoni on maailman söpöin Porthos-beagle.

AD Tonja Gjolaj: Bitten (Netflix)

Kanadalaissarja Bitten on älyttömän koukuttava ja pitää minut iltaisin hereillä ihan liian myöhään. Rakastan vampyyreitä ja ihmissusia. 

Community Manager Maria Lieto: Transparent (Viaplay)

Emmy- ja Golden Globe -palkittu Transparent kertoo miehestä, joka uskaltaa kertoa transsukupuolisuudestaan aikuisille lapsilleen vasta seitsemänkymppisenä. Koskettava sarja esittelee myös kolmen keskenään erilaisen sisaruksen välistä dynamiikkaa kiinnostavalla tavalla. 

Graafinen suunnittelija Isma Valkama: Peaky Blinders (Netflix)

Peaky Blinders on erittäin hyvillä näyttelijöillä varustettu gangsterisarja. Aloin katsomaan sitä vasta joulun tienoilla, mutta nyt ahmin sitä aina, kun mahdollista. Myös soundtrack on loistava.

Avokadohamppareita, -toasteja ja -smoothieita? Kyllä, kiitos!

Hyviä uutisia avokadofaneille! Amsterdamiin avataan helmikuussa avokadoihin keskittyvä ravintola. De Pijp -alueelle avautuvan The Avocado Show'n jokaisen annoksen pääraaka-aineena on käytetty avokadoa, ja tarjolla on niin smoothieita, hampurilaisia kuin toastejakin.

Jos et itse suunnittele matkustavasi Hollantiin lähiaikoina, kannattaa silti seurata @theavocadoshow-tiliä Instagramissa ja inspiroitua mielettömistä avokadoluomuksista.

Euroopan ulkopuolella pelkästään avokadoihin keskittyvät ravintolat ovat olleet suosittuja jo pitkään, tosin viime aikoina huonot sadot ja valtava kysyntä ovat aiheuttaneet jopa "avokadopulaa". Esimerkiksi Australiassa avokadojen hinta kohosi joulun tienoilla seitsemään dollariin kappaleelta.

Kuvat: Instagram / @theavocadoshow

Ruotsalaisbloggaaja Angelica Blick reissaa työkseen maailman kauneimmissa kohteissa. Hän ei silti halua, että kukaan erehtyy luulemaan hänen elämäänsä täydelliseksi.

Hengailua biitsillä Bahamalla, pusukuvia poikaystävän kanssa Malediiveilta… Ruotsin suosituimpiin bloggaajiin kuuluvan Angelica Blickin, 22, elämä näyttää sosiaalisen median välityksellä täydellistä unelmaelämältä. Kuusi vuotta blogannut ja nykyisin myös Bik Bokille suunnittelemistaan mallistoista tunnettu Angelica on kuitenkin tehnyt kovasti töitä päästäkseen tähän pisteeseen.

Bloggaaja kertoo tekevänsä töitä usein kellon ympäri vapaa-ajan kustannuksella, ja vaikka jo nyt kuvien ja videoiden laatu on huipputasoa, Angelican mielestä aina on parantamisen varaa. Kaiken takana on kuitenkin rakkaus siihen, mitä tekee.

– Tätä pitää haluta oikeasti ja töitä pitää tehdä täydellä sydämellä. Jotta blogille saa lukijoita, pitää olla myös silmää kokonaisuudelle. Tunnen tyyppejä, joilla on todella kiva tyyli, mutta heidän bloginsa eivät ole silti ottaneet tulta alleen.

Vaikka Angelica matkustelee työnsä puolesta ympäri maailmaa ja pääsee paikkoihin, joista useimmat vain haaveilevat, naisen jalat pysyvät tiukasti maanpinnalla. Lapsuudenkodissa ei todellakaan osteltu merkkivaatteita, vaan perheen rahat menivät perustarpeista huolehtimiseen. Ensimmäisten blogivuosiensa ajan Angelica kokosi asunsa yhdistelemällä vintage-vaatteita ketjuliikkeiden tarjontaan. Ihan tavallisen taustansa ansiosta Angelica uskookin, että lukijat voivat edelleen samaistua häneen.

– En halua, että kukaan ajattelee, että elämäni on täydellistä. Eihän kenenkään ole. Bloggaajaan on vaikea samaistua, jos tuntuu, että hän elää aivan eri maailmassa.

Ja jos pää alkaa leijua pilvissä, bloggaajan äiti pitää huolen siitä, että korkeuksista tullaan alas ja nopeasti.

– Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saavuttanut urallani, mutta en koe muuttuneeni ihmisenä. Äitini onneksi pitää huolen todellisuudentajustani.

Ei enää biletystä

Bloggaajan hommissa tulee harvoin vastaan kahta samanlaista työpäivää. Jos blogia ei olisi olemassa, Angelican kauhistus olisi työ, jossa toistuisivat samat rutiinit päivästä toiseen. Tulevaisuuden haaveissa vilahtelevat silti toisinaan psykiatrin tai kirurgin ammatit.

Opiskelusuunnitelmat kuuluvat kuitenkin vielä tulevaisuuteen, sillä tällä hetkellä Angelican prioriteettina on panostaa enemmän työnsä visuaaliseen puoleen sekä oman vaatebrändin suunnittelemiseen.

– En enää ajattele itseäni bloggaajana vaan enemmänkin sosiaalisen median vaikuttajana. Katsotaan, mihin päädyn seuraavaksi.

Silloin kun Angelicalla on vapaapäivä, hän rakastaa kokeilla ystäviensä kanssa uusia reseptejä ja valmistaa illallisen pitkän kaavan mukaan. Ulkona käyminen ja bilettäminen ovat vaihtuneet koti-iltoihin.

– Mieluummin pötkötän sohvalla kollareissa. 

Kuva: Bik Bok

Uusi Cosmo on tänään kaupoissa! Helmikuun kansitähtemme on näyttelijä Jenna Dewan Tatum. Kokosimme yhteen uuden lehden mielenkiintoisimmat sitaatit!

"Aamuyöllä Channing tuli kännissä sombrero päässä koputtamaan huoneeni oveen ja sanoi: "En voi lakata ajattelemasta sinua. Olen valmis, ollaan yhdessä." Siitä se lähti." -Jenna Dewan Tatum, näyttelijä

"Jännitin Kohta sataa -videon kuvauksissa vain yhtä asiaa. Sitä, että kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti." -Pete Parkkonen, laulaja

"Luksustuotteet ovat harvinaisuuksia. Mielestäni Louis Vuitton ei ole luksusmerkki. Laatu on toki luksusta, mutta jos voi vain kävellä kauppaan ja ostaa ihan mitä tahansa, se ei ole luksusta." -Guram Gvasalia, muotisuunnittelija

"Oma sänkyni on lempipaikkani koko universumissa. Katson siellä YouTube-videoita, sillä ne vievät ajatukseni muualle." -Nelli Matula, laulaja

"Syyllisyyden tunteeseen on monia syitä, ja yksi yleisimmistä on se, että ihminen pettää itselleen tekemänsä lupauksen. Yksinkertaisestakin asiasta, kuten suklaan syömisestä, saattaa siksi tulla hurjan huono olo." -Anne Karila, LCF life coach

"Raitapaita on helppo yhdistellä. Keväällä aion pukea sen ainakin hiihtareiden kanssa." -Julia Toivola, Cosmopolitanin bloggaaja

"Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti vaikka miljardin ihmisen elämään." -Maria Ritola, yrittäjä