Yli 20 vuotta muusikoita, näyttelijöitä ja urheilijoita työkseen suojellut henkivartija paljastaa, millaista julkkiksien vartioiminen ja heille työskenteleminen on.

1. Henkivartija elää vain ja ainoastaan julkkiksen aikataulun mukaan.
Yksi hyvä esimerkki on ruokailu. Henkivartijan lounastauko on lähes aina silloin, kun julkkis päättää syödä. Henkivartija ei kuitenkaan kovin usein istu esimerkiksi ravintolassa samassa pöydässä, sillä iso köriläs korvanappeineen herättäisi vielä enemmän huomiota kuin yksin istuva julkkis. Henkivartija istuu usein kauempana omassa pöydässään ja yrittää näyttää normaalilta asiakkaalta – eli tilaa ruoka-annoksen eteensä.

2. Lentäminen maapallon toiselle puolelle lyhyellä varoituksella on arkipäivää.
Julkkikset saattavat lennellä ympäri maailmaa tiuhaan tahtiin ja nopeilla varoitusajoilla, ja henkivartijat seuraavat tietysti perässä. Henkivartijan vapaa-ajan suunnitteleminen ja esimerkiksi parisuhteessa eläminen on hankalaa, mutta toisaalta työssä saa nähdä maailmaa ainutlaatuisella tavalla.

Selena Gomezin henkivartija näyttää kiltiltä ja lupsakalta.

3. Liian ystävällistä henkivartijaa käytetään hyväksi.
Henkivartijan tehtävät ovat periaatteessa tarkasti rajatut, mutta kun julkkiksen kanssa viettää päivittäin paljon aikaa, voi hänet mieltää helposti myös ystävänä. Työn ja kaveruuden raja hämärtyy helposti, ja jos käyttäytymistään ei pidä selkeästi ammattimaisena, henkivartija saattaa löytää itsensä pian tilanteesta, jossa hän tekee kaikkea muuta kuin työhönsä kuuluvia palveluksia. Koiran ulkoiluttaminen ja kuskina toimiminen eivät ole henkivartijan hommia.

4. Henkivartija suojelee julkkista muultakin kuin aggressiivisilta ihmisiltä.
Vaaratilanteisiin liittyy hyvin harvoin toisten ihmisten aiheuttamia uhkia, kuten aseita tai väkivaltaisuutta. Paljon useammin henkivartijan tehtävänä on pitää julkkis turvassa loukkaantumisilta, kuten kompastumiselta tai nilkan nyrjäyttämiseltä. Yksi henkivartijan tärkeimmistä työvälineistä onkin ensiapulaukku.

5. Sosiaalinen media vaarantaa julkkiksia entisestään.
Vaikka vakavia vaaratilanteita ei käykään joka päivä, julkkikset ovat nykyään haavoittuvaisempia kuin ennen. Pahaa aikovien ihmisten on sosiaalisen median ansiosta paljon helpompi tietää, missä päin julkkis milläkin hetkellä liikkuu, ja löytää tämän luokse. Myös julkkisten ja fanien välinen kommunikointi somessa on lisännyt liiankin fanaattisesti käyttäytyvien ihailijoiden määrää. Joidenkin on nimittäin vaikea erottaa se, sanooko julkkis yleisesti faneilleen esimerkiksi rakastavansa heitä, vai tarkoittaako hän lausahdusta vain yhdelle tosifanille.

Lady Gagan iso, kalju ja vakavakasvoinen henkivartija näyttää juuri siltä, millaiseksi henkivartijat on kuvitellutkin.

6. Uudet julkkikset tekevät aina samat virheet.
Pitkään henkivartijana työskennellyt on nähnyt jo aivan kaiken. Hänen mukaansa tuoreet ja nuoret julkkikset kompastuvat samoihin ansoihin kuin kaikki muut häntä ennenkin. Sen jälkeen toistuu sama kaava: toiset sekoilevat liikaa ja päätyvät jatkuvasti juorulehtien otsikoihin, toiset oppivat hyödyntämään julkisuutta ja kääntävät kaikki tapahtumat edukseen.

7. Kaikki julkkikset ovat hieman itsekeskeisiä.
Henkivartijan mukaan kaikissa julkisuuden henkilöissä on tiettyä itsekkyyttä – sen takia he ovatkin päässeet huipulle ja ovat niin kuuluisia. Se ei ole välttämättä paha asia, mutta henkivartijan kannattaa varautua siihen , ettei julkkis välttämättä aina muista, että henkivartijalla on oma elämä, perhe ja lapsia, ja jotka saattavat joskus sairastua ja vaatia vanhempaa jäämään pois töistä.

Jennifer Lawrencen henkivartija aiheutti aikanaan paljon otsikoita, koska häntä pidettiin niin söpönä.

Lue myös:

Entinen Victoria's Secret -kuvankäsittelijä paljastaa 7 rajua faktaa kuvien muokkaamisesta

Ex-assistentti paljastaa: Tällainen Leonardo DiCaprio on todellisuudessa

Taylor Swift päästi kamerat kotiinsa – tältä näyttää supertähden kotona

Kuvat MVPhotos
Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Journal of Food Science -julkaisussa äskettäin esitelty tutkimus vahvistaa sen, minkä me olemme oppineet vuosien kokemuksen myötä: lähes mikä tahansa juusto saa viinin maistumaan paremmalta.

Tutkijat pyysivät 31 ranskalaista viiniasiantuntijaa maistamaan neljää eri juustoa erilaisten viinien kanssa ja kuvailemaan sitten kokemaansa nautintoa. Tutkimus toteutettiin kahdessa osassa: ensin osallistujat maistoivat kolme siemausta neljää erilaista viiniä. Sitten osallistujat joivat saman määrän samoja viinejä, mutta söivät jokaisen siemauksen välissä palan juustoa.

Telegraph uutisoi, että asiantuntijoiden mukaan jokainen viini maistui paremmalta juuston jälkeen. Ennen kaikkea juustot vähensivät tanniinien suuta kuivaavaa vaikutusta.

 - Tutkimus osoittaa, että juuston avulla voi vähentää viinin suussa aiheuttaman kuivan tunteen kestoa. Kaikki neljä arvioitua juustoa vaikuttivat samalaa tavalla, kertoo tutkimusta vetänyt Mara Galmarini

- Toisin sanoen, kun tarjolla on juustolajitelma, viini maistuu todennäköisesesti paremmalta huolimatta siitä, mikä juusto valitaan.

Lähde: Telegraph
Kuvat: Instagram, Giphy

 

Lady Gagan, 30, vierailu James Cordenin uusimmassa Carpool Karaoke -jaksossa todisti taas, kuinka uskomattoman lahjakas laulaja hän todella on.

Kaksikko duetoi automatkalla muun muassa Gagan hittibiisit Bad Romancen, Pokerfacen ja Edge of Gloryn. Lisäksi Gaga esitti kaksi uutta kappaletta, Perfect Illusionin ja Million Reasonsin, viime perjantaina julkaistultaan Joanne-albumiltaan. Varsinkin Million Reasonsia olemme kuunnelleet repeatilla levyn ilmestymisestä lähtien.

Jakson aikana Gaga kertoo myös muun muassa kirjoittaneensa useimmat biisinsä alle kymmenessä minuutissa, omistavansa yli 400 kappaletta Michael Jacksonille kuuluneita vaatteita ja saaneensa ajokortin vasta muutama kuukausi sitten. James haastaakin Gagan ajamaan autoaan, mikä osoittautuu yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Lisäksi saimme selvyyden siihen, mitä ihmettä Bad Romance -biisin lyriikoissa oikein yritetään sanoa. Katso video alta!

 

 

 

 

 

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos