Polkeeko urasi paikoillaan, vaikka teet jatkuvasti ylitöitä ja kiikutat pomollesi joka aamu kupillisen lattea? Vaihda strategiaa.

Unohda tämä: Suostu kaikkeen, mitä sinulle ehdotetaan. 

Toimi näin: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi työtehtäviin, joita muut karttavat.

Pyytävätkö kollegasi sinulta apua, kun heillä on liikaa hommia? Se kertoo, että he luottavat sinuun. Älä kuitenkaan suostu tekemään kaikkea, mitä työkaverisi yrittävät sinulle delegoida. Joustavuus on hyvä ominaisuus, mutta mieti, mistä on eniten hyötyä sinulle. Hanki lisäpisteitä ottamalla vastaan haastaviakin työtehtäviä, joita kollegasi karttavat. Vaikket onnistuisikaan täydellisesti, työpaikallasi varmasti arvostetaan sitä, että yritit. 

Unohda tämä: Tee ylitöitä, niin ahkeruutesi palkitaan.

Toimi näin: Luo hyvät suhteet esimieheesi.

Jäätkö usein ylitöihin ylennyksen toivossa? Voit päästä pomosi suosioon helpommallakin taktiikalla. Esimiehesi ei välttämättä ole näkemässä, kun vedät työhuoneen oven kiinni viimeisenä. Yritä mieluummin tehdä avoimesti tuttavuutta pomosi kanssa ja keskity vakuuttamaan hänet työsi tuloksilla. Toimistolla notkuminen yömyöhään ylennyksen toivossa johtaa harvoin mihinkään. 

Unohda tämä: Riittää, että sinulle on riittävä koulutus ja työkokemus.

Toimi näin: Tarvitset myös tilannetajua ja hyviä ihmissuhdetaitoja.

Ansioluettelosio on vaikuttava, ja sinulla on arvostettu suosittelija, hyvä! Enää ei kuitenkaan riitä, että näytät hyvältä paperilla. Työnantajat eivät ole kiinnostuneita vain siitä, kenellä hakijoista on ansioitunein koulutus ja työkokemus. Heitä kiinnostaa yhtä paljon – ellei enemmänkin – kuka sopisi heidän tiimiinsä parhaiten. Yritykset arvostavat työntekijöitä, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti ja tulevat toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Kerro työnantajalle, miksi haluat työskennellä tässä yrityksessä ja miksi juuri sinä olisit kullanarvoinen työntekijä. 

Unohda tämä: Älä tee itsestäsi numeroa.

Toimi näin: Ole ylpeä saavutukistasi – ja kerro niistä.

Jos haluat varmistaa, että esimiehesi huomaa saavutuksesi, puhu niistä ääneen. Se ei tee sinusta leuhkaa, vaan osoittaa, että arvostat itseäsi. Pomollasi saattaa olla muuta ajateltavaa, eikä hän välttämättä huomaa, kuinka paljon joudut ponnistelemaan työtehtäväsi eteen. Osoita se hänelle konkreettisesti: kerro, mitä positiivista ahkerointisi sai aikaan. Konkreettisten saavutusten osoittaminen on kullanarvoinen kikka myös työhaastattelussa. Mitä paremmin pystyt perustelemaan erinomaisuutesi, sitä parempi.

Unohda tämä: Pyydä pelkkiä naiskollegoita mentoreiksesi.

Toimi näin: Kysy uraneuvoja myös miehiltä.

On luonnollista, että hakeudut naispuolisen kollegasi seuraan, kun haluat keskustella jonkun kanssa urasuunnitelmistasi ja saamaan selville, kuinka hän onnistui saamaan ylennyksen. Joskus  voi kuitenkin olla hedelmällistä kysyä myös miespuolisen työkaverin mileipidettä. Saatat saada yllättäviä ideoita ja ehdotuksia, joita et olisi itse tullut ajatelleeksi. 

Kuva: MVPhotos

 

Ovatko nämä sarjat sinulle jo tuttuja?

Muoti- ja kauneustoimittaja Emma Vuorinen: The Crown (Netflix)

Olen kiinnostunut poliittisesta valtapelistä ja ihailen menneiden vuosikymmenten muotia – erityisesti kuningatar Elisabetin metsästystyyli Hermèsin huiveineen ja Barbour-öljykangastakkeineen teki vaikutuksen. 

Muotiharjoittelija Mona Kuoppamaa: Crazy Ex-Girlfriend (Netflix)

Sarja on superhauska ja täynnä mielettömiä musikaalikohtauksia. Sen luoja ja päänäyttelijä Rachel Bloom on voittanut roolisuorituksestaan ansaitusti myös Golden Globe -palkinnon.

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi Star Trek: Enterprise (Netflix)

Olen vannoutunut scifi-fani. Sarjan suosikkihahmoni on maailman söpöin Porthos-beagle.

AD Tonja Gjolaj: Bitten (Netflix)

Kanadalaissarja Bitten on älyttömän koukuttava ja pitää minut iltaisin hereillä ihan liian myöhään. Rakastan vampyyreitä ja ihmissusia. 

Community Manager Maria Lieto: Transparent (Viaplay)

Emmy- ja Golden Globe -palkittu Transparent kertoo miehestä, joka uskaltaa kertoa transsukupuolisuudestaan aikuisille lapsilleen vasta seitsemänkymppisenä. Koskettava sarja esittelee myös kolmen keskenään erilaisen sisaruksen välistä dynamiikkaa kiinnostavalla tavalla. 

Graafinen suunnittelija Isma Valkama: Peaky Blinders (Netflix)

Peaky Blinders on erittäin hyvillä näyttelijöillä varustettu gangsterisarja. Aloin katsomaan sitä vasta joulun tienoilla, mutta nyt ahmin sitä aina, kun mahdollista. Myös soundtrack on loistava.

Avokadohamppareita, -toasteja ja -smoothieita? Kyllä, kiitos!

Hyviä uutisia avokadofaneille! Amsterdamiin avataan helmikuussa avokadoihin keskittyvä ravintola. De Pijp -alueelle avautuvan The Avocado Show'n jokaisen annoksen pääraaka-aineena on käytetty avokadoa, ja tarjolla on niin smoothieita, hampurilaisia kuin toastejakin.

Jos et itse suunnittele matkustavasi Hollantiin lähiaikoina, kannattaa silti seurata @theavocadoshow-tiliä Instagramissa ja inspiroitua mielettömistä avokadoluomuksista.

Euroopan ulkopuolella pelkästään avokadoihin keskittyvät ravintolat ovat olleet suosittuja jo pitkään, tosin viime aikoina huonot sadot ja valtava kysyntä ovat aiheuttaneet jopa "avokadopulaa". Esimerkiksi Australiassa avokadojen hinta kohosi joulun tienoilla seitsemään dollariin kappaleelta.

Kuvat: Instagram / @theavocadoshow

Ruotsalaisbloggaaja Angelica Blick reissaa työkseen maailman kauneimmissa kohteissa. Hän ei silti halua, että kukaan erehtyy luulemaan hänen elämäänsä täydelliseksi.

Hengailua biitsillä Bahamalla, pusukuvia poikaystävän kanssa Malediiveilta… Ruotsin suosituimpiin bloggaajiin kuuluvan Angelica Blickin, 22, elämä näyttää sosiaalisen median välityksellä täydellistä unelmaelämältä. Kuusi vuotta blogannut ja nykyisin myös Bik Bokille suunnittelemistaan mallistoista tunnettu Angelica on kuitenkin tehnyt kovasti töitä päästäkseen tähän pisteeseen.

Bloggaaja kertoo tekevänsä töitä usein kellon ympäri vapaa-ajan kustannuksella, ja vaikka jo nyt kuvien ja videoiden laatu on huipputasoa, Angelican mielestä aina on parantamisen varaa. Kaiken takana on kuitenkin rakkaus siihen, mitä tekee.

– Tätä pitää haluta oikeasti ja töitä pitää tehdä täydellä sydämellä. Jotta blogille saa lukijoita, pitää olla myös silmää kokonaisuudelle. Tunnen tyyppejä, joilla on todella kiva tyyli, mutta heidän bloginsa eivät ole silti ottaneet tulta alleen.

Vaikka Angelica matkustelee työnsä puolesta ympäri maailmaa ja pääsee paikkoihin, joista useimmat vain haaveilevat, naisen jalat pysyvät tiukasti maanpinnalla. Lapsuudenkodissa ei todellakaan osteltu merkkivaatteita, vaan perheen rahat menivät perustarpeista huolehtimiseen. Ensimmäisten blogivuosiensa ajan Angelica kokosi asunsa yhdistelemällä vintage-vaatteita ketjuliikkeiden tarjontaan. Ihan tavallisen taustansa ansiosta Angelica uskookin, että lukijat voivat edelleen samaistua häneen.

– En halua, että kukaan ajattelee, että elämäni on täydellistä. Eihän kenenkään ole. Bloggaajaan on vaikea samaistua, jos tuntuu, että hän elää aivan eri maailmassa.

Ja jos pää alkaa leijua pilvissä, bloggaajan äiti pitää huolen siitä, että korkeuksista tullaan alas ja nopeasti.

– Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saavuttanut urallani, mutta en koe muuttuneeni ihmisenä. Äitini onneksi pitää huolen todellisuudentajustani.

Ei enää biletystä

Bloggaajan hommissa tulee harvoin vastaan kahta samanlaista työpäivää. Jos blogia ei olisi olemassa, Angelican kauhistus olisi työ, jossa toistuisivat samat rutiinit päivästä toiseen. Tulevaisuuden haaveissa vilahtelevat silti toisinaan psykiatrin tai kirurgin ammatit.

Opiskelusuunnitelmat kuuluvat kuitenkin vielä tulevaisuuteen, sillä tällä hetkellä Angelican prioriteettina on panostaa enemmän työnsä visuaaliseen puoleen sekä oman vaatebrändin suunnittelemiseen.

– En enää ajattele itseäni bloggaajana vaan enemmänkin sosiaalisen median vaikuttajana. Katsotaan, mihin päädyn seuraavaksi.

Silloin kun Angelicalla on vapaapäivä, hän rakastaa kokeilla ystäviensä kanssa uusia reseptejä ja valmistaa illallisen pitkän kaavan mukaan. Ulkona käyminen ja bilettäminen ovat vaihtuneet koti-iltoihin.

– Mieluummin pötkötän sohvalla kollareissa. 

Kuva: Bik Bok

Uusi Cosmo on tänään kaupoissa! Helmikuun kansitähtemme on näyttelijä Jenna Dewan Tatum. Kokosimme yhteen uuden lehden mielenkiintoisimmat sitaatit!

"Aamuyöllä Channing tuli kännissä sombrero päässä koputtamaan huoneeni oveen ja sanoi: "En voi lakata ajattelemasta sinua. Olen valmis, ollaan yhdessä." Siitä se lähti." -Jenna Dewan Tatum, näyttelijä

"Jännitin Kohta sataa -videon kuvauksissa vain yhtä asiaa. Sitä, että kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti." -Pete Parkkonen, laulaja

"Luksustuotteet ovat harvinaisuuksia. Mielestäni Louis Vuitton ei ole luksusmerkki. Laatu on toki luksusta, mutta jos voi vain kävellä kauppaan ja ostaa ihan mitä tahansa, se ei ole luksusta." -Guram Gvasalia, muotisuunnittelija

"Oma sänkyni on lempipaikkani koko universumissa. Katson siellä YouTube-videoita, sillä ne vievät ajatukseni muualle." -Nelli Matula, laulaja

"Syyllisyyden tunteeseen on monia syitä, ja yksi yleisimmistä on se, että ihminen pettää itselleen tekemänsä lupauksen. Yksinkertaisestakin asiasta, kuten suklaan syömisestä, saattaa siksi tulla hurjan huono olo." -Anne Karila, LCF life coach

"Raitapaita on helppo yhdistellä. Keväällä aion pukea sen ainakin hiihtareiden kanssa." -Julia Toivola, Cosmopolitanin bloggaaja

"Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti vaikka miljardin ihmisen elämään." -Maria Ritola, yrittäjä